Ka dhe budallaqe keshtu qe i bie me shume se 3 grupe.
Duhet bere kujdes te mos ngaterrohen keto kategori, jam me ty ketu, por menyra si vazhdon me poshte le shume pika per argumentim.Pra duhet bere shume kujdes mos ngaterrohen keto dy lloj kategori, sepse jane vajzat dinake ato qe perfitojne nga dikush dhe e perdorin ate dhe jo vajzat inteligjente.
Nje vajze inteligjente nuk e lidhen inteligjencen me 'friken se ben dike te vuaje'. Nje vajze inteligjente nuk heq dore kollaj ne ate qe thote. Insiston per ate qe thote por dihet kur ka nje nivel afersisht te njejte debatues/i. Di te shmanget me kujdes nese bie ne 'llume' dhe po me kujdes di te futet ne debat.Sepse nje vajze qe eshte inteligjente nuk mendoj se do te arrinte te bente dike te vuaje duke e perdorur ate, sepse eshte aq e zgjuar te kuptoje qe vuajtja dhe dhimbja jane ndjenja shume te forta per njeriun, dhe ndoshta nuk i dihet menyra se si do te rreagonte individi.
Ketu i ke bere lemsh. Te jesh dinake do te thote te kesh zgjuarsi. Te jesh dinake dhe jo e zgjuar por e djallezuar perseri s'qendron. Si dinake dhe si e djallezuar kane brenda nje lloj zgjuarsie qe e perdorin me finese per te te goditur.Kurse jane ato qe jane dinake ose dhelpra qe nuk jane te zgjuara po do te doja ti quaja...." te djallezuara" te cilat jane aq te forta sa te perdornin dike dhe pastaj ta hidhnin tutje si nje send qe nuk hyn me ne pune.
Perseri ngaterron zgjuarsine me zemergjeresine apo dhembshurine.Izgjuar eshte ai person qe nuk ben te vuaje dike tjeter, keta i quaj une te zgjuar.
Perseri me fut ne mendime perse barazon zgjuarsine e nje femre me mekatin e saj? (pra mekatin e saj te pare.. perralle ne fakt)Femra nuk eshte shume e zgjuar(pa ofenduar asnje, sepse jam vajze vet) po do te thoja qe femra eshte shume dinake.(sigurisht ka shume femra te zgjuara)
Nese nuk eshte e besdisshme ta them, femra ishte e para qe mekatoi dhe femra qe e para qe nuk e pranoi fajin e saj por u mundua ta hedhe tek dikush tjeter.
Pra me kupton se cfare dua te them?
Krijoni Kontakt