Close
Faqja 92 prej 119 FillimFillim ... 42829091929394102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 911 deri 920 prej 1188
    Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Po të jetë për mësime tolerance, një studiues islamik i pyetur se cilët konsiderohen të pafajshëm pa bërë asnjë faj, janë islamikët. Për të tjerët tha, janë fajtorë, sepse nuk besojnë në zot.

Pasi kam hasur në replikat e anëtarëve islamikë këtu, vërtet këta besojnë se ateistët psh janë fajtorë, qafirë, "popuj të librit", "infidelë" etj etj. Të gjitha këto terma janë raciste dhe përmblidhen në intolerancën islamike.

Islamizmi do pushojë së qëni intolerant kur të hedhë poshtë synimet për një rend islamik mbarëbotëror që do ketë për bazë aplikimin e sheriatit. Do pushojë së qeni intolerant kur të mos i stigmatizojë "të tjerët" me emërtime që nuk i kanë zgjedhur vetë.
    Deri sa të jetë intolerant islami është shumë shumë i rrezikshëm.
    Ezekiel 25-17.

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Krishteri Prizren ti je nje genjeshtar asgje ma shum! Ti mendon se me gjeneshtra do te korrish pik tek njerezit tjere , por je gabim sepse me genjshtra korrit veten tende.
    Ne fene islame njeri eshte i lire te besoj ate qe deshiron dhe nuk i pergjigjet kujt vec Allahut, nuk eshte e vertete qe sipas fese islame njeri denohet me vdekje nese ndryshon fene, kjo eshte nje genjshter.
    Nga ana tjeter pasi Krishterimi eshte fe shum e bute , tolerante , cili eshte denimi sipas bibles per personat qe bejne maredhenies seksuale jasht martese!!!
    Na trego tolerancen krishtere lidhur me kete pyetje.

GV_USA
    por me te then te drejten dhe une kam ndigjuar qe denohesh dmth nuk esht gje e mire ta ndrosh fen...nuk mare shume vesh prandaj nuk mundem te flas thjesht thash ate qe me kishte then nji shoqe...
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    ndersa nga te krishteret ai qe kalon ndonje fe tjeter ai lejohet qe te jet i lire dhe ai vet vendos a ti sherbej zotit apo jo ndersa kjo nuk ndodhen ne islam
    Tironcja Berlin! Ky qafiri me larte, nuk thot tjeter vecse genjeshter. Bibla urdheron ata qe nuk besojne ne te, te vriten .

Ja lexoje vet me poshte

27 Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!"`(Luka 19/27)

Kurse ne Kuran, per ata qe nuk duan ta pranojne Islamin (jomuslimanet),lexo cfar thot Allahu i Lartemedheruar

2-256. Në fe nuk ka dhunë. Është sqaruar e vërteta nga e kota. E kush nuk i beson të pavërtetat, e i beson All-llahut, ai është kapur për lidhjen më të fortë, e cila nuk ka këputje. All-llahu është dëgjues i dijshëm.

Ky ajet ka zebritur per jomuslimanet, qe nuk lejohet ti fusesh me dhune ne Islam.

Persa i perket dezertorit pasi a pranuar Islamin, ai me ligj te sherjatit vritet, ky ligj zbatohet nga pushtetaret ne vendet Islame, dhe jo individet
    Ne Islam kur nje njeri do te pranoj Islamin pjytet, a eshte i vetedishem ta pranoj Islamin, dhe i behet te qarte ligji sherjatit per dezertorin, ne do e pranon ne do jo.

Tradhtia denohet ne Islam

Me tregoni nje ushtri qe nuk e vret dezertorin?
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-06-2008
    Postime
    157
    Ky me lart ja fut kot.
    Ne Arabine Saudite e denuan me vdekje tjetrin vetem se nga mazllem u be i krishtere.
    Lexo me shume ti perpara se te na vish per propagande islamike ketu.
    Islami sa i demshem ishte dhe eshte per Shqiperine, mjafton te shohesh historine pas dyndjeve otomane ne Shqiperi pas vdekjes se Gjergj Kastriotit dhe detyrimin qe keta pushtues i bene popullit per te ndryshuar fene qe kishin aso kohe dhe qe ishte feja e krishtere.
    Sot nga islami kemi te keqiat e mosbesimit te botes se krishtere (qe eshte bota e perparuar) dhe vemendja qe na jepet dhe emertimi si shtet mazllem.
    Juve ose ju ka ikur fiqiri, ose mendoni se po u fshehet pas gishtit, nuk ju shohin te tjeret sic nuk i shikoni ju ata se i mbulon gishti.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Tradhtia denohet ne Islam

Me tregoni nje ushtri qe nuk e vret dezertorin?
    Dmth juve qenkeni ushtria islamike? Që keni qëllim çfarë të bëni?
    Doni tju trajtojmë si ushtri? Se që të quhesh ushtri do i kesh shpall luftë dikujt dhe të luftosh për diçka. Për çfarë luftoni ju?
    Ezekiel 25-17.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Dmth juve qenkeni ushtria islamike? Që keni qëllim çfarë të bëni?
    Doni tju trajtojmë si ushtri? Se që të quhesh ushtri do i kesh shpall luftë dikujt dhe të luftosh për diçka. Për çfarë luftoni ju?
    O kric i darwinit degjo se shume po llomotit, e kam fjalen per cdo ushtri qe egziston sot te bot. psh amerikane, indiane, japoneze, vjetnameze, gjermane, etj etj etj . te gjitha ushtrit e ketyre shteteve e denojne dezertorin me vjekje.

Pra jo vetem Islami e denon dezertorin

Ti ngele ne forum duke u mare me besimtaret ne pc, se me shkotet e tu stamban te besh keshtu, ti plasin qurat te muri .
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 06-07-2008 më 23:47

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga extreme Lexo Postimin
    kejt kto as njera nga keto nuk eshte ber ne emer te ateizmit .

Sepse ateizmi nuk osht asgje qe te predikoj vrasje e shfarosje e dhuna te tilla e as nuk eshte qe ta urresh nje Fe ateizmi osht thjesht veq ni teori shkencore per disa e besushme per disa e pabesushme asgje me shum kupto

Perseri: A je shqiptar(e)? Sa vjec(e) je? Ne Shqiperi ateizmi u shpall ne konstituten!
    U shkruan mijera dhe mijera faqe per te shpallur ateizmin si "besimin shteteror"
    e per te kundershtuar besimet tradicionale si opiumin e popujve.
    U planifikua, kunder njerez te pafajshme dhe pambrojtur me cdo menyre (Shpifje, denimin ne burg, denimin ne pune te detyruar, denimin ne vdekje, torturat cnerezore) nga njerez qe shpalnin vetveten ateiste jo vetem shkaterrimet e kishave dhe te xhamive, por edhe zhdukjen e personave. E sa marrtire kane pasur katoliket,myslymanet e ortodokse.
    Ke harruar kete shume shpejt!
    Me simpati. crici_01

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Vetem per nje gje me vjen keq per ate vend, ka qene baza e zhvillimit te qyteterimit te hershem, qyteterim qe u shpernda ne te gjithe boten, e tani, tani ka ngelur ne vend numero per shkak te 'mentalitetit'

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Krishteri Prizren ti je nje genjeshtar asgje ma shum! Ti mendon se me gjeneshtra do te korrish pik tek njerezit tjere , por je gabim sepse me genjshtra korrit veten tende.
    Ne fene islame njeri eshte i lire te besoj ate qe deshiron dhe nuk i pergjigjet kujt vec Allahut, nuk eshte e vertete qe sipas fese islame njeri denohet me vdekje nese ndryshon fene, kjo eshte nje genjshter.
    Nga ana tjeter pasi Krishterimi eshte fe shum e bute , tolerante , cili eshte denimi sipas bibles per personat qe bejne maredhenies seksuale jasht martese!!!
    Na trego tolerancen krishtere lidhur me kete pyetje.

GV_USA

Naten e Pashkeve Magdi Allam u pagezua nga Papa Benedikti. Ai u denua me vdekje.
    Nuk ka nevoje qe te shkruaj me shume per kete. Te gjitha gazeta perendimore kane folur per kete.

Cili eshte denimi sipas bibles per personat qe bejne mardhenjet seksuale jashte marteses?
    Nuk mohoj se ne disa tekstet e Bibles te shkruar me shume se 3000 vjet perpara
    ne disa raste, keta "krime" denoheshin me vdekje.
    Ndoshta edhe sot disa baballaret (edhe te krishtere por edhe myslymane) denojne ashper vajzat e tyre qe kane mardhenje seksuale jashte marteses.
    Por ketu me mu ka disa te rinjt e te reja katolike. Kam pyetur per kete. E pergjigja ka qene :"Rrefehemi, prifti na jep disa keshilla, pastaj ben mbi ne nje lutje shume te bukur qe mbaron me fjalet 'e une te zhgjdh prej te gjitha mekateve te tua, ne emer te Atit, e te Birit e te Shpirtit Shenjt . E pastaj degjojme nje fjale tronditese :"SHKO NE PAQE E MOS MEKATO ME".
    Me simpati: crici_01

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Tironcja_BLN Lexo Postimin
    por me te then te drejten dhe une kam ndigjuar qe denohesh dmth nuk esht gje e mire ta ndrosh fen...nuk mare shume vesh prandaj nuk mundem te flas thjesht thash ate qe me kishte then nji shoqe...
    Shum gjera behen ne emer te fese islame por nuk dmth se te gjitha ato gjera perfshihen ne fene islame, ne fakt as qe jane pjese e fese islame, por njerezit kane qef tia atribojne keto vese fse islame.
    Nuk diskutohet qe nese ndron fene nuk eshte gje e mire , por nje njeri qe pranon fene islame me zemer ai kur nuk e ndron kete fe, sepse e di thelle ne zemer se eshte feja e vertete, fene te cilen Perendija i ka shpallur njerezimit permes zinxhirit te profeteve , duke filluar nga a.s. Ademi e deri tek a.s.Muhamedi.
    Eshte e vertete qe ne disa vende islamike nese nderon fene denohesh me vdekje, por kjo nuk ka baza islamike, njerezit qe e bejne kete shfrytezojne niveline ulet te edukimit qe kane njerezit ne ato shtete.

Me respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •