Close
Faqja 5 prej 34 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 338
    Deputetët e bëjnë problem heqjen e 28 Nëntorit nga kalendari i festave shtetërore

Kuvendi i Kosovës shqyrtoi dhe miratoi sot në parim edhe 6 projektligje që dalin nga pakoja e Ahtisarit. Miratimi i këtyre ligjeve po bëhet me procedurë të shpejtë, në bazë të një mocioni të miratuar më herët nga Kuvendi i Kosovës. Deputetët dhanë më shumë vërjetje për projektligjin për Agjencinë e Kosovës për intelegjencë dhe për projektligjin për Festat zyrtare të Republikës së Kosovës.
    Projektligji për Festat Zyrtare është miratuar në parim me 54 vota të deputetëve të Kosovës. Deputetët kanë kërkuar që 11 festave të përcaktuara në projektligj t’i shtohen edhe tri festa tjera: Dita e Çlirimit të Kosovës, Dita e Dëshmorëve dhe 28 Nëntori, Dita e Flamurit kombëtar.
    Deputetët e grupit parlamentar të PDK-së kanë thënë se nëse këto tri festa nuk shtohen në projektligj, atëherë në shqyrtimin e dytë do të jenë të rezervuar se a të votojnë për apo kundër. Qëndrim të njëjtë ka mbajur edhe grupi tjetër i koalicionit qeverisës, LDK-ja, sipas të cilëve projektligjit duhet që t’i ndërrohet emërtimi prej Festat zyrtare në Republikën e Kosovës, në Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës. Edhe opozita duke kërkuar që tri festat të shtohen në projektligj, nuk e ka parë të arsyeshme që të debatoj më shumë, duke u thirrur në atë se as pozita nuk ishte plotësisht për projektligjin. Grupi parlamentar i serbëve ka thënë se nëse shqiptarët i shtojnë 3 festat e kërkuara, atëherë edhe serbët do të kërkojnë që të shtohen festat e tyre kombëtare.
    Një komision ad hoc do të shqyrtojë vërjetjet dhe sugjerimet e deputetëve deri nesër, kur do të bëhet shqyrtimi i dytë dhe miratimi në tërësi i këtyre ligjeve. Paraprakisht janë miratuar 19 ligje që dalin si obligim nga pakoja e Ahtisarit.

mbrapa 20 maj 2008 - 15:16:48
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254
    MOS VALLE QEVERIA E KOSOVES po tregohet " me katolike se papa" ne devotshmerine para syve te botes? Kjo ceshtje u duk qe mbante ere qe me pranimin e atij flamuri te cuditshem.PERSE nuk mbajne referendum per kete ceshtje?28 nentori eshte HISTORI ,dhe historine nuk mund ta fshije ASKUSH !!!!!

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Nuk jam i sigurte? me duket se 28 Nentori eshte dite zyrtare (feste) ne Maqedoni...a eshte e vertete apo e kam marr gabim?

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Nuk jam i sigurte? me duket se 28 Nentori eshte dite zyrtare (feste) ne Maqedoni...a eshte e vertete apo e kam marr gabim?

PO ME SE E SIGURT

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    hashim thaci, tani me eshte kthyer ne nje vegel sherbetore ndaj te huajve!!
    megjithate nuk eshte vetem hashimi qe duhet te marre te gjitha pergjisite per gjerat qe ndollin ne kosove!!
    kosova ka nje parlament,ku debatohet dhe shqyrtohet per projektligjet,dhe pastaj hillen ne vote,keshtu qe sado qe hashim thaci te sjell propozime te tilla,jane shumica e deputetve kosovar ne parlament qe duhet te i thojne JO heqjes se 28 nentorit si feste zyrtare kombetare!
    megjithate njerzit jane bere shume servile,saqe per hinteresa te veta personale,pranojne te shesin dhe kombin !TURP!

i/e regjistruar Maska e ANDI_
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Vendndodhja
    Aty ku ben ftote
    Postime
    55
    Mua nuk me shqeteson shume fakti qe qeveria e kosoves e hoqi 28 nga festat pasi jam shume i sigurte qe shqiptaret e kosoves do e festoj kete feste ashtu sic e kane festuar prej shume vitesh.

Ajo cka me shqeteson me shume eshte fakti qe mbase duke bere keto gjera duket sikur po krijohet nje komb i ri ,kosovar.Kjo gje nuk me pelqen pasi Isa ne vlore erdhi si shqiptar.Adem Jashari vdiq si shqiptar. ( e shume te tjere ).

Ndaj pyetja duhet shtruar ndryshe.Mos valle po krijohet nje komb i ri?Kjo per mua do ishte e turpshme.
    Bye Bye Serbia

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Kili Merturi
    Po më duket se po dalin të vërteta fjalët
    Ti nuk ke kohe per te gjitha ato qe ke nevoje te i mesosh.

Citim Postuar më parë nga Edvin83
    Mos ke shkele ne kallot e atyre qe e "duan" kombin...e atyre qe duan te bejne nja 5-6 kombe te vegjel nga ky komb shqiptar.
    Une cdo here kam pasur frige nga ata qe duan kombin e tyre. Zakonisht, njerezit e tille, kerkojne te paguhen prapa per meritat e tyre atdhedashse, ne centin e fundin. Cdo here me kane pelqyer ata qe e duan kombin ne nje mase te caktuar, ata qe shpalosin nje dashuri racionale si ndaj kombit te vet, ashtu edhe ndaj kombeve tjera.

Thaqi e don Kosoven. E ka demonstruar kete shume here. Patriot, ne suazat e diturise se tije deri ne pik te fundit. Keshtu edhe Ramushi, trim si Oso Kuka. Fatmir Limaj, Jakup Krasniqi, Sami Lushtaku, te gjithe e duan Kosoven. Por, nuk e di a me shume i kane dhene keta kosoves apo Kosova ketyre?

Sami Lushtaku aq shume e don Kosoven sa qe edhe kur ta vuan denimin prej 4 muajsh ne burg, vendi i Kryetarit te Komunes te Skenderajt do ta pret, ne menyre qe Lushtaku, me dashurine e tije, ta udheheqe Skenderajn perpara, drejt fitoreve te reja te Pirros. Kjo ndodh only in Kosova.

Dashuria ndaj atdheut eshte dashuri e paperfillur. Eshte rruge qorre. Nuk te jap asgje prapa.

Dashuria e ketyre qe cdo te dyten fjale e kane "atdhe", "Adem Jashari", "Kosova", "Shqiptaria", e ka derguar Kosoven aty ku sot eshte. Edhe ne mot prej 27-29 grade celzius, nuk kemi rryme. Dashuria e tyre e ndau Kosoven. Dashuria e tyre 80% te Kosovarve, nepermes metamorfozes maestrale te Kafkes, i beri raste sociale.

Ne politike mbreteron parimi se armikut duhet te ia besh me dije se je me te, se e don dhe se e mbeshtet. E Thaqi e tjeret te cekurit jane bere Politikan.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Une cdo here kam pasur frige nga ata qe duan kombin e tyre. Zakonisht, njerezit e tille, kerkojne te paguhen prapa per meritat e tyre atdhedashse, ne centin e fundin. Cdo here me kane pelqyer ata qe e duan kombin ne nje mase te caktuar, ata qe shpalosin nje dashuri racionale si ndaj kombit te vet, ashtu edhe ndaj kombeve tjera.

Dashuria ndaj atdheut eshte dashuri e paperfillur. Eshte rruge qorre. Nuk te jap asgje prapa.

Dashuria e ketyre qe cdo te dyten fjale e kane "atdhe", "Adem Jashari", "Kosova", "Shqiptaria", e ka derguar Kosoven aty ku sot eshte. Edhe ne mot prej 27-29 grade celzius, nuk kemi rryme. Dashuria e tyre e ndau Kosoven. Dashuria e tyre 80% te Kosovarve, nepermes metamorfozes maestrale te Kafkes, i beri raste sociale.

Ne politike mbreteron parimi se armikut duhet te ia besh me dije se je me te, se e don dhe se e mbeshtet. E Thaqi e tjeret te cekurit jane bere Politikan.
    Ndersa une kam frike nga ata qe pretendojne qe e duan atdheun por ne te vertete shesin edhe ****** e tyre per nje karrike...qe per nje karrike nuk e kane per problem te plotesojne deshirat e te tjereve..Por mos te harrojne se ajo karrike mund t'u rreshqase shpejt nga b.y.tha e pastaj ku dreqin do ta fusin b.ythen e tyre?

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ndersa une kam frike nga ata qe pretendojne qe e duan atdheun por ne te vertete shesin edhe ****** e tyre per nje karrike...qe per nje karrike nuk e kane per problem te plotesojne deshirat e te tjereve..Por mos te harrojne se ajo karrike mund t'u rreshqase shpejt nga b.y.tha e pastaj ku dreqin do ta fusin b.ythen e tyre?
    Kjo ishte plotsisht e panevojshme.

Mendova se do shtosh dy-tri llafe konstruktive e ti merakosesh per b.y.th.e.n time.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Kjo ishte plotsisht e panevojshme.

Mendova se do shtosh dy-tri llafe konstruktive e ti merakosesh per b.y.th.e.n time.
    Nuk e kisha per ty ketu...b.ytha ishte e atyre qe e kane ulur ne karriken e pushtetit, ..vetem nese ti je nje nga ata?!

Faqja 5 prej 34 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  3. Forcat ushtarake serbe mobilizohen përgjatë vijës administrative me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 15:11
  4. Tifozët e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •