A nuk ka ndonje fotografi te ketyre 4 tabolave prej dylli?
Kam nje verejtje per kete shkrim. Kur po thuani se nese keto vertetohen se jane shkrime shqipe atehere megjithate une mendoj se keto nuk mund te konsiderohen si libri i pare shqip. Libri i pare shqip mbetet "Meshari" ne vitin 1955, mirpo keto nese keto jane vetem tabola, nuk mund te merren si liber mirpo mund te konsiderohen dokumente te para te shkrimit shqip.
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Ne vitin 1555 eshte shkruar "Meshari" e jo ne vitin 1955. Eshte nje gabim drejtshkrimor. "Lapsus calami".
Se nuk jam aq budalla te mos e dije kur eshte shkruar libri i pare shqipe. Megjithate me lejoni te ju them se ju jeni nje "tabula rasa i shkarravitur".
cit. "nese nuk jane tabola dmth nuk jane liber"
Une per kete po dua qe te kem ndonje fotografi te ketyre tabolave. Per te kuptuar se nese mund te konsiderohen liber apo vetem si dokumente te te shkruarit. P.sh. nuk mund te merret liber "Formula e pagezimit" e shkruar me 1462 nga Pal Engjellit.
Megjithate une jam fajtor qe nuk e kam rishikuar shkrimin tim.
Per sa ju perket juve augusta vetem cakto daten dhe oren ne chat room-sepse tashme forumi ka hapur ne chat room per anetaret, dhe aty mund te shiqojme se a marr une vesh ne shkrimet shqipe. Mos jep paragjykime te panevojshme, nese ndonjehere e keni degjuar kete fjale: LAPSUS CALAMI.
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Goldanitus tabula prej dylli jane tabela dhe jo liber. Ose mund ta konsiderosh dokument te shkruar ne pllaka dylli. Ky ne fakt nuk eshte ndonje percaktim definitiv pasi ka materiale te shkruara shume te lashta ne forma faqesh te cilat arrijne dhe peshen prej 30 kg (gje per te cilen nuk eshte tema e duhur) dhe mund ti konsiderosh dhe si libra.
p.s. Mos ja ver re augusta_b se do kete ngaterruar password dhe ka shkruar dikush tjeter ne emer te saj.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Para se gjithash ketu nuk po behet fjale per libra e romane por per evidencen e te shkruarit shqip ne nje thellesi shekullore te panjohur deri sot. Dhe askujte nga ne shqiptaret nuk i ineteresonte a eshte fjala per je liber apo thjeshte per nje marreveshtje tregtare.
nuk e di ne cilin planet jetoni ju dashmire por sipas ketyre qe lexoj nga ju na sillni te perfundimi se cdo gje qe eshte shkruar para shpikjes e letres dhe lidhjes ne togfletesh nuk mund te konsiderohet liber.
cudi, se une, as gjithe bota tjeter shkolluar nuk sheh asnje pengese qe ta konsiderojesi liber, librin me te vjeter nga letersia boterore i cili ishte shkruar ne 12 "tabula" argjile, liber, si te gjithe librat tjere!
Gjykuar sipasa logjikes suaj nje liber elektronik nuk qenka liber sepse eshte "pdf" sipas jush dhe nje pdf nuk mund te jete liber sepse nuk eshte shkruar ne leter. Qenkeni per t'ua marre lakmi.
Augusta puthjet e mia me te embla (kuptohet ne faqe).
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
hoxhe ali apo ali hoxhe o baptist![]()
Lexoje lexoje me vemendje cfare kam shkruar. Mos u nxito shqipe...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krejt ne rregull, lexo me vemendje se ku e radhite veten ky pishpirik qe merr guximin te caje kopalle ne kete teme kaq te ndjeshme per ne. Percill me kujdes prapavine e tij dhe dhe paftyresine me te cilen iu drejtohet shkrimeve qe nuk mund tu lekundet as presja per te qene ne rrjedha e idese se tij te madherueshme. Vetem vijo temen idoteske qe bazohet ne nje shpifje te paqene kurre ne histori per te ndertuar nje platforme te tere akuzash kunder identitetit shqiptar ose me thjeshte anti-shqiptare. http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=87315 -kuptohet po pate kohe
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt