Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 186
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    shkencetaret e kan matur largimin e henes, nuk eshte thjesht nje llafe qe e gjen ne internet, eshte nja fakt i pakundershtueshem.
    Ne cka e bazon ate fakt? Une dhash fakte qe rrjedhin nga ligje fundamentale se nje gje e tille eshte e pamundur, aq me pak kur thua se hena po humb energji.

Check your sources. Se nuk po ia fus kot.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    I sigurt per kete?
    me sa di une, temperatura eshte e lidhur direkt me shpejtesine e levizjes se molekulave , jo presionit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Ne cka e bazon ate fakt? Une dhash fakte qe rrjedhin nga ligje fundamentale se nje gje e tille eshte e pamundur, aq me pak kur thua se hena po humb energji.
    mire pra, nuk po humb energji hena,
    di vetem qe po largohet, mbase per shkaqe te tjera , ēa te them.
    Vetem une e paskam degjuar kete fakt?
    po tek ato dekumentaret qe na tregoi Darius , ato mbi universin , flitej per kete, ne mainstream science, ky eshte fakt i pranuar dhe i provuar me matje.
    ne nje nga misionet e veta , astronautet vendosen nje pasqyre ne siperfaqen e henes, ne kete menyre mund te matet largesia me nje rreze lazer me imtesi te madhe. Dhe pikerisht ky parashikim i bere nga shkencetaret u provuar duke e matur ne fillim dhe pas disa vjetesh.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    me sa di une, temperatura eshte e lidhur direkt me shpejtesine e levizjes se molekulave , jo presionit.
    Mirepo presioni eshte i lidhur drejtepersedrejti me shpejtesine e levizjes Brauniane te molekulave pa te cilen nuk ekziston as presioni as temperatura; kur kjo levizje eshte zero, temperatura termodinamike (qe matet me Kelvin), si dhe presioni jane baras me zero, madje edhe vellimi tenton ne zero dhe do te ishte zero ne rast se molekulat nuk do te kishin vellim.

Pra ne menyre indirekte edhe pergjegja e tij eshte e sakte.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pa asnjė "ndoshta", sateliti mė i madh nė sistemin diellor ėshtė Tritoni i Neptunit me diametėr 5.000 km.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mirepo presioni eshte i lidhur drejtepersedrejti me shpejtesine e levizjes Brauniane te molekulave pa te cilen nuk ekziston as presioni as temperatura; kur kjo levizje eshte zero, temperatura termodinamike (qe matet me Kelvin), si dhe presioni jane baras me zero, madje edhe vellimi tenton ne zero dhe do te ishte zero ne rast se molekulat nuk do te kishin vellim.

Pra ne menyre indirekte edhe pergjegja e tij eshte e sakte.
    po kuptoj.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    mire pra, nuk po humb energji hena,
    di vetem qe po largohet, mbase per shkaqe te tjera , ēa te them.
    Vetem une e paskam degjuar kete fakt?
    po tek ato dekumentaret qe na tregoi Darius , ato mbi universin , flitej per kete, ne mainstream science, ky eshte fakt i pranuar dhe i provuar me matje.
    ne nje nga misionet e veta , astronautet vendosen nje pasqyre ne siperfaqen e henes, ne kete menyre mund te matet largesia me nje rreze lazer me imtesi te madhe. Dhe pikerisht ky parashikim i bere nga shkencetaret u provuar duke e matur ne fillim dhe pas disa vjetesh.
    Te tilla matje nuk mund te jene te sakta eksperimentalisht, sepse edhe orbita e henes eshte ekscentrike dhe gabimet ne matje mund te jene shumefish me te medha se vlerat e saktesise se matjes. "Largimi" i henes then ligjet themelore te natyres. Ndersa ato emisionet jane pseudoshkencore. Ne nje liber shkencore ekzakte te Asimovit dikur rreth 1987 kam lexuar te kunderten se hena perkundrazi mund te bjere ne Toke pas miliarda vitesh.
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Pa asnjė "ndoshta", sateliti mė i madh nė sistemin diellor ėshtė Tritoni i Neptunit me diametėr 5.000 km.
    Jo bre, po thojne qy asht Ganimeti i Zojsit. Ne realitet ata jane pothuaj te barabarte per nga diametri dhe ne krejte cka mund te bejme eshte t'u referohemi matjeve qe kan bere tjeret pa mundesi vertetimi por as mohimi.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Te tilla matje nuk mund te jene te sakta eksperimentalisht, sepse edhe orbita e henes eshte ekscentrike dhe gabimet ne matje mund te jene shumefish me te medha se vlerat e saktesise se matjes. "Largimi" i henes then ligjet themelore te natyres. Ndersa ato emisionet jane pseudoshkencore. Ne nje liber shkencore ekzakte te Asimovit dikur rreth 1987 kam lexuar te kunderten se hena perkundrazi mund te bjere ne Toke pas miliarda vitesh.
    me bere konfuz se tepermi,
    une per nje gje mund te siguroj, qe nuk eshte pseudoshkence, se e kam pare me disa dokumentare dhe emisione serioze shkencore.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    me bere konfuz se tepermi,
    une per nje gje mund te siguroj, qe nuk eshte pseudoshkence, se e kam pare me disa dokumentare dhe emisione serioze shkencore.
    Une te siguroj se eshte e kunderta. Hena ose eshte ne ne qetesi te plote per sa i perket orbites se vet qe ka (sepse cka mund te fitoje nga jashte, e humb ne menyre konstante duke shpenzuar force per ta peshuar deterat tona), ose duke rene. Keto gjera nuk mund te dihen me siguri te plote sepse ndikimet gavitacionale sic thash jane si nje lemsh fijesh nga e gjithe materia qe ekziston ne gjithesi absolutisht e pakeputur sado e holle te jete ajo fije. Secili trup fizik zgjate fijet e panumerata ne kahjet e panumerta te trupave tjere qillor deri ne pakufi njesoj sikur ata ndaj ketij te vetmit ne kete rrjete te sterthurur. Ani qe ndikimet me vlere praktike jane shume te vogla dhe te paperfillshme eshet eaq i vogel dallimi i kalimit te tokes nga periheli dhe afeli si dhe distanca e henes ndaj tokes sa qe je dhurim i impulsit nga dielli gjete ketyre rvolucioneve eshte ose zero ose i papaerfillshem ose ne balance te plote te marrje-dhenies periodike.
    Aeneas Dardanus

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shkenca ne Islam
    Nga Shėn Albani nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Astronomia
    Nga ragazzo_di_mare nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-03-2007, 18:55
  5. Pyejtje urgjente studenteve ne USA! VIZA...
    Nga bakudr nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 12:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •