Close
Faqja 105 prej 119 FillimFillim ... 55595103104105106107115 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,041 deri 1,050 prej 1188
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Oh kam harruar dhe nje gje pa shkruar: A lejohet te vihet dore mbi nje grua shtatzene? Lajmi u paraqit ne NYT (? me duket) si nje skandal ku burri po rrihte gruan e tij shtatzene (7 - 8 muajshe) ne mes te sheshit dhe ku ushtari i eshte ndersulur burrit dhe e ka rrahur per vdekje ne mes te atij sheshi. Ky skandal coi ne interesimin e organizatave jofitimprurese per te pare nga afer se si trajtoheshin grate aty. Fakte skandaloze erdhen me pas..
    Ps. Lejeni historikun/librat etj per nje cast menjane dhe gjykoni faktet e tanishme se sa kane avancuar mentalitetet e gabuara ne jeten e njerezve. A cojne ne nje prapambetje qofte ideologjike qofte sociale ideologjite qe praktikohen nga feja islame? (meqe per kete behet fjale ne kete teme)
    Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 11-07-2008 më 12:00

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Qyfyre une e kam fjalen per popujte europian pra per racen e bardhe e jo per ato shtetet afrikane e hispanike.AJO qe dua te them eshte se islami na ka ndryshuar rrejdhjen e jetes neve si europian.

Domethënë feja nuk ka rëndësi. Po ka rëndësi vendndodhja dhe rraca.

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Mos e merr kaq lehtë, sinqerisht ta them!!
    Është çështje mendësie e gjitha. Dikush e gradon mendjen sipas mentalitetit që mbart. Se kujt feje i përket dhe mënyrës si e shikon botën përreth ka të bëjë sesa kuptohesh me njerëzit përreth. Edhe tregëtia është një lloj marrëdhënieje midis njerëzish. Nëse je i ndarë nga feja, apo nuk je fanatik, atëherë ke më shumë mundësi t'i hapesh botës jashtë, madje të kuptosh dhe pikat e dobëta të çdo shoqërie që je në marrëdhënie me të dhe t'i shfrytëzosh këto pika.

E di sa budallej ka që harxhojnë pare me thasë për të ble libra, produkte fetare dhe aq ka njerëz që e shfrytëzojnë këtë dobësi të tyre? Është një industri e tërë ajo fetarja që prodhon produkte dhe u bën lavazhe trurit të njerëzve.

Po të shikosh nga historia, në fillim të viteve 1800' shumica e pashallarëve ishin shqiptarë dhe aspak fanatikë fetarë. Kjo ua lehtësoi marrëdhëniet me botën e jashtme që e quanin "frënge". Panë kryesisht interesin e vet dhe lidhën marrëdhënie në rang ambasadash si Ali pasha me Napoleonin, apo Mehmet Aliu që modernizoi Egjiptin në atë kohë.
    Fanatizmi fetar është vetëm prapambetje, veç prapambetje, është fatkeqësi kombëtare.
    sidomos këta islamikët do na marrin në qafë...edhe në mes të Evropës.
    Grekët dhe serbët janë mjaft budallenj fetarisht, edhe ata avash avash po zgjohen nga gjumi që u ofron feja. Mos e dhëntë "zoti" që ne të zhytemi në injorancë fetare, kemi një pozitë mjaft të lartë si popull i pandikuar fetarisht që na ndihmon të vendosim marrëdhënie midis shtetesh evropiane të bazuara krejtësisht në interesa kombëtare dhe ndërkombëtare. Po e kapëm këtë periudhë më mirë se fqinjët do njohim veç prosperitet dhe do ua kalojmë së shpejti.
    Po u rrënjos feja, qajeni Shqipërinë Kosovën dhe shqipet e Maqedonisë.
    Po pra këta që përshkruan ti janë fanatikë të sëmurë që vënë fenë para çdo gjëje. Siç e thashë më lart ata janë të dëmshëm të kujtdo feje qofshin. Ti thua që sidomos fanatikët islamikë do na marrin në qafë, kurse unë them që fanatikët të gjithë do na marrin në qafë.

Shumica e shqiptarëvë janë pa fe fare kështu që nuk ka asnjë ndikim feja në ecurinë e Shqipërisë.

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Ketu pajtohem plotesisht me ty ,nuk ka lidhje feja me biznes .Por feja ndikon ne jeten e njerezve .Po e them ate qe me ka treguar gjyshja ime , ne Kosove burrat nuk kane punuar fare(vetem arat edhe ate bashk me grate veres) ,dhe pastaj 9 muaj vetem neper oda kane kuvenduar e kane luajtur lojra palidhje dhe natyrisht me kryesorja kane degjuar predikimet e hoxhallareve te cilet ja u kane shperlare trurin.Por ne vitet e 70-ta nisi migrimi jasht Kosoves dhe njerezit pan se vetem me pune arrihet dicka e jo me pallavra te hoxhallarve dhe ja u pame hajrin te krishtereve sepse po te kishte migrimi kahje tjeter(ndonje shtet arabo-aziatik) ende do te ishim si para 50 viteve.
    Kjo vjen nga pramabetja dhe ngaqë nuk kemi parë botë me sy. Edhe gjakmarrja vazhdon në Shqipëri në vitin 2008.

Edhe ata kosovarët që kanë emigruar jashtë nuk kanë ndryshuar fenë por menyrën e jetesës. Sepse filluan të shifnin si jetonte bota. Pra është thjesht çështje zhvillimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Per Altin 55, ne referim me postimin tim ne numrin 1039.

Pse e përdorni në këtë mënyrë Biblën?
    Besimtarët izlame rrijnë mbyllur vetëm në Kuranin. Justifikojnë Kuranin me Kuranin…Bota dhe jeta janë më të hapur. Kanë një hapësirë më të madhë. Në botë ka shumë religjione, shumë kultura. A nuk është e mundur që të hymë në dialog me këta realitete socio-fetare me mjetet e kulturës moderne? A e ka apo jo Kurani fuqinë për t'ia dhënë një përgjigje moderne modernitetit? Anxhi, nëse kam kuptuar mirë, mendon se jo dhe e provon; disa prej jush, duke perdorur në mënyrën tuaj Kuranin (dhe Biblën) praktikisht thoni: "Jo", sepse nuk gjëni në Kuranin e në myslymanizmin kategoritë filozxofike e nëvojshme. Atëherë...?
    Kurani meriton më shumë. Për shëmbull, që besimtarët myslymanë të dinë të hynë në dialogun me modernitetin, me problemet e zhvillimëve së gjenetikës, etj...A është e mundur?

Me simpati. crici_01

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    A nuk është e mundur që të hymë në dialog me këta realitete socio-fetare me mjetet e kulturës moderne?
    Fatkeqesisht per 2 - 3 shekuj ne vazhdim kjo do te jete e pamundur per tu realizuar! Deri atehere mund te kete ngrire Toka (perjashto ndonje 'koencidence' shpetimtare) si pasoje e Ngrohjes globale, e keshtu qe mund te them pothuajse me bindjen me te forte qe pergjigja e kesaj pyetje eshte JO! (Absolute jo!)

A është e mundur?
    Jo, sepse infektimi ka rrembyer cdo gen tashme! Po nuk u realizua lavazhi i trurit, si do mund te implikosh ide te reja kur qelizat e tij jane te kalbezuara?
    Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 11-07-2008 më 12:25

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Ashtu sic ti mbron skepticizmin tend se ato video jane te fallsifikuara, ashtu dhe une forcoj skepticizmin tim lidhur me 'provat e tua'. Pse? Fillesa e urdhrave te para nga zoti sipas fese jane 10 urdhrat e shkruara ne pllakat e shenjta qe dhe sot e kesaj dite ekzistojne. Ndermjet tyre po te permend keto: mos vri, mos kurvero, mos shpif, mos u tundo, etj, urdhera keto qe dhe Jesusi i permblodhi ne lutjen drejtuar atit. A vlen pas kesaj ajo qe ke thene ti? A nuk mendon se ajo eshte sajese?
    Perplasja qe ka dhjata e vjeter me dhjaten e re shpjegohet me faktin qe: pikerisht sepse bota po prishej dhe zoti nuk donte t'a permbytte si dhe kishte premtuar, ai dergoi birin e tij per te ndergjegjesuar njerezit per ate qe po ndodhte.
    Poligamia ne kohet e lashta ishte domosdoshmeri, sepse ne te kundert fara njerezore do te zhdukej. Keshtu dhe nese zhdukej nje qyteterim, nje tjeter do te vazhdonte te ekzistonte. Me vone, cdo gje ndryshoi. Poligamia nuk kishte me vlere. Familja filloi te konsolidohej etj etj. Ajo qe mua me ben pershtypje eshte poligamia ne shek e XXI. Skandaloze apo jo? Nga nje ane tregon karakterin 'human' mashkullor, apo jo?
    Jesusi tha(permbledhje e idese): do te lindin shume fe pas ardhjes time, dikush do i besoje, dikush jo, dikush do luhatet ne besim e dikush mbase s'do besoje ne Zot.
    Ju mos besoni ASNJE sepse ne te kundert fara e dhene do te myket. Luftrat do fillojne. Zia do te bjere mbi toke. Edhe ata qe luftojne ne emer te atit tim jane mashtruesa. Ati yne nuk do luftra mbi dhe'.
    Qe nga ardhja e Jesusit toka ra ne qetesi deri ne momentin e lindjes se Islamit. A luftojne sot islamiket ne emer te Allahut? Zotit te tyre?
    Vazhdojme me 'humanizmin' burreror qe vetem humanizem apo konsolidim familjar nuk eshte.
    Nietche ka thene: morali eshte ne menyre thelbesore mjeti per ta bere nje gje jetegjate duke kaluar permbi individet, ose me shume duke i bere skllever individet.
    Pikerisht kete gje ka bere dhe feja islame. Ka mbjelle nje mentalitet te gabuar, skllaverimin e gruas, per ta bere familjen sa me jetegjate ndonese, nuk ka lumturi reale por te shtirur. Lumturi dhe frike ..te jene binjake thua? Origjinale? Haha.
    Per ju si meshkuj kjo fe u shkon per shtat apo jo? Ha, pi, rri, rrih, ..? Pse te mos e doni kete fe ju xhanem? Ne fund te fundit egoizmi juaj ushqehet deri ne detaj.
    Nuk po thote kush qe nuk jane bere gabime nga 'njerez te zotit' si prifterinjte, kleriket, hoxhat etj duke perfshire ketu dhe kryqezatat.
    Historia histori, e realitet realitet apo jo? Po flasim per praktiken e tanishme, humanizmin tuaj dhe mentalitetin e qelbur qe mbartin disa.

Ps. Te kisha lene detyre shpie nje ekuacion. Me zhgenjeve. Kjo nuk ben gje tjeter vecse te fut tek rangu i dallaveraxhinjve
    A je e sigurte qe jane 10 urdhera ose jo?!! Mos jane me shum Anxhi ?!!
    Pik se pari vetem dua te te informoj se nuk jane 10 urdhera , jane me shum se 10, por kjo eshte teme tjeter.
    Sa i perket skleverimit te gruas ne shoqerine islame, aty je gabim, nuk kisha thene se gruaja eshte skllave ne shoqerine islame, jam dakort qe disa te drejta qe duhet gruaja ti pergezoj , ai kane marrur, por gruaja nuk eshte skllave ne shoqerin islame.
    Duhet te kuptojsh feja islame iu shpall nje populli qe kishte devijuar ne menyre totale nga rruga e Perendise!
    Cfar ndodhi , Allahu dergoi nje profet ( profetin e fundit ) dhe mesazhi qe solli ky nuk u shkonte per shtat ketyre njerezve, sepse ishin mesuar me traditat e tyre, andaj bene cmos per te luftuar , per te zhdukur kete mesazh, por nuk ia arriten qellimit!
    Si strategji te dyte zgjodhen qe permes shpifjeve te ndryshojne bazat e kesaj feje ( qe mund te thuhet se kane arritur te korrin dicka nga qellimet e tyre - jo cdo gje ) , e cila strategji rezultoi ne percarjen e besimtareve neper sekte!
    Une jam musliman dhe nuk e kuptoj pse duhet te ekzistojne sekte ?!!! Asnjehere profeti nuk predikoj fe sektare, ai predikoj nje fe , fene e vetme te aprovuar nga Allahu, njerezit pastaj ndryshuan mesimet e profetit dhe duke bere kete pune ne menyre te pavetedishme krijuan sektet!!!
    Sa i perket te drejtave te grave , te garantoj qe Kurani gruan e barazon me burrin , para Allahut , burri nuk ka me shum te drejta se nje grua dhe e kunderta.
    Ajo qe shumica e muslimaneve ne kohen e shpalljes se Kuranin nuk mund te kupton ishin te drejtat e grave qe iu dhane nga ana e KURANIT.
    Keta njerez ishin mesuar ( njelloj si kristijanet e cifutet - grate ti quajne krijesa pa shpirt ) ti kene grate te nenstruara, andaj me vone duke pare rastin se disa dijetar islamik po mblidhshin thenie e profetit , integruan aty edhe idet e vate duke ia atribuar ato thenie a.s. Muhamedit.
    Shkurt e shqip kjo eshte nje pjese e vogel e historise se fese islame.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    jam dakort qe disa te drejta qe duhet gruaja ti pergezoj , ai kane marrur, por gruaja nuk eshte skllave ne shoqerin islame.

GV_USA
    Ma esklave asht femra ne fen krishtere me beso, plot jan shtepit me femra te rrahura dhe shpesh ne lajme folet per to asht fjala ne perdenim....dhe te qitura ne rrug mu shit....ket islami se ban !!!!
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Ma esklave asht femra ne fen krishtere me beso, plot jan shtepit me femra te rrahura dhe shpesh ne lajme folet per to asht fjala ne perdenim....dhe te qitura ne rrug mu shit....ket islami se ban !!!!
    E ban, e ban:

http://www.pbs.org/frontlineworld/ro...ex_for_s.html#

Lexoni komentet për më shumë.
    Ezekiel 25-17.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A je e sigurte qe jane 10 urdhera ose jo?!! Mos jane me shum Anxhi ?!!
    Pik se pari vetem dua te te informoj se nuk jane 10 urdhera , jane me shum se 10, por kjo eshte teme tjeter.
    1. Unë jam Zoti, Perëndia yt, që të nxorri nga vendi i Egjiptit, nga shtëpia e skllavërisë. Nuk do të kesh perëndi të tjera para meje. - Eshte vetem nje Zot per te gjithe
    2. Nuk do të bësh skulpturë ose shëmbëlltyrë të asnjë gjëje që ndodhet lart në qiejt ose poshtë në tokë, ose në ujërat nën tokë. Nuk do të falesh para tyre dhe as do nuk do t'i shërbesh, sepse unë, Perëndia yt, jam një Perëndi xheloz që e dënon padrejtësinë e etërve mbi fëmijët e tyre deri në brezin e tretë dhe të katërt të atyre që më urrejnë, por jam i mëshirshëm për mijëra breza për ata që më duan dhe i zbatojnë urdhërimet e mia. - Mos adhuro idhuj te rreme!
    3. Nuk do të përdorësh kot emrin e Zotit, të Perëndisë tënd, sepse Zoti nuk do të lërë të pandëshkuar atë që përdor emrin e Tij. - Mos bej be mbi te!
    4. Mbaje ditën e shtunë për ta shënjtëruar. Do të punosh gjashtë ditë dhe në ato do të bësh të gjithë punën tënde; por dita e shtatë është e shtuna, e shenjtë për Zotin, Perëndinë tënd; nuk do të bësh në atë ditë asnjë punë, as ti, as biri yt, as bija jote, as shërbëtori yt, as shërbëtorja jote, as kafshët e tua, as të huajt që ndodhen brenda portave të tua; sepse në gjashtë ditë Zoti krijoi qiejt dhe dheun, detin dhe gjithçka që është në to, dhe ditën e shtunë Ai pushoi; prandaj Zoti e ka bekuar ditën e shtunë dhe e ka shënjtëruar atë.- Nje dite pushimi ne jave i takon Zotit (apo jo?)

5. Do të nderosh atin tënd dhe nënën tënde që ditët e tua të jenë të gjata mbi dheun që Perëndia yt po të jep. - Duaji te afermit e tu!
    6. Mos vrit.

7. Mos e shkel kurorën!

8. Mos vidh!

9. Mos bëj dëshmi të rreme kundër të afërmit tënd!

10. Mos lakmo shtëpinë e të afërmit tënd; mos lakmo gruan e të afërmit tënd, as shërbëtorin e tij, as shërbëtoren e tij, as lopën e tij, as gomarin e tij dhe asgjë që i përket të afërmit tënd. - Mos u tundo!

Eksodi 20:1-17
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=57975

http://www.bibla.net/?cid=1,215 - Ligji i Përtërirë: 5. Dhjetë urdhërimet (flasim per urdherimet qe zoti i dha Moisiut)

Sa i perket skleverimit te gruas ne shoqerine islame, aty je gabim, nuk kisha thene se gruaja eshte skllave ne shoqerine islame, jam dakort qe disa te drejta qe duhet gruaja ti pergezoj , ai kane marrur, por gruaja nuk eshte skllave ne shoqerin islame.
    Gruaja ne Islam ka disa te drejta, nuk i mohon njeri, po po t'i barazosh me te padrejtat i bie te permbyset peshorja nga pesha.

Asnjehere profeti nuk predikoj fe sektare, ai predikoj nje fe , fene e vetme te aprovuar nga Allahu,
    As mish as peshk ?!

Sa i perket te drejtave te grave , te garantoj qe Kurani gruan e barazon me burrin , para Allahut , burri nuk ka me shum te drejta se nje grua dhe e kunderta.

Citim Postuar më parë nga Zarathustra
    The Qur'an says that the testimony of a woman is not equal to that of a man. It says that the testimony of two women is required to be equal to the testimony of one man.
    Call in two male witnesses from among you, but if two men cannot be found, then one man and two women whom you judge fit to act as witnesses. (Qur'an 2:282, Dawood)
    Mos perserit ate qe konsumohet ndryshe ne vend numero do mbetemi !

Ajo qe shumica e muslimaneve ne kohen e shpalljes se Kuranin nuk mund te kupton ishin te drejtat e grave qe iu dhane nga ana e KURANIT.
    Keta njerez ishin mesuar ( njelloj si kristijanet e cifutet - grate ti quajne krijesa pa shpirt ) ti kene grate te nenstruara, andaj me vone duke pare rastin se disa dijetar islamik po mblidhshin thenie e profetit , integruan aty edhe idet e vate duke ia atribuar ato thenie a.s. Muhamedit.
    Ligji ne dore te Maligjit e ke idene si funksionon? Apo t'a shtjelloj kete?
    Sa i perket te drejtave te grave te krishtera ne asnje vend ne librin e dhjates se re nuk i ke keto pika:

- te rrahesh gruan
    - ta besh prostitute
    - te vrasesh me gura
    - etj etj

Jesusi nderroi komplet mentalitetin e njerezve te tokes se atehershme. Jesusi u mesoi njerezve ta shihnin me dashuri jeten, njerezit rreth e rrotull, etj etj.
    Ju ngaterroni mendimet, ideologjite e njerezve te vecante, FJALET E PAZARIT me parimet qe jane RREGULLAT QE PRANOJNE SI DHJATA E RE SI E VJETRA.

Pastaj, lexon cfare kam konsideruar si pjese vazhdimi te debatit apo ia fute kot? Kam thene, lejini menjane fete! Shihni PRAKTIKEN E SOTME! KUSH KA ME SHUME TE DREJTA? KUSH SHFRYTEZOHET? KUSH KA ARRITUR TE ZHVILLOJE TEKNOLOGJINE? KUSH KA ARRITUR TE COJE ME TEJ EMANCIPIMIN E QENIES NJEREZORE?

ps. me lajle lujle mos mu pergjigj me te lutem. s'kam kohe te humb kot ne nje debat pa vlere.
    ps.1 Sikur prostitucioni, skllaveria, kurverizmi te mos ekzistonin ne lashtesi, valle pse duhej te kishte rregulla te tilla?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 11-07-2008 më 16:14

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •