Redush e di qe vuan shume nga ndjenja e patriotizmit,po me greqin c'lidhje kemi vellacko.
Redush e di qe vuan shume nga ndjenja e patriotizmit,po me greqin c'lidhje kemi vellacko.
Shoh se kjo teme u deviju shum dhe po e ktheni gjithqka sikur te ishte lufte fesh, keshtu mos ju kundervini as njeres as tjetres se nuk eshte shum llogjike sidomos per ne shqiptaret qe gjithmon kemi then qe feja jone eshte Shqiptaria, por gjithsesi kam lexuar dhe studiuar per rrolin e kishes ne histori dhe kam par fakte qe jan te pavertetuara por mjaft bindese qe vatikani ka qen pyk kyqe ne histori per ndalimin e luftrave gjithashtu dhe per vazhdimin e luftrave, prandaj sdo ishte qudi qe akoma sot ka ndikim ne shum ndolli qe ndollin ne bote (mos ta marre per keq ndonje i krishter pasi i till jam dhe un por keto jan faktet historike), ndersa persa i perket anes tjeter pra myslimaneve mendoj qe perblemi juaj qendron tek disa element ne disa vende te botes qe dikush qe ka interesa krejt te ndryshme ju mbush mendje qe duhet te vdese per allahun duke marr dhe shum jet te tjera me ane te nje shperthimi apo nje atentati tjeter dhe pastaj normalisht edhe pse eshte e gabuar shtypi dhe medja direkt deklarojne se ja qfar bejne myslimanet duke i futur ne nje thes te gjith me to dhe shqiptaret qe skan lidhje fare dhe nuk kan te kultivuara keto ide qe shum persona ne vende te caktuara ju manipolohet truri me shum ide te pa bazuara as ne fe dhe as ne ndonje gje tjeter por thjesht ne interesat e personave te caktuar qe i shfrytezojne ne maksimum pra duke i perdorur si kamikaz.
Pa dalur nga tema qdo fe thot qe kemi nje zot dhe ta dum tjetrin dhe mos te bejme keq, prandaj mos te na manipolohet mendja duke krijuar urretje ndaj popujve te tjer veq qe jan te nje besimi tjeter, pasi duhet te kujtoni qe jemi njesoj te gjith....
djalo jo vetèm qè ke dalè nga tema por nuk ke kuptu atè qè unè kam shkruajtur.
nuk jamè duke bo "Religion Ware" dua qè ta evitoj.
jam duke folur se si i manipulojnè lajmet disa kronistè pa patur nevojè dhe vetèm pèr dizinformazione kundèr nesh dhe pèr disa vènde tè tjera qè i zmadhojnè faktet dhe ja veshin fondamentalizmit kurse gjèrat e tyre smund ti guxosh ti kritikosh...http://digilander.libero.it/kosovocrocifisso/ tè kam vènè linkun qè ta kuptosh dhe tè lutem rilexo dhe njèherè atè qè kam shkruajtur pèr "antikitetin" sipèr qè tè kuptosh se sa tè djallzuar dhe tè padrejtè janè kundèr nesh. ( èshtè nè italisht nqs di ndonjè fjalè)
mirupafshim
shqetèsimi nuk fillon me turqinè apo marokun, thelbi i problemit èshtè tjetèr dhe ti as e ke cek fare dhe pyetjeve tè mia si ke dhènè pèrgjigje ( nuk je i detyruar po meqè fillove ti tè kèrkosh...)
unè po jap shembuj kur pèrmend turqinè por mund tè kisha pèrmendur njè tjetèr vend...ti mè thuaj pèr ç'farè shembujsh ke nevojè dhe unè ti jap meqè Turqia dhe Egjypti tè jepkan alergji...
mirupafshim
me greqin asgjè mi gocè...me njè ...vajzè greke shumè e bukur bionde ...
mè la sa e mori vesh qè jam shqiptar, po ta kisha luajtur rolin si Italian tani do ishte e imja...mbase jo
e njofta nè plazh ktu nè puglia fliste pak italisht sepse sa kishte filluar qè ta studionte nè shkollè ( ishte pèr gjuhè tè huaja )
kishte ardhur pèr kuriozitet dhe pèr tè thyer pak veshin.
fati im qè jo vetèm ajo por edhe shoqet e saja nuk e dinin mirè italishten kèshtu qè asnjèra nuk mè kuptovi se jam shqiptar nga theksi...(megjithse mendoj qè e flas mirè IT. prap kuptohesh nga IT.) ps. nga emri nuk kuptohem se nuk e kam shqiptar.
nejse
çdo gjè mè shkonte vaj...ajo lunte menç mbas mua.. kshu thoshte...
ça bèj unè budalli ?!
-thashè vajzè kaq tè bukur nuk kam pa ndonjèherè do ti them tè vèrtetèn, do tè jem i sinqertè sepse shumè e dua dhe ja thashè atè ditè pèrpara se tè ngjiteshim nè dhomèn e saja nè Hotel (shoqet e veta e dinin dhe na e kishin lènè vetèm neve duke dalur rrotull plazhit)
-jam shqiptar ............
..........asajt i hiku ftyra(u zbeh) dhe mè tha qè do mendohet sepse nuk ndiheshe gati qè tè bènte hapin vendimtar... dhe pastaj do tè mè jepte pèrgjigje tè nesèrmen ose pasnesèrmen.
unè si djal galant shkoj mbas 3 ditèsh pèr ti lènè mè shum kohè tè mendoheshe me lule nè dorè si kollovar...
ajo ja kishte mbathur vrapit me gjith shoqet e veta (po atè ditè) edhe pse kishte akoma njè javè tjetèr tè paguar nè hotel....pa thènè jo apo po...sikur tè isha unè njè kriminel i pashoq...
po tè mè kishte thènè jo...çao...do ti thojsha dhe unè...po kèshtu...mè dukej vetja si taleban...nejse ja dolèm dhe nga tema mè bère dhe tè qaj.
jam apo sjam tutkun ?
ore smund tè pritsha tja thojsha ditèn qè vinte pas ?
jo, thash me vete, duhet tè jem i sinqert se ndryshe do mè urrej dhe lej kur ta marri vesh jasht hotelit...
mè ishte mbushur mèndja qè mè donte shumè...
por nacionalizmi dhe fondamentalizmi qè kishte mèsuar qè e vogèl ishte mè i fortè se çdo dashuri botèrore...( tè paktèn kèshtu mendoj unè sepse nuk ka shpjegim tjetèr kjo gjè e çuditèshme )
ja se çèshtè propaganda anti Shqiptare qè u mèsojnè qè tè vegjèl nè Greqi, prishi lumturinè dhe harmoninè e 2 vetave.
nga njè herè mendoj:- po tè kisha lindur nè itali une apo ajo tè mos kishe lindur nè Greqi tjetèr drejtim do kishte marrè puna...
PS. tashti mos mè shaj se ishe ti qè ngule kèmbè jo vetèm sot por edhe nè postimin e 2 javève pèrpara (afèrsisht) qè tè dijshe tè vèrtetèn
Ndryshuar për herë të fundit nga RedDardan : 18-04-2008 më 00:59
Tani pytja se kush i kontrollon mediat eshte mese e thjeshte.
Pergjigja do ishte Berlusconi.Gjithmone ka ditur mjaft mire te mbaje nen kontroll situaten dhe ta perdore sipas interesave te tij.Duke pasur nje aleat si Bossi , Mediaset ( me patron Berlusconi ) i shmang lajmet qe s'kane perbrenda materiale ne lidhje me emigrantet.
Mjafton te shihet sesa minuta do kishte nje lajm nqs nje shqiptar do vidhte qofte dhe nje cante ne Napoli.
Normalisht ne Napoli kto gjera jane mese te perditshme dhe dihet mire niveli i kriminalitetit ne kete qytet.Por nqs do behej dhe nje vjedhje e vogel nga shqiptar , atehere do e kishe 24 ore ne Telegiornalet kete lajm dhe Emilio Fede duke fol ne linje telefonike te TG4 me "rracistat" e Lega Nord per problemin e emigranteve qe "u kane marre punen" italianeve te thjeshte.
Un u bera kohe qe si ndjek me lajmet pasi e di qe shumica jane te manipuluara.
Ma merr menja se mund ta kesh fjalen per ate ex-Br qe u hidhte molotov xhamive dhe digjte makinat.3. pse nuk flasin asnjèherè pèr Terrorrizèm o fondamentalizèm kristian por vetèm pèr atè mysliman ?!......
Fondamentalizmi Kristian eshte zhdukur kur jane zhdukur dhe Kryqezatat.Personat qe mund te quhen "Fondamentalist Kristian" jane shume te rralle dhe ne numer shume e shume here me te vogel sesi fondamentalizmi mysliman.
Me duket se rasti atij personit qe sulmonte xhamite u dha dhe ne Mediaset si dhe ne Rai.
Divide Et Impera
" Yo soy cubano, latinoamericano
y pa’ todos mis hermanos yo les quiero cantar"
Se sa e mbeshtet Italia, serbine kete e kemi pare...E njohi pamvaresine e Kosoves pa shume llafe...Ne itali emigrantet shqiptare bejne nje jete normale dhe skan frike te permendin qe jan shqiptare, nuk paguajne nga 2-3 here ne vit per leje qendrimi e ku ta di un cfare gjerash tjera ka bere greku qe po bej kete krahasim. Me shume shqiptaret kan bere trafiqe, vrasje e cdo gje ne Itali sesa ne Greqi dhe prap Italia smban ndonje qendrim te ashper ndaj emigranteve shqiptare.
...Cna duhet ne cqendrim mban me turqit e vendet e tjera...na intereson populli dhe vendi yn. Te tjeret ne dreq vafshin.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.
[QUOTE=RedDardan;1887484]djalo jo vetèm qè ke dalè nga tema por nuk ke kuptu atè qè unè kam shkruajtur.
nuk jamè duke bo "Religion Ware" dua qè ta evitoj.
jam duke folur se si i manipulojnè lajmet disa kronistè pa patur nevojè dhe vetèm pèr dizinformazione kundèr nesh dhe pèr disa vènde tè tjera qè i zmadhojnè faktet dhe ja veshin fondamentalizmit kurse gjèrat e tyre smund ti guxosh ti kritikosh...http://digilander.libero.it/kosovocrocifisso/ tè kam vènè linkun qè ta kuptosh dhe tè lutem rilexo dhe njèherè atè qè kam shkruajtur pèr "antikitetin" sipèr qè tè kuptosh se sa tè djallzuar dhe tè padrejtè janè kundèr nesh. ( èshtè nè italisht nqs di ndonjè fjalè)
mirupafshim
shqetèsimi nuk fillon me turqinè apo marokun, thelbi i problemit èshtè tjetèr dhe ti as e ke cek fare dhe pyetjeve tè mia si ke dhènè pèrgjigje ( nuk je i detyruar po meqè fillove ti tè kèrkosh...)
unè po jap shembuj kur pèrmend turqinè por mund tè kisha pèrmendur njè tjetèr vend...ti mè thuaj pèr ç'farè shembujsh ke nevojè dhe unè ti jap meqè Turqia dhe Egjypti tè jepkan alergji...
mirupafshim
me greqin asgjè mi gocè...me njè ...vajzè greke shumè e bukur bionde ...
mè la sa e mori vesh qè jam shqiptar, po ta kisha luajtur rolin si Italian tani do ishte e imja...mbase jo
e njofta nè plazh ktu nè puglia fliste pak italisht sepse sa kishte filluar qè ta studionte nè shkollè ( ishte pèr gjuhè tè huaja )
kishte ardhur pèr kuriozitet dhe pèr tè thyer pak veshin.
fati im qè jo vetèm ajo por edhe shoqet e saja nuk e dinin mirè italishten kèshtu qè asnjèra nuk mè kuptovi se jam shqiptar nga theksi...(megjithse mendoj qè e flas mirè IT. prap kuptohesh nga IT.) ps. nga emri nuk kuptohem se nuk e kam shqiptar.
nejse
çdo gjè mè shkonte vaj...ajo lunte menç mbas mua.. kshu thoshte...
ça bèj unè budalli ?!
-thashè vajzè kaq tè bukur nuk kam pa ndonjèherè do ti them tè vèrtetèn, do tè jem i sinqertè sepse shumè e dua dhe ja thashè atè ditè pèrpara se tè ngjiteshim nè dhomèn e saja nè Hotel (shoqet e veta e dinin dhe na e kishin lènè vetèm neve duke dalur rrotull plazhit)
-jam shqiptar ............
..........asajt i hiku ftyra(u zbeh) dhe mè tha qè do mendohet sepse nuk ndiheshe gati qè tè bènte hapin vendimtar... dhe pastaj do tè mè jepte pèrgjigje tè nesèrmen ose pasnesèrmen.
unè si djal galant shkoj mbas 3 ditèsh pèr ti lènè mè shum kohè tè mendoheshe me lule nè dorè si kollovar...
ajo ja kishte mbathur vrapit me gjith shoqet e veta (po atè ditè) edhe pse kishte akoma njè javè tjetèr tè paguar nè hotel....pa thènè jo apo po...sikur tè isha unè njè kriminel i pashoq...
po tè mè kishte thènè jo...çao...do ti thojsha dhe unè...po kèshtu...mè dukej vetja si taleban...nejse ja dolèm dhe nga tema mè bère dhe tè qaj.
jam apo sjam tutkun ?
ore smund tè pritsha tja thojsha ditèn qè vinte pas ?
jo, thash me vete, duhet tè jem i sinqert se ndryshe do mè urrej dhe lej kur ta marri vesh jasht hotelit...
mè ishte mbushur mèndja qè mè donte shumè...
por nacionalizmi dhe fondamentalizmi qè kishte mèsuar qè e vogèl ishte mè i fortè se çdo dashuri botèrore...( tè paktèn kèshtu mendoj unè sepse nuk ka shpjegim tjetèr kjo gjè e çuditèshme )
ja se çèshtè propaganda anti Shqiptare qè u mèsojnè qè tè vegjèl nè Greqi, prishi lumturinè dhe harmoninè e 2 vetave.
nga njè herè mendoj:- po tè kisha lindur nè itali une apo ajo tè mos kishe lindur nè Greqi tjetèr drejtim do kishte marrè puna...
Tu shtofte jeta se me shkrive,plase per greket ti gjej ndonje shqipe bellina o ndonje talane se keto nuk e prishin lumturin se je shqiptar i figgo e nello stesso tempo intelligente![]()
O RedDardan, nuk me jep alergji as njera e as tjetra, po me jep alergji qe ngre ne fillim problem diskriminimin kunder te huajve para shqiptarve. Kaq te thashe. Pas ta kishe hapur me Kinen, Meksiken a Zambian, pak rendesi ka. Ajo qe me vrau syrin eshte se nuk e hape me Shqiperine.shqetèsimi nuk fillon me turqinè apo marokun, thelbi i problemit èshtè tjetèr dhe ti as e ke cek fare dhe pyetjeve tè mia si ke dhènè pèrgjigje ( nuk je i detyruar po meqè fillove ti tè kèrkosh...)
vetem kush jeton ne Itali mund ta kuptoj indinjimin e Dartanjanit. Italianet jan njerez qe perdorin vetem "luogo comune" dmth fraza te pergatitura : shqipot keshtu maroket ashtu rumunet kshu , kur i kombinojne pislliqet vet apo vendet perendimore s'ben gam njeri.
rri i qete se e ben gjakun uje me keto muhabete dhe gje nuk zgjidh,ta them une qe kam 500 vjet ne Itali dhe i njoh pak a shume Italianet.
keto qajne sot se ka krize dhe jan ne veshtirsi dhe neser blejne makinen 60 mije €.
po s'u ankove ketu s'ta var njeri dhe keta e kan mesuar hilen dhe ankohen dhe jan shume me te forte nga c'kujtojme neve![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga donna76 : 18-04-2008 më 15:30
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
e mer daj evropa plak meti nacjonaliste. un sa her shkoj m'italja nuk flas italisht megjithse e flas rjedhshem. ja meshtjell amerikonce. ene kshu si kallup un jom tamom made in usa 250 pound.
un se haroj kur u hapen kufijt ne '90. ma ka tregu i shoku jem qi iku me ambasadat. kon pas qen i tuf gangosh ka tirona qi skishin qen nai her josht shqypnije ene e dijshin italjan si neper reklama. kur i cun neper ca fshatra te humbur a ne ca zona te renume qytetesh kta fillun. pse mer kjo o italja. po paskeni qen mashtrusa. tjeter gjo tregoni ke reklamat. hahahahhha
no glove no love
si gjithe te tjeret dhe ata. kudo qe shkon shifen me shume krimet dhe pislliqet e imigrantve. jane ne shtepi te vet keshtu qe ankohen per ata qe u vine aty e u bejne krime. te ishte e kunderta e te na vinin italianet te vrisnin e te vidhnin ne Shqiperi do i kishim vrare, nuk do i shanim.
Krijoni Kontakt