Po i permbahem temes,pyetja eshte,ka nje zot?pergjigja ime eshte,nuk e di.
Po i permbahem temes,pyetja eshte,ka nje zot?pergjigja ime eshte,nuk e di.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
]Ai, All-llahu është Një, All-llahu eshte Strehuesi, S'ka lindur kë, as nuk eshte i lindur, Dhe atij askush nuk i përngjan.
Po nëqoftë se nuk paska Zot - Krijues, athua se çdo gjë u krijua rastësisht?.
Po mos edhe universi u krijua rastësisht dhe si është e mundur që çdo lëvizje është aq e përkryer.Mos vallë ishte dëshira e jonë.
Po sa për ate zonjën Angel që tha se Allahu është M.t dhe pse se ndëshkon Ai.Allahu është i madh dhe ai cilin do e ndëshkon dhe kur do e ndëshkon të tgjithë do të vdesim një ditë dhe do të dalim para tij me sa duket se ajo zonja shumë pa u menduar i lëshon fjalët, më vjenë sinqerishtë keq për te. Ai,Allahu nuk i ndëshkon njerzit kurrë, por ato vet ndëshkohen me fjalët që thuhen dhe veprat që bëjn.
Ta lëm këte e ti përmbahem temës.
A ka zotë dhe sa janë ata:
Me hapjen e xhamisë në Kroaci në Zagreb një Teollog po për këte temë tha kështu:
Ishte një herë një mbret dhe ai kishte pasur tre djem, para se të vdiste duheshte që ndonjërit prej këtyre t`ja jepte edhe unazën e mbretëris, mirpo, që asnjëri prej djemëve mos të hidhrohet vendosi që të bëj edhe dy unaza të njejta dhe kështu u dha të tre djemve nga një unazë. Unazat ishin të njejta mirpo vetëm njëri nga këto e ka origjinalin.
Kështu ai e përfundoj kët bised.
Njeriu nuk ka fuqi që të mund ti bëj zotit dëm ose ta gjikoj ate, kështu ai mund vetëm ti bëj dëm vetit.
Zoti mos na provoft me ndonjë gjë të keqe se ska kushë na ndihmon.
Muslimani i sinqert dhe besimtari i mirë s`duhet aspak të lavdërohet me zotin e vetë përpos që ai është urdhëruar të bëj vepra të mira dhe dhe veprat do të flasin vet për zotin e tyre.
Ne sduhet aspak të paragjikojm kushë është musliman i mirë e kushë vdes si jomusliman se zoti e din më mirë këtë.
Ju përshëndes.
Ndryshuar për herë të fundit nga aadili : 20-09-2007 më 18:01
Ka nje zot?nuk e di.A eshte shpirti i njeriut i pavdekshem?nuk e di.Nje gje une e di me siguri,qe as shpresa as frika as besimi as mohimi,nuk mund ta ndryshojne faktin,eshte ashtu siç eshte,dhe do te jete ashtu siç do te jete.
Siç mund te jemi te ndershem mund te jemi dhe injorante.Nese na pyesin se çfare ka pertej horizontit te njohur(vini re pertej horizontit te njohur fillon e panjohura),ne duhet te themi qe ne nuk e dime.
UNE JAM TI-TI JE UNE
Sikur ta dija se unë do ta kryej shkollimin hiqë pa mësuar nuk do të shkoja edhe në shkollë.
Kur diçka nuk e din do të thote që ti e din që nuk e din dhe me siguri njëkohsisht ekziston edhe dëshire për ta ditur.
Padyshim derisa ka edhe vdekje kemi me e ditur,por mos na kalojn vitet e shkollimit e të ngelim pa diplom.
Shprehu qarte,siç u shpreha une,çfare di ti?ti nuk di asgje(per te panjohuren, pertej horizontit),mos u bej mendjemadh.
PS.eshte e mira te evitohen citimet nga librat fetare,ato nuk provojne absolutisht asgje.Ato bazohen tek besimi,dhe siç dihet besimi nuk eshte i barabarte me realitetin(shume here ai mund te jete i vertete por shume here eshte fals,nuk e garanton dot askush)
Ndryshuar për herë të fundit nga land : 20-09-2007 më 19:39
UNE JAM TI-TI JE UNE
Nga e di ti qe universi nuk u krijua rastesisht,me çfare provash e mbeshtet?ku e di ti qe çdo levizje eshte e perkryer?po te jap vetem nje shembull,te gjithe planetet e sistemit diellor rotullohen ne te njejtin kah,njeri ben perjashtim,ai rotullohet ne kahun e kundert,ku e shef perkryerjen ti ketu?
UNE JAM TI-TI JE UNE
Si lopa shqiptare edhe ajo holandeze qumeshtin e bejne ne litra dhe jo ne kilo,
e nese njera i ben 20 l dhe tjetra ben 10 l kjo eshte fale shkences dhe jo zotit.
Barca
Krijoni Kontakt