po ca do bejn aty mer amon!!
po ca do bejn aty mer amon!!
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
Keni te drejte pse ikin, por sipas mendimit tim me mire eshte te rrine ne Shqiperi sepse nga ato intelektuale te mire ndoshta ndron edhe shqiperia sa per keta te vjetrit ju vjen dhe atyre koha nuk mund te rrine sa te duan vet shikoj se ketu disat thojne çka te bejn aty pse, mos valle jashte i pret diçka me e mire jo gjithmone je i huaj dhe nuk mund te behesh si nje qe eshte i vendit te vet, pra ne na duhen intelektualet qe kane potecial te mire per shqiperine .
Nese doni nje vend te mire dhe nje shtet qe te harohet njehere e pergjithmone emigrimi shqipetar duhen keta intelektuale qe ta shdrojne shqiperine ne nje shtet te sigurt me pune me turizem me kulture e te tjere.
Nuk behet shteti duke i degjuar te jashtmit por shteti behet duke e pas mendjen e shendosht.
Me vjen shume keq kur degjoj kesi lloj fjale
Ne shek 16-17 edhe intelektualet belg u larguan nga vendi pse kishte problem féje ata iken ne gjermani e Holland , por dikur u stabilizu vendi nga problemet fetare dhe te gjith u kthyn...por vendet qe permenda mburen perr intektuat te "tyre" se atje paten mundesi te arrij me shum ....por njiher ne vit kemi diten e pasuris shtetrore ku shoqerues te ministris se kultures na spjegojn historin siq ka ndodh .....Ministria shqiptare po flen ose po pin shum per momentin....
Hani pini e festoni
shqiperin mos e harroni
koha iken
koha asht ar
syt jan per ta parê
ai qe ska sy ka zemer
ai ska te dyja nde te shkoi ne FERR ...qe na Naimi e lan shqiperin ne TERR ...
enveri largoi nga vetja dietaret per te qen vet i pari, normal ne komunizem por sot ? ....çka po ndodh ?...
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
mendoj qe,per te provuar karrieren e tyre ne nje vend me me pak korrupsion dhe ku askush nuk e mposht te drejten tende.
normale per nje jete me te mire dhe me te sigurte..............
Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same
Sikur te gjitha kushtet per pune dhe veprim te lire te ishin te plotesuara sbesoj qe ndonjeri do largohej aq leht nga memedheu i tij.
Por ske cka ben, realiteti eshte ky dhe nuk nderohet edhe gjate kohe.
nga shqiperija nuk kane hikur vetem intelektualet por edhe jointelektualet si puna ime .per kete nuk behem aspak pishman,pasi jetoj i lire dhe kam realizuar te gjitha ato qe ne shqiperi as mendoheshin.pyetjes pse hikin intelektualet mund ti pergjigjet gjithsekush per vete,une nuk kuptoj pyetjen - pse nuk kthehen intelektualet per te kontribuar per vendin? a nuk ishim ne per rreth 50 vjet sebashku(intelektuale dhe jo intelektuale)? cfare arritem.shqiperia ishte vendi i fundit ne evrope dhe mbeti po ashtu.ne krahasim me vendet e tjera evropiane shkaku i prapambetjes sone eshte se ne kemi nje si cubllik kombtar.tek ne nuk ka meritokraci. me teper se 90 % e adulteve nuk lexojne asnje literature klasike ose bashkohore, nga do i njohin intelektualet,nga tavolinat e kafeneve dhe mejhaneve? pastaj kujt i behet vone ti njohe? nga xhamat e merzedesit 240 me nafte duket bota per s`mari mer lal sidomos kur ke edhe ndonje llokem te mire brenda.realitetin shqiptar une do ta quaja FATALITET.
p.s. poezija e Gimit e lezetshme.
Nuk e di se a mundet te lexohet kjo leter e imja nga ju RTK por kam deshire.
Me falni per shenjat e pikesimit dhe gabimet gjat tekstit.
Me deshire dua te kontaktoj me jua personalisht permes internetit per shum gjera.
nuk e di a po e kuptoni boten reale, me ka kane pelqyer pa mas emisionet e juaja shum te qelluara keni aftesi mendore por nje gje e di shum mir e kjarte se :Ne Kosoven e pas luftes ka shum gjera te pa deshirueshme sa i perket pjese politike,sociale,kulturore.e sidomos ne pjesen shpirtore te njeriut .
E di dhe e kam kuptuar se ne Kosove disa Shqiptar-e jan ka mundohen me mish e shpirt qe te ja dergojne amanetin deri ne fund - Kryekriminelit sllobodan millosheviqit ehd eme sa po e shofi dojn me ja kry qefin serbise.
e kam percjellur oj Jeta Xhara emisionet e tua me pa durim kam pritur emisionet e juaja por nje qme ka bere vaki ne emisionin e para 2 muaje emisioni per fene islame ne kosove nuk e di a nuk te duhet feja ty apo asaj koleges tande se edhe krejt kosova te ka par duke i a mshelur syrin nje vajze qe e kishte pikturuar vehten ne Galerijen ne Salzburg me sa me kujtohet por nejse nje gje dua te te ndihoj moj Jeta se ne pergjithsi ne Boten Katolike e mbajne fejen shum interesant asht se ne qdo vend te botes e kan emrat e fshatrave apo qyteteve emrat me emra kishe katolike apo disi tjeter pa keqkuptime Jeta kam deshire per shum qka te ju ashkruaj e di nje mgje se jam i hjekur e i pikelluar per kosov por me sa po e shofi edhe kosoves i paska ardhur fundi nuk ka me kenaqesi i ne kosove sepse i ka humbur edh ekuptimi si Kosov Martire.
NUk e di a mendon dikush per te verferit ne KOsove.E sidomos per disa qe ikapen pushket e disa e harruan shoket e liftes e harruan fjalen ku ku moj nan qka u na bo,e kan harru Grate shqiptare qe mbeten pa me te dashurit ,harruan piskamat e femijeve.ne fund i kam 3 pyetje per politikanat Shqiptare nga kosova.ata te shqiperise,Maqedonise.Presheves,Medvegjes,Bujanoci t,pyetjet jan keshtu :
Pyetja :
1-Qka do te kishit bere po nese Serbet do tu a kishin vrare,Apo dhunuar te afermit tuaj (familjen e ngushte).vetem mbyllni syt dhe paramendojeni.
2-Zevebdesoe,ose paramendoje - familjen tende neper rruget e kosoves duke kerkuar ushqim dhe meshire nga populli.
3-A keni moral ,:shpirteror,Familjar,Kombetar .
Pyetja per te gjith :
Si e Paramendoni Adem Jasharin dhe a e imagjinoni se po te zgjohet Adem Jashari dhe te gjith ata qe ran per lirin dhe dhan me te shrenjten qe paten -qka do tju kishin bere juve ne keto momente e sidomos ju O POLITIKANA
Pres pergjigjje nga Politika e kosoves Ibra_at@hotmail.com
nese e kam gabim ateher em eshlruani ne adresen ibra_at@hotmail.com
eh e veshtire dhe perseri vijme te tema kush jane intelektualet ,jam dakort me zotin agim se ka vetem nje perkufizim per te qene intelektual i nje vendi dhe duhet tra meritosh ate kudo dhe jo thjesht ne televizor apo ne media .intelektualet jane histori shwiperia nuk ka me te tille . kush e shan idealin ,ne asnje vend te tyre nuk shahet dhe mohohet ideali ,po historia te ne ndodh edhe keshtu.vijne nga jaashte dhe te thone se atje ka ndertesa te 1300 ka universitete te 1400 .po zoterinje ka po populli yt ka historine e botes qwe vazhdon te mohohet dhe ti nuk do ta pranosh sepse vetquhesh intelektual .
ka ardhur koha te shohim pertej shume gjerave dhe historive te apqena qe kane thene per ne . ata qe ikin jane thjest njerez te cilet kerkojne nje jete me te mirre dhe kushte per te jetuar ,megjithate dashuria e tyre nuk besoj se esthe zbehur ndonjehere per kete vend
![]()
Pas 1990 Shqiperia ishte nje kaos i vertete dhe kriminelet dhe gangsterrat ishin te vetmit qe mund te pasuroheshin apo thjesht te siguronin nje jete normale ne ato kohe. Ata qe kishin bere vite te tera shkolle ngelen si peshk pa uje, dhe pare gjithe ate mund tu shkonte kot, ngelen pa pune dhe mezi shtynin muajin. Kurse ata qe ishin tallur gjithe jeten gjeten rastin te pasuroheshin dhe te merrnin shtetin ne dore se nuk kishte shtet.
Prandaj e vetmja menyre per keta njerez te shkollur qe te mbijetonin eshte qe te shkonin jashte shtetit, ku ksuhtet ishin shume me te mira dhe vazhdojne te jene per ate qe nuk kane miq me pozite apo prona te medha ne Shqiperi.
Edhe ata qe mbase mund ta shtynin me veshtiresi, shkuan jashte per tu siguruar nje jete me te mire femijve sic ishte thene dhe diku me lart.
Krijoni Kontakt