Domethënë po je shtet me shumicë myslimane ke automatikisht ekonomi më të dobët se një shtet me shumicë krishtere?
Domethënë po je shtet me shumicë myslimane ke automatikisht ekonomi më të dobët se një shtet me shumicë krishtere?
Mos ia futni kot tani! Marredheniet me shtetet e tjera mund te ndikojne ne uljen e ekonomise se nje vendi. Nese keto marredhenie prishen per shkak se ti beson ne islam, kristianizem e me rradhe atehere po mund te them qe ne kete rast ka ndikuar ne ekonomi.
Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 10-07-2008 më 13:43
Po a nuk eshte rasti i Kosoves DHE Shqiperise dhe a mund te ma thuash ti nje vend me shumice muslimane qe eshte i forte ekonomikisht dhe qe njerezit kane nivel te larte jetese si Gjermania ose Britania e madhe.
Nese vetem nje e gjen dorezohem por te lutem mos permend Emiratet e bashkuara e ne veqanti Dubain sepse ate e kane zhvilluar te huajt e jo muslimanet e atjeshem .
Kjo që thua qëndron, po nuk është e vetmja gjë. E gjitha varet nga orientimi mendor dhe shpirtëror i një kombi.
Varet nga komunikimi ndërlidhës i tij me modelet më të mira të mundshme që ka rreth e rrotull. Shkëmbimet materiale, kulturore, teknologjike, informatike etj.
Islamikët janë të prirur kah lindja dhe lumturohen në kufijtë e budallëkut kur luani bërtet "allah" apo kur emri i allahut shkruhet në patëllxhanë. Në vend të kësaj, do duhet të dinin:
- Cila rrymë filozofike mbizotëron në Evropë?
- Cila është shpikja e fundit e realizuar në teknologji? (Sipas interesit mund të jetë bujqësi, tregti, agrikulturë etj etj etj)
- Cilët janë librat e rinj më të shitur?
- Si e mendon jetën anglezi, gjermani, italiani etj etj etj.
Këto nevoja me shembuj të munguar brenda komunitetit islamik e izolojnë jashtëzakonisht atë dhe nuk e lënë të zhvillohet sipas modeleve të dëshiruara, por sipas atyre të imponuara.
Kjo punë përgjithësisht është fatkeqësi më vete. E shumë e madhe bile, sepse ne si shoqëri jemi konservatore. Si të tillë më pak të prirur për tu hapur në botën jashtë, më pak të prirur për shkëmbime me të tjerët. Shtoji këtu modelin shumë të gabuar që marrim si shembull jetese, dalin individët më të trashë, më të pagdhendur, fanatikë etj etj.
Ezekiel 25-17.
Ajo qe une shkruajta me lart ishte thjesht per te mos lejuar debatuesit te ecnin ne rruge qorre sepse ashtu ecen debati po mos jepen argumente te forta dhe reale apo jo? Pra ajo qe une kam thene me lart eshte nje faktor i vogel dhe aspak i vetmi.
Ps. Cdo dite e me teper me shtohet ideja se me keto veprime keta njerez po insistojne te futen ne librin Guiness si vendi me i prapambetur ne bote (apo e kam gabim?)![]()
femijeria, adoleshenca, etj, jane konstrukte moderne qe kane origjinuar ne shekullin e meparshem. ne c'do kulture mesjetare, femra martoheshe kur beheshe gati te riprodhonte. muhameti si pjestare i shoqerise se tije mesjetare do kete marre pjese ne kete praktik, nuk eshte dicka abnormale. ne fund te fundit ai njeri ishte.
nqs doni te analizoni misogjonine e muhametin nje pyetje majafton cfare te drejta kishin femrat ne shoqerine arabe para tije dhe cfare te drejta kishin me vone.
Malo, ja hidhi një sy përgjigjies për atë pyetjen
http://www.faithfreedom.org/challenge/misogynist.htm
Ezekiel 25-17.
budalleku juvet ju ka zene pamjen e syve,saqe nuk jeni ne gjendje te konstatoni se per dite e me shume po zhyteni ne humneren e pisllekut,degjenerimit,dhe degradimit total si "njerez",prandaj ky eshte dhe qellimi juaj kryesor,qe te infektoni me virusin tuaj shkatrrimtar,dhe pjesen tjeter te shendoshe te shoqerise shqiptare!!
dhe e dyta mos u shqeteso per predikuesit e Allahut ne se lumturohen apo jo kur luani bertet Allah etj etje!!
gjithkush ka besimin e vet,dhe e dine se kur dhe per cfare te lumturohen!
mbase juve doni qe te i beni te gjithe si vehten tuaj,qe per lumturi te kene ato te cilat zhvishen nudo madje me kryqet prej floriri te varura ne qafe si simbol i krishterimit,duke qendruar non stop 24 ore ne kryqezimet dhe semaforet e evropes duke ushtruar prostitucionin,madje ka shume nga ato te cilat me kryqet e varura ne gjokse realizojne dhe skena dhe vidio kaseta erotike me emrin e Jesuesit ne goje!!!
prandaj ketu juve do duhej te ndalonit dhe ti benit pyetjen vehtes se gjri ku ka vajtur budalleku degjenerimi dhe injoranca juaj!!
Krijoni Kontakt