falembinderit por nuk e njof mos ri ne vlore. bej shaka per labin e fushave se ka dhe lab deti serafimdilo@yahoo.it
falembinderit por nuk e njof mos ri ne vlore. bej shaka per labin e fushave se ka dhe lab deti serafimdilo@yahoo.it
Ti merke kot mer lal, tamam si pushka e jevgut.
E cte keqe ka sikur familja jote te ishte me origjine vllahe, sllave apo greke??? Mos je gje racist? Ty do te vinte keq sikur te shanin Epirotet. The qe je Epirot, qe nuk je as grek, Po gjak shqiptari ke ndonje cik??? Epirotet si race kane nja 2000 vjet qe jane shuar pasi dyndjet sllave, kolonizimet romake e vllaho barbare si dhe kristalizimi i kombit shqiptar e bene te zhduket kete nocion demografik qe ka qene shtrire nga Metsovo e deri ne fshatin tend. Epiri si nocion politik (pervcse atij historik) ekziston ne sillogjet dhe banesat e prifterinjve te Janines, Konices dhe disa gjakprishurve qe e quajne veten akoma shqiptar.
P.P.SH. mor xhaxhi Serafin eshte akoma ne zemren dhe ne fjalorin tend. Ne te gjitha postimet e tua ti nuk mund te largohesh dot nga nena parti Shoku Serafim.
Sa per respektin qe u bene ti Heronjve ska nevoj se ata nuk jane si gjyshi jot qe ishte kamejkam ne grykat e Zagorise. Ata heronj qe ti i shikon me percmim (perfshire ketu dhe Alqin, Themon etj) te pakten kishin nje ideal.. Ndersa ideali i heronjve te tu eshte te jesh hanxhi dhe ti sherbesh politikes. Ndersa ne Heronjte e Varrezave ju respoktojme me shume juve ulemi ne gjunje dhe hapim kembet...
VFLP
FLANGO MA NON FLECTO
eshte nje teme per nje krahine te bukur e me tradita e mos hyr llugave o heroi..
nuk do bejme grindje ketu..
le te flasin keta vendalinjte e ne te lexojme e tu bejme pyetje.. e te mesojme..
hap dhe ti nje teme per krahinen tende..ose te ndonje heroi qe te pelqen..
e di ti hero se sa heronj te lncl-se ka mbytur ne biruca partia e shoqes vito?
Braruc une kam bere di pietje mbi Zagorine dhe filani nuk me eshte pergjigjur vetem me ka fier. E di mor Braruc e di sa heronj ka kalbur Vito-ja po cfaj kam une?
Atehere sipas teje edhe ti sduhet te fusesh nocken ne kete teme duke gjykuar se nuk je nga Zagoria. Edhe ti vetem pietje bej...
FLANGO MA NON FLECTO
[QUOTE=Hero i Popullit;1873078]Ti merke kot mer lal, tamam si pushka e jevgut.
E cte keqe ka sikur familja jote te ishte me origjine vllahe, sllave apo greke??? Mos je gje racist? Ty do te vinte keq sikur te shanin Epirotet. The qe je Epirot, qe nuk je as grek, Po gjak shqiptari ke ndonje cik??? Epirotet si race kane nja 2000 r e bene te zhduket kete nocion demografik qe ka qene shtrire nga Metsovo e deri ne fshatin tend. Epiri si nocion politik (pervcse atij historik) ekziston ne sillogjet dhe banesat e prifterinjve te Janines, Konices dhe disa gjakprishurve qe e quajne veten akoma shqiptar.
P.P.SH. mor xhaxhi Serafin eshte akoma ne zemren dhe ne fjalorin tend. Ne te gjitha postimet e tua ti nuk mund te largohesh dot nga nena parti Shoku Serafim.
Sa per respektin qe u bene ti Heronjve ska nevoj se ata nuk jane si gjyshi jot qe ishte kamejkam ne grykat e Zagorise. Ata heronj qe ti i shikon me percmim (perfshire ketu dhe Alqin, Themon etj) te pakten kishin nje ideal.. Ndersa ideali i heronjve te tu eshte te jesh hanxhi dhe ti sherbesh politikes. Ndersa ne Heronjte e Varrezave ju respoktojme me shume juve ulemi ne gjunje dhe hapim kembet...
O HERO ARTIST I POPULLIT mos u merzit se partia te do te forte shaka bejme se un pa shkoll jam,se ne sllavet e topoves nuk kemi pasur mundesi te studiojm,po nuk jemi racista me ata qe mbaruan shkollen ne tirane,pastaj mos na flit me fjale te medhaja si pushka e jevgut o koburja e gabelit,LAL mos vjen qe nga latinishja o po eshte sigla e ndonje shoqate shkencore te heronjeve te luftes kunder fashizmit,se me sa kuptoj un si fshatar i topoves lindur afer rrapit do te thote LUFTUAM AS LUFTUAM, megjithate ne i falenderojm,se na ben te jetojm 50 vjet te lumtura si dhe heronjt e sotem qe qeverisin, the keta kan IDEALE, po un nga topova i pa shkolluar si kuptoj,pres,qe ju nga tirana qe nuk jeni racista sepse emrin nuk ju a vuan sllavet,te mi shpegoni, se ti me 28 mij deshmoret e partis qe meduket sikur jeni pak si shume nuk jeni si gjyshi im. ti mos u merzit se un them mendimin tim, mund te jesh dakort o jo, pos ishe dakort me bej nje fletrufe,sec sic thoshte heroi yn i math me ideale shoku ENVER,duhet te vazhdojme luften e KLLASAVE. ME RESPEKT nipi i nje trektari te thjeshte,qe su be deshmor se nuk dinte si vidheshin thaset me miell.po neke rast fain se ka partia . serafimdilo@yahoo.it
PO c'eshte gjith ky mllef mes ju te dyve xhanem,lerini ore parite te bejne te tyren se nuk na japin gje neve............ urime per naton njehere se arrova per pak.
Edhe une gjyshin partizan e kisha,dajua i tij hero,stergjyshi im po ashtu hero,tjetri(stergjysh) mori pjese ne luften e Vlores........... po c'rendesi ka kjo,une c'kam bere???????????
Ende asgje,kur ta bej atehere do flas.......... nejse tani mire eshte te ndjekim rugen e penes si keta nga Zagorieja se vetem keshtu do shohim drite me sy edhe pse pushken nuk ja pertojme kujt ore!
LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.
e di qe ske faj ti zhapiku i vitos me nick heroi por kandilin po ja mban ndezur kanibaleve te kupoles se bllokmenve ku hengri e piu si pashalleshe vitua me nexhin..
qe do te thote se je pajtuar me regjimin e birucave e bile po kerkon ta kthesh se te duket i bukur..
leri keta djemte e kesaj ane or drejtoria e ditė e vitos dhe shokit hysni .. te na tregojne gjera qe nuk i dime.. per ate zone qe ne koh te vitos nuku shkonim dot se do na thosh partia e vitos se kini dashur te arratiseni e na fusnin ne burg 17 vjet.. e ti si drejtor burgu kishe me ke praktikoje metodat e lubjankes..
[
I nderuar hero i punes socjaliste qe punon per vitin 2050,nuk e dija qe epiri ekzistonte 2000 vjet perpara,por me duket se PIRO,qe seshte emri i nje deshmori me ideale si ju,ka jetuar e luftuar ca vite me perpara,natyrisht nuk ka qen aq trim the me ideale si heronjt tane te popullit,dhe AKILI,qe pati fatin e keq qe nuk doli deshmor,e quante per nder qe familja e tij rithte nga raca e piros,po ti leme keto gjera se sic e shef edhe me perpara ka pasur njerez me biografi te keqe. Persa i perket prifterinjve njoh vetem NOLIN dhe ky nje armik i vertet nje poliaqent ne sherbim te kapi talizmit keshtu thoshte xhaxhi ENVER qe po e takove se e kemi xhan ma puth ne gojen e ti te embel po pa i futur gjuhen,se nuk i dihet ta kafshon o dashurohet me ty se ka pasur gusto te tjera heroi yn me ideale te medhaja.EPRA sic e shikon dhe NOLI qe ishte racist sepse donte qe shqiptaret dhe ne sllavet e zagories te luteshim shqip dhe jo greqisht per kete u be prift i shkreti,vdiq injorant se nuk ariti te lezonte te gjith veperat e heroit te popullit shiptar shokut ENVER,ti me qe do besh ate pune e te ulesh mund te duhet ndojne faqe.DHE un qe jam pak shiptar dhe shum sllav e mendoj si NOLI.shif se posht varezave jan studentat ,te lexosh ndojhe liber qe se ka shkruar e dashura jon parti nuk eshte keq .TE NDEROJ GATITU DHE ME GRUSHTIN PERJET nje fshatar nga topova me origin sllave serafimdilo@yahoo.it
Krijoni Kontakt