Close
Faqja 267 prej 1135 FillimFillim ... 167217257265266267268269277317367767 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,661 deri 2,670 prej 11341
    . Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Ti bejn keto akuza ateistet kundra Muhamedit nuk do habiteshim shume..por kur shofim kristianet hipokrit qe bejn tilla akuza pa pik turpi, kjo esht per te ardhur keq.

Deshtimi fes tuaj duket qarte sepse keni deshtuar ne cdo aspekt..deshtuat ne kthimin e europianve ne kristianizem (mbasi jan kthyer ne ateizem) dhe tani u jeni versul muslimanve duke u perpjekur te perhapni percarje.
    Me thoni ju ateher me argumente nga bibla se cila esht mosha qe nje femer duhet martuar? nga bibla ama jo nga mendja juaj.
    A nuk kan pasur profetet si Solomoni nga mijra gra?

Per Solomonin thuhet
    1 kings 11:3

Ai (solomoni) kishte 700 gra nga lindje mbreterore dhe 300 roberesha dhe grate e tij e cuan ne rruge te shtrember.

Per Davidin
    1 Samuel 5:13

Pasi u largua nga Hebroni, Davidi mori me teper roberesha dhe gra ne Jeruzalem dhe me teper djem e vajza i linden atij.

Pse ju duket absurde juve martesa e Muhamedit para 1400 vjetesh dhe nuk ju duken absurde keto thenje te bibles? perse ne Muslimanve nuk na duket absurde si martesa e Muhamedit po ashtu dhe grat e solomonit duke pare kohen qe ka kaluar???!!!!
    .

Everlasting Princess Maska e princcesha
    Anėtarėsuar
    16-09-2007
    Vendndodhja
    Ne enderr...!!!
    Postime
    237
    Jam e kenaqur qe Allahun e kam Zot, Muhamedin pejgamber dhe Islamin.....
    Asnje dhe askushi ne bot me cfardo shkrimi apo akuze nuk do e ndryshoj kete gje.....
    Une e shoh pejgamberin si njeri te mire te drejt, te ndershem dhe besnik, ndersa nje i krishter do mundohet te kerkoj te kundertat, sado te kerkoni te kota i keni, se ai njeri eshte i vetmi pagabime, pasi Allahu deshi ashtu, dhe ai ka vendim me afer Zotit se cdo krijes tjeter, duke perfshir edhe engjujt....
    Prandaj e keni te kot kur akuzoni dhe sjellni shkrime kinse te na sqaroni, jo jo, sqaroni pak vetes tuaj... se nje besimtari musliman nuk i nevojitet ndihma e nje te krishteri....
    Es Selamu Alejkum
    "Deshiro per te tjeret, ate qe deshiron per veten" ---- Muhamedi a.s----

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Harrova te te pyes se ka ndonje shkrim ku tregon se nga kush autor u shenuan keto ngjarje.
    Personalisht (si musliman qe jam elhamdulilah) mendoje se hadithet e shenuar nga Buhariiu dhe Muslimi jane me pak te kontestueshme. Ndersa ne kohen e fundit kemi edhe jo musliman qe merren me shenimet te tilla. Se sa munde te jet kjo e besueshme eshte nje pikepytje e madhe.
    Ti qe ke bere kete copy-postim nuk e di se qka ke pas per qellime , por une te tregova se vet fakti qe eshte nje paqarrtesi e madhe lidhje me autoresine dhe vetertesin e disa haditheve , don te thote se kjo qe ke postuar ti mund te mos kete kene e vertet fare.
    Une besoje hadithen qe jane ne perputhshmeri te plote me Kuranin Famelarte.

P.s shpresoje tjera here te mesoshe vete per Islamin e jo te copy-postosh diq qe ne fakte edhe vet nuk din se qka eshte.

per tmira
    besi
    besi une e njof shume mire Islamin bile bile edhe me mire se ti jam i bindur dhe ama edhe i dua muslimanet sepse per kete na meson edhe Jezusi duani armiqt tuaj (megjithse nuk te kam armik se fundja jemi shqipetar), parimi biblik eshte te mires me te mire edhe te keqes me te mirė

arsyeja qe kam postuar kete eshte se nga kjo ngjarje jam prekur shume se nuk kam degjuar nga te krishteret por nga vet muslimanet edhe nga literatura islame

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga bakudr Lexo Postimin
    Nuk do dua ta shtyj muhabetin ne teme tjeter por ketu per arsye qe i kam permendur ne postimin tim me lart mendoj se une kam te drejte te bej nje pyejtje: A eshte Jezusi i biri i Jozefit? (Jozefi ishte burri i Marijes)

pergjigjje per BAKUDR
    Jezusi e ka konsideruar si baba Jozefin por dihet se Jezusi ska pas baba ishte i vetemlindur a sa i perkete Maries ajo ishte e fejuar me Jozefin dhe nuk ka qene ne moshe te re
    Perendia ishte shfaqur ne ender Jozefit duke i thene se ti mund ta marresh per grua Marien dhe djalin e saj ta konsiderosh si femijen tend

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga ismailjashari Lexo Postimin
    Kjo eshte per krishtprizrenin

O burr mos u merr me kotekotologji dhe badiavistik se nuk te takon me bisedu per keto tema dhe te shtysh urrejtje messhqiptare

Kush nuk te thote ty te mos e mbajsh fene tende, a sa per ate qe thua pedofili, ti si doket ke ra prej Marsi. Po mir mor burr kjo do te thot se te paret tane paskan qene pedofila si muslimanet dhe te krishteret. Ti e din se te paret tone me heret ne te shumten e rasteve jane martuar me vajza te reja edhe ate me 12 vjece. Kjo eshte rrjedhoj e Kanunit dhe ne Shqiptaret e kemi pervec fese qe e kemi ne e perdorim dhe kanunin mos harro...

Dhe mos shani as nje profet se ata jane te zgjedhurit e Zotit. Se me esharjene tyre ju ja siguroni vetes FERRIN.

Kaq e pata une nuk flas me....
    Kaloni mire.

i nderuar ismail jashari
    nese mendon se me keto akuza une bej perqarje mes shqipetareve e keni gabim mua me vjen mire shume dhe jam i kenaqur shume se jam shqipetar edhe nga shembulli yne si popull me tolerant ne bote neve nuk do te na perqaj kurr feja e as ky artikull
    a sa i perket rrjedhojes se kanunit apo te shqipetareve ne bote ka shum njerez te keqij ama edhe tradita te tilla, por te kerkoj Nje profet te martohet me nje femije padyshim se quhet .........

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Ti bejn keto akuza ateistet kundra Muhamedit nuk do habiteshim shume..por kur shofim kristianet hipokrit qe bejn tilla akuza pa pik turpi, kjo esht per te ardhur keq.

Deshtimi fes tuaj duket qarte sepse keni deshtuar ne cdo aspekt..deshtuat ne kthimin e europianve ne kristianizem (mbasi jan kthyer ne ateizem) dhe tani u jeni versul muslimanve duke u perpjekur te perhapni percarje.
    Me thoni ju ateher me argumente nga bibla se cila esht mosha qe nje femer duhet martuar? nga bibla ama jo nga mendja juaj.
    A nuk kan pasur profetet si Solomoni nga mijra gra?

Per Solomonin thuhet
    1 kings 11:3

Ai (solomoni) kishte 700 gra nga lindje mbreterore dhe 300 roberesha dhe grate e tij e cuan ne rruge te shtrember.

Per Davidin
    1 Samuel 5:13

Pasi u largua nga Hebroni, Davidi mori me teper roberesha dhe gra ne Jeruzalem dhe me teper djem e vajza i linden atij.

Pse ju duket absurde juve martesa e Muhamedit para 1400 vjetesh dhe nuk ju duken absurde keto thenje te bibles? perse ne Muslimanve nuk na duket absurde si martesa e Muhamedit po ashtu dhe grat e solomonit duke pare kohen qe ka kaluar???!!!!
    ne rregull nese marrim Testamentin e vjeter shofim se shum profet edhe njerez jo profet ishin te shthurur por ateher ka qene para Jezusit apo ka qene e lejuar sepse eshte pritur qe te vij Mesia edhe te na tregoj se qka eshte me e mire per ne
    Ai na e beri nje jete te re per te gjith edhe rregulla te reja
    nuk tolerohet ne gjith boten te marrish per grua me shume se nje e kam fjalen zyrarisht per martese tolerohet vetem ne vende islamike
    nese Adami pruri mekatin ne kete bote Jezusi pruri shpetimin

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga krishterprizren Lexo Postimin
    ne rregull nese marrim Testamentin e vjeter shofim se shum profet edhe njerez jo profet ishin te shthurur por ateher ka qene para Jezusit apo ka qene e lejuar sepse eshte pritur qe te vij Mesia edhe te na tregoj se qka eshte me e mire per ne
    Ai na e beri nje jete te re per te gjith edhe rregulla te reja
    nuk tolerohet ne gjith boten te marrish per grua me shume se nje e kam fjalen zyrarisht per martese tolerohet vetem ne vende islamike
    nese Adami pruri mekatin ne kete bote Jezusi pruri shpetimin
    E morre pergjigjen e deshiruar ja aty e ki postimin shpresoj qe e ki lexuar dhe e ke kuptuar.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    besi une e njof shume mire Islamin bile bile edhe me mire se ti jam i bindur dhe ama edhe i dua muslimanet sepse per kete na meson edhe Jezusi duani armiqt tuaj (megjithse nuk te kam armik se fundja jemi shqipetar), parimi biblik eshte te mires me te mire edhe te keqes me te mirė

arsyeja qe kam postuar kete eshte se nga kjo ngjarje jam prekur shume se nuk kam degjuar nga te krishteret por nga vet muslimanet edhe nga literatura islame
    1.Mbaze kesaj qe ke copy-postuar shihet shume kjarte se njohurit e tua pe Islamin jane (fatekeqesisht) te mangeta.
    2.Une nuk i konsideroje te krishteret si armiq (ashtu siq tha ti per muslimanet), per derisa ata te mos me kene mohuar te drejten e besimit, perderisa te mos me kene penguar ne apikimin e fese sime (Islame) dhe perderisa ata te mos e shajne te derguarin e fundit te Allahut xh.sh, Muhamedin a.s..

per tmira
    besi

Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    1.Mbaze kesaj qe ke copy-postuar shihet shume kjarte se njohurit e tua pe Islamin jane (fatekeqesisht) te mangeta.
    2.Une nuk i konsideroje te krishteret si armiq (ashtu siq tha ti per muslimanet), per derisa ata te mos me kene mohuar te drejten e besimit, perderisa te mos me kene penguar ne apikimin e fese sime (Islame) dhe perderisa ata te mos e shajne te derguarin e fundit te Allahut xh.sh, Muhamedin a.s..

per tmira
    besi

mos mendo se te krishteret do te ndalojne ty te beson ne zotin jo jo asnjeher as nje shtet ne perendim nuk te ndalon qe ti te ndjekesh fen tende por per fat te keq kjo ndodh ne shtetet arabe apo ku jan islamik fondamentalist apo sa i perket islamit une kam mbaruar medresen zoteri njof edhe te shkruaj edhe te lexoj arabisht 1 te katerten e kuranit e dij ne mend edhe me njefar kohe jam falur 5 her ne dit por LAVDI ZOTIT QE MA KA TREGUAR TE VERTETEN SE PSE JA KAM KERKUAR nese ti i dashur deshiron per te ditur te verteten nuk eshte e veshtire se kemi nje Zot te gjall qe degjon lutjet e njerezve kerko te verteten edhe do ta gjesh shume shpejt
    Zoti ėshtė dashuri

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440

mos mendo se te krishteret do te ndalojne ty te beson ne zotin jo jo asnjeher as nje shtet ne perendim nuk te ndalon qe ti te ndjekesh fen tende por per fat te keq kjo ndodh ne shtetet arabe apo ku jan islamik fondamentalist apo sa i perket islamit une kam mbaruar medresen zoteri njof edhe te shkruaj edhe te lexoj arabisht 1 te katerten e kuranit e dij ne mend edhe me njefar kohe jam falur 5 her ne dit por LAVDI ZOTIT QE MA KA TREGUAR TE VERTETEN SE PSE JA KAM KERKUAR nese ti i dashur deshiron per te ditur te verteten nuk eshte e veshtire se kemi nje Zot te gjall qe degjon lutjet e njerezve kerko te verteten edhe do ta gjesh shume shpejt
    Une kame gjete te verteten. Ajo e vertet eshte Islami.

I falemderuar qoft Allahu xh.sh.

p.s nuk mund te besoje kurr se nje muslimani te devotshem ka mundesi te i ndryshohet/mbushet mendja (nga kushdo qofte) dhe ta braktis ISLAMIN.

E Ai (Allahu xh.sh) dine qka ne toke dhe ne qiej. Atij i takon qdogje. Ai eshte i Gjithedishemi.

per tmira
    besi

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •