Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    era pse ja fut kot eeee
    cfare ste pelqeu ty te keqen se s'mu duk sikur ti na dhe ndonje mendim brilant, shave vetem mendimin tim
    La vita è bella...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poçem
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    Per mendimin tim njeriu ka lindur ne Afrike edhe nqs Adami ose Ademi ka qene i pari kane qene zezak, pastaj jane spostuar per te gjetur ushqime e gjera te tjera neper Azi e Evrope duke lene nje pjese njerezimi ne keto vende qe ia jane pershtatur klimes e kane pasur ndryshimet natyrore te ambientit ku jetonin, por cdo gje ne mijera e mijera vjet... sepse mendohet qe njeriu ka ekzistuar qe 50.000 vjet perpara per mos thene me shume...
    Era kjo qe thua ti nuk ka baz por eshte vetem hamendje

Kurani dhe hadithet sqarojne shume bukkur per njeriun e para qe eshte Ademi i krijuar nga Zoti dhe nga brinja e tij Allahu krijoj gruan e tij Havan

Havaja dhe gruaja e Ibrahimit a.s (sipas nje hadithi) kane qene dy grat me te bukura

Njeriu i pare eshte Adami a.s qe krijoj Allahu po ngjyra nuk dihet

Hadith nga Muhammedi s,a,s Allahu e krijoj Ademin 60 krah por me kalimin e kohes mjerezit jane zvogeluar nga mekatet (afersisht 30 metra keto ne klapa jane fjala ime)

Islami na thote qe njerezit me pare kane qene shume me te gjat

Kjo vertetohet dhe skencerisht me skeletat qe jane gjetur

Tani i bardh apo jo Ademi un nuk di gje por cfar do ngjyre te ket pasur ka qene deshira e Allahu qe nga i bardhi te lindi i ziu apo nga i ziu i bardhi

me te mira

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99 Lexo Postimin
    Jungjatjeta

Khan te kisha lutur nese ka mundesi a eshte e vertet qe nje musliman nuk mundet te lutet perveç ne arabisht mendoj per 5 vakte nese po pse?
    faleminderit
    Te kuptohemi! Qe falja eshte ne arabisht, kurse lutjet behen ne shqip, apo ne cfar gjuhe te duash.

Muslimane falen ne arabisht sepse eshte gjuha origjinale qe u zebrit Kurani (kjo me sa di un ndonje vella po di me shume te shkruaj)
    Kurse lutjet i bene ne shqip e ne cdo gjuhe tjeter
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Citim Postuar më parë nga Genti_X-X_ Lexo Postimin
    Epo forumi kete sherbim ka qe te shprehin gjithe kush mendimet e tyne, edhe nra se nuk te pelqen mendimi im qe shpreha , shum shum mendje te kufizuar paske ti edhe qenke jo tolerante !
    Genti wowwwwwww, jam shtangur vertet kur kam pare gjithe ato postime te tuat per 2 dite dhe thashe, wow, ky anetar qenka i gjithanshem dhe shume i pergatitur qe te bej kaq shume postime ne 2 dite anetaresimi, por mbasi lexova disa nga postimet e tua e kuptova se cfare niveli paske.

Genti, nqs nuk e di se je shume i ri ne kete forum, ashtu si dhe une, por ketu nuk merr ndonje cmim per numrin me te madh te postimeve, apo per numrin me te madh te ofendimeve. Ndoshta duhet te lexosh pak me shume se sa te shkruash dhe kur ke vertet dicka me kualitet per te shkruar te garantoj qe do te cmojne me shume per dijet e tua se sa kur lodhesh duke ofenduar anetaret e tjere.

Gjithe te mirat dhe kalofsh sa me mire ne Forumin Shqiptar.

P.S. Moderator me falni per kete postim jashte teme

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Islami na thote qe njerezit me pare kane qene shume me te gjat
    Kjo vertetohet dhe skencerisht me skeletat qe jane gjetur
    Mos i ngatrro njerzit me dinosauret.

Nuk e di si sqarohen gjithe keto ngjyra dhe rraca te ndryshme te njerxzit? Eskimozet qe jetojne ne brezin (rripin) polar,qe nga Grenlanda e der ne Alaska jane te zeshket, kurse brezi tjeter poshte ketyre jane bjonde!!!Japonezet jane ndryeshe, Aborixhinet edhe me ndryshe, indianet..arabet, afrikanet.... A thye e gjithe bote eshte nga dy persona? Olllaaaaaalaaaa!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Mos i ngatrro njerzit me dinosauret.

Nuk e di si sqarohen gjithe keto ngjyra dhe rraca te ndryshme te njerxzit? Eskimozet qe jetojne ne brezin (rripin) polar,qe nga Grenlanda e der ne Alaska jane te zeshket, kurse brezi tjeter poshte ketyre jane bjonde!!!Japonezet jane ndryeshe, Aborixhinet edhe me ndryshe, indianet..arabet, afrikanet.... A thye e gjithe bote eshte nga dy persona? Olllaaaaaalaaaa!
    Shperndarja e racave te ndryshme ne territore te ndryshme te Tokes, te ben konfuzz!!
    Un mendoj se askush ende nuk ka arritur te gjej pergjigje te sakt per kte pyetjen e bere ne fillim te temes!!
    E them te sakt, sepse nuk jan pergjigje ato : Vetem Allahu e din me se miri!!
    Po ne e dim se Allahu e din por, ne nuk po na kryen edhe aq pune ketu ne Toke..

Me la pershtypje qe permende eskimezet! Te mos harrojm se eskimezet jan race indiane, e zhvendosur permes ngushtices se Beringut ne Ameriken Veriore, ku nje pjes e madhe e tyre merguan per ne jug, e pjesa tjeter mbeten ne ato vise, ku jetojn sot e kesaj dite!

Te pakten keshtu mendohej deri me tani, por shkenca vazhdon te demantoj vet-veten qdo dit me zbulime te reja. Se cila race ishte e para, a eshte i tere njerezimi nga nje njeri i vetem(ADEMI), dhe si shpjegohet vendndodhja e sotme e racave ne Toke, mbetet te zbulohet ne te ardhmen!!

pershendetje!!
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga [era] Lexo Postimin
    cfare ste pelqeu ty te keqen se s'mu duk sikur ti na dhe ndonje mendim brilant, shave vetem mendimin tim
    Qe Adami ishte zezak dhe qe njeriu eshte i vjeter 50000 vjet.
    Mendimet brilante tek ky nenforum i fshijne lol,lene vetem ato fetare,madje dhe kete postim nuk e di a do e lexosh,ti thu qe un te lodh doren kot?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-04-2006
    Postime
    11
    selam alejkum.per te gjith antaret e forumit,kam nje pyetje qe jam mjaft kurreshtar ta di se qka ka qene Buraku qe permendet te israja e Muhamedit a.s.,ku citohet se e lidhi burakun para gjmise dhe hyri me fal namazin.

Zoti ju shperbleft per mundimi e juaj.
    nga ilmiu.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Njaqeta i nderuar dhe selamu alejkum gjithë lexuesve,

Pas tufanit qe ndodhi ne kohen e Nuh a.s. i cili kishte 4 djem dhe ate: Sam-in, Ham-in, Jafeth-in dhe Kenan-in.
    Kenani u fundos dhe vdiq gjate periudhes se tufanit, kurse sipas tefsirit te Fahrudin Raziut dhe vepres shembullore te Hfz Ali Korçës: Historia e shenjte dhe kater halifet do te gjeni se:
    nga Sami pason rasa e bardhe;
    nga Hami rasa e zeze dhe
    nga Jafethi rasa e verdhe.
    Kurse pewr rasen e kuqe nuk ka te shkruar dhe une nuk mund te shtoj asgje.
    urtësia

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    [QUOTE=ilmiu;1838064]selam alejkum.per te gjith antaret e forumit,kam nje pyetje qe jam mjaft kurreshtar ta di se qka ka qene Buraku qe permendet te israja e Muhamedit a.s.,ku citohet se e lidhi burakun para gjmise dhe hyri me fal namazin.

Buraku supozoet te jete nje krijese ose mjet jashta kesaj bote e cila kishte shpejtesine e drites. Kjo shpejtesi nuk i mjaftonte per te kryes misionin, ashtu qe per te aritur ne Arsh duheshte te vij Rref rrefi - poashtu mjet ose krijese jashttoksore.

Krakteristike eshte edhe permendja e taxhit prej xhevahiri (diamanti) gje qe tregon se vetem lloje te diamantit mund te perballojne temperaturat e larta dhe te krijone komoditet dhe mburoj nga shtypja atmosferike dhe gjera te tjera per fluturime ne vasion.

sa munda te pergjigjem dhe te mbetesh i kenaqur, ju dini.
    urtësia

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •