si eshte e mundur qe pjesa derrmuese ne forum jane nga usa dhe prap nuk bejne ze fare ne kete teme...hajde pra mo nxirreni koken kush jeni.............dhe ku jeni ne usa
shnet dhe gjithe te mirat nga cristal
si eshte e mundur qe pjesa derrmuese ne forum jane nga usa dhe prap nuk bejne ze fare ne kete teme...hajde pra mo nxirreni koken kush jeni.............dhe ku jeni ne usa
shnet dhe gjithe te mirat nga cristal
* x 0 and case closed!
Nje pershendetje te ngrohte nga Bambolina ne Californi. Jam nga Tirona dhe prej 3 vjetesh ne Californi. S'mund te them qe s'me pelqen ketu, por me mungon tmerresisht Shqiperia dhe shoqeria ime. Ju perqafoj fort fort te gjitheve dhe ju uroj Gezuar festen e Pavarsise.
Kisses& Hugs Ina.
Cristal, verejtje me vend...
Une jetoj ne Massachusetts...Worcester...prej 5 vjetesh...per here te fundit ne shqiperi kam qene ne 98-99...dhe me ka marre malli sa s'ka...por do shkoj ket vere...
Ju pershendes te gjitheve...![]()
Hi une jam Mjellma nga PG edhe kam pothuajse kater vjet ne Usa. Aryesja qe shumica jone jetojne akoma ne Usa edhe nuk kthehen ne shqiperi eshte se ketu ke shume opcione per jeten edhe mund te zgjedhesh cfare te duash vetem se duhet te kesh shume vullnet edhe te dish si ta perballosh jeten se nuk eshte e thjeshte. Mos harrojme se ne shqiperi kujdeset nena edhe babe per ne derisa ne martohemi kurse ketu iken nga shqiperia (kush 17 e kush 20) edhe i dalin balle jetes me pune me shkolle vetekuptohen veshtiresite per njerez qe ne qe nuk jemi mesuar me gjera te tilla, por jeta vete te ben te forte per ti perballuar te gjitha keto veshtiresite. Bukurite jane pa fund por edhe malli per vendin tend nuk ka te shuar, shume vetave mund tu duket se ketej behemi shume patriote por keshtu kam thene edhe une pare se te vija ketu, por kur vjen e provon edhe nuk ke mundesi te kthehesh ne vendin tend (per asrye te ndryshme, finaciare apo viza) atehere shnderohesh ne nje patriot/e. Dikush nga shoket ose shoqe tane mund te thone qe ne kemi ndryshuar shume qekur kemi ardhur ne amerike edhe kjo eshte e vertete, sepse nqs do te ngeli me ato parime qe kemi ardhur nga shqiperia atehere eshte i pamundur avancimi ne amerike.
Ka vetem dy zgjidhje ndrysho edhe pershtatu kultures (se vendit ku jeton) qe te mund te perballosh jeten ose mos ndrysho edhe ktheu mbrapsht nga ke ardhur. SHume vete e di qe nuk do te jene dakort me mua por ky eshte thjesht nje mendimi im, nqs ju nuk pershtatini me mendimin tim atehere un ju sygjeroj te shkruani nje essay duke filluar si ishte jeta ne shqiperi cfare benit si mendonit duke e krahasuar me jeten ne amerike pastaj kur tja lexoni vetes do cuditeni se do te keni shume per te shkruar.
Nese se shume u zgjata llafet e teperta jane fukarrallek thote populli yne liri dashes.
ps. Nqs deshironi pergjigjuni temes 'sa te kenaqur jane studentet shqiptare me jeten ne amerike" edhe aty do te merrni me teper info per disa vuajte te studenteve.
Mjellma.G.M
Watch your thoughts; they become words. Watch your words; they become actions. Watch your actions; they become habits. Watch your
habits; they become character. Watch your character; it becomes your destiny. :j
hello
une jam lona nga Tironaaaaaaaaaaa dhe kam 3 vjet ne usa pikerisht ne Chicago. Ketu eshte mire po shoqeria ne tiran eshte e pa zevendesueshme.Kete ver do shkoj perseri ne shqiperi dhe mezi po e pres , po deri ne ver ca do bejme do fryjme syte .
hugs for girls & kiss te madh per cunat e tirittttttttt!
i got heart disease
deep inside me ,
makes me feel uneasy baby
i can't live without u
tell me what i am suppose to do about it.
po mire ju qe jeni ne amerike po na tregoni se si eshte po ne qe jemi ne europe a mund te na tregoni se si te vijme ne amerike se ne i pershtatemi kulture se amerikes a mund te na tregoni se si te vijme ne ēlloj menyre po nuk na treguat ne nuk ju lejme te ikni me per ne usa kur te vini ne vere ketu bby an haven a nice day
shazi
Shazi, mire je ne France ti lal, nuk ke c'e do Ameriken para Frances...me beso...![]()
Hajde Nuske hajde,
e bere dhe ti si puna e atij qe kur e pyet cfare zanati te mesoj?
Te pergjigjet cdo zanat meso, vetem zanatin tim mos meso! (lol)
Nejse, mos ja prisni hovin djalit.
Pastaj prit se sa do keq te jete Amerika, a thua qe shumica e atyre qe jane ne Shqiperi, paguajne me kot cmime 5 shifrore ne dollare per te kaluar pellgun Atlantik???
Se mos e beni si ata qe, mbushni theset me dollare dhe u thoni europianeve qe rrini more aty ku jeni se shume relaxing jeta andej nga juve. Edhe vetem leke dhe nga tre punera nuk ke ce do!
Di qe nga gjithe leket e botes po te vune mbi tavoline, aty te vete dora tek ai kokmadhi jeshil. E de e tek ai....qe po na e merr shpirtin.....
O Rezi po pse mo vlla...une mendimin tim thashe...po te me jepej mundesia do zgjidhja nje vend tjeter per te jetuar...po nejse, jini te mirepritur ne Amerike, po pastaj mos u ankoni sic ankohem un... nuk dua t'ju them: I told you so...
Megjithate, Rezi, te pershendes...se ke humbur fare...![]()
pershendetje te vecante nga Blondie ne philadelphia...i uroj te gjithe shqiptareve ne usa fat dhe lumturi...
Midis endrres dhe realitetit nuk ka asnje ndryshim, sepse ti di te besh realitet gjithcka qe kam enderruar!
BeRaTsE 83
Krijoni Kontakt