Postuar më parë nga
Gostivari_usa
Okay po te mundohem te te jap une pergjigje.
1. Sa i perkete fese islame ne bote kuptimin tim , ka vetem nje fe islame dhe sektet e ndryshme nuk ekzistojne, ne kete fe ashtu sic e kuptoj une te gjithe jane te barabarte dhe kane lirine te ushtrojne fene ashtu sic kane deshire ata ( Ne Kuran thuhet "Nuk ka dhune ne religjion" dhe "secili do te pergjigjet per mekatat e veta").
2. Islami i vertete, ben thirje ne respekt ndaj te gjithe muslimaneve , duke i quajtuar ata vellezer midis veti, pa marre parasysh se cfar kombi ose race kane njerezit.
3. Ne Islamin e vertete nje i zi eshte i barabarte me nje te bardhe, nje i varfer eshte i barabarte me nje te pasur.
4. Ne islamin e vertete nuk mund te jesh musliman nese nuk e don kombin dhe shtetin tend!
5. Ky eshte islami qe une besoj dhe praktikoj!
Shikon ti ketu ndonje te keqe ?!! Une jo!!!
Gostivari_usa
Po te abstrahojme si te paqena te keqijat evidente qe ke dhene siper, -pergjegja me e shkurter do te ishte kjo:
- Asgje te keqe nuk shoh as ne komunizem! E sidomos kur behet fjale per parollat demagogjike te tij.
Por faktet historike na flasin si per komunizmin, si per kristianizmin, si per muslimanizmin, etj, se bene gjenocid mbi te gjitha kombet qe per hire te po ketyre parollave qe ke radhitur ti siper e perqafuan ate .
-Sheh gje te keqe ti ketu?!
.
.
.
1. Te me falesh por une e sqarova qarte se islamizmi dhe muslimanizmi kane dallim te thekshem, madje edhe me te madh se c'kishte 'internacionalja komuniste' kundrejte 'nacional socializmit'.
cit.: (Ne Kuran thuhet 1a. "Nuk ka dhune ne religjion" dhe 1b. "secili do te pergjigjet per mekatat e veta").
1a. Po thote nuk ka dhune brenda muslimaneve por jo jashte. Eh, sikur islamiket ta interpretonin ne menyre muslimane e beninje sic ben ti..., por eshte e kunderta dhuna ndalohet vetem brenda pjestareve te religjionit musliman!
Kurse shqiptaret nuk jane katolike, nuk jane as sunite, nuk jane ortodokse nuk jane shiite.
1b. Edhe kjo eshte e pa vertete. -Para kujte do te pergjigjet? A do te presin islamiket qe kushdoqofte ai, te pergjegje per mekatet e veta para atij, (qe sipas religjionit eshte i vetmi ndaj te cilit njeriu jep llogari)? -Jo! Dhe ti kete e di fare mire...
2. Ashtu, sikur gjith internacionalja komuniste qe bente thirrje se jane te gjithe perqafuesit e saj vellezer, sic ben kristianizmi nga ana tjeter me kristianet e vet etj. Po me ata te tjeret si sillet? I quan vellezer edhe ata? Apo armiq qe duhet cfarosur? A do t'i quajme armiq vellezerit tane ortodoks vetem pse nuk jane musliman? Po katoliket? Me cka kontribon kjo fe ne realizimin e enderres sone Kombtare?...
3. edhe ne komunizem te gjithe jane te barabarte si i ziu si i bardhi para ketyre feve sidomos ne komunizem nuk ka aty te pasur te varfur. Por edhe kjo genjeshter eshte.
4. Kjo eshte genjeshter, por po e zejme se po, aq me pak ne komunizem, por kjo qe thua ti per islamin -nuk eshte aspak e vertete. Sepse te ata nocioni komb nuk ekziston ende atje feja eshte komb ndersa shtetet jane feuda jaran. Ata jane shoqeri feudaliste, e principatash skane lidhje me komb, kombin ua zevendeson feja sic po mundohen disa edhe neve te na e zevendesojne shqiptarizmin me te.
5. Fatkeqsisht ky per te cilin fole ti ne emer te islamit ishte komunizmi. Islami mes tjerash nuk eshte dicka qe mund te praktikohet, sepse eshte ide. Per tu praktikuar islami duhet realizuar idene sic bene komunistet me te pushtuar gjysmen e botes.
Shikon ti ketu ndonje dallim nga demagogjite tjera ideologjike?
Prandaj serish pyetja mbetet e papergjegjur plotesisht:
A fshehet prapa kesaj levizje te eger dhe agresive te agjitimit islamik ideali yne i Bashkimit Kombtar, apo Copetimi Final i Tokave Shqiptare, ne baza te thella fetare dhe vellavrasese?
-Sepse feja e shqiptarit eshte shqiptaria!
Krijoni Kontakt