Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    S.Mod. i dikurshem Maska e Orion_DYRRAHU
    Anëtarësuar
    18-04-2002
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    432

Nga Danimarka në Angli me vizë shengen shumëkalimshe?

Une kam nje vize daneze shumekalimshe shengen. Jam ne Danimarke. Dua te shkoj me avjon ne Londer, dhe qe andej te marr nje tjeter avjon per ne Itali.
    E di qe per ne Itali s'eshte problem. E di gjithashtu qe edhe ne Londer, po ishe udhetar tranzit, s'eshte problem.
    Problemi qendron ketu. Londra ka 3 aeroporte. Une zbres tek njeri, por qe te marr avjonin per ne Itali, duhet te shkoj tek aeroporti tjeter. Qe te bej kete, duhet te dal nga aerporti ne qytet permes emigracionit, dhe ketu qendron problemi.

A me hyn ne pune viza shengen ne kete rast?
    Nese jo, a me lejohet ne ndonje fare menyre te shkoj nga nje aroport ne tjetrin thjesht si udhetar tranzit?
    Yhyyyy, sa kisha pa shkruar ketu...!
    ===============================================
    Mbi dallgët e jetës kjo udha ime e gjatë,
    unë rrëxohem dhe... ngrihem prapë!

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    As nuk behet fjale, Orion! Me vjen keq te te pres vrullin, por mesa di eshte e pa-realizueshme. E kane shtrenguar goxha...

ecchime..... Maska e Pidocchio
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Vendndodhja
    Venezia (IT)
    Postime
    220
    per fatin tend te keq ne Angli ke nevoj dhe per nje vis tranziti...

ne angli nu k vlen rregulli qe airoporti konsiderohet ''''porto franco''''
    :jSorridi alla vita la vita ti sorride....

i/e regjistruar Maska e cikita
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    117
    e drejte ajo qe eshte thene me siper.

kalofsh mire!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2007
    Postime
    10

testi

une jam martuar me angleze dhe kam vize 2 vjecare qe me mbaron ne fund te marsit 2008,dhe mendova se mos ndonjeri ne forum di dicka mbi pyetjet qe kam.Se pari,sa jave perpara se te me mbaroje viza duhet te jap testin?nga 3 librat qe ka testi kush eshte me i rendesishem per te lexuar?duke pasur parasysh qe une nuk di mire anglisht,sepse une deri tani kam lexuar vetem librin me pyetje,pra do jene keto pyetje diten e testit?dhe nqf se nuk e mar testin cfare ndodh?sic e thashe me lart qe viza me mbaron ne fund te marsit.
    do ju'a dija per faleminderit nqf dini dicka per temen

i/e regjistruar Maska e flag
    Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga deti1 Lexo Postimin
    une jam martuar me angleze dhe kam vize 2 vjecare qe me mbaron ne fund te marsit 2008,dhe mendova se mos ndonjeri ne forum di dicka mbi pyetjet qe kam.Se pari,sa jave perpara se te me mbaroje viza duhet te jap testin?nga 3 librat qe ka testi kush eshte me i rendesishem per te lexuar?duke pasur parasysh qe une nuk di mire anglisht,sepse une deri tani kam lexuar vetem librin me pyetje,pra do jene keto pyetje diten e testit?dhe nqf se nuk e mar testin cfare ndodh?sic e thashe me lart qe viza me mbaron ne fund te marsit.
    do ju'a dija per faleminderit nqf dini dicka per temen
    I nderuar Deti1,

Fillimisht e keni shtruar pyetjen nen temen e Orionit qe eshte krejtsisht tjeter me pyetjen tuaj.

Sidoqofte, testin kur po e permend per cilin test e keni fjalen? Nese je i martuar me Britaneze dhe ke vizë 2 vjeqare atehere me skadimin e kesaj vize apo nja 3 jave para skadimit te ketij 2 vjeqari ju duhet te aplikoni per Indefinite Leave to Remain. Nese deshmoni se ju ende jetoni me gruan tuaj atehere duhet te fitoni edhe kete status ILR qe ne shqip dmth E drejt me ndejt(jetuar) pergjithemon ne Britani dhe kete status/vize do te merrni ne passaporten qe e posedoni tani. Ndersa pasi te fitoni kete status dhe plote 3 vite te bashkjetuari me gruan tuaj, nese deshironi me aplikuar per British Citizen atehere jan testet qe duhet kaluar, si psh. gjuha, historia britaneze etj.

Tani per tani nuk keni nevoj te jepni testin sepse testi eshte vetem per British Citizenship ndersa pas 2 viteve do te merrni ILR dhe me kete status ju mund te rrini ne Britani sa te deshironi me te gjithat te drejtat qe i gezon nje Britanez perveq normal pa passaport dhe nenshtetesi Britaneze.

Me kete ju do te keni kohe te mesoni gjuhen, integroheni, punesoheni dhe kur jeni te gatshem per test dhe mbi 3 vite martesë ateher mund te aplikoni per shtetesi Britaneze.

Ndersa per cilat libra ti lexoni dhe cfare pyetje do te behen gjate testit, une per vete nuk kam pasur fatin e testit prandaj edhe nuk e dij as si duken ato libra dhe cka permbajne mirepo po besoj se askush nuk mund te ju jap nje pergjigje te sakt se cfare pyetje mund te ju shtrohen ne diten e testit sepse eshte e pamundur te dihet.

Shpresoj se munda me tu pergjigjur pyetjes tuaj.

Me respekt
    Flag
    Ndryshuar për herë të fundit nga flag : 07-11-2007 më 20:18

Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Citim Postuar më parë nga Orion_DYRRAHU Lexo Postimin
    Une kam nje vize daneze shumekalimshe shengen. Jam ne Danimarke. Dua te shkoj me avjon ne Londer, dhe qe andej te marr nje tjeter avjon per ne Itali.
    E di qe per ne Itali s'eshte problem. E di gjithashtu qe edhe ne Londer, po ishe udhetar tranzit, s'eshte problem.
    Problemi qendron ketu. Londra ka 3 aeroporte. Une zbres tek njeri, por qe te marr avjonin per ne Itali, duhet te shkoj tek aeroporti tjeter. Qe te bej kete, duhet te dal nga aerporti ne qytet permes emigracionit, dhe ketu qendron problemi.

A me hyn ne pune viza shengen ne kete rast?
    Nese jo, a me lejohet ne ndonje fare menyre te shkoj nga nje aroport ne tjetrin thjesht si udhetar tranzit?
    Orion ju keni bere pyetjen por nuk keni treguar se cfare pasaporte keni?
    Nese me tregoni se cfare pasaporte keni atehere mund te ju jap pergjigje me te sakt.

Shume shtetas te huaj nese kan deshmij bileten dhe hotelin atehere mund te rrijn 24 ore mbrenda ne Britani si transit ku edhe ofrohet viza transitore ne aeroport por prap per disa shtete edhe kjo eshte e kufizuar, sidomos nese udhetohet mbrenda Unioit Evropian.

Me nderime
    Flag

Anëtarësuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    Orion, harrova te ju pyes, pse nuk fluturoni drejt ne Italy prej Danimarkes, nese ky edhe eshte qellimi i juaj qe te shkoni ne Italy.

Jam i sigurt se me lire do tju kushtoj bileta prej Denmark-Italy se sa Denmark-London-Italy pershkak se bileta prej nje aeroporti ne tjeter dhe mandej ndoshta edhe hoteli do tju kushtoj me shume se sa linja direkt per ne Italy. Nese e keni qellim te vini ne Londer e mandej te rrini ne te zezen atehere kjo eshte çeshtje tjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2007
    Postime
    10
    ne radhe te pare i drejtohem flag-ut,shume faleminderit per ndihmen,sikur kisha nje barre te madhe ne kurriz tani s'e kam me.Ne radh te dyte me falni qe nderhyra ne temen e tjetrit por nuk dija se kujt t'iu drejtoja per ndihme,dhe se treti jam i ri ne forum,2 dite kam qe jam regjistruar.Dmth flag,3 jave perpara se te mbaroje viza,une duhet te aplikoj per lejeqendrim?sepse une kam degjuar se behet testi parpara per lejeqendrim pastaj nuk ke test per pashaporte!!po kur te aplikoj per lejeqendrim,a te bejne pyetje?edhe njehere faleminderit

Citim Postuar më parë nga deti1 Lexo Postimin
    ne radhe te pare i drejtohem flag-ut,shume faleminderit per ndihmen,sikur kisha nje barre te madhe ne kurriz tani s'e kam me.Ne radh te dyte me falni qe nderhyra ne temen e tjetrit por nuk dija se kujt t'iu drejtoja per ndihme,dhe se treti jam i ri ne forum,2 dite kam qe jam regjistruar.Dmth flag,3 jave perpara se te mbaroje viza,une duhet te aplikoj per lejeqendrim?sepse une kam degjuar se behet testi parpara per lejeqendrim pastaj nuk ke test per pashaporte!!po kur te aplikoj per lejeqendrim,a te bejne pyetje?edhe njehere faleminderit
    Duhet te kesh aplication form te cilen mund ta zbresesh dhe nga interneti , e mbush me te dhenat qe ju kerkohen dhe gjithashtu duhet te dergoni sebashku me formen edhe origjinalin e dokumenteve qe mbizoteroni si te ligjshem ne kete shtet si dhe numrin e insurances , ku jeni punesuar , flete pagesat qe keni mare nga punedhensi juaj ! Te tera keto ja dergoni zyres se Home Office (me te afermes qe mund te keni ju aty ku ndodheni) dhe do prisni pergjigjen!
    Sa per test nuk di gje une timin e dhashe perpara se te pajisesha me pasaporten angleze !
    Eshte e vertete qe puna e fisnikeron njeriun, por shoqeria jone nuk ka nevoje per aristokrate.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A kane te drejte shqiptaret per nje vize?
    Nga drague në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 02-06-2009, 18:53
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-03-2009, 17:55
  3. Danimarka, pas përgjakjes
    Nga fioreal në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-04-2006, 02:04
  4. Danimarka
    Nga Lumnjani në forumin Albumi fotografik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 02:58
  5. Street_fighter nga Danimarka
    Nga Sreet_Fighter në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-04-2003, 04:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •