Si mund te bej qe kompjuteri im ne LAN te hapet me fjalëkalim, pra mos t'i shikoje kush te doje gjerat qe une kam nxjerre ne rrjet?
Gjithe te mirat
Si mund te bej qe kompjuteri im ne LAN te hapet me fjalëkalim, pra mos t'i shikoje kush te doje gjerat qe une kam nxjerre ne rrjet?
Gjithe te mirat
Ndryshuar për herë të fundit nga edspace : 21-03-2008 më 00:44
eshte e thjeshte..hiqi dokumentat nga folderi share ku kane akses te gjithe dhe aty fut vetem ato dokumenta qe duhet ti marrin dikush..shiko mire se mos administratori te ka bere share gjithe diskun C..per share ne rrjet duhet te kesh vetem nje folder dhe jo gjithe diskun..shpresoj ta kesh kuptuar..per cdo gje jemi prap ketu.
Shume thjeshte !
Kliko me te djathte ne drejtorine qe eshte e share nese ke nje te tille nese jo kliko ne komplet driverin C apo D a si ja ke vene shkronjen. Pastaj shko ne Properties edhe ne dritaren e properties shko ne tabin e Sharing. (ndiq fotot me poshte) Nese ne ate dritare nuk ke nje tab qe thote sharing atehere duhet te caktivizosh "Simple File Sharing". Hap My computer edhe kliko ne menune Tools Edhe pastaj ne View edhe ne fund fare hiq Check ne Kutine "Use Simple File Sharing Recomanded" (fig 2) Pasi te kesh bere kete kliko me te dhjate ne My Computer edhe pastaj kliko ne Manage ose kliko ne start / Run / Shkruaj "compmgmt.msc" edhe kliko ok (fig 3) Pasi te jete hapur Computer manager Klio aty ku thote "Shared Folders" (fig 4) edhe shko ne properties aty do kesh nje tab ku thote "Share Permissions". Normalisht Windows Vendos "Everyone" Si default me full access duhet te besh delete Everyone duke e bere blu edhe klikon remove edhe pastaj shton userin tend edhe cakton permisions. Normalisht duhet te dish nje gje qe ne vindoes folderi femije mer parametrat e folderit prind pra mer automatikisht parametrat e filderit mbi te prandaj nese do te besh modifikime te tilla duhet te kesh kujdes
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
Vazhdimi i Fotove
N. H. Schwarzkopf
faleminderit .gjithsesi une e dija kete
beje vetem read folderin dhe jo full keshtu qe vetem do te mund ti shikojne
Ere mire mire
rrofsh plako
N. H. Schwarzkopf
Po cfare thoj or burre.cne une me ate qellim.une pyeta mos kishte ndonje menyre per ta bere kompjuterin tim qe te hapej me password ne rrjet.
Pa ate menyren me share e dime te gjithe ne.
Menyre shume e mire per te mbrojtur dokumentat ne rrjet...
po nuk e di a mundem me kete menyre qe ti ndaloj per doruesit nga kopjimi i folderave dhe fajlave (vetem read dhe jo copy - paste).
faleminderit per cdo informacion.
Krijoni Kontakt