Me ēfarė tė mburremi ne?
Ēfarė kanė Shqiptarėt dhe trojet e tyre me tė cilat do tė simbolizoheshin nė botė?
Shpresoj tė ketė sa mė shumė informacione dhe sa mė pak ironi.
Leka nga Prishtina
Me ēfarė tė mburremi ne?
Ēfarė kanė Shqiptarėt dhe trojet e tyre me tė cilat do tė simbolizoheshin nė botė?
Shpresoj tė ketė sa mė shumė informacione dhe sa mė pak ironi.
Leka nga Prishtina
Ti Shqipėri mė jep nder mė jep emrin Shqipėtar.
Kemi plot per tu mburrur edhe ne .Puna eshte se jemi aq ksenofile dhe kemi ca komplekse qe duam nje cike kohe per t'i hequr.
Do me pyesesh :Po me thuaj nje gje me te cilen mund te mburremi
-Vlerat e familjes shqiptare!
...niente che amassi di piu'...
Tė falemnderit shumė i nderuar Jeans-Boy.
Por, a mund tė thellohesh pak mė detajisht, se ēfarė vlerash ka familja Shqiptare? Disa veti nėse kishe mundur t'i pėrmendėsh.
Tė falemnderit edhe njėherė.
Leka nga Prishtina
Ato qe me pelqejne te familja shqiptare jane shume , po , ne fund te te gjithave ajo qe me rezulton eshte se ne familjet tona , vellai eshte me teper vella, motra me teper moter, prindi me shume prind.Sigurisht, dashuria per anetaret e familjes eshte gjithandej, po une kam pershtypjen se shqiptaret ndihen me te pergjegjshem per familjet e tyre dhe jane me te prirur drejt sakrifices per familjen.Po t'i shohesh te rinjte e vendeve te tjera qe largohen nga familjet, shumica e ben kete ose per arsyen se rendin ne kerkim te te ardhmes se tyre me te mire dhe e harrojne shtepine fare, ose largohen se nuk u rrihet dot ne nje shtepi me ata qe u kane bere koken.Me shqiptaret eshte ndryshe, mos shiko kush jeton ne qytete te medha dhe permend edhe fjalet "diskoteke","kinema", shiko sa te hsumte jane ata qe kur kthehen nga puna nuk kane fuqi te bejne as dushin dhe i ze gjumi pa ngrene ndonjehere edhe darken.E pse e bejne tere ate mundim?-Sigurisht per familjet e tyre e bejne, s'e bejne vetem per veten.
Ja , p.sh, nuk te duket ty Leke se femijet shqiptare jane me te bindur ndaj prinderve se te huajt?Po t'i shikosh femijet shqiptare , sa jane te vegjel jane te prape, duken si te paedukate ne krahasim me te huajt, por kur mbush 20 vjec djali shqiptar mban familjen nderkohe qe i huaji s'dot'ia dije me per ke ka prane nese "i nderhyhet ne punet e tij"
Kam pare ne familjet e huaja, qe edhe pas me shume se 20 vjet martese burri e gruaja s'i kane te perbashketa te ardhurat.Ne nje shtepi ku kalova nje cope kohe kete behar , burri punonte ne nje serre ku kishte mbjelle perime.Cfare shiste e kishte fitim per veten e tij qe e mbante menjane.Ndersa, gruas se tij, i kishte dhena babai i saj ca para dhe ajo kishte bere nje shtese shtepie qe e jepte me qira dhe fitimet i mbante ajo vete.Mu kjo gje ma shpifi.S'kam pare te kete familje shqiptare ku paraja te ndikoje deri ketu!
Leke, nuk dua te zgjatem me teper por,po ta shikojme veten jo me ate sy qe na shohin te tjeret do te shikojme se kemi shume me teper ane te mira se c'mendojme se kemi.
Pershendetje.
Pyetja eshte e gabuar!
Kombi Shqiptar nuk kane pse te mburret.
Nese e kishe fjalen per krenari, at'here ndryshon puna.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sokoli : 21-11-2002 mė 22:47
Ke shume te drejt Jeans boy,vllai me shume vella,motra me shume moter dhe prindi me shume prind,pastaj o burra vrasim njeri tjetrin.
Vlerat e familjes shqiptare kan marr fund.
Familja shqiptare ruhet vetem per arsye ekonomike.
Grate shqipetare detyrohen te mbajn nje burre pianec apo imoral vetem se s'kan ku te shkojn.Kjo eshte familja?????
Kto qe kan ndodhur ne familjet Shqiptare nuk ndodh ne asnje vend tjeter.Vellai vret vllain,prindi vret femit ose anasjelltas,burri nxjerr gruan prostitut etj etj.
Pra nuk ka asgje per tu mburrurr apo qen krenar ne ket drejtim.
:^zilet
Tironce
E ne clin shtet nuk ndodhin gjera te tilla? Ndohin edhe te ne , po jo ne ate mase sate te tjeret.
Une nuk kam degjuar ndonjehere per nje burre shqiptar qe prostituon gruan e tij.Ka neper Evrope plot prostituta shqiptare po ky eshte problemi i shoqerise shqiptare dhe jo i familjes viktime te ciles i rrembehet vajza.
Kur flet per rastet e vecanta , vellai vret vellain, prindi vret femijen,etj , keto nuk jane tipare te familjes shqiptare por raste te vecanta psikopatie.
Kam pare dikur nje film ku thuhej :
Nje komb duhet te njihet nga njerezit e tij me te mire.
Nese e pranojme s'ka te mire ne Shqiperi, le te ngreme duart lart e te themi se nuk kemi ca i tregojme te tjereve per veten...por, ajo qe s'me bind te fjalet e tua eshte kjo:
Po te shohesh te tema "me mire shqiptar apo te huaj?" pothuaj te gjitha vajzat jane shprehur pro shqiptareve.Kjo do te thote se nuk na pelqen dhe aq shume te jetojme sipas stilit te te tjereve,d.m.th ne jemi pro karakterit tone megjithe te metat qe shohim te vetja.
Kur ne shqiptaret me te drejte shajme nje nga anet tona negative, me vjen mire, sepse kjo do te thote se shohim dicka qe duhet te ndryshoje te ne...,por , me vjen keq kur e teprojme dhe kalojme ne nihilizem.
Me besen!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Tė nderuar miq, ju anėtarė tė Forumit,
Ju falemnderit shumė pėr postimet tuaja.
Pra besa dhe familja tek shqiptarėt ēmohen e respektohen.
Kisha dashur pak t'u kthejmė drejtimin e diskutimeve mbi kėtė temė.
Ndoshta ju duket se ja Leka po na merr nė pyetje, por me tė vėrtetė dua tė jem i sigurtė nė biseda mbi kombin tonė. Pse gjithmonė duhet qė emri "ALBANIA DHE ALBANIANS" tė kuptohet si sinonim i shkretėtirės dhe problemeve?
A vetėm shqiptarėt kanė probleme me korrupsion, vjedhje, trafikim etj.?
Edhe unė si Shqiptar qė jam dua tė mburrem me atdheun tim dhe me bashkėkombasit e mi.
Kisha dashur qė tema tė marrė drejtimin mė nga turizmi. Ndoshta do thonit ē'kėrkon kjo temė nė forumet e kulturės, por mendoj se nga kultura e njė populli varet edhe turizmi dhe ekonomia.
Ēfarė dua tė them ėshtė:
A mund tė tregoni disa nga vendet mė interesante turistike?
Tė pėrmendni ushqimet tradicionale shqiptare?
Thjeshtė ēdo gjė qė mendoni se mund tė karakterizojė kombin shqiptar para botės.
Ju falemnderit pėr mirėkuptimin qė bėni ndaj meje.
Leka nga Prishtina
Cdo komb ka nje simbol me te cilin mburret! Flamur kane te gjithe, bese vetem ne! Ndoshta duhej formuluar ndryshe tema. Une sugjeroja: Vlerat turistike te Shqiperise!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Krijoni Kontakt