Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 66
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    pershendetje per kit tem shume te qelluar po nese i keni lexuar fjalet e shejta a nuk e shifni kur thot zoti pra pas shkatrimit me uj ne kohen e noeut te ndertimit te nje objekti te madh pra thot qe njerzit do ti bej ne shum raca pra kjo nuk asht e vertet se ka pas njerz tjer ne krijomin e adamit dhe eves po kta jan krijua nga zoti ndersa ndryshimin e racava eka bo vet zoti pas vdekjes se adamit edhe eves po gjithashtu pas ati shkatrimi me uj ne kohen e nout pra lexoni fjalen e zotit edhe do ta keni pergjigjen e kesaj pytje per keto raca te ndryshme njerzore oki ju pershendes shum per kit tem shum te mir

Citim Postuar më parë nga limi87 Lexo Postimin
    pershendetje per kit tem shume te qelluar po nese i keni lexuar fjalet e shejta a nuk e shifni kur thot zoti pra pas shkatrimit me uj ne kohen e noeut te ndertimit te nje objekti te madh pra thot qe njerzit do ti bej ne shum raca pra kjo nuk asht e vertet se ka pas njerz tjer ne krijomin e adamit dhe eves po kta jan krijua nga zoti ndersa ndryshimin e racava eka bo vet zoti pas vdekjes se adamit edhe eves po gjithashtu pas ati shkatrimi me uj ne kohen e nout pra lexoni fjalen e zotit edhe do ta keni pergjigjen e kesaj pytje per keto raca te ndryshme njerzore oki ju pershendes shum per kit tem shum te mir
    po mire racat, po qe kan jetuar edhe ca njerez te vegjel ne kete bote ca homosapiens ?

Citim Postuar më parë nga JestersWorld
    Si eshte e mundur qe nga nje grup majmunesh te lindin rraca te ndryshme? Perderisa njerzimi ka lindur ne afrike si ka mundsi qe kemi nje ndryshim kaq te madh rracash?
    Kjo është thjesht një hipotezë midis dy kryesoreve të paleoantropologjisë dhe madje ajo me dozë dogmatike dhe financim politik, ndaj s'duket dhe aq relevant si argument. Rastësisht qëllon të jetë dhe ajo që ngjan më tepër me përrallat fetare...

Citim Postuar më parë nga JestersWorld
    Rracat njerzore nuk kane lindur si pershtatje e tyre me mjedisin, pasi njerzit nese do te kishin bere nje gje te tille nuk do te ishin evoluar ne njeri. Te evoluarit ne njeri e beri majmunin shume pak me te mbrojtur nga bota jashte ndaj ka dhe probleme llogjike darvinizmi. Nuk eshte aspak e nevojsme per njeriun te kete ngjyre lekure te verdhe, te kuqe apo jeshile per sa kohe qe i punon truri per tu veshur ngjeshur e per tu ushqyer. Pra njeriu nuk eshte kafshe qe ka nevoje per ndryshime te fizikut per te mbijetuar.
    Pa të keq, por mendoj se ky është fragmenti më antishkencor që kam lexuar ndonjëherë në F.sh. (pa llogaritur ekzemplarët).

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Ca i harruan ne furre dhe u poqen pak si shume ...keshtu lindi popullsia me ngjyre cokollate

-----

Adami dhe Eva nuk ishin njerezit e pare ne Toke. Eshte intersante DITA E TETE
    Ai kryqi aty eshte skena ku u kryqezua pjetri dhe vdiq per hir te ungjillit
    Kurse kryqi i Krishtit eshte koke larte dhe eshte bosh sepse [B]Jezusi u ringjall [/B]dhe eshte ne qiell

djalli eshte i mposhtur Perendia eshte i lartesuar sepse Jezusi eshte Zot
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e spirobeg
    Anëtarësuar
    22-04-2008
    Postime
    84
    ait nese e dini qa ka thon zoti kur ka lind zezaki i dyt n'bot ?

per ata qe se din ka thon : uuh nonen u djeq edhe njo tjeter..

eh per ket punen e evolucionit edhe t'fes. me thon t'drejten asnje fe edhe teori duke marr parasysh edhe scientologyn, nuk mund me dhon ni pershkrim te qarte rreth krijimit te njeriut. fundi i fundit mas miri ish kon me jetu mu knaq edhe mos me mendu hiq per kto sene.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Legjenda të tilla si Adami dhe Eva ke përplot, e secila ka të bëjë me të vërtetën në një përqindje të vogël, por përsëri nuk është e saktë.

Ke Legjendën se si Heleni lindi Dorin, Jonin dhe Ksutin, dhe Ksuti lindi Akeun dhe Eolin.

Pastaj legjendën se si Iliri lindi 6 djem dhe 6 vajza dhe nga këta u krijuan fiset ilire.

Pastaj legjendën se Pellazgu u krijua nga toka dhe prej tij u krijuan pellazgët.

Edhe legjenda e Adamit e Evës ka të bëjë me popujt semitë dhe nuk e ka as lidhjen më të vogël me neve.

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Pershendetje te gjithe anetareve, besimtare e jo besimtare.
    Po e hap kete teme si vazhdim te temes me te njejtin titull(pothuajse).
    Fatkeqesisht tek forumi i In-Tolerances Fetare, eshte dikush qe i fshin temat pa lajmeruar qofte edhe hapesin e saj.

Me sa mbaj mend une pyetja eshte kjo.

Nese njerezimi e ka prejardhjen nga dy njerez, e duke patur parasysh qe sipas bibles Eva u krijua nga njera brinje e adamit(i bie qe te jene shume te ngjashem midis tyre gjenetikisht), si ka mundesi qe sot kemi nje shumllojshmerite jashtezakonshme rracash njerezore?

Ose bibla dhe kurani ja fusin kot, ose duhet pranuar qe evolucioni beri punen e vet me bijte e bijat e adamit dhe eves.

Si e shpjegojne besimtaret kete?
    Natyrisht qe edhe jo besimtaret jane te mirepritur te japin mendimet e tyre si gjithmone interesante .

Kuptohet qe kjo teme u konsumua paksa ne forumin tjeter, por meqenese u fshi mu duk e arsyeshme ta rihap per hir te te gjithe atyre qe deshirojne te debatojne mbi kete çeshtje.
    Pershendetje dhe urime per temen.

Mendimi im : Ajo qe nuk mund te provohet dhe nuk ka te dhena per ta konfirmuar, per mua eshte nje perralle dhe asgje me shume.Ketu nuk ja te beje besimi por ka te beje logjika. Te jesh tolerant do te thote te pranosh teorite dhe mos ti kundervihesh atyre (siç ndosh nder besimtaret myslimane ne shumicen e rasteve).Te vesh fjalen "Zot" apo "Allah" mbi koke e te besosh çfare do lloj sajimi nuk do ishte veti e nje njeriu "te lire" e te zgjuar.

Personalisht mendoj se njeri eshte fryti i evolucionit, kurse rracat jane aftesia e njerezve per ty pershtatur vendit ku jetojne.Kjo pershtatje mund te quhet si nje elovucion mes nje popullate te veçuar qe iu pershtat mjedisit derisa te dalloheshin me tipare te vecanta qe ne lidhje (ADN e ndryshuar) psh raca negroide ne Afrike, si pasoje e renies se rrezeve te diellit pingul ne ekuador,kuptohet qe struptura e njerezve eshte mesuar ta perballoje e ti pershtatet per mbietese derisa sa kjo u trashegua ne gjenet e tyre.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    vetem mendojeni nje her se si e spiegojn religjionet punen e adamit ai erdhni nga parajsa ne tok dhe ne fund e zgjedhi ferrin . hahahha e pa parajsen me syt e ti dhe sic po duket nuk i pilqeu edhe aq shum parajsa hahahaha
    We are all Aliens

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2010
    Postime
    26
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Pershendetje te gjithe anetareve, besimtare e jo besimtare.
    Po e hap kete teme si vazhdim te temes me te njejtin titull(pothuajse).
    Fatkeqesisht tek forumi i In-Tolerances Fetare, eshte dikush qe i fshin temat pa lajmeruar qofte edhe hapesin e saj.

Me sa mbaj mend une pyetja eshte kjo.

Nese njerezimi e ka prejardhjen nga dy njerez, e duke patur parasysh qe sipas bibles Eva u krijua nga njera brinje e adamit(i bie qe te jene shume te ngjashem midis tyre gjenetikisht), si ka mundesi qe sot kemi nje shumllojshmerite jashtezakonshme rracash njerezore?

Ose bibla dhe kurani ja fusin kot, ose duhet pranuar qe evolucioni beri punen e vet me bijte e bijat e adamit dhe eves.

Si e shpjegojne besimtaret kete?
    Natyrisht qe edhe jo besimtaret jane te mirepritur te japin mendimet e tyre si gjithmone interesante .

Kuptohet qe kjo teme u konsumua paksa ne forumin tjeter, por meqenese u fshi mu duk e arsyeshme ta rihap per hir te te gjithe atyre qe deshirojne te debatojne mbi kete çeshtje.

aahahahahha shume teme e bukur. Po Adami dhe Eva per kristianet dhe Ademi dhe Havaja per muslimanet jan si te themi... shpikje te njerzve.

Kush e krijoji feja njeriun apo njeriu fene???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ka kaq kohe qe e kam hapur kete teme saqe nuk mbaj mend cfare kam shkruajtur.
    lol.

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Luftrat,Konfliktet qe jane zhvilluar pas luftes se dyte boterore
    Nga YlliRiaN në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 20:06
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  4. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •