Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 217
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Shijaksi-London Lexo Postimin
    Divorci, shqiptari kërkon 1 milion paund

Apelimi

Linda Berkeley, e cila është vendosur së fundmi në qendër të këtij divorci, ka akuzuar ish-burrin e saj shqiptar se ka shpenzuar shumë nga pasuria e saj. "Ardiani nuk punonte. Ai shpenzoi të gjithë pasurinë time gjatë një martese të vështirë, që zgjati 10 vjet. Tashmë, e gjithë pasuria ime që trashëgova nga babai prej 514 mijë paund është katandisur vetëm në 86 mijë. Dhe e gjitha kjo pasi për shumë vitesh ndihmova atë dhe familjen e tij", është shprehur Berkeley, duke iu referuar ish-bashkëshortit. Madje, ajo shtoi se ndjehej e turpëruar që "ia lejova vetes të ndodhte një gjë e tillë!
    Sme duket çudi jo!
    Sa shqiptare kane perfituar nga femrat e huaja?Qofte per dokumenta,qofte per pasuri?
    Dhe mbrapa i hedhin si lecka,mbasi i kane zhvatur dhe rrjepur mire e mire!

Sa keq qe bota eshte katandisur ne interes...
    Sa keq qe dhe ne vete femrat shqiptare qe jetojme jashte,behemi pre e ketyre njerezve!
    Turp per kete shqiptar dhe parazit dhe turp per te gjitha ata qe nuk jane te zotet e vetes,por perfitojne ne emer te "dashurise" se dhene prej dikujt,ne nje kohe qe per ta lidhja ka qene vetem nje "perfitim"!
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga offspring Lexo Postimin
    shum mir po ben.pse vec femrat duhet te perfitojn nga divorci
    hallall plako
    Hallall plako?!Per çfare?
    I quan meshkuj keta ti?Une jo......
    "Carpe Diem"

I zene deri ne Gusht. Maska e )un(
    Anëtarësuar
    15-11-2007
    Vendndodhja
    te shpia tjeterkuj, edhe ne msn...
    Postime
    125
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Sme duket çudi jo!
    Sa keq qe bota eshte katandisur ne interes...
    Sa keq qe dhe ne vete femrat shqiptare qe jetojme jashte,behemi pre e ketyre njerezve!
    Turp per kete shqiptar dhe parazit dhe turp per te gjitha ata qe nuk jane te zotet e vetes,por perfitojne ne emer te "dashurise" se dhene prej dikujt,ne nje kohe qe per ta lidhja ka qene vetem nje "perfitim"!
    oops! une mendoj se ne themel te cdo marredhenie eshte interesi, pavaresisht se si deshiron ta shohe dikush, edhe te duash dike me gjithe shpirt eshte ne interesin tend sepse ne fund te fundit te ben te ndihesh mire edhe vete ty, edhe nese dashuron dike qe nuk ka asnje kacidhe , ne fakt ti dashoron veten tende sepse vazhdimisht thua, ja cfare bej une, ate qe nuk e bejne te tjeret, sa i/e mire jam, dhe thelle thelle... cdo gje qe ben e ben sepse te ben te ndihesh mire ty/mua si person... prandaj une e them serish qe eshte normale qe ne themel te cdo marredhenie eshte interesi, edhe se cdo gje eshte krejt mire perderisa ky interes vleresohet reciprokisht, e keqja vjen nga moskontributi dhe perfitimet e pamerituara, si pasoj e kesaj te fundit vjen ndarja, fundi...
    keshtu qe gjithmone njerzit kerkojne me te miren e mundshme per veten e tyre, dhe nese nuk e bejne kete atehere ka nje problem me funksionimin e tyre si individe,,,
    p.s sa per perfitimin qe kerkojne meshkujt nga femrat edhe mund te kete raste te tilla, por mendoj se personi ne fjale ka dhene nje kontribut te mjaftueshem edhe vetem per faktin qe ka qendruar me kete femer per disa vite.
    .

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga )un( Lexo Postimin
    por mendoj se personi ne fjale ka dhene nje kontribut te mjaftueshem edhe vetem per faktin qe ka qendruar me kete femer per disa vite.
    Epo dokumentat dhe pasuria nuk merren per nje muaj,duhet pak sakrifice kohe!E perse te mos rrinte?Ha,pi,bjeri qylit....ku ka me mire!Pfff!
    Kodi penal per martesat me te huaj kerkon nje jete te perbashket midis 2_5 vjetesh!
    Kam pare shume prototipa te tille,te gjithe kemi pare!
    Jane martuar 25 vjecare me 50 vjecare,etj etj.....
    Dhe jo per hir te dashurise.Nje lidhje i nderuar nuk eshte interes,por ndarje e perbashket ndjenje.
    "Carpe Diem"

I zene deri ne Gusht. Maska e )un(
    Anëtarësuar
    15-11-2007
    Vendndodhja
    te shpia tjeterkuj, edhe ne msn...
    Postime
    125
    Epo dokumentat dhe pasuria nuk merren per nje muaj,duhet pak sakrifice kohe!E perse te mos rrinte?Ha,pi,bjeri qylit....ku ka me mire!Pfff!
    Kodi penal per martesat me te huaj kerkon nje jete te perbashket midis 2_5 vjetesh!
    Kam pare shume prototipa te tille,te gjithe kemi pare!
    Jane martuar 25 vjecare me 50 vjecare,etj etj.....
    Dhe jo per hir te dashurise.Nje lidhje i nderuar nuk eshte interes,por ndarje e perbashket ndjenje.
    ok ok, po a mundesh ti shikosh pak gjerat edhe nga nje kendveshtrim tjeter, nuk te ben keq, apo...?!
    p.sh per rastin ne fjale, vertet qe ka 25 vjecare qe martohen me 50 e siper por ama, te dy normalisht jane ne dijeni te arsyes se perse qendrojne bashke, dhe sigurisht qe kjo nuk eshte nje ndarje e perbashket ndjenje, ky cuni merr ate qe kerkon, qofshin keto edhe dokumentat, por edhe kjo 50 vjecarja nuk eshte se nuk vdes te u tregoj shoqeve dhe miqve te saj qe del me nje djal te ri dhe qe eshte shume e zonja pra ajo kalon nje kohe super te mire ne krahasim me te tjerat,,, pra te dyja palet perfitojne nga njeri-tjetri ate qe nuk mund ta marrin nga nje person i "kalibrit te vet" dhe si perfundim interesi na del i perbashket, oops perseri ne te njetin perfundim si me pare...
    .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784

Talking

Hallall plako?!Per çfare?
    I quan meshkuj keta ti?Une jo......
    pse ca ka???
    me raste perfitojn dhe meshkujt.
    ska kerku shum vec ate qe kan fituar gjat marteses
    femra dhe mashkulli jan te barabart lol

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga )un( Lexo Postimin
    ok ok, po a mundesh ti shikosh pak gjerat edhe nga nje kendveshtrim tjeter, nuk te ben keq, apo...?!
    p.sh per rastin ne fjale, vertet qe ka 25 vjecare qe martohen me 50 e siper por ama, te dy normalisht jane ne dijeni te arsyes se perse qendrojne bashke, dhe sigurisht qe kjo nuk eshte nje ndarje e perbashket ndjenje, ky cuni merr ate qe kerkon, qofshin keto edhe dokumentat, por edhe kjo 50 vjecarja nuk eshte se nuk vdes te u tregoj shoqeve dhe miqve te saj qe del me nje djal te ri dhe qe eshte shume e zonja pra ajo kalon nje kohe super te mire ne krahasim me te tjerat,,, pra te dyja palet perfitojne nga njeri-tjetri ate qe nuk mund ta marrin nga nje person i "kalibrit te vet" dhe si perfundim interesi na del i perbashket, oops perseri ne te njetin perfundim si me pare...
    Jane te dobta per mua keto femra pasanike qe martohen me cuna te rinj pa kokerr leku ne xhep.Aman cfare kohe super te mire kalon ajo me nje varfanjuk, qe gjithe kohen e ka mendjen te parate e saj.Kur ajo duhet te jete e vetmja qe te shpenzoje per te kenaqur veten e saj.Te pakten te martohej me nje afersisht me moshen e saj n.q.s kishte ngelur keq per burre.Te isha une si ajo s'martohesha kurre ,aq me shume ne moshen e saj.

Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Jane te dobta per mua keto femra pasanike qe martohen me cuna te rinj pa kokerr leku ne xhep.Aman cfare kohe super te mire kalon ajo me nje varfanjuk, qe gjithe kohen e ka mendjen te parate e saj.Kur ajo duhet te jete e vetmja qe te shpenzoje per te kenaqur veten e saj.Te pakten te martohej me nje afersisht me moshen e saj n.q.s kishte ngelur keq per burre.Te isha une si ajo s'martohesha kurre ,aq me shume ne moshen e saj.
    Dea
    A din ndonje vend ku shkojne pasaniket? sa gabim e ke kur thua "Te isha une si ajo s'martohesha kurre ,aq me shume ne moshen e saj".
    Po mire ca don te bente ajo ta lente pasurine ne SEX SHOP?

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Dea_o7, lool ki kujdes ti me ken martohesh se po ti han edhe ty najkush parate e shumta qe i paske.
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Malta, çmim ndërkombëtar akademikes shqiptare ne Angli

Malta, çmim ndërkombëtar akademikes shqiptare ne Angli

Dr. Klejda Mulaj fiton çmimin "Personi i shquar i Vitit 2007" në kategorinë "Arritje Akademike" në Maltë.

Nga Londra
    Muhamed Veliu

Një shqiptare, e cila ka studiuar në Britaninë e Madhe dhe tani është punësuar si lektore në një prej universiteteve më me emër në Britani, është nderuar me një çmim ndërkombëtar në Maltë. Dr. Klejda Mulaj fitoi çmimin "Personi i shquar i Vitit 2007" në kategorinë "Arritje Akademike". Ky çmim u dha nga "Junior Chamber International" (JCI) në Maltë. JCI është një organizatë ndërkombëtare profesionale, e cila operon në 100 vende të botës.

Çmimi

Ky çmim u jepet individëve të shquar të grupmoshës 18-40 vjeç që kanë arritur suksese të dukshme në rrethana të vështira. Misioni i kësaj organizate është të kontribuojë në përparimin e komunitetit botëror, duke i krijuar mundësi brezit të ri të zhvillojë aftësi drejtuese dhe përgjegjësi shoqërore të nevojshme për transformimin pozitiv të shoqërisë. Fitues të mëparshëm të çmimeve të dhëna nga JCI përfshijnë personalitete të njohura botërore si Orson Wells, J.F.Kennedy dhe Henry Kissinger, të cilët fituan çmimet e tyre para moshës 40 vjeç dhe para se të fitonin famë ndërkombëtare. Në një intervistë për "Shqip" pas marrjes së çmimit disa ditë më parë, zonja Mulaj thotë se fitimi i tij në plan personal, për të, do të thotë që kontributi i saj në fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe në veçanti në subjektin e studimit të konfliktit dhe paqes, është njohur në shkallë ndërkombëtare. "Ky çmim tregon se të gjitha ato vite punë këmbëngulëse, shpesh në rrethana të vështira kanë dhënë rezultate të dëshiruara dhe të shumëpritura. Në të njëjtën kohë, ky çmim është për mua edhe frymëzim dhe nxitje për arritje të tjera , shpresoj më të mëdha. Por kuptimi i këtij çmimi për mua është shumëdimensional, mbasi siç e thotë shprehja angleze "asnjë qenie njerëzore nuk është ishull i vetmuar". Në radhë të parë, arritjet e mia janë edhe arritje të familjes sime, mbasi ato nuk do të kishin qenë të mundura pa mbështetjen dhe inkurajimin e familjes. Po ashtu, nuk do të kisha mundur t‘ia dilja mbanë pa mbështetjen e një rrethi akademikësh dhe intelektualësh në Angli, Maltë, Amerikë, Dubai dhe sigurisht në Tiranë në përpjekjet e mia të para akademike. Arritjet e mia reflektojnë këtë përkrahje të çmuar. Së fundi, si shqiptare që jam, besoj se çmimi im është domethënës për të gjithë shqiptarët dhe në veçanti shpresoj të kem krijuar një shembull pozitiv për brezin e ri që synon dije dhe përparim" shprehet ajo.

Universiteti

Klejda Mulaj, aktualisht është lektore në Universitetin e Exeter në Britaninë e Madhe. Ky është Universiteti i Vitit 2007/2008 i përzgjedhur midis të gjithë të tjerëve të këtij vendi. Çmimi i dhënë Klejdës reflekton sfidat që i janë dashur të kapërcejë për të arritur suksesin aktual akademik në fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, sidomos në shkaqet dhe pasojat e fenomenit të spastrimit etnik. Pas marrjes së çmimit në faqen e Universitetit Exeter ku akademikja shqiptare punon, asaj do t‘i dedikohej një shkrim i veçantë ku shkruhej: "Klejda u rrit në Shqipërinë e Veriut, rrethuar me varfëri, censurë komuniste dhe mungesë të lirisë së mendimit e shprehjes. Kurioziteti i saj mbi mënyrat e zhvillimit të shoqërisë njerëzore dhe lirinë në përgjithësi reflekton jetën e saj në afërsi të një zone konflikti siç është Kosova". Por ç‘do të thotë për një shqiptare puna në njërin prej universiteteve më me emër në Britaninë e Madhe? Klejda Mulaj i përgjigjet kësaj pyetjeje, duke treguar fillimisht se Universiteti i Exeter ofron një ambient shumë komod pune. "Ky universitet ka një prej kampuseve më të bukura në Britaninë e Madhe. Por çfarë është edhe më e rëndësishme, Universiteti i Exeter ka një kolektiv akademik të mrekullueshëm", rrëfen ajo. Më tej ajo tregon se shumë akademikë të këtij universiteti kanë famë botërore. Kualiteti i Universitetit të Exeter reflektohet në faktin se ai u zgjodh Universiteti i vitit 2007/2008 ndër të gjithë të tjerët e Britanisë së Madhe. Ajo nuk e fsheh krenarinë legjitime të jetë pjesë e këtij institucioni, duke deklaruar: "Për mua është nder të jem pjesëtare e këtij kolektivi akademik". E pyesim Klejdën se si është pritur fitimi i këtij çmimi në Universitetin e Exeter. "Çmimi që m‘u dha është pritur shumë ngrohtë në Exeter", thotë ajo, duke vazhduar së treguari se ka marrë shumë urime dashamirëse, nga kolegët e saj akademikë, si dhe nga studentët e saj aktualë dhe të mëparshëm. Një artikull mbi çmimin dhe punën e saj është botuar në faqen kryesore të Internetit të Universitetit Exeter për disa ditë, si dhe në gazetën lokale "Express & Echo". Ky çmim nuk është vetëm një arritje personale e Klejdës, por mbi të gjitha një shembull domethënës se në Britaninë e Madhe ka shqiptarë të cilët po shkëlqejnë në fusha të ndryshme ku punojnë dhe japin kontributin e tyre. Çmimi ka pasur publicitet edhe në të gjitha gazetat kombëtare në Maltë ku ai u dha, përfshirë dy prestigjiozet "The Times" dhe "Independent".

Suksesi akademik

Në Tiranë, Klejda studioi në Fakultetin e Shkencave të Natyrës (dega Fizikë Speciale) të Universitetit të Tiranës, ku përfundoi studimet më 1993. Në vitin 1994, Klejda filloi studimet pasuniversitare në Akademinë Diplomatike të Universitetit të Maltës. Ambienti i këtij institucioni inkurajon kritikën e hapur dhe diskutime midis akademikëve dhe politikanëve - një liri e panjohur më parë nga Klejda. Këto rrethana i përforcuan asaj interesin në shkencat politike dhe në veçanti Marrëdhëniet Ndërkombëtare. Pas përfundimit të studimeve diplomatike në Maltë, Klejda Mulaj punoi disa vjet për qeverinë malteze dhe më pas u regjistrua në "London School of Economics and Political Science" (LSE) ku - në vitin 2004 - fitoi titullin Doktore Shkencash në Marrëdhënie Ndërkombëtare. Studimet e saj në Londër kërkuan këmbëngulje dhe punë të palodhur në një ambient akademik që tërheq studentë shumë të përgatitur nga Perëndimi dhe mbarë bota. Aktualisht Klejda punon në "Professor Gareth Stansfield" në Qendrën e Studimeve Etniko-Politike në Universitetin Exeter në Angli, ku ajo drejton një projekt që studion influencën e aktorëve violentë joshtetëror në politikën botërore aktuale. Klejda është autore e disa artikujve akademikë të botuar në Angli, SHBA, Maltë dhe Tiranë. Libri i saj i parë - mbështetur në tezat e Doktoraturës - i titulluar "Politika e Spastrimit Etnik" - është në proces botimi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai del në qarkullin në muajin mars.

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Shqipja Standarde: ASHAK-u ngren komision rishikimi...
    Nga drini_në_TR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-07-2004, 13:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •