Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    ................
    Anëtarësuar
    19-11-2004
    Postime
    1,110
    Biznesi kundër Bollanos: “Fsheh abuzimet duke u marrë me “etnitë”

Shoqata e Biznesit Himarë
    03-02-2007

Letra e mëposhtme ka ardhur në redaksinë e "Kontakt", nga Shoqata e Biznesit Himarë dhe u drejtohet himarjotëve, brenda dhe jashtë Shqipërisë. Letra vjen pas shqetësimeve të vazhdueshme të ngritura nga bizneset lokale të atjeshme, si dhe pas disa incidenteve në Himarë, që po përsëriten në çdo prag fushate elektorale.

"Të nderuar bashkëqytetarë, kudo që ndodheni! Shoqata e Biznesit Himarë, e shqetësuar për situatën që po kalojmë, e ndien të nevojshme t'u bëjë me dije se z.Vasil Bollano me tarafin e vet, po e fut përsëri zonën në qorrsokak. Rikandidimi i tij është injorim dhe përbaltje e vlerave që karakterizojnë krahinën tonë si, niveli i lartë kulturor dhe vetëdija qytetare, bashkëjetesa në paqe dhe shpirti i solidaritetit, ruajtja e traditës dhe prirja drejt së resë etj. E kemi tashmë të qartë, se meqenëse tek ai nuk spikasin këto vlera, ai mundohet të mbijetojë në forma dhe trajtime primitive, efektet e të cilave po lënë gjurmë negative në jetën tonë.

Anashkalimi i sfidave reale dhe impulsimi i "problemeve etnike" deri në konflikte midis qytetarëve, është varianti i vetëm që e bën të mbijetojë këtë individ në politikë. "Problemet etnike" për të cilat shqetësohet kaq shumë ky zotëria, nuk kanë të bëjnë me postin e kryetarit të bashkisë. Sot, në kohët moderne, problemet etnike, nëse ka, diskutohen dhe zgjidhen nga niveli i qeverive, deri tek NATO dhe Këshilli i Sigurimit. Çdo konceptim tjetër, si në rastin e Himarës sonë, krijon terren të errët për të fshehur mashtrimet dhe mashtruesit.

Kryetari i Bashkisë duhet të jetë njeriu më i arsimuar, më me eksperiencë dhe më human, për t'u shërbyer me ndershmëri gjithë njerëzve që jetojnë apo vizitojnë bashkinë tonë, pa dallim race dhe kombësie. Ndërsa z.Bollano është një abuzues dhe ç'është më e papranueshmja për traditën e Himarës, është individ i pashkollë. Ka përdorur sipas qejfit, ndihmat dhe taksat e qytetarëve. Në bashkinë tonë, gjatë këtyre tre viteve, për komunitetin kanë ardhur shumë financime nga Greqia dhe Shqipëria. Po të interesoheni se si janë shpenzuar, kush i ka përdorur dhe çfarë kanë bërë me këto para`, atëherë do ta besoni shqetësimin tonë. Me përgjegjësi të plotë, po u tregojmë disa objekte: -Ujësjellësi i Dhërmiut, tendat e shëtitores, rruga e Molit, shpimet e puseve të ujit, rruga e spitali të vjetër etj.

Të dashur bashkëqytetarë! Ne jemi si ju, prandaj mos na paragjykoni. Preokupimi ynë i parë është familja, shtëpia, toka. Shqetësimi ynë madhor është edukimi, shëndeti dhe perspektiva e fëmijëve tanë. Këto probleme nuk zgjidhen vetëm nga ne, pasi shoqëria ndërtohet dhe funksionon nëpërmjet pushtetit qendror dhe qeverisjes lokale. Por gjatë tre viteve të fundit, u duk qartë se pushteti qendror nuk mendon për hallet tona, por po bën lojë kartonash me Dulen, për të siguruar karriget e tyre. Është ofendim i madh për ne që e kemi katandisur veten në "bastion të Dules", siç na quajnë. Në fakt, z.Dule drejton një parti politike shqiptare, apo punon në terren si ambasadë e huaj, sa për të çoroditur elektoratin? Jemi dëshmitarë, se nga Greqia nuk kemi marrë ndonjë ndihmë me kusht për të mbështetur Dulen apo Bollanon, prandaj le ta lënë rehat pensionistin e gjorë!

Politika e Bollanos rrënoi shumë biznese të pastra, prishi disa ndërtesa të ligjshme, stimuloi konflikte sociale midis njerëzve dhe po shkatërron imazhin e Himarës. Si nuk mban përgjegjësi kjo forcë politike për këto pasoja që i sollën komunitetit? Në ç'vend të botës bën vaki`, që pushteti vendor të përdoret si makinë për t'u pasuruar në kurriz të qytetarit taksapagues? Me sa shikojmë, Bashkia e Bollanos ka rënë në një dorë horrash, që funksionojnë si të duan në kuadrin e një shteti inekzistent. Me këtë thirrje kërkojmë të sensibilizojmë ndërgjegjen qytetare, për të bërë një zgjedhje më të mirë për fatin e familjeve tona".

Shoqata e Biznesit Himarë
    Ndryshuar për herë të fundit nga Humdinger : 05-02-2007 më 00:13

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22
    Kush eshte per tu cuditur, prononcimi i drejte i kryetarit te bashkise se Himares qe Himara banohet nga shtetas shqiptare te minoritetit grek, apo reagimi i atyre qe duan te bejne shqiptare ata qe me plot goje, ne menyre te perseritur, dhe me ndergjegje te plote e shprehin hapur qe nuk jane me origjine shqiptare por greke.

Ne fakt, une gezohem kur shoh minoritetet shqiptare ne Shqiperi qe te gezojne te drejtat dhe te perfaqesohen ne nivelin lokal dhe qendror te administrates publike ne Shqiperi. Ky eshte nje ogur i bardhe, pasi problemet me minoritetet fillojne atehere kur minoriteteve u mohoet ekzistenca dhe perfaqesimi i tyre politik ne jeten e nje vendi. Ata qe i segregojne dhe i tregojne me gisht minoritaret si shtetas te kategorise se dyte jane problemi i vertete i Shqiperise.

Problemi nuk eshte tek etnia greke e himarioteve, problemi qendron se ju (dhe kur them ju kam parasysh te gjithe ata qe reagojne ne menyre emocionale karshi lajmeve te tilla) nuk jeni te pergatitur qe ta pranoni realitetin e popullsise shqiptare per ate qe eshte: nje popullsi mikse me 100 minoritete. Dhe kjo nuk eshte e vertete vetem per popullin shqiptar, kjo eshte e vertete per gjithe popujt ballkanike.

Mesoni te respektoni njesoj edhe ate himariotin e etnise greke, edhe ate shkodranin e etnise turke, edhe ate korcarin e etnise rumune, edhe ate shijaksin me origjine boshnjake, edhe ate pogradecarin me origjine bullgare. Se tek e fundit, pavaresisht nga etnite e trashegimite e ndryshme, jane te gjithe shtetas shqiptare. Kur te vije dita e votimit, te gjithe nga nje vote do te hedhin e vota e secilit do te numerohet njesoj.

Demokracite nuk ngrihen mbi ETNI, ngrien mbi NJEREZ TE LIRE qe ndajne te njejtat aspirata per te jetuar se bashku ne paqe e ne kerkim te prosperitetit.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 05-02-2007 më 00:58

fushori Maska e Ermal 22
    Anëtarësuar
    19-07-2005
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    549
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Problemi nuk eshte tek etnia greke e himarioteve, problemi qendron se ju (dhe kur them ju kam parasysh te gjithe ata qe reagojne ne menyre emocionale karshi lajmeve te tilla) nuk jeni te pergatitur qe ta pranoni realitetin e popullsise shqiptare per ate qe eshte: nje popullsi mikse me 100 minoritete. Dhe kjo nuk eshte e vertete vetem per popullin shqiptar, kjo eshte e vertete per gjithe popujt ballkanike.

Mesoni te respektoni njesoj edhe ate himariotin e etnise greke, edhe ate shkodranin e etnise turke, edhe ate korcarin e etnise rumune, edhe ate shijaksin me origjine boshnjake, edhe ate pogradecarin me origjine bullgare. Se tek e fundit, pavaresisht nga etnite e trashegimite e ndryshme, jane te gjithe shtetas shqiptare. Kur te vije dita e votimit, te gjithe nga nje vote do te hedhin e vota e secilit do te numerohet njesoj.

Demokracite nuk ngrihen mbi ETNI, ngrien mbi NJEREZ TE LIRE qe ndajne te njejtat aspirata per te jetuar se bashku ne paqe e ne kerkim te prosperitetit.

Albo
    Nuk kemi 100 minoritete, mos na i 10fisho kot pakicat. Problemi qendron tek thirrjet e padrejta per shpallje zonash minoritare aty ku nuk jane. Himara eshte zone e perzier qe ka me teper shqiptare biles, dhe jo Dropull i paster, dhe si e tille nuk i takon nje kryetari bashkie ti vere vulen e minoritetit gjithe zones apo te kerkoje ndryshim statusi. Eshte pune tjeter nqs pensionet dhe kartat e homogjenitetit nxjerrin me teper greke.
    Problemi tjeter eshte se keta grekerit tone harrojne te shohin Greqine e Bashkimit Europian qe eshte nder te paktat vende ne Europe qe nuk njeh ekzistencen e minoriteteve ne vendin e vet.
    Se sikur nuk shkon nje bujari e tepruar shqiptare perballe nje fqinji kaq koprrac por qe ankohet me shume se shtetet me tolerante ne Europe per pakicat e veta jashte. Nuk duhet te na bejne per budallenj apo te perfitojne se mbeshteten nga nje Greqi agresive qe nje e dy na kujton se rruga per ne BE kalon permes saj.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22
    Problemi qendron tek thirrjet e padrejta per shpallje zonash minoritare aty ku nuk jane.
    Po mire, kur Himara nuk paska popullsi minoritare, perse Himara flet greqisht, perse hap nje shkolle greke, perse ngre nje flamur grek karshi atij shqiptar, perse zgjedhesit e bashkise se Himares votojne per PBDNJ ne cdo zgjedhje dhe zgjedhin edhe kete minoritarin Bollano per kryetar bashkie?!

Kur ti japesh pergjigje kesaj pyetjes qe une te bera me lart, qe nuk ka nevoje per pergjigje, mbase e kupton qe Himara te pelqen apo nuk te pelqen ty banohet nga minoritare greke, dhe nuk te takon ty apo mua te flasesh ne emer te Himares, flasin vete himariotet me votat e tyre ne cdo zgjedhje qe mbahen ne Himare. Po te ishe burre me mend, do te lexoje verdiktin e shumices se himarioteve e do te heshtje.

Pra problemi nuk eshte se Himara banohet nga minoritare greke, problemi eshte se ti si Ermal nuk te pelqen qe Himara banohet nga minoritare dhe i ben qejfin vetes se sikur keta gjoja na qenkerkan shqiptare te greqizuar.

Problemi tjeter eshte se keta grekerit tone harrojne te shohin Greqine e Bashkimit Europian qe eshte nder te paktat vende ne Europe qe nuk njeh ekzistencen e minoriteteve ne vendin e vet.
    Ata minoritaret greke ne toke shqiptare dine qe ka me shume shqiptare ne Greqi, se sa greker ne Shqiperi. Vetem emigrantet e dy dekadave te fundit ne Shqiperi perbejne 5% te mbare popullsise se Greqise, ose 20% te gjithe popullsise se Republikes se Shqiperise.

Dhe me kete menyre te menduari qe ti trashegon nga epoka e komunizmit, ti duhet ti thuash faleminderit shtetit grek qe nuk i ka legalizuar emigrantet ne Shqiperi pasi ti je aq "patriot" sa kerkon te shqiptarizosh edhe minoritaret greke te Himares qe ta thone ne sy e me plot goje qe jane me kombesi greke e jo shqiptare.

Se sikur nuk shkon nje bujari e tepruar shqiptare perballe nje fqinji kaq koprrac por qe ankohet me shume se shtetet me tolerante ne Europe per pakicat e veta jashte. Nuk duhet te na bejne per budallenj apo te perfitojne se mbeshteten nga nje Greqi agresive qe nje e dy na kujton se rruga per ne BE kalon permes saj.
    Fqinji koprac qe mban ne gjirin e vete prej 2 dekadash 20% te mbare popullsise se Shqiperise e ne kembim kerkon respektimin e te drejtave te minoritet grek ne Shqiperi nga shteti shqiptar?! Shume nga ata me te cilet ti po diskuton ne kete teme jane nxenes ne shkollat e Greqise dhe kane kaluar rinine e tyre ne Greqi si nxenes apo si punetore.

Anetaresimi i Shqiperise ne BE kalon permes Athines, pasi Greqia deri dje ishte vendi i vetem Ballkanik anetar me te drejta te plota ne BE. Me pranimin e Bullgarise e BE, rruga e anetaresimit te Shqiperise ne BE kalon edhe permes Sofies dhe Bukureshtetit, pasi cdo vend anetar i BE mund te vere veton nese e sheh te arsyeshme.

Realiteti nuk ndryshohet me fjale qe burojne nga nje krenari boshe, realiteti pranohet per ate qe eshte dhe ndryshohet vetem me pune e bashkepunim, dhe nje rol te madh ne bashkepunimin midis popujve luajne minoritetet. Keshtu qe meso qe ti respektosh minoritetet dhe te vleresosh kontributin qe ato japin ne jeten e vendit. Pavaresisht nga kombesia e minoriteteve, ata jane te gjithe shtetas shqiptare. E ka emrin Unitet ne Diversitet.

Minoriteti grek ne Shqiperi nuk eshte nje kale troje, minoriteti grek ne Shqiperi dhe ata emigrantet shqiptare ne Greqi jane urrat me te forta te bashkepunimit midis dy popujve. Dhe keto ura duhen ndertuar, zgjeruar e forcuar, pasi jane ne interesin e te dyja paleve dhe mbi te gjitha, jane ne interesin e paqes rajonale.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 05-02-2007 më 03:05

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anëtarësuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    Nqs jane Shqiptare pse nuk votojne himariotet per pushtetaret tane te dashur Shqiptare eshte pak a shume problemi qe shtron parashkruesi, se ju kane vjedhur tokat e prinderve e gjysherve te tyre do ishte pergjigjja por ndoshta do te ishte me mire te pyetej

Pse Shqiptaret votojne per keta pushtetare e jo pse Himarjotet votojne ... ?

Une si Shqiptar qe ndodhem jashte e qe s'votoj dot, po ju pyes ju qe votoni
    Pse votoni ju per keta pushtetare , qe bejne 13 milione euro investime ne nje shoqeri qe eshte e shitur tek turqit, qe bejne kontrate me Mikrosoft per blerje sistemesh( qofte edhe nje pjese me cmim te lire) per administraten, kur shtetet e tjera qe jane edhe me te pasura se ne ( Italia etj) perdorin sistemin Linux qe eshte pa pagese ne administraten e tyre , qe duan ta bejn token kosh per plehrat e Italise e detin depozite nafte qe e kane shitur ceshtjen kombetare sa here ju ka dashur qejfi e qe na bejne njemije e nje te zeza te tjera.

Me vjen keq qe e them kete (gjyshi im ka per tu kthyer permbys atje ku eshte) po Himarjotet duhet ti puthin Greket ne balle se jo vetem qe po i ndihmojne per te rimarre pronen e tyre te vjedhur por edhe po i mbajne me buke kur pushtetaret tane ( te majte e te djathte) s'kane bere asgje per ta pervecse vjedhes te tokave natyrisht, e i kane lene me pensione qe s'ju mjaftojne as per te paguar ato dritat qe vijne me nderprerje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga thorgal : 05-02-2007 më 13:07

i regjistruar Maska e Breshka
    Anëtarësuar
    10-06-2002
    Postime
    351
    Citim Postuar më parë nga Papillon
    [B]Me vjen keq qe e them kete (gjyshi im ka per tu kthyer permbys atje ku eshte) po Himarjotet duhet ti puthin Greket ne balle se jo vetem qe po i ndihmojne per te rimarre pronen e tyre te vjedhur por edhe po i mbajne me buke kur pushtetaret tane ( te majte e te djathte) s'kane bere asgje per ta pervecse vjedhes te tokave natyrisht, e i kane lene me pensione qe s'ju mjaftojne as per te paguar ato dritat qe vijne me nderprerje.
    Tamam, ketu eshte dhe pushtelleku i shqiptarve qe jetojne ne fshatin Himare dhe flasin greqisht. Per nje cope buke shko e luaje ****** me ke te dali perpara.
    Me kete llogjike fshatrat e shkodres te ndihmuara nga Austria duhet ta quaje vehten austriake, apo dursake e vlonjat te ndimuar nga Italia duhet ta quaje veten italian........ kjo eshte llogjika e njeriut te lehte qe kurre nuk fiton, ashtu si kur dhe nuk ka per te fituar fshati Himare nga shitja tek greket.
    Por ndryshimi i shteteve moderne perendimore nga greqia anadollake, eshte se ata ndihmojne per humanizem, e greket "ndimojne" per hegjemoni.
    Kur sportisti i kalibrit boteror dhe njeriu i kalibrit zero Dhima, mori medaljen e arit "ja tin eladha", "per greqine", greket nuk lejonin te emen e kampionit te kalonte kakavijen per ne greqi, me gjithse uleriste "jam mamaje e pirro dhimes"....... keto jane greket, dhe ndihmat e tyre. Puthini puthini, buzet tuaja jane sholle e s'ndjejne gje, shume shpejte do puthin ndonje ***** tjeter........

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anëtarësuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    NUK PO SHKRUAJ PER ATA QE QUHEN GREKE, kam folur per kete ne nje teme tjeter e s'dua te behem bajat po flas per ceshtjen e votes per partine greke, biles e kam shkruar edhe me te zeze problemin qe po shtroj, heren tjeter mendohu pak me shume para se te shkruash.
    Dhe nqs eshte e mundur mos me cito mua kur do te flasesh per Pirro Dhimat me shoke se une as po i permend e as kam deshire t'ju degjoj emrin

P.S. Dhe Patriotizmin tend ik tregoja atij padronit tend qe i furnizonte makinat Serbe qe shtypnin Kosoven me nafte e qe i ka shit Camet e mos i trego ketu me ata pleqte e Himares qe jua kane vjedh edhe token e te pareve e shteti grek po i mban me buke.
    Kur hiqeni edhe ju papagallet e Berishes si patriote mos ngelte me njeri pa u bere patriote
    Ndryshuar për herë të fundit nga thorgal : 05-02-2007 më 14:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538

ok

K

Albo
    Ok, Ok Albo. Dukesh qe je i lëcitur dhe di shume nga historia dhe te drejtat e minoriteteve. Nuk e di nqse paguhesh per keto shkrime qe ben dhe na meson se si te respektojme ne, me te varferit ne Evrope, te 100 minoritetet e vendit tone. Do desha te di i dashur Albo me shpirt shqipetari, sa mbeten te jene shqipetar pas ketij hesapit tend ne trojet e rudhura shqipetare. Perse nuk flet ti per ato minoretete inegzistente ne Greqi qe bejne te dridhet Papulasi e kompani. Sa kohe do vazhdojme ne te respektojme e te respektojme kur keto rruget tona kane kaluar here nga Beogradi, here nga Moska e here nga Athina. Dhe per ironi te fatit gjithmone kemi paguar harace. Dhe kam nje parandjenje se: kjo rruga e jone e fundit per ne Europe medoemos sipas jush nga Athina , do ti kushtoje koken Shqiperise sone te dashur nga e cila derivon edhe emri yt.
    Lexoj pothuaj perdite per fatin e vendit tim ketu ne forum dhe me vjen keq se si reagon ti ndonjehere. A thua te vjen pak si turp te jesh patriot? Patriotizem do te thote ta duash vendin tend dhe pa e dashur vendin tone do te thote te mos aspirojme per te arthmen e tij.Natyrisht jam qe duhen respektuar minoritetet, mbse edhe nuk kemi pervojen e duhur ne kete fushe. Le te mesojme nga fqinja jone jugore se si respektohen keto minoritete qe....vlleqte e vendit te vete i cileson si rrace e bukur greke, qe turqit i cileson si minoritet mysliman( percaktim shume interesant) dhe shqiptaret i quan se nuk egzistojne.
    Ndersa ne sajojme e sajojme minoritete. Ku vete o Mete...? thote populli.
    Une skam asgje me himariotet e mjere. Kur i pyet ata se a jane greke? Te ngrejne supet. Kur ju thua a jane shqipetar, perseri te ngrene supet. Ererat e historise kane mbjelle e kane korre cfare kane dashur ne ate treve.
    Vazhdojme dite tjeter nqse nuk e heq shkrimin sic po ben edhe here tjera me shqiptaret e vertete.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    ore me gjith keto minoritete po ne Shqiptaret sa jemi se nuk po meret vesh ketu se disa edhe breket i kan heq vetem per tu bere perçues te ideve pro greke?
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-04-2004
    Postime
    22
    Po mire, kur Himara nuk paska popullsi minoritare, perse Himara flet greqisht, perse hap nje shkolle greke, perse ngre nje flamur grek karshi atij shqiptar, perse zgjedhesit e bashkise se Himares votojne per PBDNJ ne cdo zgjedhje dhe zgjedhin edhe kete minoritarin Bollano per kryetar bashkie?!

Kur ti japesh pergjigje kesaj pyetjes qe une te bera me lart, qe nuk ka nevoje per pergjigje, mbase e kupton qe Himara te pelqen apo nuk te pelqen ty banohet nga minoritare greke, dhe nuk te takon ty apo mua te flasesh ne emer te Himares, flasin vete himariotet me votat e tyre ne cdo zgjedhje qe mbahen ne Himare. Po te ishe burre me mend, do te lexoje verdiktin e shumices se himarioteve e do te heshtje.

Pra problemi nuk eshte se Himara banohet nga minoritare greke, problemi eshte se ti si Ermal nuk te pelqen qe Himara banohet nga minoritare dhe i ben qejfin vetes se sikur keta gjoja na qenkerkan shqiptare te greqizuar.

Ata minoritaret greke ne toke shqiptare dine qe ka me shume shqiptare ne Greqi, se sa greker ne Shqiperi. Vetem emigrantet e dy dekadave te fundit ne Shqiperi perbejne 5% te mbare popullsise se Greqise, ose 20% te gjithe popullsise se Republikes se Shqiperise.

Dhe me kete menyre te menduari qe ti trashegon nga epoka e komunizmit, ti duhet ti thuash faleminderit shtetit grek qe nuk i ka legalizuar emigrantet ne Shqiperi pasi ti je aq "patriot" sa kerkon te shqiptarizosh edhe minoritaret greke te Himares qe ta thone ne sy e me plot goje qe jane me kombesi greke e jo shqiptare.

Fqinji koprac qe mban ne gjirin e vete prej 2 dekadash 20% te mbare popullsise se Shqiperise e ne kembim kerkon respektimin e te drejtave te minoritet grek ne Shqiperi nga shteti shqiptar?! Shume nga ata me te cilet ti po diskuton ne kete teme jane nxenes ne shkollat e Greqise dhe kane kaluar rinine e tyre ne Greqi si nxenes apo si punetore.

Anetaresimi i Shqiperise ne BE kalon permes Athines, pasi Greqia deri dje ishte vendi i vetem Ballkanik anetar me te drejta te plota ne BE. Me pranimin e Bullgarise e BE, rruga e anetaresimit te Shqiperise ne BE kalon edhe permes Sofies dhe Bukureshtetit, pasi cdo vend anetar i BE mund te vere veton nese e sheh te arsyeshme.

Realiteti nuk ndryshohet me fjale qe burojne nga nje krenari boshe, realiteti pranohet per ate qe eshte dhe ndryshohet vetem me pune e bashkepunim, dhe nje rol te madh ne bashkepunimin midis popujve luajne minoritetet. Keshtu qe meso qe ti respektosh minoritetet dhe te vleresosh kontributin qe ato japin ne jeten e vendit. Pavaresisht nga kombesia e minoriteteve, ata jane te gjithe shtetas shqiptare. E ka emrin Unitet ne Diversitet.

Minoriteti grek ne Shqiperi nuk eshte nje kale troje, minoriteti grek ne Shqiperi dhe ata emigrantet shqiptare ne Greqi jane urrat me te forta te bashkepunimit midis dy popujve. Dhe keto ura duhen ndertuar, zgjeruar e forcuar, pasi jane ne interesin e te dyja paleve dhe mbi te gjitha, jane ne interesin e paqes rajonale.

Albo
    O albos greku. Ne rradhe te pare shkolla greke nuk eshte shteterore por private.
    Po te shkojme sipas llogjikes tende, tirana atehere eshte minoritet amerikan sepse ka shkolle private amerikane etj etj.
    Te gjithe e dime pse himara flet greqisht dhe qan e vajton shqip. Por po ta them une pse, per te njejtin motiv qe te gjithe femijet e atyre emigranteve qe jane edhe nga vermoshi sot nuk dine nje fjale shqip ne greqi, itali etj etj. Un kam disa shoke nga himara dhe kusherinjte e tyre qe jetojne ne greqi prej shume vjetesh nuk dine shqip por kur vijne ne himare nuk thone qe jane grek por shqiptar.
    O albos koketrashi per ke flamur grek ke pare te ngrihet ti ne himare ate qe ngrejne kater koketurku qe jane te paguar nga koka tek kembet nga greku. Or zoteri 5 veta nuk perfaqesojne 1000 banor sa ka himara dhe 6000 sa ka krahina e himares. Apo u kane zene syte eurot e grekut.
    Sa per ta marre vesh ti ne himare pbdnj ka fituar vetem ne 2003 dhe ja dhe perqindjet qe mori pbdnj+pd(pbdnj beri aleance me pd) ne himare:
    1 ANEST PERIKLI DHIMOJANI PDR 42 1.8%
    2 EDUARDO FOTO REXHO PDK 24 1.03%
    3 JORGO SOKRAT GORO PSSH 882 37.76%
    4 MILO NIKOLLA PETROMILO PDS 33 1.41%
    5 PTOLEME FOTO GJOKA PSD 38 1.63%
    6 VASIL HARILLA BOLLANO PBDNJ + PD 1,317 56.38%
    Po tani mo albos greku tu mbush mendja qe himara nuk eshte minoritet grek apo eurot jane me te trasha se llogjika.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himara, e vërteta që nuk duhet fshehur
    Nga ArberXYZ në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 14-11-2010, 05:11
  2. OPINION/ Qirje Bollano, e xum tria lia la laaaaa!
    Nga brooklyn2007 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-01-2009, 09:09
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Himara: Princesha në gjumë
    Nga Hyllien në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 27-08-2004, 18:43
  5. Himare: Votimet perfundojne, arrestimet fillojne
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 25-11-2003, 03:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •