Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-10-2007
    Postime
    99
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum we rahmetullah weberekatuhu tė gjithė vėllezėrve muslimanė dhe motrave muslimane.Metėvėrtetė,ja vlen shumė qė tė rrikujtojmė disa ajete Ku'ranore dhe disa hadithe qė kanė tė bėjnė pėr ata qė nuk e falin namazin:
    -"Atė ditė mjerė pėrgėnjeshtarėt!Se kur u thuhej"Pėruluni!"nuk pėruleshin.Atė ditė mjerė pėrgėnjeshtarėt!"(Murselat,47,48).
    -"Atė ditė,kur tė shpallet ēdo send dhe tė thiren pėr tė bėrė sexhde,nuk do tė munden.Me shikime tė varura dhe me poshtėrsi mbuluar,se kanė qenė tė thirrur tė bėjnė sexhde deri sa ishin tė shėndoshė",(Kalem,42,43).
    -"...Por nėse pendohen,e kryejnė faljen dhe e japin zekatin,atėherė lėshojuani rrugėn,se vėrtetė Allahu fal,ėshtė Mėshirues"(Teube,5).
    -"Ēka ju solli nė Sekar?Ata thonė:"Nuk kemi qenė prej atyre qė faleshin(qė bėnin namaz)". (Muddeththir,42,43).
    -"Ėshtė e sigurtė se kanė shpėtuar besimtarėt:Ata tė cilėt janė tė pėrulur dhe tė kujdesshėm gjatė faljes sė namazit,dhe ata tė cilėt i shmangen tė kotės(fjalė a punė),dhe ata tė cilėt rregullisht e japin zeqatin,dhe ata tė cilėt e rruajnė nderin e vet(sa i pėrket jetės intime),me pėrjashtim ndaj grave tė veta(me kurorė)dhe ndaj atyre(robėreshave)qė i kanė nė pronėsinė e vet pėr tė cilat nuk janė tė qortuar,e kush kėrkon pėrtej tyre(dėfrim nga tė ndaluarat),tė tillėt janė ata qė kanė shkelė normat e caktuara,dhe ata tė cilėt me kujdes i ruajnė ato qė u janė besuar(sende ose fjalė),e ruajnė edhe premtimin e dhėnė,dhe ata tė cilėt i kujshtojnė kohės sė namazit tė tyre.Tė tillėt janė mu ata trashėgimtarėt,tė cilėt e trashėgojnė Firdevsin dhe aty ata janė pėrgjithmonė".(Mu'minunė,1-11.)
    HADITHE NGA I DĖRGUARI MUHAMMED S.A.V.S.:
    -"Mes njeriut dhe mosbesimt ėshtė lėnia e namazit"(transmeton Muslimi nga Xhabiri r.a.)".
    -"Kurrė mos e le ndonjė namaz me vetėdije,sepse ai qė e le namazin me vetėdije,ėshtė i privuar mbrojtjes sė Allahut!"(transmeton Tebaraniu).
    -"Kush rregullisht e kryen namazin do t'i jetė dritė,shpėtim dhe dėshmi nė Ditėn e Gjykimit,e kush nuk e kryen rregullisht atė nuk do tė ketė dritė,shpėtim e as dėshmi dhe nė Ditėn e Gjykimit do tė jetė me shoqėrinė e karunit,faraonit,hamanit dhe ubejj bin halefit".(transmeton Ahmedi).
    -"Atij qė i kalon namazi i iqindisė,ėshtė sikur ai,tė cilit i ėshtė gjymtuar(cunguar)familja dhe pasuria e vet".(transmeton Buhariu).
    -"Pėr dyftyrėshat(munafikėt)nuk ka namaz mė tė rėndė se sabahu dhe jacija(nė xhami),e po ta dinin se ēfarė shpėrblime kanė pėr ta,do t'i falnin qoftė edhe duke shkuar zvarrė.Kam vendosur qė ti urdhėroj muezinit tė bėjė ikamet,e t'i urdhėroj ndonjėrit t'i bėhet imam masės, ndėrsa unė t'i marr disa gaca nga zjarri dhe t'ia ndez (shtėpinė)atij qė ende nuk ka dalur(nė xhami) pėr namaz!".(transmeton Buhariu).Selam alejkum Allahu na rruajtė nga shejtani i mallkuar dhe na Bėftė prej atyre qė falin namazin rregullisht amin!
    me behet qejfi shume sidomos per kurbetqaret sepse ata ne vend qe ta kuptojne me shume vleren e ALL-LLAHUT sepse jane larg nga nena baba.vellai motra.farefisi shoqeria etj.ata po e harrojne,inshall-lla jo se harrojne

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-10-2007
    Postime
    99
    Citim Postuar mė parė nga eri3000 Lexo Postimin
    sa qenke lodhur.

te kesh virtyte te larta dhe te falenderosh Ate ( Zotin ) qe ti ka dhene keto virtyte sjell percarje, urrejtje. Kurse shprehje te tilla jane paqe per ju!

ne kete dritare per muslimanet qe ka hapur ky forum ne keshillojme njeri tjetrin per te me e mira, nese ju nuk beni pjese te kjo e mire perdorni arsyen dhe veproni.

ne muslimanet ecim ne tok me kemb te shendosha dhe te qendrueshme, te cilat ndricohen me adhurimet e obliguara nga Nje Zot i Vetem.

Allahu thote ne Kuran; " ...Me te vertet namazi te ndalon prej veprave te keqijave dhe te ulta..." El Ankebut 45

ne me Kuranin, udhezimin e Profetit e kontrollojm veten tone dhe kuptojme se ku jemi.

Zoti te dhente dhe ty te kuptuarit dhe arsyetuarit te ceshtjeve tuaja.

faleminderit
    te falenderoj eri3000 per nderhyrjen tende.por do doja te dija mendimin tend mbi kete teme si mendoni ju a e harruan ALL-LLAHUN emigrantet duke pasur parasysh qe shkojne ne nje vend te huaj ku islami eshte fe e urryer..nga protestantet te krishteret etj.dhe te quajne edhe terroriste.un per vete se kam pas problem sikur te me thonin cdo gje.sepse une marre falenderimin e ALL-LLAHUT sikurse edhe te vdisja atje.bile atje mesova vleren e te qenurit muslimane.sepse mora nje urrejtje per ato njerez saqe sdoja te me vinte vdekja ne ate vend.dhe pata bere aksident dhe ju luta ALL-LLAHUT te mos me vinte vdekja ne nje vend ku te me varrosin prane kaurrave ose te mos ma falnin namazin e fundit.inshall-lla kurre sna ndodh dicka e tille.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga `JM` Lexo Postimin
    te falenderoj eri3000 per nderhyrjen tende.por do doja te dija mendimin tend mbi kete teme si mendoni ju a e harruan ALL-LLAHUN emigrantet duke pasur parasysh qe shkojne ne nje vend te huaj ku islami eshte fe e urryer..nga protestantet te krishteret etj.dhe te quajne edhe terroriste.un per vete se kam pas problem sikur te me thonin cdo gje.sepse une marre falenderimin e ALL-LLAHUT sikurse edhe te vdisja atje.bile atje mesova vleren e te qenurit muslimane.sepse mora nje urrejtje per ato njerez saqe sdoja te me vinte vdekja ne ate vend.dhe pata bere aksident dhe ju luta ALL-LLAHUT te mos me vinte vdekja ne nje vend ku te me varrosin prane kaurrave ose te mos ma falnin namazin e fundit.inshall-lla kurre sna ndodh dicka e tille.
    vella im i dashur

kjo tem eshte shume e madhe dhe do shume maturi.

nuk guxoje te them se e harrojne Allahun, por qendrimi ne vendet ku mohohet Allahu te cone drejte dobesimit te besimit.

vella i dashur
    A mund te me ndihmosh me nje pyetje me specifike per kete ceshtje dhe une me lejen e Allahut do te argumentoj gjithshka.

faleminderit

Allahu i ndihmoft besimtaret

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Kush e ka harruar Allahun ne kurbet ta kesh te sigurt qe do ta harronte dhe ne vendin e vet.

Ska ndryshim shqiperia nga vendet e tjera te botes, kush don ta mbaj Islamin e mban kudo qe te emigroje.
    Per mua islami esht me i lehte per tu praktikuar ketu ne west se sa ne shqiperi.
    Ne shqiperi njerzit jane te pa edukuar dhe nje pjese e madhe jan injorante dhe shum pak tolerante.
    Ne shqiperi esht qendra e paragjykimeve, kurse ne west ka tolerance dhe askush sdo tja dijė se cfarė feje ke (sidomos ketu ne London).

Ne london kam njofur shum shum shqipetare te cilet islamin kan filluar ta praktikojne ketu ne Londer....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Postime
    27
    Eselamu alejkum
    Une jetoj ne Itali ne nje qytet te vogel dhe kam degjuar se ne nje qytet ketu afer, Martinsicuro (Teramo) imami i vendit te faljes (nuk eshte tamam xhami) eshte shqiptar. Ai e ka mesuar Kur'anin dhe leximin e tij vete. E ka mesuar me libra dhe me programe ne kompjuter.
    Ketu ne itali Islami nuk eshte shume i perhapur pasi njerezit jane shume te lidhur pas tradites se tyre fetare dhe emigrantet qe njoh une te pakten jane njerez jo me nje bagazh te madh kulturor apo fetar. Jane gjithmone ne kerkim te punes, lekut dhe pastaj gjerave te tjera.
    Kam njohur edhe shqiptare qe fene islame e kane njohur dhe kane filluar ta praktikojne ne burg ku kane qene duke kryer denimin.
    Une kam mundesi te shoh nje stacion tv anglez Islam Channel dhe me duket Anglia si nje Arabi e vogel.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-12-2005
    Postime
    1
    Eselamu alejkum vellezer,

Sa i perket Londres-Anglise duket si tolerante por esht endryshe. Toleranca eshte aty ku anglezve u del qari. Anglezet nuk kane si te jeen tolerante kur kane pushtuar pothuajse c'do kontinent boterore vetem alaska u ka mbetur. prandaje vellezer fjalen tolerance mos e bashkangjisni me mos-reagimin e perkoheshem. Duket toleranc epor nuk eshte e tille. Sidomos anglezi.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    e falim e falim
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

.:: Garda e VjeTeR ::. Maska e engjulli_peje^
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Hen Ne Boten E Dashuris ,Larg Fierit Tim Te Dashur Larg Miqeve TE Mi Edhe Shqiperis.
    Postime
    430
    We selamu aleikum.

JM te them te drejten paksae veshtire Faljae namazit ne Emigrim,
    Pasi punohet me ore te gjata.
    Me sa kam pare ketu ne emigrim ,jan te paket ata qee zbatojn kete ligj,
    Jo se nuk duan ata por ambienti ku jetojn dhe njerzit kan nje urrejtje nga Myslimaneve.
    Gjejamee poshter qekampare ne jeten time ka qene vitin qe kalojne muajain e madhnueshem te ramazanit.kur Myslimanet kan pat nje Presion Psikollogjik nga Pronaret e tyre( o hajdeni hani buke me ne o jeni te pushuar nga puna).Pak a shume ti e di si eshte Puna e Emigrimit .
    Flas per Myslimanet ne Pergjejsi.

Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    e falim e falim
    E falim nje fjal goje eshte ,Problemi qendron se nje % e madhe emigrantesh myslimane jan vendosur ne vende jo myslimane dhe vazhdon te jet urrejtja ndaj myslimaneve ,
    Ky eshte nje ligj i natyres , por i imponuar nga njerzit.

Respekte Miri

Paqja dhe Ahllau qoft me ju .
    FieRaK

.:: Garda e VjeTeR ::. Maska e engjulli_peje^
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Hen Ne Boten E Dashuris ,Larg Fierit Tim Te Dashur Larg Miqeve TE Mi Edhe Shqiperis.
    Postime
    430
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Ne shqiperi njerzit jane te pa edukuar dhe nje pjese e madhe jan injorante dhe shum pak tolerante.
    Ne shqiperi esht qendra e paragjykimeve, kurse ne west ka tolerance dhe askush sdo tja dijė se cfarė feje ke (sidomos ketu ne London).
    Nje pyetje kisha per ty qe mos te deformojme temen.
    Ti shqiptar je apo ke lind ne Londer.
    shqiptaret nuk jan injorante , Por varferia i con deri ne ate pike .
    Pasi mendojne per buken e gojes .
    Normale qe nuk toleranta pasi nje Familje shqiptare perbehet prej 4 antaresh me e pakta , dhe ketu vec Kryefamiljari punon, . dhe se kan kohen e lire si ne London edhe po mos te punojn i jep shteti.

E Dyta :

ti krahason Shqiperin me Londren?
    Ku myslimanizmi ne shqiperi u Rilind ne 1991 dhe ne londer i lindur me Shekuj ?
    FieRaK

pse ka shqipo qe akoma lutet ashtu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PYETESORI : 02-02-2008 mė 00:26

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Brukseli: Zgjedhjet e 2005, shansi juaj i fundit
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:53
  5. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •