Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Aha... shumica qenkan jashte rruge me duket... Per ta kuptu tamam temen ju rekomandoj te shikoni over & over Matrix (jo 2 dhe 3) derisa te kuptoni "realisht" cfare e ndan "realen" dhe ate qe mendoni se eshte "reale"

Citime nga filmi :

Morpheus : If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain

Neo: Why do my eyes hurt?
    Morpheus: You've never used them before.

Morpheus: Do you think that's air you're breathing now?

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ne kete moment qe un kam shkruar kete postim, ti po e lexon shume mire, por sa i vetdijshem je qe nuk po enderron? Dmth, ku e ke sigurine qe ti nuk po e enderron kte moment, pra si mund te ndahet realiteti nga fantazia/endrrat?

Ata qe kane iformacion me te gjere mbi endrrat e dine qe ekzistojne dy lloje endrrash: lucid dreams edhe non-lucid dreams (lucid dreams - te jesh i ndergjegjshem qe je ne enderr).

Keto lloj endrrash (lucid) ndodhin rralle tek njerezit, e aq me rralle tek ata te cilet nuk e dine se cfare jane keto.
    Avantazhi i ketyre endrrave eshte se ti je ne kontroll te endrres dhe ke mundesine te krijosh cdo gje brenda endrres, madje ta drejtosh ashtu sic kunder ti do, rrjedhen e ngjarjes.

Arsyeja qe jane kaq reale dhe intense qendron ne faktin e thjeshte se truri jone; (vetedije + nenvetedije) eshte aq i avancuar saqe e ben reale per ne (shijen, nuhatjen, shikimin etj).
    Menyra se si e "shohim" jeten ne, me pak fjale eshte interpretimi nga truri jone i sinjaleve te jashtme (nepermjet personalitetit).

Pra menyra se si ne e shohim boten jashtme varet nga komunikimi i plote i "mendjes se ndergjegjshme" me "mendjen e pandergjegjshme" pasi te kene marre sinjalet e jashtme nga "interface" qe eshte personaliteti.

Kjo shprehje e Morfeus: "Nese realiteti eshte cfare ti ndjen, nuhat, shijon dhe shikon, atehere "reale" eshte thjesht nje sinjal elektrik i interpretuar nga truri juaj".

Si perfundim nese s'eshte kuptuar akoma ajo cfare eshte shprehur me siper, po pergjigjem me dy fjale: Bota reale(realiteti) eshte nje enderr e vetedijshme(lucid dream).
    Ndryshuar për herë të fundit nga J@mes : 23-04-2008 më 15:02
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Wilma Maska e xhuliana
    Anëtarësuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Zakonisht ne enderr shpeshhere e shikon veten, dmth nuk je ti, por e shikon veten nga lart.
    Veprimet qe ben ne enderr nuk i kontrollon dot(ne te shumten e rasteve)!

Freud ka thene: Njeriu ne enderr shpreh anen e tij me te thelle qe vetem ne enderr realizohet!
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Ne kete moment qe un kam shkruar kete postim, ti po e lexon shume mire, por sa i vetdijshem je qe nuk po enderron? Dmth, ku e ke sigurine qe ti nuk po e enderron kte moment, pra si mund te ndahet realiteti nga fantazia/endrrat?

Po ja psh...e lexova shume mire kete temen por ne vend qe te enderroja,ne moment me iken edhe ato qe pata dhe i harrova fare!!
    Eshte i çuditshem ky lloj fenomeni pasi lexoj temat e tua...me fiken endrrat!
    Keshtu qe skam çte te them..
    Urime te tjereve.
    "Carpe Diem"

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anëtarësuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    hahhahahha sa teme e papame.Me ler te mendohem pak se me duket jam ne gjum pufffff kush do vi te me pickoje qe ta kuptoj jam ne enderr apo ne realitet.Une endrrat i shikoj me kineze jo me forumiste
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Po ja psh...e lexova shume mire kete temen por ne vend qe te enderroja,ne moment me iken edhe ato qe pata dhe i harrova fare!!
    Eshte i çuditshem ky lloj fenomeni pasi lexoj temat e tua...me fiken endrrat!
    Keshtu qe skam çte te them..
    Urime te tjereve.
    Me vjen keq qe te fika endrrat, te iku e ardhmja nga duart.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Teme e bukur Apollon.

Une ka kohe qe merrem me kete hipoteze, teoria e "Matrix" ka nje te vertete si dhe ajo e endrrave lucide. Ta them mendimin tim me nje shembull. Para ca viteve nje vajze qe kam njohur, kishte qendrim nihilist ndaj jetes, çdogje i shkonte ters, zi, derisa arriti ne ekstaze. Nuk kishte mundesi qe te te falin jeten dhe ta jetosh ate ne nje tmerr te vazhdueshem. Ajo mendonte se kjo ishte nje vetem enderr. Dhe beri nje sprove, preu damaret e saj. Madje hipoteza u vertetua. Ajo u zgjua nga zhgjendra ne spital. Dhe qe atehere e adhuron jeten!...Ben mire te mesoni nga shembujt e te tjereve, besoni ne to dhe mos i provoni.
    • The rest is silence.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Teme e bukur Apollon.

Une ka kohe qe merrem me kete hipoteze, teoria e "Matrix" ka nje te vertete si dhe ajo e endrrave lucide. Ta them mendimin tim me nje shembull. Para ca viteve nje vajze qe kam njohur, kishte qendrim nihilist ndaj jetes, çdogje i shkonte ters, zi, derisa arriti ne ekstaze. Nuk kishte mundesi qe te te falin jeten dhe ta jetosh ate ne nje tmerr te vazhdueshem. Ajo mendonte se kjo ishte nje vetem enderr. Dhe beri nje sprove, preu damaret e saj. Madje hipoteza u vertetua. Ajo u zgjua nga zhgjendra ne spital. Dhe qe atehere e adhuron jeten!...Ben mire te mesoni nga shembujt e te tjereve, besoni ne to dhe mos i provoni.
    Fantastike kjo qe sapo lexova.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga xhuliana Lexo Postimin
    Zakonisht ne enderr shpeshhere e shikon veten, dmth nuk je ti, por e shikon veten nga lart.
    Veprimet qe ben ne enderr nuk i kontrollon dot(ne te shumten e rasteve)!
    kur isha me i vogel shikoja pothuajse nate per nate veten time duke fjetur, ne pjesen me te madhe te kohes.

Sa per kontrollin e veprimeve me ka rene rasti te jem i ndergjegjshem qe jam ne enderr ne disa raste kur kam pare te njejten enderr disa here. Kur e kupton qe je ne enderr eshte bukur fare sepse mund te besh ç'te duash, une psh teletransportohesha nga nje vend ne nje tjeter duke qene i ndergjegjshem qe isha ne enderr, bukur fare.

Po ku i dihet ndoshta ne nuk enderrojme, po thjesht po enderrojme per endrren, ose me mire per nje enderr te tipit "alla Matrix".
    E kupton qe je ne enderr kur, ne nje te tille vdes dhe perseri e gjen veten ne po te njejten bote, nqs do vdesesh ne realitet nuk do te gjendeshe perseri ne te njejten bote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga J@mes : 24-04-2008 më 10:01

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pranimi i Shqiperise ne NATO - nje hap i sigurte drejt BE
    Nga brezi97 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 13-09-2009, 09:26
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Kush hyn në “Shtëpinë e zeze” është i sigurtë!
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-07-2004, 18:28
  4. Me te sigurte pa semafore ?!
    Nga Blendi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 11-07-2002, 18:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •