Postuar më parë nga
Gostivari_usa
Ore celyy a kupton ti shqip. Hadithet nuk kane autoritet te behen ligje , lexoj askush nuk te ndal, por amaaaaaaaaa te nxjerish ligje prej haditheve , vallaj nuk eshte ne regull , edhe at per te vetmin shkak se nuk ka burre nene sot qe mund te vertetoj me 100% e kam fjalen per cdo hadithe, jane fjalet e profetit.
Me bind ti mua se transmetimet e haditheve jane 100% ashtu sic i ka thene profeti!!!
Ke qene prezent , te shikojsh dhe te degjojsh se cfar ka thene profeti ?!!! Jo!!!
Po ata transmetuesit e tu, hadithet e t cileve ti i quhan "SAHIH" ( edhe mund te jene) , ata kane qene prezent te degjojne se cfar ka thene profeti ose jo ?!!!
A ka mundesi qe dikush te kete fabrikur hadithe, duke ia artibuar profetit ?!!! Nese thua jo, atehere ben gabim, ngase vet puna e Buhariut tregon qe , qe ne kohen e atij 99 % te haditheve kane qene te fabrikuara. Mos haro Buhariu mblodhi 600.000 mije hadithe , nga keto sipas tij vetem diku rreth 5300 ishin te besueshme ( perseri e perseris sipas tij dhe llogjikes se tij ) ! Mos do valle te thuash edhe ti se ky ka qene i frymezuar nga Allahu dhe ka qene njeri i pagabimte dhe se ky i ka deshiftuar se kush jane hadithe Sahih dhe cilat nuk jane !!! Nese e beson kete, ti Buhariun e bene profet!!! Se vetem profetet kane qene te udhezuar nga Allahu, jo dijetaret dhe jo mbledhesit e haditheve.
Te gjitha gjerat qe ti i sjell ketu , mjerka , festat e jomuslimaneve, te drejtat e grave , ti i bazon ne hadithe!!!
E di ti bota islamike sot me shum beson hadithet SE SA KURANIN!!! 80% e sheriatit, mos them 90% ose 95% ligjet mbrenda i ka ne baze te hadithit e jo Kuranit!
Me trego ti mua cfar sheriati eshte ai ?! I Kuranit - fjales se Allahut ose i Buhariut, Abu Davudit, Muslimit etj etj - njerez te thjeshte qe nuk kane qene imun ndaj gabimeve!!!
Dhe cuditerisht edhe neve ne shekullin 21 akoma vazhdojme ti praktikojme gabimet e tyre duke sjellur cfar do lloj fatwash pa llogjike fare.
Pastaj Gostivari_usa eshte skeptik , me dyshime kur vjen puna te besohen ose te mos besohen hadithet.
Normalisht qe jam skeptik! Allahu me ka fal tru , dhe ate e ve ne perdorim, bej pyetje , kerkoj pergjigje, dhe kur pergjigjet nuk dalin ashtu si duhet te dalin , gabimi nuk eshte tek KURANI , por eshte tek hadithi qe kundershton Kuranin!!!
Pozita e gruas eshte komprimituar jo ne baze te Kuranit, por ne baze te hadithit more celyy dhe tani me trego ti mua se cilen fjale e beson , ate te Allahut ( te garantuar pa gabime ) ose ate te haditheve ( ku mund te kete gabime , sepse eshte veper njerezore ) ?!!!
Shkurt e shqip si e sqaron ti qe psh ne 114 kaptina qe ka Kurani, kurre gruan nuk e krahason me majmunin dhe qenin dhe kurre gruan nuk e quan te pazhvilluar mentalisht , ndersaaaaaaaaaaa hadithet e bejne tamam kete pune , gruan e krahasojne me majmunin dhe qenin dhe gruan e quajne mentalisht te prapambetur !!!
Kush gabon ketu ?!! Me intereson mendimi i yt sepse behet fjale per nje kontradite te madhe se malet e Himallajave!!!
Okay e sheshte dmth e rafshte okay. Ka dale para ca viteve nje "dijetar" musliman qe ka leshur nje fatwa me te cilen kerkon qe muslimanet anembane botes te besojne se Toka eshte e rafshte.
Keto dijetar mi beson ti?!!Fatwave te ketyre dijetareve u permbahesh ti?!! Vazhdo se ne rruge te mire je, por ama kurr mos kerkojsh nga une qe edhe une ti besoj ato fatwa .
Gostivari_usa
Krijoni Kontakt