Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 73
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pėr: Zbulohen Fragmente Te Kuranit Qe Vene Ne Dyshim Origjinen E Tij

Citim Postuar mė parė nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Hallall vlla je njesh me ket qe ke theksu. Vetem nje qenie e jashtzakonshme do shkrunte nje liber si kurani qe do parashikonte ngjarjet e profetit muhamed para lindjes tij. Kjo e ben kuranin akoma me unik dhe pejgamberin padiskutim profet.
    Ik more palaqo qe ende se din qe Muhamedi pretendoi se atij i vinin shpallje nga Engjulli i Perendise, Gabrieli...pra Muhamedi kur akuzohej se po kopjonte nga legjendat e te pareve ai thoshte se engjulli po i sjell ajetet. Edhe me heret jane faktuar nga une disa fakte se Muhamedi kopjon nga te tjeret ngjarje dhe persona dhe i perdore ata per interes te vetin. Keshtu kopjohet Jezusi per te cilin flet Bibla dhe 'shpallet' pa kurrfare argumenti historik si mysliman. Ik se ju skeni tru te kuptoni dicka

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ik more palaqo qe ende se din qe Muhamedi pretendoi se atij i vinin shpallje nga Engjulli i Perendise, Gabrieli...pra Muhamedi kur akuzohej se po kopjonte nga legjendat e te pareve ai thoshte se engjulli po i sjell ajetet. Edhe me heret jane faktuar nga une disa fakte se Muhamedi kopjon nga te tjeret ngjarje dhe persona dhe i perdore ata per interes te vetin. Keshtu kopjohet Jezusi per te cilin flet Bibla dhe 'shpallet' pa kurrfare argumenti historik si mysliman. Ik se ju skeni tru te kuptoni dicka
    Per ca legjendash e ke fjalen? Dmth bibla na doli legjend tashi? ah ti je tallash fare loooool

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Eshte e tmerrshme, se sa pak dituri fetare paske trasheguar te shpia.....muslimanet asnjehere nuk kane thane se paskan "zbuluar" nje fee te rre, por se e ndjekin amanetin e muslimaneve te pare.....eshte nje nonsens argumenti se pejgamberi ka kopjuar, duke ja nxjere para hunde pasazhat e "ngjajshme" ose te "njejta" qe jane trasheguar edhe ne krishterim.....e kupton se keto fore jane per te mbajt TY ne kontroll ???....nuk eshte e re, dhe nuk eshte aspak e habitese, se islami perputhet me krishterimin ne plote pike...."hixhreti" i pare i muslimaneve te perndjekur behet bile ne abisini (cika e pejgamberit rukija me burrin osmanin, halifin e tret, u strehuan atje, te mbreti i KRISHTERE, nga i cili pritnin siguri dhe mbrojtje, dhe qe edhe e gjeten atje !!!).....MESOJE ISLAMIN o messi....dhe nuk do te kesh nevoje te besosh cka te thaun tjeret !

tung
    albanish by nature

Citim Postuar mė parė nga Evian Lexo Postimin
    Lajmin e mora nga portali Zėri.

Un s'jam autori.

http://zeri.info/kuriozitete/49318/p...muhamed-video/
    E di qe sje ti autori. Thjesht doja te vija ne dukje qe titulli eshte spekulativ dhe krijon ide te gabuar. Nuk perputhet me permbajtjen e shkrimit dhe nuk eshte serioz.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Per ca legjendash e ke fjalen? Dmth bibla na doli legjend tashi? ah ti je tallash fare loooool
    U e cuditem me ju, sa here qe ndonje shkencetar shpreh ndonje mendim kunder Bibles ju dilni me mburrje thoni: 'Ja shkenca si eshte kunder Bibles'.
    Kur eshte fjala per Kuranin ju dilni thoni: 'Kjo eshte konspiraci e kafirave'.
    Ik more hajvan lexo Kuranin se pari kur flet me mua mbi Islamin, qe ta kuptosh se per cfare po flas.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Eshte e tmerrshme, se sa pak dituri fetare paske trasheguar te shpia.....muslimanet asnjehere nuk kane thane se paskan "zbuluar" nje fee te rre, por se e ndjekin amanetin e muslimaneve te pare.....

tung
    Te shtepia aq dituri kane saqe e krahasojne Krishterimin me 'Windows XP' dhe Islamin me 'Windows 10' dhe me pyesin se cili verzion eshte me i mire, ai qe eshte me i vjeter apo ai qe eshte me i ri. Une ua permendi fe qe kane dalur pas Islamit. Cka te them une s'vlen, vetem cka thone ata vlen. E qysh kur ta perdoresh ti kete logjike po vlejka e kur ta perdori une s'po vlejka?! Si eshte e mundur kjo.
    Sipas kesaj logjike te njerezve pa tru nese une bej sot nje fe atehere feja ime eshte me e mire dhe me e vertete sepse eshte 'me e re', verzion i fundit, topi se luan...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 04-09-2015 mė 21:17

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Te shtepia aq dituri kane saqe e krahasojne Krishterimin me 'Windows XP' dhe Islamin me 'Windows 10' dhe me pyesin se cili verzion eshte me i mire, ai qe eshte me i vjeter apo ai qe eshte me i ri. Une ua permendi fe qe kane dalur pas Islamit. Cka te them une s'vlen, vetem cka thone ata vlen. E qysh kur ta perdoresh ti kete logjike po vlejka e kur ta perdori une s'po vlejka?! Si eshte e mundur kjo.
    Sipas kesaj logjike te njerezve pa tru nese une bej sot nje fe atehere feja ime eshte me e mire dhe me e vertete sepse eshte 'me e re', verzion i fundit, topi se luan...
    Absolut sakte....verzioni ma i ri, eshte ma i miri !.....nese funksionon edhe ma mire se ato paraprak e ato vijues...
    Ato paraprake i ka permiresu...keto vijuese qe nuk funksionojn jane kopje te egra...
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-03-2013
    Postime
    246

Nga ato qe shkrojte mbajta vetem nje shprehje " amanetin e muslimaneve te pare" . Vetem nga kjo i bie qe te besh nje mendim logjik . Po para ketyre "muslimaneve te pare " cfare kishte ? Po perpara atyre ...?Dhe duke dashur qe te vazhdosh arsyetimin logjik duke ndjekur ate qe ti e nise, i bie qe ne kohe te ndryshme te besojme fe te ndryshme ...apo jo? Vertet ,kaq veshtire e keni disa per te kuptuar se sa i genjeshtert eshte besimi ..?!?! cfaredo lloj besimi.
    Vertete kaq te veshtire e keni disa qe te beni pyetjen -mos jam duke fol me idete qe te tjere me kane futur ne koke...? Meqe vendosa te te pergjigjem ty se me je dukur si me i moderuar dhe si pak me i logjikshem nga myslimanet e tjere te forumit po te permend dy shprehje te sigmund freud: 1 -Njeriu eshte produkt i traumave te moshes te femijerise. 2-Besimi ne fe eshte neuroze.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    Mudder
    Postime
    447

Keshtu kopjohet Jezusi per te cilin flet Bibla dhe 'shpallet' pa kurrfare argumenti historik si mysliman. Ik se ju skeni tru te kuptoni dicka
    A e ke iden se per Jezuesin nuk ka asnje fakt se ka ekzistuar ?! Biles as data dhe viti i lindjes nuk i dihet.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga WesternBlot Lexo Postimin
    Nga ato qe shkrojte mbajta vetem nje shprehje " amanetin e muslimaneve te pare" . Vetem nga kjo i bie qe te besh nje mendim logjik . Po para ketyre "muslimaneve te pare " cfare kishte ? Po perpara atyre ...?Dhe duke dashur qe te vazhdosh arsyetimin logjik duke ndjekur ate qe ti e nise, i bie qe ne kohe te ndryshme te besojme fe te ndryshme ...apo jo? Vertet ,kaq veshtire e keni disa per te kuptuar se sa i genjeshtert eshte besimi ..?!?! cfaredo lloj besimi.
    Vertete kaq te veshtire e keni disa qe te beni pyetjen -mos jam duke fol me idete qe te tjere me kane futur ne koke...? Meqe vendosa te te pergjigjem ty se me je dukur si me i moderuar dhe si pak me i logjikshem nga myslimanet e tjere te forumit po te permend dy shprehje te sigmund freud: 1 -Njeriu eshte produkt i traumave te moshes te femijerise. 2-Besimi ne fe eshte neuroze.

Cila eshte alternativa e "besimit" ???, mosbesimi eshte poashtu "besim", se paku i eshte nenshtruar te njejtave "kushte" te cilave ju eshte nenshtruar edhe besimi !.....ne sherbehemi nga te njejta premisa, mosbesimi dhe besimi jane prodhime te perceptimit te kushteve ekzistuese mbi pervojen dhe intereset tona personale !!!, deri ne nje shkalle te pjekurise intelektuale vlen trashigimia, amaneti, pertej asaj shkalle e perpjete vetem vullneti i jot dhe interesset qe i sherbejne vullnetit tend. Duash ta shohesh te bardhen te zeze ???, njeriu ka aftesi ta shoh pra te bardhen te zeze, po qe se don ta shoh ashtu !

Eshte e vertetuar ndash shkencerisht ndash e thuan "librat e shenjt", se njerezia eshte shtuar nga nje numer i vogel njerezish....pra, parakushti per besimin dhe mosbesimin eshte i njejte, po ja qe jane zhvilluar qe nga koha e pare si besimi si mosbesimi paralel....

Dallimi mes tyre eshte ne perceptimin e vlerave univerzale te njeriut....perderisa "mosbesimi" si reference na tregon perkushtimin brenda nje soji (lufta e mbijeteses te sojit tim.....mos e keqinterpreto kete me kohen moderne tonen, krahasimi shtrihet mbi historine e njerezise, jo mbi 200 vitet e fundit, ose kohen e iluminimit), besimi qe moti kohe ka referenca qe e ka kapercyer kete problem....nuk don shume mend se ne nje krahasim te drejteperdrejte mosbesimi ngec karshi besimit !!!.....amaneti pra nuk eshte tek percjellja e krishterimit ose islamit ose cifutizmit, por tek percjellja e pikerisht ketyre vlerave univerzale qe njeriu i ka kultivuar nga ajo dite kur doli nga shpella dhe e pa se jo large tije qenkan edhe shpellare tjere......mosebesimi te meson me i myt, me jav mare ushqimin, veshmbathjen dhe grate, kurse besimi te meson ate qe e ke me e ndare dhe me e shtuar....kete keshtu si ilustrim !!!

Besimi im eshte konsekuence e diturise time mbi islamin !!!....une nuk jam musliman sepse besoj, por sepse "dije".....konesekuenca e diturise dhe pervojes ne mjeshtrine e kirurgjise e ben qe kirurgi te ja hap trurin njeriut, jo infermierja....

Nese ushqimi rrezullton nga uria, atehere besimi rrezullton nga aftesia e te menduarit. Eshte ushqimi neurose ???, nese PO, atehere edhe besimi eshte neurose !!!

tung
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 06-09-2015 mė 10:06
    albanish by nature

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •