Close

Rezultati i Sondazhit: A do ishte me vend te hapej nje nenforum per fete dhe besimet alternative?

Votues
18. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

12 66.67%
  • Jo

6 33.33%
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Per scientology sme ka hasur syri askund, ka dicka ne kete forum.....ndonje teme apo?!
    shqiptar te scentology ka, po ne kete forum as mua nuk me ka hasur syri.
    Edhe scientology ashtu eshte nje dege e masonerise, Themeluesi i sektit L.Ron Hubbard ka qene nxenes i mjeshtrit Aleister Crowley. Le te themi nje version i masonerise qe i ngjan me shume fese se organizuar se sa nje shkolle okulti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nxit votuesit te argumentojne voten e tyre.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Besoj se ky nenforum i tolerances fetare eshte me i pershtatshmi per te bere nje pyetje dhe ne te njejten kohe kerkese te tille.
    Forumi i botes shpirterore ka forum per muslimanet,ortodoksit, katoliket, bektashinjte, protestantet, dhe agnostiket dhe ateistet.
    Pra kemi nenforume per besimtaret 5 fe monoteiste , 1 forum per ata qe nuk besojne fare , dhe asnje forum per ata qe kane besimet e tyre, por qe nuk eshte feja. Shembuj ka plot, budizmi, sipritualizmi, kabalistet, masoneria, telemitet, artet magjike ,e plot kultura besimesh qe ne ndryshim nga fete monoteiste jane efektivisht shembuj te tolerances midis besimeve te larmishme.
    Nuk them se duhet te kete nenforum per ēdo besim, por te pakten nje nenforum per pjesen qe mbetet duke hequr ateistet dhe besimtaret e feve monoteiste. Se fundja bota nuk eshte bardh e zi.

Nje nga arsyet kunder kesaj kerkese do ishte fakti qe ne shqiperi mbizoterojne feja dhe ateizmi.
    Shume e drejte, por duke perfshire dhe besimet alternative ne kete bote shpirterore do perfaqesohen 100% e shqiptareve e jo vetem shumica.
    boll mo se po e beni forumin si medrese.nuk dua te ofendoj asnje antar por cdo gje ka kufi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    boll mo se po e beni forumin si medrese.nuk dua te ofendoj asnje antar por cdo gje ka kufi
    ē'hyn medreseja ketu?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Per scientology sme ka hasur syri askund, ka dicka ne kete forum.....ndonje teme apo?!
    Me sa di une jo por une di shume gjera per scientology,duhet te kete patjeter dhe te tjere qe dine, ja ku e ke nje xfiles psh......Zombie po deshe hape ndonje teme
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anėtarėsuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    po sa shqiptar ka ketu qe i perkasin ketyre besimeve alternative? Po te isha une do veja nje sondazh tjeter, sa shqiptar kane besim alternative, neqoftese numri eshte i pershtatshem per nje nen-forum, atehere po, perndryshe eshte e kote nje gje e tille, i bie te hapim nje forum te vdekur.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    shqiptar te scentology ka, po ne kete forum as mua nuk me ka hasur syri.
    Edhe scientology ashtu eshte nje dege e masonerise, Themeluesi i sektit L.Ron Hubbard ka qene nxenes i mjeshtrit Aleister Crowley. Le te themi nje version i masonerise qe i ngjan me shume fese se organizuar se sa nje shkolle okulti.
    Nuk di pse e quajne fe kur ata nuk besojne ne Zot, por ne fuqine e trurit. Sidoqofte une do doja te njihja nje shqipetar anetar te ketij 'kulti' edhe pse nuk besoj te shprehet lirshem, pasi qe ata njihen si nje sekt shume sekret. Por hapja e nje nenforumi te Scientologjise mbase do te nxirte ndonje ne drite
    • The rest is silence.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga mal Lexo Postimin
    Ndėrsa pėr mua do ishte shumė mė mirė tė shkriheshin nėnforumet e botės shpirtėrore nė njė tė vetėm, ku tė ketė moderatorė tė ēdo besimi, qč tč kenč pčr qčllim njohjen dhe tolerancčn. Gjithė kėto nėnforume kthehen kollaj nė ambiente tė izoluara, ku favorizohet intoleranca, propaganda fondamentaliste, indoktrinimi dhe fanatizimi.
    Shume e sakte kjo me larte. Une per here te pare ne kete forum e kam ndjere se feja eshte nje hendek i madh ne mes shqiptareve, perderisa ne realitet gjerat qendrojne krejt ndryshe. Duke i izoluar shqiptaret brenda tempujve perkates fetar, kete hendek e ben me te thelle.

Ne jeten reale shqiptaret kane te drejte hyrjeje ne te gjitha objektet fetare, qofte kishe apo xhami, kurse ne kete forum i ndalohet shqiptareve te besimeve te ndryshme te diskutojne per ceshtje te besimeve te caktuara dhe kjo i sherben shume intolerances dhe krijimit te izolimit te grupeve te shqiptareve brenda vete shqiptarise.

Ne Prishtine p.sh. kur kisha katolike organizon ndonje manifestim aty marrin pjese edhe shqiptare te besimit musliman dhe e njejta ndodhe kur besimtaret musliman organizojne ndonje gje, aty te drejte te pakontestueshme te marrin pjese kane edhe shqiptaret e besimit te krishtere. Prandaj, kjo ketu eshte larg realitetit te perditshmerise.

Krishterizmi dhe muslimanizmi per shqiptaret kurre nuk kane qene dy ekstreme, dy gjera konfliktuoze, por kane ndihmuar dhe kontribuar njera-tjetren ne menyre te ndersjelle gjate historise...kurse ketu ne kete virtualitet, eshte nje "realitet" krejt tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga malo666 Lexo Postimin
    po sa shqiptar ka ketu qe i perkasin ketyre besimeve alternative? Po te isha une do veja nje sondazh tjeter, sa shqiptar kane besim alternative, neqoftese numri eshte i pershtatshem per nje nen-forum, atehere po, perndryshe eshte e kote nje gje e tille, i bie te hapim nje forum te vdekur.
    jam i sigurte se numri i tyre eshte shume shume i vogel, po nejse edhe ky sondazh per ate pune eshte.

Pastaj nuk flitet vetem per ata qe besojne ne keto besime, une per vete nuk i perkas asnje lloj besimi ne veēanti, megjithate ka shume tema qe jane interesante te diskutohen, ose te njihemi me mire me teori te reja qe nuk jane ato fetare me te cilat jemi mesuar te perballemi ē'do dite.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Rina ne ketu po flasim per new age ,jo per besimet klasike,ato i kane nenforumet e tyre,meqenese edhe ne Shqiptaret jemi pjese e botes patjeter qe na prek kjo epoke e re,megjithese per mua nuk ka problem,le ta gjykojne keta te stafit.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Besimet fetare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 25-11-2011, 07:16
  2. Besimet fetare nė Shkodėr
    Nga Anesti_55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-05-2009, 18:50
  3. "Religulous" - Film i ri mbi besimet fetare
    Nga bklyn_kid nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 09:13
  4. Boshlleku fetar i Kosovės mbushet nga besimet e reja
    Nga Davius nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-04-2006, 06:19
  5. Besimet fetare nė kėndvėshtrimin e De Crescenzo-s
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-07-2005, 17:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •