Jo, ky ajet se pari e ka fjalen per gjerat e mira nga krishteret dhe jahudit sepse ne fakt thot:Kur'an Surah El-Maideh (5):5
Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale.
E kush mohon (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.
- YUSUFALI: This day are (all) things good and pure made lawful unto you.
- PICKTHAL: This day are (all) good things made lawful for you.
- SHAKIR: This day (all) the good things are allowed to you; and the food ...
- Gjermanisht: Heute sind euch (alle) guten Dinge erlaubt. Und die Speise ...
- Shqip: Sot u lejuan per ju (te gjitha) gjerat e mira, edhe ushqimet ...
Pastaj flet per lejimin e ushqimeve nga te krishteret e hebrejet si dhe anasjelltas. Sepse fjala "te therrurat" eshte ne kllapa siç po e sheh edhe vet, dhe nuk eshte fjale e Zotit. Ajo fjale nuk ekziston ne kete ajet Kuranor.
Une nuk besoj ne "dijetar islam" une besoj ne nje Zot qe nuk ka tjeter pos tije, dhe Muhamedi eshte i derguari i tije i fundit, njeri nga shum te derguar te tjere nga Zoti i vetem.
(shum lart i keni ngritur ju keta far "dijetar islam", i keni bere me te medhenje se profetet)
Ne kete ajet nuk flitet asgje per politeizmin, adhurimin e varreve, adhurimin e statujave, ikonave, gureve, Profeteve, zjarrit etj. por flitet per lejimin e gjerave dhe ushqimeve ne mes muslimanve, te krishterve dhe jahudive.
Ketu flitet edhe per diçka tjeter, per te cilen qeshtje une i kerkoj falje Zotit qe nuk po dua te diskutoj me juve per ate qe ka thene ai me vone ne kete ajet.
Po sigurisht qe eshte i ndaluar ai mish te hahet, se ndoshta ai e ka permend emrin e Shejtanit kur e ka therre ate kafsh (nese e ke ndegjuar, po nese nuk e ndegjuar ? ), por kjo nuk vlen vetem per te therrurat nga te krishteret dhe jahudite po edhe per te therrurat nga muslimanet.
Me duhet patjeter ta beje edhe nje pyetje
Ti the (ose dijetaret kan thene): "Lejohet e therura e tyre per muslimanet, sepse e ndalojne therrjen per dike tjeter vec Zotit dhe ne prerjen e kurbanit permendin vetem emrin e Zotit...".
Pyetja eshte:
Cili eshte ai emer i Zotit qe e permendin te krishteret dhe jahudit kur ti therrin kafshet ??? - Allah ???
Njashtu edhe une per ty.
Falënderimi i takon Zotit, Sunduesit të botërave, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit.
Krijoni Kontakt