Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187

Një pyetje për të gjithë

Jungjatjeta
    Kam një pyetje për të gjithë
    E kam lexuar biblen kur'anin dhe aty kam lexuar se njeriu eshte lindur ose krijuar
    nga Ademi a.s. ose Adami
    E mua me intereson nese njeriu eshte krijuar ose e ka prejardhjen prej ketij njeriu
    ateher pse egzistojne tre raca bardhe verdhe dhe e zeze
    pra Ademi a.s. ka qen çfare prej keto ngjyrashe?
    Ai nuk ka mundur te jete me tre ngjyre!
    ju falemenderit.
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-07-2004
    Postime
    118
    ...une do te pergjigjem shkurte pasi qe nuk jam nga njohesit e thelle te teologise, por mendoj dhe jame i bindure qe ne jemi nga Ademi a.s , ne ngjyren e racave nje ndikime te madhe kane pasure edhe klima psh. ne afrike njerzite jane te zinje sepse jane pershtature me klimen e ngrohte ne mesedhe jane pak si ne mes pak te zinje e pak te bardhe ndersa sa me larte ne veri apo ne shtete e skandinavis jane me te bardhe sepse e ka bere klimate e ftofta...

...Prandaj une mendoje se jane kushtet klimatike nder te tjera qe kane luajt nje role esencial...

tungiii

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga i_paEpuri Lexo Postimin
    ...une do te pergjigjem shkurte pasi qe nuk jam nga njohesit e thelle te teologise, por mendoj dhe jame i bindure qe ne jemi nga Ademi a.s , ne ngjyren e racave nje ndikime te madhe kane pasure edhe klima psh. ne afrike njerzite jane te zinje sepse jane pershtature me klimen e ngrohte ne mesedhe jane pak si ne mes pak te zinje e pak te bardhe ndersa sa me larte ne veri apo ne shtete e skandinavis jane me te bardhe sepse e ka bere klimate e ftofta...

...Prandaj une mendoje se jane kushtet klimatike nder te tjera qe kane luajt nje role esencial...

tungiii
    Te falemindeerit per kete teori por mundem te them qe ne afriken e jugut
    ka kolonit angleze dhe holandeze qe jetojne atje mbi 200 vjet pra 10 gjenerata
    por ata kane mbetur te bardhe pra klima nuk i ka ndryshuar aspak.
    kurse per japonezet apo kinezet mos me thuani se ata jane te verdhe sepse atje
    lind dielli.
    tung
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

I zene deri ne Gusht. Maska e )un(
    Anëtarësuar
    15-11-2007
    Vendndodhja
    te shpia tjeterkuj, edhe ne msn...
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99 Lexo Postimin
    Te falemindeerit per kete teori por mundem te them qe ne afriken e jugut
    ka kolonit angleze dhe holandeze qe jetojne atje mbi 200 vjet pra 10 gjenerata
    por ata kane mbetur te bardhe pra klima nuk i ka ndryshuar aspak.
    kurse per japonezet apo kinezet mos me thuani se ata jane te verdhe sepse atje
    lind dielli.
    tung
    ndryshimet gjenetike mund te kerkojn pak me shum se 200 vjet qe te ndodhin,,,
    pastaj njerezia eshte pak me e vjeter se sa ta merr mendja ty(kur pretendon te ken ndodh ndryshime per 200 vjet), keshtu qe ka pasur kohe te mjaftueshme per mutacione te geneve pergjegjese te ngjyres se lekures, formes se syve apo te cdo tipari tjeter te ndodhin, dhe duke qen se bota nuk ka qen kjo qe esht sot, nje mutacion qe ka ndodhur ne nje popullsi dhe qe me von e ka ndihmuar popullin qe te pershtatet me mire me kushtet ne te cilat jetojne sigurisht qe eshte bere nje gen dominant, e per pasoj kan dal edhe tre ngjyrat kryesore, pastaj ka pas edhe kryqezime e shum e shum faktor te tjer qe secili prej tyre ka dhan kontributin e vet.

shnedja n'rrall t'par
    .

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99 Lexo Postimin
    Jungjatjeta
    Kam një pyetje për të gjithë
    E kam lexuar biblen kur'anin dhe aty kam lexuar se njeriu eshte lindur ose krijuar
    nga Ademi a.s. ose Adami
    E mua me intereson nese njeriu eshte krijuar ose e ka prejardhjen prej ketij njeriu
    ateher pse egzistojne tre raca bardhe verdhe dhe e zeze
    pra Ademi a.s. ka qen çfare prej keto ngjyrashe?
    Ai nuk ka mundur te jete me tre ngjyre!
    ju falemenderit.
    Muhammedi (paqa e Zotit mbi te) ka thene! Allahu e krijoj Ademin me nje grusht dhe, me dhe te bardh, te zi, dhe te kuq, prandaj ka njerez me ngjyra te ndryshme

Shume llojshmeria e ngjyrave te njerzve, tregon qe jane krijes e Allahut te Madheruar

Allahu i krijoj njerezit te zinj, te bardh ,e te kuq, per te na sprovuar se a do jemi te drejt, apo zullumqar vetem per shkak te ngjyres

nderime
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Un e di se njeriu i par kishte njeren nga keto 3ngjyra, por ne gjenet e rij permbante edhe alelet recesive te ngjyrave tjera, pra te te gjitha ngjyrave tjera qe sot i kemi ne Toke!
    Alelet recesive ruhen ne ADN dhe veprojn me von, pra e dim se ato veprojn ne raport 1:3 me alelet dominante, keshtu qe ato jan paraqitur disa gjenerata me von!!

Pra Muhamedi e paska sqaruar ne menyren e tij, shum qarte, se si kan lindur racat, vetem se shkenca sot e ka sqaruar me terme tjera edhe me te kuptueshme!!

Pershendetje!
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

i/e regjistruar Maska e AVICENNA
    Anëtarësuar
    29-06-2007
    Postime
    125
    Me te vertet kjo teme ka nevoj edhe per nje qik sqarim me teper !
    Ngjyra eshte nje veqori qe nuk ka te beje me alelet recesive per te cilat flet samir ,Sikur te ishte ashtu nuk do te kishim ne afrik vetem te zinje ose n evrop vetem te bardh sepse nga dy te zinj ndonjehere do te na dilte ndonje i bardh ! Por realisht kjo nuk ndodh .
    Atëherë si një shkëmb deti, ngrihet shqiptari
    Atëherë n'luftë si shqipe, hidhet guximtari,

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar më parë nga AVICENNA Lexo Postimin
    Ngjyra eshte nje veqori qe nuk ka te beje me alelet recesive per te cilat flet samir ,Sikur te ishte ashtu nuk do te kishim ne afrik vetem te zinje ose n evrop vetem te bardh sepse nga dy te zinj ndonjehere do te na dilte ndonje i bardh ! Por realisht kjo nuk ndodh .
    Pikerisht kjo qe permende ti, pra ne baz te territorit se ku shtrihen racat e caktuara, na shfaqet edhe paradoxi i ngjyres se Ademit!!
    Por sqarim te sakt dhe te sigurt nuk mund te te jap asnjeri, sepse ne nuk e dim sakt as vjetersin e vet llojit ton, e as vertetesin se i tere njerezimi u krijua nga 1 njeri i vetem, pra nga Ademi!!

Por nese ndokush ka nje teori qe mendon se eshte e sakta ateher le t'a presentoj ate...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    Allahu i din të gjitha. Ai i din më së miri.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga AVICENNA Lexo Postimin
    selamu alejkum nuk e kuptoj cfar eshte e pa qarte ketu, pervec se ka sqarim te plote, Allahu eshte i fuqishen per cdo gje. Krijimi i Ademit a.s me dhe me ngjyra padiskutim kupton lindjet me ngjyra te pasardhsve te tij

lexoje kete me posht

Në numrin e kaluar të revistës “Xheridetul el-ilm” lexova lajmin ku thotë: “Një burrë ze¬zak e ka varur bashkëshorten e vet se kjo ka lindur foshnje të bardhë. Janë pyetur mje¬kët ekspert të gjinekologjisë rreth kësaj qësh¬tje, dhe janë përgjigjur: Lindja e fosh¬njës së bardhë nga babai zezak ka mundësi, veçanërisht nëse stërgjyshërit e burit (paraardhësit) kanë qenë të bardhë, por këto raste janë të ralla që mund të ndodhin.

Kur e lexova këtë rast thashë: “All-llahu ekber, All-llahu dhe i Dërguari i Tij të vër¬te¬tën e kanë thënë. Atë që kanë përmendur mjekët ekspert gjinekologë, vetëm se ka laj¬m묬ruar pejgamberi jonë Muhammedi, sal-lall-llahu aljehi ve selem, para 14 shekujve, ku nuk ka ditë të shkruaj e as të lexoj.

Transmetohet nga Buhariu dhe Muslimi në Sahihet e tyre se një njeri nga Beni Fezare erdhi te Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve se¬lem, dhe tha: “O i Dërguar i All-llahut, bash¬¬¬¬kë¬shor¬tja ime lindi foshnje të zezë, dhe me këto fjalë nënkuptohej mohimi i atësisë. Tha Pej¬gam¬beri, sal-lall-llahu aljehi ve selem: “A pose¬don deve? Tha: “Po”. Tha Mu¬ha¬m¬me¬di, sal-lall-llahu aljehi ve selem: “Çfarë ngjyre kanë ato?” Tha: “Të kuqe.” Tha Pejgamberi, sal-lall-llah¬u aljehi ve selem: “A ke ngjyrë dheu (kafe¬je)”. “Po, ka kësi soj ngjyre. E si mund të ndo¬dhë kjo? Tha: “Ky përngjasim mund të jetë nga ori¬¬¬gjina (paraardhësit)”.

Pastaj tha: “Edhe kjo ka mundësi të jetë përgjasim nga origjina (paraardhësit), dhe nuk i lejoi të mohon atësinë.

Pra thënia e Pejgamberit, sal-lall-llahu alej¬¬¬hi ve selem: “Ky përgjasim mund të jetë nga origjina (paraardhësit), është mu kjo që kanë thënë mjekët ekspert gjinekologë për lajmin se “lindja e foshnjes së bardhë nga babai ze¬zak ka mundësi veçanërisht nëse stër¬gjyshit (paraardhësit) kanë qenë të bardhë.

Pra ky është kuptimi i hadithit të pej¬gam¬be¬rit, sal-lall-llahu aljehi ve selem, ku thotë: “ky për¬gjasim mund të jetë nga origjina (pa¬ra¬ardhësit). Si ka mundësi të din këtë çësh¬tje Muham¬medi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, nëse nuk lajmë¬rohej nga më i dituri dhe i urti All-llahu, subhanehu ve teala, ku thotë: “Pa¬sha yllin kur bie! Shoku juaj nuk ka humbur, e as që ka devijuar Dhe ai nuk flet nga dë¬shi¬ra Ajo nuk është tjetër pos shpall¬jes që i shpallet.” (En-Nexhm, 1-4), dhe tho¬të po¬ash¬¬tu: “Ne do t’u bëjmë atyre të mundshme që të shohin argumentet Tona në horizonte dhe në veten e tyre deri që t’u bëhet e qartë se ai (Kur’ani) është i vërtetë. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë?” (Fussilet, 53)

Me këtë hadith të Pejgamberit, sal-lall-lla¬hu aljehi ve selem, pjesa dërmuese e dijetarëve islam janë të mendimit se nuk i lejohet babait të mohon fëmiun e vet vetëm se ai ka ngjyrë të ndryshme nga ai vetë dhe nuk i lejohet që ai të mbysë bashkëshorten e vet për këtë shkak. Le të meditojnë rreth kësaj të privuarit nga mësimet e fesë së pastër islame...
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  2. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  3. Ç'është Krishti?
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •