Close
Faqja 2 prej 36 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 353
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    celyy ai ishte mendimi im dhe nuk e kam then as qe te dal ty prej qefit e as se kam bere qe ti hyj dikuj ne qef

me te than te drejten qe si tutna askujt perveq zotit gj.sh se ma pak qe i du keta "musliman" me mjekra ska ne kete jet . menyra se si e shohin jeten nuk eshte e shek 6 po e shek -6

per sa i perket mjekres : tash do te beje nje pyetje : qka do te behet me ata njerez qe nuk i del mjekra ?
    un e kam nje djal te halles qe nuk ka pasur kurr mjeker dhe tash me ate qka do te behet sipas teje ?

pejan nuk te thash as besom e as mos me beso un vetem mendimin tim e kam dhene

edhe nje her pajtona me gostivarin sepse te njetin mendim e ka me mue

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Edhe po te jete , shumica e Myslimaneve se respektojne dot
    Sui generis

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Me se di une ne Kur'an nuk permendet fare per leshimin e mjekrres. Jane muslimanet qe e kane shpikur kete. Jemi vete ne qe e kemi thene kete. Muslimanet e lajin 5 here ne dite mjekkren mirpo a eshte edhe ata musliman qe nuk kane mjekerr e lajne ate. Pra prap perparsia qendron te ata musliman qe nuk kane mjekerr. Eshte e vertet se te mbash mjekerr te ben te dukesh i pa lare. Mjekrra nuk te ben ty musliman mirpo dashuria dhe besimi ndja Allahut te Lartesuar te ben ty musliman te vertet. Jo vetem dashuria dhe besimi e ben ty besimtar mirpo edhe falja e 5 vakteve ne Namaz. Te kesh mjekerr nuk te ben besimtar me te madh se ai qe nuk ka mjekerr. Besimtari ne Allahun e Lartemadheruar nuk matet apo krahasohet me mjekrren qe e ka por matet me lutjet qe i beni ju ndaj tij, dmth. me kryerjen e obligimeve qe ke ndaj Allahut,me kryerjen e obligimeve ndaj familjes, me shpirtmiresine qe e tregoni ndaj te tjereve, me dhenien e zeqatit, me respektin ndaj te tjereve, me kryerjen e obligimeve ndaj shtetit, etj.

Per sa i peket kesaj une kam degjuar se Muhamedi a.s. ka mbajtur mjekerr. Jo sepse i ka thene Allahu te veproje ashtu mirpo se ate e ka mbajtur edhe para sinjalit te pare qe ia dha Allahu atij. Allahu nuk i ka thene Muhamedit se e ke mire qe po e mban mjekrren, mirpo nuk i ka thene se po ben keq qe po e mban mjekrren. Allahut i ka "interesuar" vetem qe ai ta shprendaj ate lajm nuk i ka interesuar dukja e jashtme e tij. Pra Allahut i intereson vetem permbushja e obligimeve qe i kerkon Ai ne Kur'anin e shenjt.

Me respekt Goldanitus
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Keto jane mesime Wehabiste te cilet duan ti shikojne te gjithe muslimanet per nga ftyra si orangutana ( Me falni qe shprehem ne kete menyre ). ***
    Ae kupton ti more celyy se cfar hadithi je duke besuar ?!!! Lexoje mire !!!

5. Është transmetuar se: “Pejgamberi salallahu alejhi ue selem i ka mallkuar ata burra që duan të ngjajnë si gratë.” [Transmetuar nga Bukhari]
    Rruajtja e mjekrrës e bën burrin që të duket në fytyrë si grua dhe kështu ai del nga Mëshira e Allahut.
    Shume dakord me gjithe shkrimin e Gostivari_usa

Do doja vetem te pyes autorin e kesaj teme mbi kete fjali qe e kam shenuar me ngjyre te kuqe: Koment i kujt eshte ky? I joti apo i atij wahabistit qe e citon ti ne kete teme?

Mbase Pejgamberi i ka mallkuar burrat qe duan te ngjajne si grate ne ndonje aspekt tjeter - jo ate te mjekres. Dmth homoseksualet? Ose burrat qe kane ndonje ves tjeter te keq per te cilin (mbase do duhej te) shquhen grate, sic jane pergojimet, thashethemet, te cilat jane te ndaluara per cdo besimtar, pa dallim gjinie.

Dua te shtoj dicka: Nuk besoj ne ate qe ka thene Shejkh Muhamed Xhemil Zejnu. Mjekra s'eshte obligim. Mjekra eshte lesh. Dhe leshi duhet hequr sepse s'ben.
    Ndryshuar për herë të fundit nga La_Lune : 05-11-2007 më 03:44
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Per sa i peket kesaj une kam degjuar se Muhamedi a.s. ka mbajtur mjekerr. Jo sepse i ka thene Allahu te veproje ashtu mirpo se ate e ka mbajtur edhe para sinjalit te pare qe ia dha Allahu atij.
    eshte e vertete se MUHAMEDI a.s ka mbajtur mjeker edhe ate shum te regulluar te paster jo shum te gjate sic po e mbajne disa njerez te sodit , sepse nje musliman kur leshon mjeker duhet ta regulloj me se paku nje her ne jave e jo si disa te ciletmos ta zgjas me shum , pra me kete dua tju them disave ketu te cilet thuan obligime te reja e ku ta di une , OBLIGIM NUK E KEMI poe ESHTE SUNET SHUM I FORTE.

Allahu nuk i ka thene Muhamedit se e ke mire qe po e mban mjekrren, mirpo nuk i ka thene se po ben keq qe po e mban mjekrren.
    NA NUK E DIME SE A I KA THENE DICKA ALL-LLAHU PER MJEKREN PEJGAMBERIT a.s PRANDAJ MOS SHKRUAJ GJERA QE NUK I KANE HIJE NJE MUSLIMANI......

Allahut i ka "interesuar" vetem qe ai ta shprendaj ate lajm nuk i ka interesuar dukja e jashtme e tij. Pra Allahut i intereson vetem permbushja e obligimeve qe i kerkon Ai ne Kur'anin e shenjt.
    ME FAL QE TE THEM, PO TI ZOTERI I NDERUAR SA GRAM TRU I KE NE KOKEN TENDE A MOS JE TABULLARAS ????
    SI MOR ALL-LLAHUT NUK I KA INERESUAR DUKJA E JASHTME E PEJGAMBERIT MUHAMED a.s A JE NE VETI CKA SHKRUAN TI A MOS DUHET TE TE BEJME VIZATIME PER TE KUPTUAR TI PAK ME MIRE . PO SIKUR ZOTIT TE MOS I INTERESONTE DUKJA E JASHTME E NJEREZEVE NUK DO TE CEKESHTE NE KURAN PER DUKJEN TONE E LERE TE PEJGAMBEREVE.DHE JU LUTEM KENI KUJDES KUR SHKRUANI DICKA PER ISLAMIN PASH ZOTIN MOS JA FUTNI PA LIDHJE .

ALL-LLAHU EKBER

-----------------------------------------------------
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

i/e regjistruar Maska e Aerial
    Anëtarësuar
    03-07-2006
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    81
    Pasi qe Zoti im e i juaji, eshte me Bujari e me Meshiruesi, eshte i Gjithedijshmi, ai edhe na udhezoi per ne rrugen e drejt. Ma jepni vetem nje fakt, vetem nje, pse ai te na obligoi edhe per mjekerr!? Pse? Mos me mjekerr do dukemi me te bukur (estetika eshte kunder). Mos me mjekerr jemi me te paster (higjiena/shkenca eshte kunder). Mos me mjekerr do jemi me te mire ne vepra (realiteti eshte kunder). Atehere, pse te jete oblibim mjekrra?

Citim Postuar më parë nga Aerial Lexo Postimin
    Pasi qe Zoti im e i juaji, eshte me Bujari e me Meshiruesi, eshte i Gjithedijshmi, ai edhe na udhezoi per ne rrugen e drejt. Ma jepni vetem nje fakt, vetem nje, pse ai te na obligoi edhe per mjekerr!? Pse? Mos me mjekerr do dukemi me te bukur (estetika eshte kunder). Mos me mjekerr jemi me te paster (higjiena/shkenca eshte kunder). Mos me mjekerr do jemi me te mire ne vepra (realiteti eshte kunder). Atehere, pse te jete oblibim mjekrra?
    OBLIGIM NUK E KEMI POR ESHTE SUNET I FORTE

ALL-LLAHU EKBER
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Talking

aerial per nje her te leshojsh mjekrren nuk caktohet mosha kur e as gjatsia e mjekrres eshte e obliguesheshme (prej qka kam ndegjuar e jo qka kam lexuar)-*
    per ma shum nese don ti mund te mbash po nuk e ki te obliguar-*

me mjeker do te dukesh me bukur nese e mban si duhet ne gjatsi shum te shkurter po nisem nga fjalet e qikav
    ke pak hajgare
    mjekra as nuk te bon me musliman e as nuk te hjek prej muslimanllakut

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Me duket se ka nje baze kur thohet nga disa anetare me lart se mbajtja e mjekres eshte kerkese. Abrahamit (profet edhe ky) po ashtu i eshte kerkuar mbajtja e mjekres. Kjo ka qene nje urdherese.

Nuk mund te komentoj ne se kjo kerkese eshte ose jo ne pajtim me traditat e sotme, or ne se dita e sotme duhet t'i perngjaje asaj te 15-20 shekujve me pare dhe as ndonje qenie e gjalle nuk mundet pa patur frike se gabon.

Me lart ishte cfare eshte e drejta. A me pelqen te mbahet mjeker? Bah...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Une kam pershtypjen ,te pakten ne Shqiperi ,,mjekra mbahet nga besimtaret per tu dalluar nga te tjeret apo si me thene se jane te devotshem karshi asaj feje.Dikur ne vitin e pare te demokracise ,ne qofte se mbani mend shumica drejtuase e Prtise Demokratike mbante pardesy gri ne te bardhe.Ne qofte se nuk besoni shikoini fotografite e asaj kohe.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Faqja 2 prej 36 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •