Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 106 prej 106
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Kur'an Surah El-Maideh (5):5

Sot u lejuan për ju ushqimet e mira, edhe ushqimet (të therrurat) e ithtarëve të librit janë të lejuara (hallall) për ju, edhe ushqimet (të therrurat) tuaja janë të lejuara për ta (u janë lejuar). Gratë e ndershme besimtare, dhe (gra) të ndershme nga ata të cilëve u është dhënë libri para jush, kur atyre u jepni pjesën e caktuar të kurorës, por duke pasur për qëllim martesën, jo imoralitetin dhe jo si dashnore ilegale.

E kush mohon
    (tradhton) besimin, ai ka asgjësuar veprën e vet dhe ai në botën tjetër është prej të shkatërruarve.
    Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    " Ibn Abazi thote: Ky ajet e ka fjalen per te therurat e krishtereve dhe hebreve.
    Jo, ky ajet se pari e ka fjalen per gjerat e mira nga krishteret dhe jahudit sepse ne fakt thot:

- YUSUFALI: This day are (all) things good and pure made lawful unto you.

- PICKTHAL: This day are (all) good things made lawful for you.

- SHAKIR: This day (all) the good things are allowed to you; and the food ...

- Gjermanisht: Heute sind euch (alle) guten Dinge erlaubt. Und die Speise ...

- Shqip: Sot u lejuan per ju (te gjitha) gjerat e mira, edhe ushqimet ...

Pastaj flet per lejimin e ushqimeve nga te krishteret e hebrejet si dhe anasjelltas. Sepse fjala "te therrurat" eshte ne kllapa siç po e sheh edhe vet, dhe nuk eshte fjale e Zotit. Ajo fjale nuk ekziston ne kete ajet Kuranor.

dijetaret musliman kane thene: Lejohet e therura e tyre per muslimanet, sepse e ndalojne therjen per dike tjeter vec Zotit dhe ne prerjen e kurbanit permendin vetem emrin e Zotit..." Ibn Kethiri (komentuesi i Kuranit)
    Une nuk besoj ne "dijetar islam" une besoj ne nje Zot qe nuk ka tjeter pos tije, dhe Muhamedi eshte i derguari i tije i fundit, njeri nga shum te derguar te tjere nga Zoti i vetem.
    (shum lart i keni ngritur ju keta far "dijetar islam", i keni bere me te medhenje se profetet)

ne vazhdimin e komentimit dalin shume gjera ne pah.
    mos te harrojme, sot kemi te bejme me politeizmin. adhurimin e varreve, adhurimin e statujave, ikonave, gureve, Profeteve, zjarrit etj. prej kesaj del:
    Ne kete ajet nuk flitet asgje per politeizmin, adhurimin e varreve, adhurimin e statujave, ikonave, gureve, Profeteve, zjarrit etj. por flitet per lejimin e gjerave dhe ushqimeve ne mes muslimanve, te krishterve dhe jahudive.
    Ketu flitet edhe per diçka tjeter, per te cilen qeshtje une i kerkoj falje Zotit qe nuk po dua te diskutoj me juve per ate qe ka thene ai me vone ne kete ajet.

nese theret ne emrin e dikujt tjeter. p.sh atyre qe kam permendur me siper dhe jo me emrin e Zotit atehere ky mishe eshte i ndaluar te hahet, edhe nese kete e bejne ithtaret e librit qe permenden ne ajetin e cituar nga ju.
    Po sigurisht qe eshte i ndaluar ai mish te hahet, se ndoshta ai e ka permend emrin e Shejtanit kur e ka therre ate kafsh (nese e ke ndegjuar, po nese nuk e ndegjuar ? ), por kjo nuk vlen vetem per te therrurat nga te krishteret dhe jahudite po edhe per te therrurat nga muslimanet.

Me duhet patjeter ta beje edhe nje pyetje

Ti the (ose dijetaret kan thene): "Lejohet e therura e tyre per muslimanet, sepse e ndalojne therrjen per dike tjeter vec Zotit dhe ne prerjen e kurbanit permendin vetem emrin e Zotit...".

Pyetja eshte:
    Cili eshte ai emer i Zotit qe e permendin te krishteret dhe jahudit kur ti therrin kafshet ??? - Allah ???

shpresoj ta kuptosh
    Njashtu edhe une per ty.

faleminderit
    Falënderimi i takon Zotit, Sunduesit të botërave, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 08-01-2008 më 00:47

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE=Zëu_s;1793775]
    Pastaj flet per lejimin e ushqimeve nga te krishteret e hebrejet si dhe anasjelltas. Sepse fjala "te therrurat" eshte ne kllapa siç po e sheh edhe vet, dhe nuk eshte fjale e Zotit. Ajo fjale nuk ekziston ne kete ajet Kuranor.

te kuptuarit tuaj eshte shume interesante, duke patur parasysh edhe shkrime te tjera, por mos mendo se po naa jep dobi.
    bene mire qe shkrimet, ajetet ti lexoni me shume qe te jeni te qarte per veten.
    imagjino ta marrim kuptimin e Kuranit sipas mendimit tuaj se cfar mund te ndodh.
    me vjen mire qe e njeh Nje Zot dhe Profetin dhe Zoti te udhezoft per te kjo fe.

ju me sillni komentime nga gjuhet e botes, kurse une po bej maksimumin kuptimin ta marr direkt nga orgjinali, arabishtja, dhe pikerisht te kam qartesuar me fraza te shkurtera te shkeputura nga Komentuesi i Kuranit Ibni Kethiri.

ajeti ka per qellim te gjithe ate qe te kam permendur dhe nese do edhe me hollesisht mendimet e te gjitha medhhebe per kete ajet jam ne gjendje, por do te mjaftonte per momentin.

Une nuk besoj ne "dijetar islam" une besoj ne nje Zot qe nuk ka tjeter pos tije, dhe Muhamedi eshte i derguari i tije i fundit, njeri nga shum te derguar te tjere nga Zoti i vetem.
    (shum lart i keni ngritur ju keta far "dijetar islam", i keni bere me te medhenje se profetet)
    nese nuk beson ti pak rendesi ka, kursee une pas Kuranit, Hadithit i kthehem dijetareve per ate qe nuk e kuptoje

Ne kete ajet nuk flitet asgje per politeizmin, adhurimin e varreve, adhurimin e statujave, ikonave, gureve, Profeteve, zjarrit etj. por flitet per lejimin e gjerave dhe ushqimeve ne mes muslimanve, te krishterve dhe jahudive.
    Ketu flitet edhe per diçka tjeter, per te cilen qeshtje une i kerkoj falje Zotit qe nuk po dua te diskutoj me juve per ate qe ka thene ai me vone ne kete ajet.
    komentimi per nje ajet vjen ne menyren me te hollesishme. per ajetin ne fjale hollesia qartesone se kur lejohet dhe kur ndalohet. kjo vlen shume per ate qe do te verteten. Zoti i ndihmoft dijetaret tane.

Po sigurisht qe eshte i ndaluar ai mish te hahet, se ndoshta ai e ka permend emrin e Shejtanit kur e ka therre ate kafsh (nese e ke ndegjuar, po nese nuk e ndegjuar ? ), por kjo nuk vlen vetem per te therrurat nga te krishteret dhe jahudite po edhe per te therrurat nga muslimanet.
    me vjen mire qe eshte kuptuar sic duhet

Me duhet patjeter ta beje edhe nje pyetje

Ti the (ose dijetaret kan thene): "Lejohet e therura e tyre per muslimanet, sepse e ndalojne therrjen per dike tjeter vec Zotit dhe ne prerjen e kurbanit permendin vetem emrin e Zotit...".
    Pyetja eshte:
    Cili eshte ai emer i Zotit qe e permendin te krishteret dhe jahudit kur ti therrin kafshet ??? - Allah ???

mos ma merr per keq.
    une e di si kujt i drejtohen ata, por me mire pyeti ata se ne emer te kujt veprojne.

Zoti te ndihmofte te e verteta
    Ndryshuar për herë të fundit nga eri3000 : 08-01-2008 më 05:47

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    eri3000,

ja ketu e ke pergjegjien edhe per kete teme

http://www.forumishqiptar.com/showpo...0&postcount=78

T'pershendes

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Perseri nuk pergjigjesh!!! Tre here jam duke te pyetur, tre here nuk me jep pergjigje.
    Pyetja eshte e thjeshte , pse nuk u shkruajten hadithet menjehere pas perfundimit te Kuranit , ose ma mire pse u prit qe te kalojne 150-200 pas botimit te Kuranit te shkruhen hadithet ?!!!
    Sepse nuk ka qene nevoja te shkruheshin , hadithet kan qene te memorizuara nga hoxhallaret dhe nxensit e dijes..me vone filluan te dalin hadithet e trilluara dhe po shtoheshin dita dites dhe u pa e nevojshme mbledhja dhe klasifikimi i haditheve .
    E more vesh tani?

Kush mohon hadithet ai ka dal prej islamit me konsensus te gjith djetareve.

Dhe se a ka apo nuk ka kuptim nje hadith ate nuk e vendos ti sepse ti ske dije...por e vendosin ata qe jan te kualifikuar per ate pune, e vendosin ata qe kan kalu nga 60-70 vite neper libra dhe jo ti qe e merr dijen prej internetit dhe rrenave te kristianve.

p.s nje keshille prej meje..shko dhe hap librat dhe studio dhe boll u influencove nga sitet ne internet se pasha Allahun kur te dalesh para Allahut sdo kesh arsyetim per injorancen tende sepse librat aty jane shko dhe studio.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    SELAM ALEJKUM WE RAHMETULLA WE BEREKATUHU!Vëllezër muslimanë dhe motra muslimane,
    desha vetëm me u këshillu që të gjithëve në këtë forum që diturinë që e keni elhamdulila (falemderimi i qoftë Allahut),por vërej diçka që ju e keqpërdorni këtë dituri.Në rastëse ja gjeni vendin fjalëve dhe të bëni një pastrim(të ofendimeve,fjalëve të kota dhe pyetjeve të shumta me"PSE?",)se pyetjet e tepërta kanë qenë shkak që popujt para nesh i ka shkatru Allahu Xh.Sh.,këtë sigurtisht të ghithë e dini dhe nuk mohohet se vetë Allahu e ka thënë në Kur'anin e Madhërueshëm.Un desha që tju tërheq vëmendjen që të gjitëve që para se të postoni në këtë forum,mendoheni mirë që të mos i bëjmë vend shejtani të mallkuar,sepse ai nxit që të na përçajë,dhe ne nuk duhet që t'i bashkangjitemi,sepse ai siç e dimë na nxit për në Xhehennem,Allahu na rruajt!Rruani gjuhën tuaj se Pejgamberi i Allahut s.a.v.s.,ka thënë:"Kush beson Allahun dhe Ditën e Ahiretit,le të thotë fjalë të mira,ose le të hesht". (transmeton Buhariu dhe Muslimi).Pastaj ka thënë:"Nëse i përcjell të metat e njerëzve,i ke shkatëruar ata".(transmeton Ebu Davudi,kurse Neveviu e vërteton hadithin).Dhe argument nga Ku'rani e kemi:"O ju që besuat,largohuni prej dyshimeve të shumta,meqëse disa dyshime janë mëkat dhe mos hulumtoni për zbulimin e të metave të njëri-tjetrit dhe mos përgojoni njëri-tjetrin;a mos ndonjëri prej jush dëshiron të hajë mishin e vëllait të vet të vdekur?Atë pra e urreni!Kini frikë nga ndëshkimi i Allahut,e Allahu është mëshirues,Ai pranon shumë pendimin".(Huxhurat,12).O vëllezër musliumanë dhe ju motra muslimane,të ma bëni hallall se unë ju dua për hir të Allahut dhe ju urrej(në gjërat që edhe vetë Allahu nuk është i kënaqur) për hir të Allahut,dhe ju lutem mos më keqpërdorni se unë jam vëllau i juaj në Islam.Allahu va shpërbleftë për mirkuptimin dhe lus Allahun Xh.Sh.,që të na bashkojë në Xhennet që të gjithëve"AMIN"!Selam alejkum nga vëllau juaj Ramazani.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-10-2007
    Postime
    99
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Po po un per vete jam 100 % i sigurt qe eshte e ndaluar, mirpo per te me besuar te tjeter duhet te sjell fetwa te dijetareve qe jan te argumentuara me Kuran dhe sunnetin e Pejgamberit a.s
    po eshte e ndaluar tia urosh festat jomuslimaneve e kam lexuar dhe do kerkoj per kete material tani per tani smundem sepse jam ne sezon provimesh por sapo te mbaroj do kerkoj per kete material dhe inshall-llah ALL-LLAHU ma lehteson kerkimin per gjetjen e ketij materiali ne dobi te besimtareve

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema të Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •