Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 86
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Prap po thua se atomi mund te shihet?!!!! Po mos e prish temen more me keso fjale. Po a e di more ti sa eshte masa e atomit. Ti ke thene se atomi mund te shihet me mikroskop elektronik-se nuk e percjell shkencen. Tani qe te shpetoi ajo fjale po mundohesh t'a mbrosh. Po atomi eshte i supozuar qe nga kohet me te lashta nga Demokriti. Po shihet se nuk paske lidhje fare me shkence. Me lejoni gjithashtu tju pergezoj se me sa po e di une ju qenket njeriu me intelegjent ne bote, kur e paskeni vertetuar se atomi mund te shihet. Une mund te postoj shume materiale per atomin mirpo nuk eshte tema e duhur.

Ti nese do edhe mbylle biseden. Pra nese mendon se e ke te drejt, thuaja kete gje ndonje npersoni qe eshte ne dijeni per shkence, dhe besom se do te qeshet me te madhe me ty. Beja kete pyetje ndonje anetari te forumit dhe shiqo reagimin e tij.

Atomi eshte i supozuar thote prape ... Dikush ti ndezi nje bombe atomike ne vesh ktij njeriu qe ta kuptoje qe atomi ekziston. Po per anti lenden... c'mendim ke ? Apo edhe ajo e supozuar?
    E ke idene qe jane pikerisht elektronet e atomit tend te supozuar qe po te lejojne te shkruash ne kete forum...apo edhe te ndezesh PC tend ?
    Megjithate ja edhe nje pamje e '86 e bere me mikroskopine e forces atomike :

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Shikoje edhe kete tjetren, kjo eshte me e re e viteve 2000-2002... Edhe i komandojne molekulat (o2 dmth 2 nga ato te supozuarit oksigjen) qe te rrotullohen sipas deshires. Po ti natyrisht qe keto gjera nuk ke si i beson, se jane shokuese dhe te shkaterrojne ato bindjet e fuqishme qe ke. Nqs neser do shpikin nje super pajisje qe i shikon me te vertete me imtesi atomet... ty do te te duhet te nderrosh ato shprehjet shabllon qe ke huazuar andej kendej.
    Ketu mund te shikohen edhe molekulat e o2 edhe si sfond atomet e platiniumit.
    Pfffff...
    Edhe heren tjeter fol me fakte
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2005
    Postime
    297
    Sepse jan te preokupuem tue u mundue me mbrojt kopjimet e shtrembruara dhe te cthurura nga besimet tjera monoteiste dhe te perziera me brumin arabo-beduine si veper ekskluzive origjinale ( ne halisunime) dhe tue perhap urrejtje,terror dhe genjeshtra kunder te gjithe njerzimit e posaqerisht gjinis femrore,dhe ashtu qe kan frik nga shkenca dhe dija,se nese njerzit e tyre edukohen atehere smund ti mbajn nen kontroll,dhe atehere do e shofin te verteten.(te njetin stil kan perdor edhe ca diktaror te shkullit te kaluem,ku cgjo gje asht kontrollu)

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    pse be sokol me gjith kete emer te mir po fol pa lidhje . po sikur te kishe mesuar biologjin si duhet dhe me gjith shkencat tjera sbesoj se do te flasesh keshtu . per veten time me se shumti shkencat egzakte me kan ndihmuar te besoj zotin si krijues

per ty dardani8 ti shkrimin tim se paske lexu hiq
    e di qe ne fillim vendet muslimane kan qen shum te fort ne shkenc po ku jan tash ? - askund
    pse ? - sepse nuk i kushtojn rendesi sepse mendojn qe gjithqka vjen prej zotit dhe ketu gabojn shum rende sepse zoti ta ka dhene mendjen te mendosh dhe te besh qka eshte ne te mir te tenden nese deshiron ti e kete keta musliman nuk e kan deshte dhe qe ku jan

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Ej Force-intruder pse nuk i diskutojme keto gjera ne nje forum tjeter pasi nuk eshte vendi i duhur per te diskutuar per atomin. Une kam disa artikuj ne lidhje me atomin dhe po e shoh se edhe ti paske. Pra ose po i diskutojme keto gjera ne http://www.forumishqiptar.com/showth...20#post1734520
    ose po e hapim nje teme te re ne lidhje me atomin dhe mikroskopet. Sepse nga mikroskopet elektronik per atomin mund te konkludojme shumeqka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Goldanitus : 27-10-2007 mė 19:34
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    besoj se tema qe kam hapur mund te ndihmoj rreth kesaj dhe ftoj te gjith ata qe din dhe kan fakte me te reja te hyjn e ata qe nuk din dhe qe deshirojn te din permes pyejtjeve ish kan mir me hy e per ata tjert nuk eshte vendi i duhur

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ej Force-intruder pse nuk i diskutojme keto gjera ne nje forum tjeter pasi nuk eshte vendi i duhur per te diskutuar per atomin. Une kam disa artikuj ne lidhje me atomin dhe po e shoh se edhe ti paske. Pra ose po i diskutojme keto gjera ne http://www.forumishqiptar.com/showth...20#post1734520
    ose po e hapim nje teme te re ne lidhje me atomin dhe mikroskopet. Sepse nga mikroskopet elektronik per atomin mund te konkludojme shumeqka.
    Ej Goldanitus... nuk isha une ai qe perzieva atomet ne kete bisede, por ti. Edhe mbrojte me te madhe faktin qe nuk mund te shihen dhe jane thjesht te supozuar...
    Une te isha si ti do ikja ti kerkoja llogari atij injoranti qe te ka mesuar te perdoresh shprehje si "atomet jane te supozuara" dhe qe te le te besh keshtu figurash te keqia ne sy te te tjereve.
    Edhe do te mendohesha 2 here per rradhes tjeter perpara se ti thoja dikujt qe "nuk merrke vesh fare nga shkenca". Sa per te dikutuar per fiziken bashke... nuk besoj se kemi shume per te diskutuar, gje qe duket me se miri kur thua "kam disa artikuj per atomin". Diskutojme me mire kur te kesh nje master ne fizike edhe ti.
    Une ne vendin tend do kisha kujdes fjala vjen kur te lexoja Harun Yahya, sepse ky njeri eshte me te verteti i zoti ne disa vende, por edhe spekulativ dhe manipulues ne disa vende te tjera.
    Shendet

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ej Goldanitus... nuk isha une ai qe perzieva atomet ne kete bisede, por ti. Edhe mbrojte me te madhe faktin qe nuk mund te shihen dhe jane thjesht te supozuar...
    Une te isha si ti do ikja ti kerkoja llogari atij injoranti qe te ka mesuar te perdoresh shprehje si "atomet jane te supozuara" dhe qe te le te besh keshtu figurash te keqia ne sy te te tjereve.
    Edhe do te mendohesha 2 here per rradhes tjeter perpara se ti thoja dikujt qe "nuk merrke vesh fare nga shkenca". Sa per te dikutuar per fiziken bashke... nuk besoj se kemi shume per te diskutuar, gje qe duket me se miri kur thua "kam disa artikuj per atomin". Diskutojme me mire kur te kesh nje master ne fizike edhe ti.
    Une ne vendin tend do kisha kujdes fjala vjen kur te lexoja Harun Yahya, sepse ky njeri eshte me te verteti i zoti ne disa vende, por edhe spekulativ dhe manipulues ne disa vende te tjera.
    Shendet
    Une jo vetem qe kam lexuar mirpo edhe nga vet artikujt qe kam ne disozicion per atomin kam ardhur ne konkludim se atomi nuk mund te shihet. Ja nje shembull: ka 2,000,000,000,000,000,000,000 atome oksigjeni ne nje pike uji dhe dyfish me shume se kaq ka hidrogjen. Pra duke u bazuar se mikroskopet elektronik i zmadhojne gjerat per 2 milion here(ka edhe mikroskop qe dyfishojne shumefish me shume se kaq, behet fjale per ata me modernet) atehere i bie se atomi nuk mund te shihet ne asnje menyre. Keto dhe disa gjera te tjera kam pasur ndemend t'i postoj ne temen e hapur nga xhamia, ndoshta edhe aty do t'i postoj.

Per sa i perket asaj qe kam thene "nuk merrke vesh fare nga shkenca" te kerkoj falje per kete qe e kam e thene pasi kam qene i nervozuar me disa anetar te tjere.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Une jo vetem qe kam lexuar mirpo edhe nga vet artikujt qe kam ne disozicion per atomin kam ardhur ne konkludim se atomi nuk mund te shihet. Ja nje shembull: ka 2,000,000,000,000,000,000,000 atome oksigjeni ne nje pike uji dhe dyfish me shume se kaq ka hidrogjen. Pra duke u bazuar se mikroskopet elektronik i zmadhojne gjerat per 2 milion here(ka edhe mikroskop qe dyfishojne shumefish me shume se kaq, behet fjale per ata me modernet) atehere i bie se atomi nuk mund te shihet ne asnje menyre. Keto dhe disa gjera te tjera kam pasur ndemend t'i postoj ne temen e hapur nga xhamia, ndoshta edhe aty do t'i postoj.

Per sa i perket asaj qe kam thene "nuk merrke vesh fare nga shkenca" te kerkoj falje per kete qe e kam e thene pasi kam qene i nervozuar me disa anetar te tjere.
    Ahuuu... une them shiko ujku ti thua shiko gjurmet ... rri me ben akoma teori per teknologjira te viteve '80.

Na lexo wikipedian :

http://en.wikipedia.org/wiki/Scannin...ing_microscope

Scanning tunneling microscopy (STM) is a powerful technique for viewing surfaces at the atomic level. Its development in 1981 won its inventors, Gerd Binnig and Heinrich Rohrer (at IBM Zürich), the Nobel Prize in Physics in 1986

Atomet ne siperfaqe e Arit (Au)
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

ha ha ha

Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Biles ne vendet muslimane femra ngelet shtatzane kurse mashkulli jo...cfar padrejtesije
    hihihihihi.........
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  3. Mrekullitė nė Kuran!
    Nga Immaculate nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 11-10-2006, 09:48
  4. Ungjilli si bazė e jetės
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  5. Kontributi i Krishterimit dhene shkences
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •