Kush vuan me shume nese marim 3 raste nga jeta e perditeshme po them:
1: Nje njeri qe jeton ne Fshat Apo ne Mal me nivel te ulet
2: Nje njeri me nivel te mesem
3: Nje njeri qe po e quaj Gjeni ?
Kush vuan me shume nese marim 3 raste nga jeta e perditeshme po them:
1: Nje njeri qe jeton ne Fshat Apo ne Mal me nivel te ulet
2: Nje njeri me nivel te mesem
3: Nje njeri qe po e quaj Gjeni ?
skerdigodo@hotmail.com
Ku e gjete gjeniun ne jeten e perditshme ti ?
Kam pershtypjen per fjalen gjeni ke lexuar vetem ne histori apo ne pergjithesi ne literature sepse une deri me sot skam pare ndonje gjeni ne jeten e perditshme.
Une kam njohur 2 njerez qe jane vertet gjeni Pratolini keshtu qe asnjehere mos thuaj kurre![]()
Anxhi, mos me detyro ti futem seriozisht ketij debati se jam i bindur qe do dalesh e humbur ne fund
Njerez interesant mund te njohim sa te duam, por gjeniu eshte rast i vecante, i rralle. Tani qe po mendohem nuk e di nese ndonje shqiptari i ka rastisur te njohi nga afer nje gjeni. Vetem nese me kundershton me argumenta te tipit : Ndre Mjeda ka qene gjeni....
Fizikisht vuan me shume fshatari them une. Me shume stres ka niveli i mesem........ gjithmon sipas mendimit tim.
Jeta eshte e shkuter dita eshte e gjate
Juve ju pergjigjet biligoa per kete gje me sakte dhe nese ka apo jo gjeni kete po e them me bindje qe ka dhe nese do me thuash jane te ralle une nuk vura ndonje nivel megjithese u shpreha me fjalen gjeni nuk do te thote qe po privoj ketu dhe nje njeri qe ka nje nivel ne aresyetim dhe llogjike dhe nuk ka fjale qe mund ta perfshi.
AuGuSt
skerdigodo@hotmail.com
Ketu jam dakort, eshte tjeter gje. Por te permendesh fjalen gjeni eshte gje e madhe.
Gjithsesi, per sa i perket temes, mendoj se varet shume prej pritshmerive te individit, keshtu qe nuk eshte ne menyre kategorike e ndare sipas nivelit ekonomik apo arsimor. Nje individ ambicioz dhe me pritshmeri te larta ndaj vetes, eshte i prirur te vuaje me shume.
Me i lumtur ne kte bote eshte injoranti,pra ai qe nuk di,nga mosdija ka shume me pak strese,rjedhimisht me pak vuajtje.
ps.nje bari delesh eshte shume here me i lumtur se nje gjeni,knoqet tu mjel delet o sa qef!
Ata qe vuajne me pak jane njerezit tek kategoria e pare sepse ata kan nje konceptim per boten shume te ulet dhe mund te themi nje shprehje "Nuk e vrasin mendjen se cfare do hane ne darke " Kurse ata te kategorise se trete po themi qe 'Vuajne" me shume Per aresye sepse e shikojne boten ne nje menyre tjeter dhe duke patur parasysh qe keto gjeni kan dhe ne tru nje "pjese" me shume se njerezit normale eshte nje pjese qe nuk e kan te gjithe dhe gjendet nen korteks dhe kjo i ben te llogjikojne aresyetojene me shume dhe si rjdhoje te vuajne me shume
Nese eshte e bere me dashuri, asgje nuk eshte mekat.
Krijoni Kontakt