Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 88
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Islamizmi-Komunizmi

Nuk due te fyej kurrkenin por kam bere disa krahasime ne mes te
    shteteve qe e quajne veten Islamike dhe ato komuniste.

Kam gjetur mjafte te perbashketa:
    Gjoja mbrojne Kuranin me fjale por jo me vepra,te tjeret kishin manifestin.Atehere kemi,
    varferine, diktaturen(ska te drejte te shprehjes se mendimit as kurrnjefare te drejtash njerzore),prisit=diktatorė, prisit fetar nuk guxojne te ngisin zerin kunder shtypesve se rrezikojne te zhduken, kan spiona neper popull etj etj.........
    Mund te vazhdoj kete me shum shembuj tjere por do te pres pak te shof se cka mendojne te tjeret?

Mos me keqkuptoni edhe ju lutem mos flisni si femija qe mbron babain pa marr parasysh se a esht i mir apo i keq ,ne nuk jemi femij sot.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Dallim kane ne ekzekutimin e denimeve: Islam i vret me gure, komunizmi i linte te vdesin ne burg. Islami te kezekuton nese ofendon Profetin apo Allahun. Komunizmi te te burgoste nese ofendoje Allahu ( dikatorin ) e tyre.

Ne shume rast del me human komunizmi, sepse edhe grate i ka trajtuar nje lloj gje qe nuk ben islami!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    2

te jemi realist

shume mallengjyes kerkimi qe keni bere. me te vertete qe me la pa mend.
    keto patjeter do te jene kerkime shume kohe perpara se nuk ka mundesi. shpresoj qe te ,mos keni shpenzuar shume kohe dhe gjithashtu te mos keni financuar shume per keto konkluzione. jo per gje por do te dilnit te humbur.
    te gjithe e dine tashme se ne cfare shkalle qendron drejtesia qe u jep njerezve islami.
    ta krahasosh islamin me komunizmin eshte njesoj si ato femijet qe sapo kane lindur dhe nuk njohin as babane e as nenen e tyre. vetem levizin koken si per te treguar qe dhe une di shoh dhe te flas porsi dhe ju.
    nuk e di zoterinj e keni lexuar nje shkrim tek gazeta shekulli ku thuhej qe nje i ri eshte arrestuar pasi ka share presidentin e shteteve te bashkuara te amerikes. eshte arrestuar dhe eshte torturuar bile. per cfare? vetem e vetem se tha nje fjale per drejtuesin e demokracise neper bote. shau ate i cili therret per liri fjale dhe mendimi. apo jo zoterinj? "mos u mundoni qe te beheni si ai femija qe mbron babane e vet edhe ne qoftese ky eshte i keq"
    ndersa persa i perket femrave islami u jep atyre vendin me te larte qe u takon.
    me nderime zoterinj dhe mundohuni te jeni sa me realist,sepse bllofe dime te bejme te gjithe.
    Te mesojme qellimin evertete se pse kemi ardhur ne kete bote

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Aty ku ka arritur ne pushtet islami ka treguar fytyre me tragjike se komunizmi: Shikoni Iranin dhe Afganistanin, mdje e shikoni edhe Arabine Saudit ku edhe sot grate nuk kane te drejte te ngasin makina, sepse keshtu deshiron Allahu!

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Drejtesia, ti nuk ke lexuar se ēka kam shkruajtur!

Une thash shtetet qe quajne veten islamike e jo qe jane se per mendim timin keso shtetesh nuk ka.

Edhe icka, nese seshte e vertete kjo na e thuej e mos perziej
    shtetet tjera.

Mund te flasim ne nje teme tjeter per kultura te tjera.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 09-11-2002 mė 15:47

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Postime
    10
    Trembėdhjetė muaj pas fillimit tė fushatės ushtarake nė Afganistan dhe nė prag tė votimit nė Kombet e Bashkuara lidhur me njė rezolutė tė ashpėr pėr ēarmatimin e Irakut, presidenti amerikan Xhorxh Bush planifikon tė festojė muajin e shenjtė tė Ramazanit sė bashku me lider myslimanė nė Shtėpinė e Bardhė. Diplomatė dhe lider tė komunitetit janė ftuar sot nė mbrėmje pėr tė ndarė sė bashku mbasditen e iftarit qė i jep fund agjėrimit tė pėrditshėm. Ngjarja ėshtė thjesht njė nga mėnyrat nėpėrmjet tė cilave presidenti amerikan do tė festojė Ramazanin, nė pėrpjekje pėr tė kontaktuar me myslimanėt nė Amerikė dhe nė tė gjithė botėn. Njė zyrtar i lartė i administratės tha se Bushi planifikonte t'u dėrgonte mesazhe individuale urimi vendeve me shumicė myslimane. Ndėrkohė edhe sekretari amerikan i Shtetit, Kolin Pouell, do tė jetė gjatė gjithė kėtij muaji nė Departamentin e Shtetit pėr tė ngrėnė ēdo mbasdite iftarin. Mė shumė se 30 diplomatė amerikanė dhe konsullata nė mbarė botėn po zhvillojnė aktivitete pėr nder tė muajit tė Ramazanit
    -------------------------------------------
    ------------------------------------------

Ishalla Allahu xheleshane hu ua bene kabull muajn e Madhrishem!

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Shen-Alban!

"...Pazari i Shkodres asht' bamun tamam klub per te pimun kafe me ca llafe politike.Pa mesumun gja nga politika, cdo kopuk don me dal nje Bismark."

Besoj se te kujtohet kjo shprehje kur ta kam thene..e- e- e??
    Dhe pergjigjia jote qe se: Ti e kishe pare Shkodren 2 ose 3 here.
    Nje pergjigje qesharake,- apo jo?
    MORALI --MORALI shiko, dhe mos e haro -BISMARK-!!!!!!.

Per temen,
    1)Ku ka lindur Komunizmi, Fashizmi dhe Nazismi?

2)Fotografia qe ke poshte emrit , mos eshte gje e -Mao-Ce- Dunit-
    kur qe djal i ri ?? Jo per ndo nje gje ,thjesht per kurjozitet.

Urime qe ke ndrishuar mendim per I.Kadarene.
    Nga nje kundershtar i flaket, ne nje mbrojtes te zjart.
    Kjo eshte si ajo puna e "nuses me millonain", e di apo jo?
    "PER INAT TE SIME VJEHRE DO TE FLE ME MINOLLAIN"
    Edhe dicka:
    -Ujku qimen e nderon por zakonin se haron-

Morali "vella" morali.....mos e haro.
    ------------------------------------------------------------------------------------
    ps: per ju gardianet e ALBASOLIT;Une e di se -MASAT- tuaja te verejtijeve maten me- kutin- e "djalit te beut"
    -Topi eshte i imi -penalltine do ta gjuaj vet-

Nuk eshte e thene, qe te gjithe te shkruajm dhe te hapim tema te reja me cilesine e (iliria e para)

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Honezmi,

asnje fjale prej atyre qe ke shkruar nuk i di e as qe kam biseduar ndonjehere me ty.
    Kundershtar i Kadarese nuk kam qene kurre dhe nuk behem kurre! Kam ndergjegje!
    Mos i nderto vetes permendore aty ku nuk duhet. Une nuk dua t“i jap askujt mesime ketu, une ketu vetem shpreh mendimin tim!

Mao Ce Dunin se kam pare ne fotografi, nuk besoj. Mao ka qene prezen ne Shqiperi ne nje kohe, por jo ne ishjugosllavi. Ne kemi pasur pune me maocebunga tjere. Sa i perket Shkodres te them se ne Shqiperi kam vizituar Krujen dhe disa kisha te vjetra, pak Tiranen dhe me shume nuk di...Sigurisht edhe ti nuk njeh Kosoven , Maqedonine dhe Presheven , Bujanocin....sic e njoh une.

Nukj po ta zeme per te madhe hamendjen tende, por vetebindjen e pabaze!

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Saraj!
    Vertete ska lidhje kjo cka shkruan me kete teme ketu!
    Pse nuk jep mendimimin tend, e se paku te thuash se a eshte e
    vertete ajo qe une e ceka me lartė?

A dini ti permbaheni temes??????????????????

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    2
    iliria e para, i lexova mjaft mire ato kerkime qe keni shkruar.
    ndaj dhe tani nuk e marr vesh se cfare ka gje te pakuptueshme dhe pse nuk qenkan ne perputhje me temen ato qe une kam shkruar. (keshtu them dhe une kur zihem ngushte)
    Zoterinj ju nuk keni te qarte se cdo te thote fjala shtet
    ju dhashe dhe shembullin e atij te riut qe e arrestuan per shkak se tha nje fjale per liderin e demokracise neper bote. besoj se e keni lexuar.
    se kuptoj se cfare keni te paqarte. megjithate ju thashe dhe nje here te jemi realist sepse bllofe dime te bejme te gjithe.
    me nderime
    Te mesojme qellimin evertete se pse kemi ardhur ne kete bote

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Komunizmi Dhe Demokracia
    Nga biligoa nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 16:41
  2. Komunizmi triumfoi sėrish
    Nga Maars nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 15-02-2009, 09:53
  3. Kosova e dhunuar dhe e mashtruar nga komunizmi enveristo-titist!
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 16:44
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  5. KINEMAJA/ Komunizmi, “parajsa”e regjisorėve tė filmit
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2005, 17:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •