Kete e kam degjuar para pak ditesh nga nje mikja ime! Sipas ketij rregulli del qe te moralshmit te jene te verber! Si mendoni ju? Eshte e vertete qe morali dhe pamorali kane ne mes nje kufi transparent?
Kete e kam degjuar para pak ditesh nga nje mikja ime! Sipas ketij rregulli del qe te moralshmit te jene te verber! Si mendoni ju? Eshte e vertete qe morali dhe pamorali kane ne mes nje kufi transparent?
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
E perkufizon dot njeri termin "Moral"?
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Natyra njerezore eshte teper komplekse dhe e pa perkufizuar.Edhe sikur te fillonim te analizonim sdo nxirrnim asgje ne drite.Qe kur lindi MORALI vdiq dhe qe prej asaj kohe i ka mbetur vec skeleti dhe nderohet nga njerezia per faktin se ra deshmore.Ne nje personalitet do te gjesh ngjyrat e nje morali te konsumuar.Askush nuk eshte perfekt dhe ai qe deshiron te ndjehet i moralshem apo te quhet i tille eshte cmoralizuar i pari...
E megj ne vazhdojme ta trajtojme kete teme si te jete koherente dhe interesante.
Ndoshta jo te gjithe jane dakort me mendimin tim po une do te thosha te hedhi gurin ai qe ne jeten e tij ska bere kurre mekat...
Mos kalojme ne mekatet e pavetedishme eeee
glob
Moral eshte nje bosht normash dhe rregullash te vendosura nga shoqeria! Cdo devijim quhet pamoral!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
-morality is a religion in practice:religion is morality in principal
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lozonjare : 19-11-2002 mė 03:41
Morali moralizues eshte i pamoralshem!
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Moral do te thote besnikeri ne kufijte e sinqeritetit.
Cdo devijim eshte e pamoralshme.
Te mesosh dicka eshte gje e mrekullueshme, sepse sa here qe meson dicka,SHNDERROHESH NE DICKA TE RE.
Leo BUSCAGLIA
kisha nje gje per moralin,e kam menduar kohet e fundit ne ermigrim,emigrimi te ben ti shtrydhesh trute mire.
ligji eshte e kunderta e moralit,ligji i takon kafshes ,kafshet kane ligje ,nuk kane moral,nuk kane turp,ndroje,deshire per vleresim nga shoqeria(nevoje) etj.Triumfi i ligjit ne kohet e sotme eshte tiumf i pjeses shtazarake brenda nesh.
Morali eshte njerezor,eshte i ndertuar mbi mardheniet njerezore,keto jane burim i tij.
beja nje dite muhabet me nje shok ne klub: ne perendim psh ne usa ka shume probleme brenda familjes,psh abuzime seksuale me femijet e vet.Ligji eshte shume i rrepte ne kete drejtim por gjithmone e me teper keto raste shtohen.pra ligji nuk ben gje per te ndalur keto problem qe shfaqet si pasoje e vete menyres se jetes ne vendet e industrializuara.morali ne nje fshat te greqise ,ne shqiperi ose diku nga lindja e mesme ben shume me teper ne kete drejtim.
qe ketej e beme muhabetin terkuz me shokun tim sepse kaluam ne debatet per qyterterimin perndimor ne pergjithesi,pime nja dy tre gota konjak dhe e lame per here tjeter.
Krijoni Kontakt