Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 141
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    pershendetje,

Mose beni lojra me Allahun, a nuk po e shifni se islamistat jane que ne kembe dhe jane ne gjendje qe ta mbrojn edhe me arme Allahun e tyre!
    Qdo sende e bejn ne emer te Allahut, kur hine dhenderr ne emer te allahut kur te luftojn ne emer te Allahur, vetem ne WC nuk e permendin, se ne WC nuk po rrika Allahu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    Po nëqoftë se nuk paska Zot - Krijues, athua se çdo gjë u krijua rastësisht?.
    Jane ca teori tani kohet e fundit, si rrjedhoje e mekanikes kuantike, qe universi qe shohim eshte vetem nje prej nje pafundesi universesh paralele qe jane produkti i kombinimeve te pafundme te hapesires dhe kohes.
    Kjo do te thote qe ndersa ketu ne kete realitet toka eshte e pershtatshme per jetese, ne nje realitet tjeter do jete e mbuluar nga vullkane, ose ne nje realitet tjeter ti je i krishtere, e ne nje tjeter je budist etj etj. Pra kombinimi i te gjitha mundesive.
    Kjo nxjerr jashte loje zotin, ose tregon thjesht qe zoti eshte vete ekzistenca, perfshire dhe ne.

E di dhe ate shpjegimin tjeter, qe pse çdo gje eshte perfekte ne univers e pse toka eshte ne largesine e duhur nga dielli etj etj?
    Pergjigja eshte e thjeshte, sikur halla te kishte **** do ishte xhaje.
    Sikur universi te mos ishte ky qe eshte , ti nuk do ekzistoje per te bere kete pyetje ne rradhe te pare.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga jimmyswe Lexo Postimin
    Si lopa shqiptare edhe ajo holandeze qumeshtin e bejne ne litra dhe jo ne kilo,
    e nese njera i ben 20 l dhe tjetra ben 10 l kjo eshte fale shkences dhe jo zotit.
    Jimmy,çdo njeri e mat qumshtin si ti doje qejfi,une e mat me metra, psh20 metra qumesht,po nje shoku im qe e mat me kilowat,
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    [QUOTE=xfiles;
    Pergjigja eshte e thjeshte, sikur halla te kishte **** do ishte xhaje.
    Kjo që thua ti është shumë e thjesht.
    Patjetër të mos jetë ashtu është ndryshe.
    Po ajo ndryshja është patjetër ajo që thua ti?.

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Nga e di ti qe universi nuk u krijua rastesisht,me çfare provash e mbeshtet?ku e di ti qe çdo levizje eshte e perkryer?po te jap vetem nje shembull,te gjithe planetet e sistemit diellor rotullohen ne te njejtin kah,njeri ben perjashtim,ai rotullohet ne kahun e kundert,ku e shef perkryerjen ti ketu?
    Po do të isha lutur të më tregojsh pse pra ky planet bën rrotullimin e kundërt që për mua sështë i kundërt.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    Po do të isha lutur të më tregojsh pse pra ky planet bën rrotullimin e kundërt që për mua sështë i kundërt.
    Pse astronomi do bej me ty un,ik hap noi liber dhe gjeje vet,mos lexo vetem kuranin,une per vete kam lexu astronomine,nga kurani smarr vesh as i gjo.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Zot ka vetem nje.

Menyra se si e konceptojne Zotin njerezit eshte ajo qe i percakton fene e tyre.Nese dikush thote se Zoti eshte tolerant ai beson ne nje Zot tolerant qe eshte i ndryshem nga Zoti qe e beson nje tjeter si jo tolerant keshtu pra nuk eshte se ka shum Zoter por nje vetem se menyra se si e konceptojme ne njerezit eshte e ndryshme dhe per kete ata vriten (njerezit)me njeri tjeterin.Dikush e koncepton Zotin sikur te ishte natyra ose nje statuje mbase e pa vendosur ne skene por e ngulitur ne mendjen e njeriut.Menyra se cfare beson pere jeten tregon se si jeton.Tani zotat qe konceptohen gabim ne realitet pavarsisht se per konceptuesin eshte mire, keta pra jane idhuj,Ne duhet te konceptojme Zotin ashtu sic ai eshte ne te vertete dhe jo sipas imagjinates sone .Ai na ka dhene natyren per ta kuptuar , na ka dhene shkrimet e shenjta qe e theksoj nuk jane shume , dhe na ka treguar veten e tij permes personit te Jezus Krishtit te cilin e pranoni ose jo ai eshte i vetmi shembull i persosur dhe i vetmi qe ka treguar vertete dashurine e Perendise, Pa ofenduar askend por nese dikush thote se Allahu eshte Zot dhe pik a eshte kjo gje ofenduse per te krishteret?Nese nuk eshte atehere edhe kur une them qe Jezusi eshte Perendia (personi i 2 i trinitetit) nuk ofendohen myslimanet.Megjithate eshte mire qe jo me fyerje por me fakte le te flasim per egzistencen e Zotit dhe per ate se kush eshte Zoti i vertetepsh: une kam kete pyetje per te gjithe. CFARE KA BERE ZOTI NE JETEN TENDE? SI E KE PARE ATE TE VEPROJE TEK TY?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    CFARE KA BERE ZOTI NE JETEN TENDE? SI E KE PARE ATE TE VEPROJE TEK TY?
    Zoti, ashtu si e besoj une dhe nuk ka te beje me zotin fetar, me ka ndihmuar te hap syte e te shoh se zoti i feve nuk ekziston. Ai mi ka plotesuar te gjitha deshirat kur kam patur nevoje. Zoti im jam Une.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    .Megjithate eshte mire qe jo me fyerje por me fakte le te flasim per egzistencen e Zotit dhe per ate se kush eshte Zoti i vertetepsh: une kam kete pyetje per te gjithe. CFARE KA BERE ZOTI NE JETEN TENDE? SI E KE PARE ATE TE VEPROJE TEK TY?
    Dakord,na sill ti nje fakt te pakundershtueshem(por jo ate çfar beson ti,sepse ne besojme shume here gabimisht,besimi nuk eshte fakt,psh une kur isha i vogel besoja qe Shqiperia ishte vendi me i pasur ne bote,ky ishte nje besim i gabuar).
    Sa per pyetjen e dyte,çfare ka bere zoti ne jeten tende?pergjigja ime eshte,une nuk e di se per çfare po flet kur ti i referoesh zotit(pra me mungon koncepti i zotit,sigurisht edhe ty)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Zoti, ashtu si e besoj une dhe nuk ka te beje me zotin fetar, me ka ndihmuar te hap syte e te shoh se zoti i feve nuk ekziston. Ai mi ka plotesuar te gjitha deshirat kur kam patur nevoje. Zoti im jam Une.
    Edhe ky mund te jete njeri prej besimeve te gabuara,por mund te jete edhe i vertete,chi lo sa?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •