Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 89
    i/e regjistruar Maska e Rakel
    Anëtarësuar
    31-01-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    15
    Ky eshte problemi i rinise sone shqiptare sepse sja kane fare haberin , nocionit i te qenit psikolog, sepse cdo njeri perballet me situata te ndryshme , ankthi emocionesh , depresione te shkalleve t endryshme dhe sidoqofte vete kurre nuk arrin ti mposhte pa ndihmen e dikujt t especializuar ne kete fushe. Prandaj seshte e thene qete shkuarit tek psikologu te ben te ndjehesh i/e cmendur aspak eshte absurde nese cdo kush nga ne ka kete mendim, situata stresante kalojme perdite dhe nje keshillim nuk na demton perkundrazi na lehteson dhe na ben te nxjerrim jashte efektet apo mendimet negative qe na shqetesojne. Por ndodh qe dikush kalon nje gjendje te thelle depresioni acute apo kronik , atehere keshilla e psikologut eshte rekomandimi tek psiqiatri i cili sugjeron marrjen e anti depresanteve apo medikamenteve t etjera te ketij lloji, prandaj kurre mos ngaterroni psikologun me psiqiatrin , se sa arrijme te mposhtim idete fikse apo negative e kemi ne ne dore t emos arrijme deri aty te behemi vartes i substancave dhe medikamneteve, prandaj keshillimi, terapia ekspresive reale apo cognitive na ndihmon te gjeme veten dhe te ndjehemi njelloj me realitetin.do tju keshilloja te lexoni me shume per psikologun dhe ndihmen qe ofron ai tek individet.

Me respekt Rakel (Psikologe Klinike NY)
    Sinqeriteti i dikujt vlen me shume se nje justifikim i rastit

* Yllëza e forumit *
    Anëtarësuar
    02-10-2004
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    454
    ...Psikologu eshte shume i dobishem, pa dyshim ama puna eshte se neve s'na lejon mentaliteti te vizitojme psikologun kur kemi nevoje se e kemi pershtypjen,jo vetem ne por edhe rrethi s ejemi te smure mentalisht /...
    sad but true
    ArsGothicë

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Sa besojne shqiptaret tek psikologu
    Sa e besojne njeri tjetrin, do te ishte pyetje interesante, gjithashtu.
    CDO PSIKOLOG DUHET TE KETE SHQIPTARIN E VET .
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARKIA : 08-09-2007 më 08:08
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

i/e regjistruar Maska e Auroraa
    Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    shqiptaret ne Kosove nuk besojn te psikologu madje besojn se eshte turp te vizitohet psikologu.
    Always do right - this will gratify some and astonish the rest.

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Lexova tere postimet e me lartme. Nje pjese prej jush...nuk di ceshte psikolohu ne te vertete.

Ngaterroni psikologun me spiqiatrin. Ana psikologjike e njeriut eshte shume e rendesishme sa vjene jeta veshtiresohet dhe shum njeres bien viktim e katathlipsit, po spate nje mendje te shendosh nuk ke as shendet te shendosh. Psikologu eshte te tregoj se kush je, te zgjoj fuqin qe ke brenda vetes. Mendoni se secili nga ju e njeh vetveten??? dhe ne pergjigjen qe do jap jam shum shum e sigurt qe asnjeri nga ne nuk ka zbuluar boten e tij te brendeshme. Te zbulojm nje person tjeter eshte me lehte se sa te zhbulosh boten tende te brendeshme.

Nejse persa i perket popullit shqiptar nuk i ve faje qe s'njeh rendesine e psikologut dhe te shum temave te tjera mjeksore. Per kete qeveria shqiptare ne bashkepunime me ministrine e shendetit jane ato qe duhen te ndertojne programe per informimin ne popullsise mbi keto tema.

Me pak te studiur mund te ndihmojme dhe vet veten si te mbrohemi nga stresi.
    Nje nder librat e fundit qe kam lexuar titullohej ''E ke fufin'' dhe besoj ne kete qe te gjith e kemi fuqin brenda nesh por e harxhojm kot, nuk dime ta perdorim sakt ate.

Dhe mendimi nese une do veja ne psikolog eshte? Po do veja nese do ishte e nevojshme
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Un per vete besoj te psikologia , pasi dhe e kam frekentuar , dhe mendimet qe kan shqiptaret lidhur me kte jan te gabuara , ne nje moment te jetes kur njeriu ndodhet keq ose ka nje hall ska gje te keqe te kerkosh ndihme nga psikologu ..

Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399
    Lexova tere postimet e me lartme. Nje pjese prej jush...nuk di ceshte psikolohu ne te vertete.

Ngaterroni psikologun me spiqiatrin. Ana psikologjike e njeriut eshte shume e rendesishme sa vjene jeta veshtiresohet dhe shum njeres bien viktim e katathlipsit, po spate nje mendje te shendosh nuk ke as shendet te shendosh. Psikologu eshte te tregoj se kush je, te zgjoj fuqin qe ke brenda vetes. Mendoni se secili nga ju e njeh vetveten??? dhe ne pergjigjen qe do jap jam shum shum e sigurt qe asnjeri nga ne nuk ka zbuluar boten e tij te brendeshme. Te zbulojm nje person tjeter eshte me lehte se sa te zhbulosh boten tende te brendeshme.

Nejse persa i perket popullit shqiptar nuk i ve faje qe s'njeh rendesine e psikologut dhe te shum temave te tjera mjeksore. Per kete qeveria shqiptare ne bashkepunime me ministrine e shendetit jane ato qe duhen te ndertojne programe per informimin ne popullsise mbi keto tema.

Nje nder librat e fundit qe kam lexuar titullohej ''E ke fufin'' dhe besoj ne kete qe te gjith e kemi fuqin brenda nesh por e harxhojm kot, nuk dime ta perdorim sakt ate.

Dhe mendimi nese une do veja ne psikolog eshte? Po do veja nese do ishte e nevojshme

Jesu cka eshte psikologu per ty ?

Anëtarësuar
    02-07-2007
    Vendndodhja
    KOSOVA dhe USA
    Postime
    399

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Citim Postuar më parë nga Meritaaa Lexo Postimin
    Ta kam shpjeguar me larte, lexoje me vemendje.
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Une aspak.
    Sui generis

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. All-llahu ka thënë
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 15-01-2007, 07:25
  4. Shuarja e ngadaltë e arvanitasve
    Nga BOKE në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-11-2005, 14:06
  5. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •