Shume interesante keto shfra qe keni dhene dhe jo vetem,
por Shoh se jeni shume te argumentuar ne temen ne fjale dhe e shoh te detyrueshme t’ju bej komplimentet e mia ( me sinqeritet ), per njohurite qe tregoni…
Te gjithe sa kane marre pjese ne kete debat ( per mua shume konstruktiv ), kane fole shume bukur.
Per shembull, Nick dhe Barat, na lene te kuptojme qe, kush nga keto dy shtete ( ne rast lufte ), qofte larget, do te kete si aleat shqiptaret, do te dilte fitimtar ose te pakten roli i shqiptareve do te vleresohej si dominant per situaten…., un bej nje pyetje; po atehere shqiptari ku e ndjen vehten me afer, turkut o grekut…?
Ne shqipot, historikisht kemi qene mish per top…, kemi luftuar per ngritjen e perandorise osmane, edhe per çlirimin e Greqise…, po sot ç’fare ane do te mbanim?
Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 04-04-2008 më 08:11
Mua kjo pyetje me tingellon :
C'eshte shqiptari? Turk apo grek?
As njeri as tjetri. Boll kemi dhene gjak per 'dynja' 'mavrine'.
si tha ai burri i zgjuar?
"Boll punove per te tjeret o fatkeq/kujto vendin tek e lere e tek heq"
Ne jemi me prane Shqiperise. Problemet e turqve dhe grekeve jane probleme qe nuk varen nga ne sepse nuk jemi ne shqiptaret "molla e sherrit" per ta.
Une nuk kam thene se roli i shqiptareve vendos fatin e perplasjes Greqi-Turqi, sepse ne jemi te varfer dhe sot eshte i forte ai qe ka para, jo ai qe eshte kokekrisur e shkon si mercenar.
Une nuk besoj te lufta dhe zgjidhjet e saj. Thjesht disa paurohen ne kurriz te atyre qe vdesin
Ne shqiptarët do të shihnim interesin tonë. Faktikisht probleme kemi me Greqinë, ndërsa me turku jo, Turqia s'ka pretendime territoriale ndaj nesh. Ndërsa Greqia ka zaptuar territoret tona. E mira është që të ndodh ndonjë luftë mes këtyre të dyjave, dhe ne të rrimë e të bëjmë sehir e tifo për turkun. 90% Turku e shkatërron grekun, aq më tepër që turkut nuk i plas për faktorin njeri, ka plot 75 milion banorë. Si hyn n'sy pse humb 500 mijë njerëz. Ndërsa greku do të vuajë si qeni, lërë njëherë që ka popullsinë më të plakur në Evropë, po ka edhe shumë jo grekë (si shqiptarë, bullgarë, arvanitas etj..). Përfundimisht lufta do t'i rrënojë këto dy shtete veçanërisht Greqinë. Nga kjo përfitojmë ne. Jemi 7 milion në Ballkan, dhe s'jemi pak.
Life's too short to remove USB safely.
Pajtohem me Jackun ne duhet te shohim interesin tone por qe kishte konvenuar nje lufte e tille kete se mohon askush, Turqia s ka asnje territor te shqiptarve kurse Greqia po mban ende territoret e shqiptarve, me mire eshte me kris aty ku e kane punen lemsh pra Qipron dhe kjo ne do te na kish dhene nje perparsi ne Ballkan , fundja ne duhet disi ti nxjerrim tokat tona sepse ato jane te tonat dhe mbi kete ku e shofim interesin ti nxjerrim te mos hezitojm keshtu mendoj .
Dakord me disa gjeo-stratege te mesiperm ...
kryesorja eshte qe ky moment te shfrytezohet ne menyre qe shteti fyrom-ist te zbatoje te gjitha detyrimet e dala prej Marveshjes se Ohrit ... dhe te mos guxoje me te na e vere kufirin te thana ...
shteti shqiptar duhet te tregohet shtet dinjitoz ...
Greqia, me te drejte, nuk pranon ate emer - edhe une personalisht nuk do te isha dakort (nqs me pyet njeri mua ...)
kur ata per hir te nje emri ne lashtesi, qe tek e fundit nuk i perkiste Greqise drejtperdrejt, po shteti Shqiptar a ndjen detyrime per Shqiptaret qe dominojne sot Maqedonine Perendimore, neser mbase krejt Maqedonine (hipotetikisht)?
lexoj me endje strategjizmat ...
ok. anijet janë më të mbrojtura nga ajri sesa forcat tokësore. E kuptoj plotësisht. Në të njëjtën frymë strategjike, mund të më thuash sa pret të zgjasë një konflik i tillë ti psh ? Se nqs konflikti mbaron me ndërhyrjen e fuqive të mëdhaja mua më duket më llogjike psh turqia të sulmojë ndonjë ishull dhe ta përdore pastaj në negociata. bile tani që është rritur dhe nafta, me not venë.
Sidoqoftë, në çfarëdolloj kohëzgjatjeje (~të shkurtër), ato që thotë Kastrioti, për luginën e Vardarit, thika mbas shpine e piknike me tanqe janë komplet idiotësira dalë nga lojra të tipit Panzer II. Dikush e ka thënë më sipër; për shkak të rritjes se idiotësisë në nivel ndërkombëtar, peshës ideologjike/formuese që ka (currently) teoria e "vazhdimësisë" të "kombit maqedonas" dhe duke menduar që kjo është një "identity in evolution" gjë që duke qënë në ballkan menjëherë krijon hipoteza negative, Greqia nuk mund të pranoje një "maqedoni". Sado që tani për tani është një nga partnerët më të mirë ekonomik.
Barat, e bukur ajo e "kalorësve afganë dhe helikopterëve rusë". ça, kishe parë Rambon e?
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
Ti paska qerru syt dashuria ndaj Greqis. Behu realist ore , se Greqia esht shtet i njohur per homo. Si thon se koti G(ay)reek.
Greqia ka popullsi me te vogel se Stambolli ( i cili ka 15 milion banor) , Ndersa Greqia i ka 10 milion.
Ne Turqi cdo vit lindin 1.2 milion femij , qe esht 12% e popullsise se Greqis. Ne Greqi lindin nga 100.000 femije , qe esht 1.2% e popullsis se Turqis. Perfshi ktu lindjet qe behen nga vet turqit dhe nga shqiptaret.
E met vertet esht per tu pyet athu ku do ti varrosin gjith ata selxhuk ? 75 milion ?
Gayrekut i dridhen , kur e mendon vetem fuqin turke ne at shtet .
E din si ja kan marr Konstantinopolin , Qipron , dhe AnadolinRadhen e kan ishujt , qe ska shans ti mbroje greku ,
2 milion grek kan jetu ne Turqi para vitit 1912 .
Met vertet Turqia i ka borxh shum gjera Greqis , shum deme i ka ber me shekuj te ter dhe ende spo ngopetDot ket edhe ndonje pjes tjeter te ketyre demeve , ishujt e Egjeut po vajtojn per Turqin :P
Nuk qendroj mir me anglishten , mirpo kjo me duket tregon dicka per at qe folsha me lart . Lidhja e kahmotshme Greko-Serbe , kjo esht gjat luftes balkanike
Both Venizelos and the Allies saw Greek neutrality as useful so long as it was a factor in keeping Bulgaria out of the war, but they believed that if Bulgaria attacked Serbia, Greece should go to the help of the Serbs in fulfilment of her treaty with them.
Sikur te ishte e mundshme krijimi i nje pakti Balkanik : Shqipri -Bullgari -Turqi , ateher fitorja dot ishte e sigurt.
Por esht problem ky pakt , sepse ka rreth 700.000 turq ne Bullgari.
Ja prej kur ekziston ideja per Greqin e madhe , qe sot po mundohen ta realizojn ne Shqiperi permes gaYanullatosit.
Venizelos pressed the king to accept this unexpected offer >in order to save the Greeks in Turkey and create a Great Greece which would include nearly all the provinces where Hellenism flourished through the long periods of its history=.
Shifeni tash ket gje , kjo tregon per popullin artificial grek , i cili ne 1911 ka pas 2.7 milion banor , ndersa pas luftes duke i bashkangjit Camerin , pjesen sllave te Maqedonis , u rrit edhe teritori edhe popullsia ne 6.5 milion, te cilet me pastaj jan asimilu , dhe sot ndoshta dot na dalin perball ne ndonje luft te ardhshme edhe pse jemi nje gjak.
With Smyrna and its hinterland, Greece would acquire a large and valuable territory and another 1,720,000 inhabitants, making a total population of 6,540,000, compared with 4,820,000 in 1913 after the Balkan wars and 2,760,000 in 1911.
Dhe ne fund te kthehem ne tem , per punen e FYROM. Ja prej kur datojn problemet dhe interesat e shteteve fqinje per ndarje te FYROM-it.
The first part was the Balkan war of liberation to free the homeland of the Greeks, the Serbs and the Bulgars. The second part was the struggle for territories with mixed populations, such as Macedonia,
Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 04-04-2008 më 19:02
Shqiperi eshte edhe Cameria
Krijoni Kontakt