Close
Faqja 7 prej 119 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1188
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga ^AngeL^ Lexo Postimin
    po me habit edhe ti, po ti akoma se ke kuptuar qe keto si puna e ketij jane brain washed, nuk e dine qe besimi eshte dicka personale,eshte dicka qe e krijon vete, keto mendojne se kan lindur me ate besim,kaq te pa gdhendur jane,sa vertet me te ardh gjynof per mend qe kane.

na e bone shqiperine vend islamik, feja shqiptarit Islami, ndihen Muslim pastaj shqiptar, ju hypt rraca kush ja u ka meso keto gjera.
    se ne radh te pare jeni shqiptar.
    Une nuk jam kundra se njeriu duhet te besoj ne dicka qe per ate i sjell mire ,nje nder keto eshte dhe feja .(Ku une personalisht jam ateiste s'dua t'ja di se ka fe te krishtere apo islamike apo dreq e bire )
    Por nuk jam dakort qe mua te me japin mend qe te bej dhe une si ata ,apo te me mbushin mendjen se cila gje eshte e mire dhe e keqe per mua .Biles as dhe ndonje patriote e madhe nuk jam se skam bere gje per vendin tim dhe as do bej jo se nuk dua ,nuk kam mundesin , , per vec se te flas shqip dhe te them jam nga shqiperija,por qe ta krahasojne me fete qe per ato toka jane derdhur gjake vite me radhe jam ne kundershtim te plote ,sepse nuk erdhi feja kushdo qofte islamizmi apo krishterimi sic e ka theksuar Fisniku dhe gjetem shpetimin e asimilimit.,kjo eshte e papranueshme !Sot fete kane futur ne lufte nje bote te tere .Tani ju e dini me mire sec po thone serbet per Kosoven se eshte islamike dhe shqiptaret nuk ekzistojne po jane te ardhur .(Katastrofe dhe keta po i japin mundesine te ndezin me shume zjarrin me keto qe thone )
    Nejse ,se ju futa politikes gje qe as kjo nuk me pelqen ,qofshin keta qe jane qe ngaterrojne me fene ku per shqiperine kane vdekur kushedi sa mijra e miljona njerez per ta shpetuar nga copetimet ku feja nuk ekzistonte fare !!
    Mire mbetshi !!!

Kosovë e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362

Shum i menqur nuk jam, por nje gje e di

Musliman nuk kemi qen kur, por na kan ber me zor, e e dini se kush na ka ber, se perpara nuk kemi dit qka esht Muslimanizmi, por ka ardh Turku e te ka pre ne fyt po su bere Musliman, do te thot jemi ber Musliman prej dhunes, se te gjith kemi qen te krishter, une jetoj ne Gjermani, besom qe esht turp ti tregojsh dikuj qe je Musliman, eh Turqet, martoin qikat e motres, qikat e agjes, dmth veq ne familje, po ashtu edeh Arabat e Libanonit te Plistines e me radh. Edhe ku do qe prek Muslimanizmi, gjithka a prish, se jon njerz pa karakter, ata e vrajn popullin e vet njerzet e vet, si ne Libanon Irak etj.

Kosovë e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362
    Ty nuk ta ka Dhuru Allahu Mislimanizmin, po ta ka detyru Shpata e Turkut, se po se kishe pranu Muslimanizmin te shkojke kryt, dmth kjo eshte nje dhurat nga lufta e turkut, qe na kan lan per njo 300 vite mbrama sigurt

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    tung eldonel!

Janë disa gjëra që njëriu mund të bëjë paralelizma me kohra të mëhershme por me problematika të ngjashme.

A ke menduar ndonjëher:
    Si dolën fetë , të tilla cfarë jan sot?

Pse patëm nevoj ne njërzit për fe, e më mir ndoshta do të ishte të them për gjitha këto fe?

Do të kthehem në temë , pasi do të më japësh ndonjë përgjigje.

Të përshendes1

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET1
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Citim Postuar më parë nga aska_peja Lexo Postimin
    Musliman nuk kemi qen kur, por na kan ber me zor, e e dini se kush na ka ber, se perpara nuk kemi dit qka esht Muslimanizmi, por ka ardh Turku e te ka pre ne fyt po su bere Musliman, do te thot jemi ber Musliman prej dhunes, se te gjith kemi qen te krishter, une jetoj ne Gjermani, besom qe esht turp ti tregojsh dikuj qe je Musliman, eh Turqet, martoin qikat e motres, qikat e agjes, dmth veq ne familje, po ashtu edeh Arabat e Libanonit te Plistines e me radh. Edhe ku do qe prek Muslimanizmi, gjithka a prish, se jon njerz pa karakter, ata e vrajn popullin e vet njerzet e vet, si ne Libanon Irak etj.
    Ty nuk ta ka Dhuru Allahu Mislimanizmin, po ta ka detyru Shpata e Turkut, se po se kishe pranu Muslimanizmin te shkojke kryt, dmth kjo eshte nje dhurat nga lufta e turkut, qe na kan lan per njo 300 vite mbrama sigurt

JO QE NUK JE SHUM I MENQUR , POR NUK KE AS DI LIDHJE

ndoshta te paret tane nuk kane qene musliman , por askushi nuk te ka bere me zor , sepse sikur te kishte qene ashtu sic thua ti dhe disa te tjere do te kishte qene puna shum me ndryshe , sikur turku te kishte pre ne fyt e ti shtinte njerezit te behen musliman me zor , me siguri se nuk do te kishte mbetur BULLGAR e MAQEDON pa mos u bere musliman sepse kur ka ardhur ketu ka ardhur nga ajo ane po masandej me siguri se do ti kishte cuar edhe SERBET ta pranojne fene muslimane por ja pra qe nuk ka detiru njeri me e pranu fene .

ti nese ke qene krishter eshte pun e jotja , ti se din as vete ku jeton sepse sja ke idene se sa musliman ka gjermania sepse eshte i vetmi shtet ne europe ku ka me shum toleranc sa i perket besimeve fetare edhe mos gabo ti thuash dikujt se je musliman , jo be ti vogeluc se e ke gabim , cka din ti per muslimanizmin e te thuash fjale pa lidhje , ti e paske mesu LIBANONIN dhe mendon se u kri puna une tash di gjithcka , dhe nese turku te ka lene ti 300 vjet mrapa mua jo zotni sepse une skam as di lidje me turkun , po kjo eshte kur mendoni shkurt, sju ka faj as turku e as amerikani kerkojeni fajin te vetevetja .
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Okay po te mundohem te te jap une pergjigje.
    1. Sa i perkete fese islame ne bote kuptimin tim , ka vetem nje fe islame dhe sektet e ndryshme nuk ekzistojne, ne kete fe ashtu sic e kuptoj une te gjithe jane te barabarte dhe kane lirine te ushtrojne fene ashtu sic kane deshire ata ( Ne Kuran thuhet "Nuk ka dhune ne religjion" dhe "secili do te pergjigjet per mekatat e veta").

2. Islami i vertete, ben thirje ne respekt ndaj te gjithe muslimaneve , duke i quajtuar ata vellezer midis veti, pa marre parasysh se cfar kombi ose race kane njerezit.

3. Ne Islamin e vertete nje i zi eshte i barabarte me nje te bardhe, nje i varfer eshte i barabarte me nje te pasur.

4. Ne islamin e vertete nuk mund te jesh musliman nese nuk e don kombin dhe shtetin tend!

5. Ky eshte islami qe une besoj dhe praktikoj!

Shikon ti ketu ndonje te keqe ?!! Une jo!!!

Gostivari_usa
    Po te abstrahojme si te paqena te keqijat evidente qe ke dhene siper, -pergjegja me e shkurter do te ishte kjo:
    - Asgje te keqe nuk shoh as ne komunizem! E sidomos kur behet fjale per parollat demagogjike te tij.
    Por faktet historike na flasin si per komunizmin, si per kristianizmin, si per muslimanizmin, etj, se bene gjenocid mbi te gjitha kombet qe per hire te po ketyre parollave qe ke radhitur ti siper e perqafuan ate .

-Sheh gje te keqe ti ketu?!
    .
    .
    .
    1. Te me falesh por une e sqarova qarte se islamizmi dhe muslimanizmi kane dallim te thekshem, madje edhe me te madh se c'kishte 'internacionalja komuniste' kundrejte 'nacional socializmit'.

cit.: (Ne Kuran thuhet 1a. "Nuk ka dhune ne religjion" dhe 1b. "secili do te pergjigjet per mekatat e veta").

1a. Po thote nuk ka dhune brenda muslimaneve por jo jashte. Eh, sikur islamiket ta interpretonin ne menyre muslimane e beninje sic ben ti..., por eshte e kunderta dhuna ndalohet vetem brenda pjestareve te religjionit musliman!
    Kurse shqiptaret nuk jane katolike, nuk jane as sunite, nuk jane ortodokse nuk jane shiite.

1b. Edhe kjo eshte e pa vertete. -Para kujte do te pergjigjet? A do te presin islamiket qe kushdoqofte ai, te pergjegje per mekatet e veta para atij, (qe sipas religjionit eshte i vetmi ndaj te cilit njeriu jep llogari)? -Jo! Dhe ti kete e di fare mire...

2. Ashtu, sikur gjith internacionalja komuniste qe bente thirrje se jane te gjithe perqafuesit e saj vellezer, sic ben kristianizmi nga ana tjeter me kristianet e vet etj. Po me ata te tjeret si sillet? I quan vellezer edhe ata? Apo armiq qe duhet cfarosur? A do t'i quajme armiq vellezerit tane ortodoks vetem pse nuk jane musliman? Po katoliket? Me cka kontribon kjo fe ne realizimin e enderres sone Kombtare?...

3. edhe ne komunizem te gjithe jane te barabarte si i ziu si i bardhi para ketyre feve sidomos ne komunizem nuk ka aty te pasur te varfur. Por edhe kjo genjeshter eshte.

4. Kjo eshte genjeshter, por po e zejme se po, aq me pak ne komunizem, por kjo qe thua ti per islamin -nuk eshte aspak e vertete. Sepse te ata nocioni komb nuk ekziston ende atje feja eshte komb ndersa shtetet jane feuda jaran. Ata jane shoqeri feudaliste, e principatash skane lidhje me komb, kombin ua zevendeson feja sic po mundohen disa edhe neve te na e zevendesojne shqiptarizmin me te.

5. Fatkeqsisht ky per te cilin fole ti ne emer te islamit ishte komunizmi. Islami mes tjerash nuk eshte dicka qe mund te praktikohet, sepse eshte ide. Per tu praktikuar islami duhet realizuar idene sic bene komunistet me te pushtuar gjysmen e botes.

Shikon ti ketu ndonje dallim nga demagogjite tjera ideologjike?

Prandaj serish pyetja mbetet e papergjegjur plotesisht:
    A fshehet prapa kesaj levizje te eger dhe agresive te agjitimit islamik ideali yne i Bashkimit Kombtar, apo Copetimi Final i Tokave Shqiptare, ne baza te thella fetare dhe vellavrasese?

-Sepse feja e shqiptarit eshte shqiptaria!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 05-03-2008 më 20:33
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ti je shqiptar?

feja jote thot se ti je musliman dhe kaq? jeta jote epet vec per islamin dhe Allahun. Feja islame nuk e njef kombin.

zgjith e merr shoki o shqiptar o mazllum se te dyja nuk jan ka shkojn bashk.
    E KE GABIM SE PO NUK E DESHTE KOMBIN NUK MUND TA DUASH AS FENE , SKEMI NA FAJ SE KESHTU NA MESON FEJA JONE , PRANDAJ E KEMI ZGJEDHUR KESHTU ,

hajt tungi urime pavarsia ....
    DHASHTË ZOTI , KOSOVA SHTET ME I FORTË PER KREJT SHQIPËTARËT

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    alnosaC'far jane keto idiotesira te pafundme qe ke shkruajtur .
    Me keto shkrime e tua del se sic erdhi islami ne shqiperi erdhen dhe shqiptaret dhe zbarkuan ?Pra jemi te ardhur ne ne trojet shqiptare ashtu sic jane jevgjit greke e serbet ?!Turp e faqa e zese ,dje degjova per here te pare ne pune se gjoja qenkemi vend islamik dhe ja ku ma paske qendisur dhe ti kete shkrim te shemtuar .
    Edhe pse po mundohem qe te te rrespektoj disi ,mirpo po e shof se rrespekti nuk hyn fare ne pune ketu...
    Te preferoj qe merresh dhe te investosh me shume ,ne te kuptuarit tend sepse me shume keqkupton se sa qe kupton ,kjo eshte brengosese per mua nese me ndodh ,edhe per ty duhet te jetë...

Fene e ke personale dhe ste jep asnjeri te drejte te flasesh ne emer te gjithesise ,akoma nuk e kupton ?!
    Ky eshte mendimi im dhe me lejohet ta shprehi mendimin tim,une kur duhet te flas diqka pergjithsuese sipas teje duhet ai mendim te miratohet ne ndonje kuvend popullor dhe pastaj te te vij ty i gatshem ne leximm???ppppfff

Lexoje dhe njehere c'far ke shkruajtur se ndoshta te vjen turp kesaj here ?!
    Ke pare ndonje ortoks ,katolik ,apo musliman te vertet te shkruaj gjera te tilla sic ke shkruar ti ?
    cit.
    Feja Bashkon kombet ...(sipas teje)

Ti si fetar c'po ben ?! Po ndan ortodkset ,muslimanet ,katoliket ,e thote shkrimi jot ,jo une prandaj po bie ne kundershtim me ato qe ke shkruar vete .
    Edhe nje cik sa per dijenine tende ne jemi ne trojet tona, arbija me gjithe islamin dhe jevgjit kane zbarkuar tek ne ,prandaj djale i mbare mos fol marrezira se na vut bojen te gjitheve .
    Ja se qfar kapacitetesh ke ,si keqkupton keshtu more zogez,Fjalin qe e perdora "Feja i bashkon Popujt",kjo ka te beje vetem brenda nje feje te njejt e jo duke i bashkuar paganet,zjarrputistet,te krishteret me Muslimanet...keto ideologji nuk mund te funksionojn sebashku...

Fjala ishte nje popull qe ka fe te njejt dhe gjuhe te njejt shume leht mund te perputhen me kulture dhe mentalitet hd keshtu mund te vie deri te asimilimi...

I sjella disa shembuj se ka ndodhur kjo ne praktik ,mirpo ti qysh po e shof ,pak mediton ne ato qe lexon...

Fakti qe Islami ishte shpetues per mos asimilim te shqiptareve nga sllavet,eshte ffakt imperativ ,kjo nuk kontestohet fare...
    Sepse nderhyri si ndermjetesues kulturash ,dhe keshtu arriti qe ky ndermjetsim te beje ndarje ndermjet sllaveve ..

Kishat ortodokse kan qen kombetare ,jan dhe do jenë kombetare ,dm.th nuk kan te bejne aspak me qellime religjioze..

Vetë fakti se qdo krim mbi popullin e kosoves eshet bere me bekimin e Kishes Ortodokse ,deshmon se Kisha ortodokse serbe nuk ka aspak ndjenje morale ,pro eshet total politike dhe kombetare ne vete...

Tash kur themi se Kisha ortodokse serbe eshte institicion Politik dhe jo religjioz ,ateher me kete politik Kisha Ortodoke serbe apo Greke ,politikisht ne menyre qe ti (shqiptar) te futesh ne kthetrat e tyre ,ke mundur qe vetem permes Ortodoksizmit te futesh ne juridiksionin e tyre dhe pastaj me kinse qellime fetare do ia kish arritur deri tek asiilimi dhe humbja totale e races shqiptare...Shkaun e njef qdo kush per keq ,keshtu qe nuk do kishim fitur ndaj tij asgje...

Te lutem per disa gjera qe nuk merresh vesh ,ta evitosh kontaktin ndaj tyre...

Ndersa qe paske ndegjuar se Ne quhemi vend Islam ..kjo nuk eshte per tu brengosur oj Vajz,perkundrazi eshte per tu mburrurr...Derisa Amerikanet,Britanezet,Gjermanet (te konvertuarit e fundit)Mburren qe jan Musliman ,pse ti brengosesh,thjesht eshte dhuratë per nejriun te jetë Musliman dhe zakonisht per dhuart te mire njeriu duhet te gezohet e jo te Hidherohet...Islamin qe shef ti ne media ,ai nuk ehste Islami i vertet por ai thjesht eshte nje Video e cenzuruar qe vazhdimisht paraqitet ne mediat Boterore,normal me qellim te kjart dhe te caktuar...
    Besimi eshte ceshtje personale ngulite mire ne mendje.
    Sigurisht qe eshte personale ,sepse Besimi nuk eshte Organizat Jo Qeveriate apo shkurt OJQ...

kalo mire dhe vemendje me te madhe kur te lexosh tjeter here se po pritoj te te beje gjithnje shpjegime ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Cdo ideologji (fetare, politike etj.) qe bazohet ne dhune e imponim, eshte e demshme, dhe jo vetem per Shqiperine, por per te gjitha vendet e botes.

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    qe nga momenti qe feja eshte kunder kombit, atehere shqiptari eshte kunder fese. matematike per ekzistence. o ne, o feja

Faqja 7 prej 119 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •