Close
Faqja 5 prej 119 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 1188
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga il.Padrino Lexo Postimin
    [B]
    Kalimi i hershëm në Islam i shqiptarëve, përveç si ikje nga feja e zullumqarëve të tyre, serbëve dhe grekëve dhe si ikje nga kujtesa e llahtarshme e dhunimeve që kishin lënë prapa vetes në trojt shqiptare kryqëzatat, fillimisht pati edhe qëllime praktike. Perandoria Osmane u dha mundësi atyre që përqafonin Islamin që të ruanin pronat, ose t’i fitonin ato me lojalitetin e treguar ndaj saj, e ku pika themelore e lojalitetit kishte të bënte me pranimin e Islamit. Me lojalitetin e shprehur me këtë rrugë, shqiptarët me shpejtësi rimorën veten dhe filluan të tregojnë epërsi ndaj fqinjve të tjerë ballkanikë, serbëve, grekëve, bulgarëve, rumunëve, të cilët rezistuan më shumë ndaj pranimit të Islamit, për shkak se kishat e tyre ortodokse ishin të konsoliduara dhe për arsye se Perandroia Osmane, veçmas në kohën e sulltan Mehmet Fatihut, tregoi një tolerancë të pashoqe ndaj ortodoksisë.
    Talent i hatashem ne rishkruarjen e Historise sipas deshirave per t'i shkuar per shtati agjendes islame, sdi ku po e gjejne tere kete talent.
    E cfare per plackitjet islamo-otomane ne trojet tona, cka per shqiptaret qe u therren me tehun islam dhe qe ekzistojne fakte historike, madje nga vet historianet turq qe kane jetuar ne ate kohe. Cka per plackitjet e islamit, aha ato nuk kane ndodhur?! Po leni nam me kete injorance...

Kush eshte zullumqari, a eshte ai qe thote se ka dale fitimtar me terror mbi qafirat, ai qe ben thirrje ithtareve te tij qe t'i vrasin armiqte e tij, ai qe abuzon me femije (pra martohet me femije 9 vjecar) apo ai qe ben thirrje per paqe dhe falje mes njerzve? Ne logjiken islamike kryqzatat mund te justifikohen, kur kritikoni kryqzatat, kritikone edhe xhihadin e Muhamedit. Mos e merrni vetem nje pjese, por merrne edhe historine e islamit (fatkeqesisht eshte e erret). Mund te konkludojme se e gjithe ajo qe ndodhi ne kryqzata ka ndodhur edhe ne islam bile shume me heret.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Talent i hatashem ne rishkruarjen e Historise sipas deshirave per t'i shkuar per shtati agjendes islame, sdi ku po e gjejne tere kete talent.
    E cfare per plackitjet islamo-otomane ne trojet tona, cka per shqiptaret qe u therren me tehun islam dhe qe ekzistojne fakte historike, madje nga vet historianet turq qe kane jetuar ne ate kohe. Cka per plackitjet e islamit, aha ato nuk kane ndodhur?! Po leni nam me kete injorance...

Kush eshte zullumqari, a eshte ai qe thote se ka dale fitimtar me terror mbi qafirat, ai qe ben thirrje ithtareve te tij qe t'i vrasin armiqte e tij, ai qe abuzon me femije (pra martohet me femije 9 vjecar) apo ai qe ben thirrje per paqe dhe falje mes njerzve? Ne logjiken islamike kryqzatat mund te justifikohen, kur kritikoni kryqzatat, kritikone edhe xhihadin e Muhamedit. Mos e merrni vetem nje pjese, por merrne edhe historine e islamit (fatkeqesisht eshte e erret). Mund te konkludojme se e gjithe ajo qe ndodhi ne kryqzata ka ndodhur edhe ne islam bile shume me heret.
    dhe pekirisht te tilleve po ju bashkangjiten shumica e shekencetareve shumica e popujve qe kan mend qe logjikojn qe e aktivizojn trurin paksa
    e dine ti historin e kryqzatave ajt trego pak si u be kur dolen te krishteret nga jerusalemi dhe si ndoshi kur dolen ja ketu mund ta shohesh te gjithen ne kohen e salaudinit eshte fjala

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Lexoni postimet brilante te hyj njeriut,por jo vetem nje here,disa here,dhe do kuptoni a eshte i demshem islami per Shqiperine.
    Shqiptari kurre nuk ka per tu bere musliman,islami nuk eshte kultura e tij,nuk eshte karakteri i tij,nuk eshte menyra e tij e jeteses,jo jo aspak.Shqiptari eshte Shqiptar dhe pik.Ne vetem na ben dem te madh kjo etikete false islamike qe na ngjitin prapa kurrizit,nderkohe qe shumica e shqiptareve jane afetare dhe nuk ja ndjen fare per religjion shkretetirash.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Shqiptaret Me ardhjen e Islamit ,duhet te i falenderohen MosAsimilimit te tyre nga Sllavet qe e kan rrethuar gjithnje ,dihet se para se te vinte Islami ne trijet shqiptare ,shqiptaret ne at kohe ishin pothuajse shumica te krishter apo Ortodoks,dhe tash te tjeret qe gjithnje e kishin rrethuar(Sllavet) ,gjithashtu ishin te krishter(ortodoks) tash duke e marrur parasysh mentalitetin e felliqur diskriminues te sllaveve ,per te pushtuar tjetrin,po te mos ishte Islamin si ndermjetesue Kulturash ne ndermjet sllaveve dhe shqiptareve ,do kishte arritur qe vetem per mes kultures se njejtë(fes ortodokse) ta pushtonte shqiptarin dhe at pa lufte por vetem ne marrveshje te Klerikeve ortodoks dhe keshtu tash ne kete kohe do ishim total te asimiluar dhe do konsideroheshim si territor autokton Sllav nga opinioni boterore ne kete kohe...Mirpo me ardhjen e Islamit ne trojet shqiptare dhe me perqafimin e shqiptareve kete sistem jete,ateher kjo ishte efekti vendimtar qe te behet nje ndarje e theksuar ndermjet kulturave Shqiptaro-Sllave,dhe keshtu arriti deri ne ate mase qe te krijohet nje ndarje qe ndikoi ta ruaj identitetin kombetare tek shqiptaret per mes Islamit...

Paramendojeni po te ishin Ortodoks shqiptaret ateher ,kur dihet se qdo Krim ndaj shqiptareve qe eshte bere me Bekimin E klerikeve te kishes Ortodokse,sa qe edhe tash ne boten e civilizuar , peshkopi i kishes serbe bekon shume krime absurde ndaj shqiptareve...

Tash me duhet ta perdori nje termin "Fatlum" qe pushtoi Turku e jo serbi dhe Greku..trojet shqiptare..(me mire do ishte te mos ishim te pushtuar kurr por...)
    Sepse edhe sot ,turkia eshte Shteti me Miqsor i shqiptareve ,ndersa Greku dhe Serbi ,akoma mbeten Ujqit e Uritur dhe shqiptaret i shofin si dele..

ja disa shembuj dhe supozime se si do ishin punet,po te mos ishte Islami ne trojet Islame...>>

Supozim

Perandoria (pushtuesi) greke-
    Nese do na kish pushtuar greku kishte me qen rreziku me i madh qe ne si komb te pushtohemi-asimilohemi sepse populli shqiptare ne ate kohe ka qen me FE ortodokse dhe pushtuesi ka qen ortodoks dhe kishte me pas qen pushtimi-asimilimi me se i mundshem per popullin shqiptar nga greku edhe ate pa luft, sepse eshte" feja ajo qe me se shumti i lidh kombet"dhe greku me ndihmen e kishes dhe klerikeve te tyre (me marreveshje te kleriekeve te dy kishave greke-shqiptare : sigurishte me marreveshje kamuflazhe) dote mund te > ndikonte ne menyre te pergjithshme ne asimilimin dhe pushtimin e vendit sepse ,me ane te fes se perbashket do e pushtonte shume me shpejte nje popull d.m.th nese do na kish pushtuar greku ne do kishim asimiluar dhe do fliseshnim tash gjuhen greke dhe a tere bota do na kishte njohur si territore greke dhe popull grek e jo si territore dhe popull shqiptar.

Supozim:
    Perandoria (pushtuesi) Serbo/Malazeze/Sllave
    -Nese do na kishte pushtuar SERBI rreziku kishte me qen i njejt si pushtimi nga greku sepse ne ate kohe populli shqiptar ka qen me fe ortodokse dhe pushtuesi serbo/sllav gjithashtu i perkiste fes se njejt me popullin shqiptar d.m.th ortodoks dhe po te na pushtonte para se te na pushtonet turku. Ne me gjase 95% do ishim quajtur serbo/sllav apo popull grek.

Pse? “Fatlum”-
    Termin "fatlum" qe e perdora ishte fati qe ne kishim per pushtues p.osmane. Sepse qellimi P.OSMANE ishte pushtues territoresh dhe kishte karakter pushtuesish te territoreve nuk ishte pushtues- asimilues kombesh por kishte dhe qellime religjioze te perhap fen islame,dhe populli shqiptar , ishte ne kete qellimin e P.osmane ,mirpo ishte feja islame qe I hyri ne mes kulturave te ballkanit dhe ndikoje qe te prish barazpeshen ne qellimet e ballkanasve sepse pas nderhyrjes se kesaj kulture iu veshtirsuan punet pushtuesve ballkanas(sllaveve) sepse tash nuk ishin ortodoks populli shqiptar qe te pershtaten dhe te behen nje komb me sllavet . Si shembull te marrim kosoven edhe pse ishte ne pushtimin serb nuk u asimilua sepse populli shqiptar nuk ishte me kulture te perbashket me te serbeve dallohej si ne fe dhe komb. Dhe - ky kontarks kulturash me serbin ndikoi qe populli te mos miqesohet asnjeher me popullin serb se po te kishim qenë ortodoks kosova do ishte pushtuar ndoshta edhe pa luft vetem me ndihmen e klerikeve te kishave me marreveshje te msheft dhe tash ne do ishim quajtur vend serb dhe popull serb,sepse do ishim asimiluar ne popull serb.^^^^^ d.m.th islami si pjes e kultures se re shqiptare ka arritur qe te jete mburoje ndaj pushtuesve ortodoks/sllav sepse ketyre iu kundervy nje kulture tjeter ISLAMI dhe arriti te jete si pengese per ta ,ne qellimet e tyre pushtuese-asimiluese.

"Rreziku kryesore qe nje komb te humb identitetin kombetare eshte kur me pushtuesin te kesh FE te njejte dhe gjuhe te njejt"

Feja I bashkon kombet
    - Ja nje shembull nga bota: se si ndikon qe feja te I lidh kombet ne mes veti ,ti marrim si shembull shtetet e lindjes ne AZI ,vetem se kan nje fe te perbashket duken se tere shtetet e lindjes jan nje komb,mirpo nuk jan nje komb ,shembull emiratet e bashkuara arabe duken te jenë si nje komb mirpo jan shume kombe ne nje federat ,aty problem eshte se kan nje fe te perbashket dhe kjo I ben si te jen vllezer ne mes tyre.

-Populli shqiptar kur eshte konvertuar ne fe islame e muarr kete fe si diqka te re, qe po del se ishte e nevojshme per popullin shqiptare d.m.th kjo kulture e re ishte diqka qe kontribuoi qe ne si komb ta ruajme gjuhen dhe identitetin tonë shqiptar.

Keto ishin disa fakte logjike korrelative ..
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-03-2008 më 07:06
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Per aq kohe sa Islami eshte prezent ne trojet tona, ne do jemi gjithmone llumi i Europes, njerez pa civilizim, te pazhvilluar, dhe te fundit ne cdo gje ashtu sic kemi qene 500 vitet e fundit. Ne gjithmone do bejme zgjidhjet e gabuara per veten tone, ashtu si dikur qe zgjodhem komunizmin me ekstrem ne Europe, dhe me pas krijuam shtetin me rrumpalle ne kontinent. Mbajeni mend kete. Te gjitha keto tragjedi historike jane pasoje e mendesise islamo-evgjito-orientale. Islami do na ktheje ne njerez te pabese dhe injorante, qe do ti kthehen perendimit kundra nje dite, duke shkaterruar cdo aleance strategjike per veten tone.
    ooo shoki mos u tut moss se nuk e kem nejt me shku kah Azija po e kem njet me shku aty ku na takon kah Evropa e me kit mendim temin besoj se edhe besimtaret musliman pajtohen perqindja e muslimanve shqiptar osht kogja e madhe shumic apsolite kit sen sun e mohon kerkush edhe na si pupull nuk kem nevoj me mshef ata qka jem se fakti osht fakt shumic absolute e muslimanve ktu sun ndryshon kerkush kurgjoo hiq veq

me beri pershtypje ni thanje e ni gazetarit amerikan qe ja harrova emrin.

"Shqiptaret jan popull musliman, veq kur luten nuk kthehen ka kibla po ka perendimi"

Mos te mundon ty ne qka qysh tek beson tjetri mere besimin si diqkaaa shummm personale mbajen besinim tend si diqkaaa shumm personale edhe qdo gje do te jet ne regull
    We are all Aliens

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nje nga keshillat me te bukura te Islamit drejtuar njerezimit eshte fitimi i diturise dhe njohurise.
    Kete keshille nuk e di se kujt ja kan dhene, se ne vende muslimane ka ndodhur e kunderta. Atje shendrit analfabetizmi, mjerimi,lufta, ...................... A i quan kush shkrepat livadhe me lule?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    Lexoni postimet brilante te hyj njeriut,por jo vetem nje here,disa here,dhe do kuptoni a eshte i demshem islami per Shqiperine.
    Shqiptari kurre nuk ka per tu bere musliman,islami nuk eshte kultura e tij,nuk eshte karakteri i tij,nuk eshte menyra e tij e jeteses,jo jo aspak.Shqiptari eshte Shqiptar dhe pik.Ne vetem na ben dem te madh kjo etikete false islamike qe na ngjitin prapa kurrizit,nderkohe qe shumica e shqiptareve jane afetare dhe nuk ja ndjen fare per religjion shkretetirash.
    Ti shkoku mund te flasesh vetem per mentalitetin tend dhe identitetin tend personal dhe nuk te takon te flasesh per shumicen absolute Islamin (shembull ne kosov jemi 98% muslims)

Nese je ti ateist ateher brengosu per statusit tend ,qe realisht ia vlen per tu brengosur ,sepse jeton si bretkosa mbi qati...

Dhe mos ia trego askujt mentalitetin tend te shpifur dhe aspak korrekt vetem sa per ta hargjuar pak kohe qe ti lexojm mimirreshtat e tua artificiale...

jepi mendjes nje refresh

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Dragut Lexo Postimin
    ??????

unë në Dardani nuk isha për festime, po ama kom pa foto dhe me të thon të drejtën nuk pash nai femër të mulume apo nai mjekrosh... a thu i ndalote islomi me festu?!

të ftoj në na sjellësh na provë të islamit në Dardani... ej po jo foto xhamish
    Nuk ka nevoj Prova,por vetem shko dhe shiko ne diten e Premte rreth ores 12 ,do ta shofesh se si mbuhen rruget me Muslims...

Muslimani e do kombin e tij dhe per ti hmbur te gjitha dyshimet thotë:

E falenderoj Zotin qe jam Shqiptar dhe feja ime eshte Islami

Kjo eshte formula qe nese dini ta perdorni ne doktirinat e jjuaja ,ateher qdo problem mund ta zgjidhni,normal veshtrim real dhe te sinqert..

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

Tash me duhet ta perdori nje termin "Fatlum" qe pushtoi Turku

.
    Ky qe ka postuar kete fraze eshte islamik,shikojeni vete,eshte fare e qarte,sipas ketij,ka qene fat i madh qe na pushtoi turku per 500 vjet,ja pra ky vete e pohon rezikun islamik per shqiperine..................ej ti.... Shqiptarit nuk i pelqen te jete i pushtuar nga askush,e theksoj nga askush,boll bere postime skandaloze ketu
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028

A është Islami i dëmshëm për Shqipërinë?

Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Per aq kohe sa Islami eshte prezent ne trojet tona, ne do jemi gjithmone llumi i Europes, njerez pa civilizim, te pazhvilluar, dhe te fundit ne cdo gje ashtu sic kemi qene 500 vitet e fundit. Ne gjithmone do bejme zgjidhjet e gabuara per veten tone, ashtu si dikur qe zgjodhem komunizmin me ekstrem ne Europe, dhe me pas krijuam shtetin me rrumpalle ne kontinent. Mbajeni mend kete. Te gjitha keto tragjedi historike jane pasoje e mendesise islamo-evgjito-orientale. Islami do na ktheje ne njerez te pabese dhe injorante, qe do ti kthehen perendimit kundra nje dite, duke shkaterruar cdo aleance strategjike per veten tone.
    1. Emri yt Zarathustra nuk me duket shqiptare !

2.Ti personalisht ben te na tregosh te arriturat e tua ?

3. Ti nuk ke tolerance fetare ti ke urretje fetare !

4. Te kam lexuar te gjitha postimet e bera nga ti !

5. A je ti i demshem per forumin ?! Te gjitha postimet i hap me qellim te shkaktosh perqarje , ti e din shume mire se cfare tolerance fetare ka ne trojet shqiptare !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 05-03-2008 më 07:49
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Faqja 5 prej 119 FillimFillim ... 345671555105 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •