Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99

pyetje nr1 per te krishteret: cili ishte misioni i JEZUSIT DHE DISHEPUJVE TE TIJ ?

duke lexuar biblen [dhiaten e re perkatesisht Mateun kam hasur ne vargjet biblike te me poshtme :
    Mateu 10:5-6
    KETA JANE TE 12 -TET QE JEZUSI I DERGOI MBASI U DHA KETO URDHERA: MOS SHKONI NDER PAGANE DHE MOS HYNI NE ASNJE QYTET TE SAMARITANEVE , POR SHKONI ME MIRE TE DELET E HUMBURA TE SHTEPISE SE IZRAELIT.
    MATEU 15:24
    POR AI U PERGJIGJ DHE THA: UNE NUK JAM DERGUAR GJETIU PERVEC TE DELET E HUMBURA TE IZRAELIT.
    MATEU 19:28
    JEZUSI U THA ATYRE :NE TE VERTET PO JU THEM , NE KRIJIMIN E RI , KUR BIRI I NJERIUT TE ULET NE FRONIN E LAVDISE SE VET EDHE JU QE ME KENI NDJEKUR DO TE ULENI MBI 12 FRONE PER TE GJYKUAR TE 12 FISET E IZRAELIT.

pra mesa duket JEZUSI dhe 12 dishepujt e tij nuk qenkan derguar per te gjithe rruzullin tokesor por veten per delet e humbura te izraelit , qe te cilen mateu na e thot shume qarte ne vargjet e mesiperme.
    do doja te dija mendimin tuaj mbi keto qe shkrova.
    jupershendes Edviri !?
    p.s JEZUSI na tregon edhe se per ke eshte ai pergjegjes [bashke me te edhe 12 dishepujt tek mateu 19:28] pra vetem per 12 fiset izraelite!?

Ndryshova vetem dy gabime shtypi, huggos
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 28-10-2002 mė 23:55
    Shqiperi o mema ime ndonse jam i merguar
    dashurine tende kurre zemra se ka harruar

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Pyetja qe ti ben, eshte e tille qe mbulon gati gjysmen e vete Bibles, pra Dhiaten e Re. Nese je i interesuar te marresh pergjigje, keshilla ime ulu e lexo Dhiaten e Re te plote, dhe jo me pasazhe te dala nga konteksti kryesor.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    eshte e vertet qe une nuk e kam lexuar dhiaten e re te tere , por jam duke e lexuar momentalisht . sapo kam lexuar mateun dhe keto gjera ma bane pershtypje prandaj dhe thashe te hapi nji teme per te marre mendimin e te krishtereve .
    sapo kam filluar te lexoj markun dhe me duket sikurse e kam lexuar njehere [me duket i njejte me mateun vetem se e ai e tregon ne nje menyre tjeter] nuk e di si do jene dy pjeset e tjera por mesa po shoh me duket se do me duhet te lexoj kater here te njejten histori vetem se te treguar nga 4 persona te ndryshem . besoj se me kaq mjafton nese ke ndonje gje me konkrete pere pyetjen qe une shtrova te lutem me kthe pergjigje.
    me rrespekt edviri!?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 28-10-2002 mė 23:57

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    edhe dicka tjeter mesa di une idhjada e re nuk perben as nje te katerten e bibles .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Edvir.

Se pari dua tju drejtoj nje pyetje: cili eshte besimi juaja, nese besoni dhe ku besoni?
    Dhe se dyti, bibla ka nje regull per tu kuptua, pasi ne te nuk eshte mendja e njeriut , por e Perendise. Pra bibla eshte e pakuptueshem per cdo mendje njerezore. E vetemja mundesi per ta kuptuar biblen eshte zbulesa e Zotit Perendi, dhe Perndia thote: do te me gjeni nese me keroni me gjith zemere. Qe do te thote, vetem nese besoni tek Une. Por bibla ne tregon se Perendia eshte Fryme , dhe Fryma nuk duket. Pikerisht njeriu ariti qe ta shohe Perendin nepermejt Jezus Krishtit. Pra ne Krishtin ne pame madheshtine dhe fuqine e Perendise. Pra e para e gjerave ne ju eshte : Te pranuarit e Jezusi KRishtit si i vetmi Zot e Perendi, dhe me pas Jezusi me ane te Frymes se Shenjte do te te zbuloje misterin e tij ne bibel.
    Kjo eshte vetmja menyre per te eksploruar biblen. Bibla ndryshon nga cdo liber tjeter mbi dhe, ajo ka menyren e vet specifike per tu eksploruar. dhe une te ofrova kete enyre. tani mbete gjithshka ne doren tende. Nese ju pranoni Krishtin , Ai do tju zbuloje te Vertetn e Prendise.
    Me respekt Deshmuesi.

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    i nderuar deshmues feja ime eshte ISLAMI . ALL-LLAHU ESHTE ZOT IM [KRIJUESI , UDHERREFYESI MESHIRPLOTI MIREBERSI ....]
    PROFETI I FESE SIME ESHTE MUHAMEDI A.S.
    sic te kam thene edhe me pare une i perkas nje besimi dhe nuk jam ne kerkim te nje feje tjeter . dakort . ne biseduam bashke dhe ju me sugjeruat qe te lexoja biblen qe te cilen une po e bej , sic thashe edhe me lart sapo kam mbaruar mateun dhepo lexoj markun keto vargje me ben pershtypje prandaj dhe i shkrova qe te di mendimin e te tjerve.
    une per vete jam shqiptar dhe jo izraelit besoj se edhe ju jeni shqiptar ashtu sic eshte italiani iatlian greku grek gjermani gjerman etj... pra nuk jemi izraelit . n.q.s ndonjeri nga ju ka prejardhje izraelite une mund ta kuptoj por ju te tjeret qe jeni shqiptar si e shpjegoni kete fakt
    faleminderit per mirekuptimin , pres pergjigje nga ju
    ju pershendes dhe gjithe te mirat !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-08-2002
    Vendndodhja
    Sloveni
    Postime
    8
    ..sot diskutohen per vajtjen e njeriut ne Mars dhe juve me sjellni nje pyetje aq te pavlefshme per diskutim.
    Kisha eshte fajtore per shum gjak te derdhur ne histori,dhe ne qofte se gjakderdhja ka qene qellimi i misionit mund te them se jezusi ja ka eritur qellimit.

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Ja si e spjegoj une si shqiptar kete problem.

Ne vitin 1443 shqiptaret organizuan qendresen e armatosur te bashkuar nen flamurin e Gjergj Kastriotit qe ka shqiponjen si simbol.

Ne ate periudhe shqiptaret ishin qe te gjithe te krishtere dhe ishin bere te tille qysh prej vitit 58 kur apostulli Paul solli lajmin tek Iliret (para ardhesit tane).

Qendresa zgjati 25 vjet dhe permes mijera turqve islame lane kockat edhe sulltane te tyre.

Mbas vdjekes se Gjergjit qendresa vazhdoi edhe per disa dekada derisa trojet e shqiptareve u pushtuan nga Turqit islame te cilet vendosen rregullat e veta te organizimit politik ekonomik dhe fetar.

Per dekada me rradhe shqiptaret i ruajten traditat fetare. Por shume prej tyre i ndryshuan. Ne menyre masive konvertimi ndodhi ne shqiperine e Veriut e cila ishte me e kercenuar nga asimilimi serb. Dhe kjo ndodhi jo me shume se dy shekuj me pare.
    Pjesa jugore dhe nje pjese e mire e shqiperise se veriut ruajten fene e te pareve.

Besoj se ti EDVIR do e gjesh veten si shqiptar i konvertuar aty tek pershkrimi im

Themelore EDVIR, ne nje diskutim fetar eshte qe te mos e perziesh fene me kombin dhe ndjenjen nacionale sepse ben gabim.

Feja dhe kombi jane te lidhura por jane shume te vecuara.

Po deshe te merresh me probleme kombetare nuk eshte vendi ketu.

lysien Maska e EDVIR
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    TORONTO CANADA
    Postime
    99
    une nuk po merrem aspak me probleme kombetare i nderuar beobabi !
    ata vargje te bibles [qe kam cituar me lart nuk i kam shpikur apo shkruar une ato gjenden ne bibel [dhiata e re ] dhe une nuk kam faj se ata permbajne nje tekst te tille ku thuhet se JEZUSI U DERGUA VETEM PER IZRAELITET . me duket se ju me keni keqkuptuar . une nuk kerkova mendimin tuaj mbi mbi konvertimin e shqiptareve nga nje fe ne nje tjeter. megjitheate ju po harroni se shqiptaret para se te konvertoheshin ne te krishtetre ishin njerez idhujtare .
    nese keni ndonje gje me konkrete lidhur me vargjet biblike po pres pergjigjen tuaj . persa i perket asaj qe thoni me lart se une i perkas asaj pjese te shqiptareve te cilet jane konvertuar ne fene islame ju perseri se po harroni se shqiperia per nje periudhe 50 - vjecare ka qene ne komunizem pra nuk eshte lejuar besimi ne Zot [une jam i datelindjes 83 , babai im eshte ateist , i njejte eshet edhe vellai im , ndersa nena eshte pak besimtare ]

gjithsesi pershendetjet e mija dhe gjithe te mirat !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EDVIR : 29-10-2002 mė 00:01

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221
    I dashur edvir m.q.s. ti ke mbetur ne mateu dhe ne pyetjet.Pergjigji vjen ne veprat e apostujve ja dhe kapitulli perkates

1 Por nė Cezare ishte njėfarė njeriu me emėr Kornel, centurion i kohortės, qė quhej Italik;
    2 ai ishte njeri i perėndishėm dhe qė e druante Perėndinė me gjithė shtėpinė e tij; i jepte shumė lėmoshė popullit dhe vazhdimisht i lutej Perėndisė.
    3 Ai pa qartė nė njė vegim, aty nga ora e nėntė e ditės, njė engjėll tė Perėndisė qė hyri tek ai dhe i tha: ''Kornel!''.
    4 dhe ai, duke ia ngulur sytė dhe shumė i trembur, i tha: ''Ē'ėshtė, Zot?''. Atėherė engjėlli i tha: ''Lutjet e tua dhe lėmoshat e tua, janė ngjitur para Perėndisė, si njė kujtesė;
    5 tani, pra, dėrgo disa njerėz nė Jopė dhe thirre Simonin, qė e thėrrasin Pjetėr.
    6 Ai gjendet pranė njėfarė Simoni, regjės lėkurėsh, qė e ka shtėpinė afėr detit; ai do tė tė thotė ēfarė duhet tė bėsh''.
    7 Sapo u largua engjėlli qė i foli, Korneli thirri dy nga shėrbėtorėt e tij dhe njė ushtar besnik, nga ata qė ishin nė shėrbimin e tij personal,
    8 u tregoi ēdo gjė dhe i nisi pėr nė Jope.

9 Tė nesėrmen, ndėrsa ata po udhėtonin dhe po i afroheshin qytetit, Pjetri u ngjit nė tarracė, rreth orės sė gjashtė pėr t'u lutur.
    10 E mori uria dhe donte tė hante; dhe, ndėrsa ata tė shtėpisė po i pėrgatitnin ushqimin, u rrėmbye nė ekstazė;
    11 dhe pa qiellin e hapur dhe njė send qė i pėrngjante njė ēarēafi tė madh qė po zbriste drejt tij; ishte lidhur nė tė katėr cepat dhe kishte zbritur nė tokė,
    12 dhe brenda tij ishin tė gjitha llojet e katėrkėmbėsheve, bisha, zvarranikė tė tokės dhe shpendė qielli.
    13 Dhe njė zė i tha: ''Pjetėr, ēohu, ther dhe ha!''.
    14 Por Pjetri u pėrgjigj: ''Kurrsesi, o Zot, sepse unė nuk kam ngrėnė kurrė asgjė tė papastėr ose tė ndotur!''.
    15 Dhe zėri i tha pėr tė dytėn herė: ''Gjėrat qė Perėndia i ka pastruar, ti mos i bėj tė papastra''.
    16 Kjo ndodhi tri herė; pastaj ai send u ngrit sėrish nė qiell.
    17 Dhe ndėrsa Pjetri po mendohej me mėdyshje ē'kuptim mund tė kishte vegimi qė kishte parė, ja qė njerėzit e dėrguar nga Korneli, mbasi pyetėn pėr shtėpinė e Simonit, u paraqitėn te dera.
    18 Dhe thirrėn e pyetėn nėse Simoni, i mbiquajtur Pjetėr, ndodhej aty.

19 Ndėrsa Pjetri po mendohej lidhur me vegimin, Fryma i tha: ''Ja, po tė kėrkojnė tre burra.
    20 Ēohu, pra, zbrit e shko me ta pa asnjė ngurrim, sepse unė jam ai qė t'i kam dėrguar''.
    21 Atėherė Pjetri zbriti te njerėzit qė i ishin dėrguar nga Korneli dhe u tha atyre: ''Ja, unė jam ai qė kėrkoni; cila ėshtė arsyeja pėr tė cilėn jeni kėtu?''.
    22 Dhe ata i thanė: ''Centurioni Kornel, njeri i drejtė dhe qė e druan Perėndinė, pėr tė cilin gjithė kombi i Judenjve dėshmon, ėshtė lajmėruar nė mėnyrė hyjnore nga njė engjėll i shenjtė tė tė thėrrasė ty nė shtėpinė e tij pėr tė dėgjuar fjalėt qė ke pėr t'i thėnė''.
    23 Atėherė Pjetri i ftoi tė hyjnė dhe i pėrbujti; pastaj, tė nesėrmen, shkoi me ta; dhe disa nga vėllezėrit e Jopes e shoqėruan.
    24 Njė ditė mė pas hynė nė Cezare. Por Korneli po i priste dhe kishte mbledhur farefisin e tij dhe miqtė e tij tė ngushtė.
    25 Kur hyri Pjetri, Korneli i doli para, i ra ndėr kėmbė dhe e adhuroi.
    26 Por Pjetri e ngriti duke thėnė: ''Ēohu, edhe unė jam njė njeri!''.
    27 Dhe, duke biseduar me tė, hyri dhe gjeti mbledhur shumė njerėz.
    28 Dhe ai u tha atyre: ''Ju e dini se nuk ėshtė e ligjshme qė njė Jude tė shoqėrohet me njė tė huaj ose tė hyjė nė shtėpinė e tij; por Perėndia mė dėftoi qė tė mos e quaj asnjė njeri tė papastėr a tė ndotur.
    29 Prandaj, sapo mė ftuat tė vij, erdha pa kundėrshtuar. Tani po ju pyes: pėr ē'arsye mė keni dėrguar ftesė?''.
    30 Dhe Korneli u pėrgjigj: ''Para katėr ditėsh kisha agjėruar deri nė kėtė orė, dhe nė orėn e nėntė po lutesha nė shtėpinė time, kur ja, njė njeri me rroba tė shndritshme qėndroi para meje,
    31 dhe tha: "Kornel, lutja jote t'u plotėsua dhe lėmoshat e tua u kujtuan para Perėndisė.
    32 Dėrgo, pra, ndonjė njeri nė Jope dhe thirre Simonin, tė mbiquajtur Pjetėr; ai ndodhet nė shtėpinė e Simonit, regjės lėkurėsh, pranė detit; dhe, kur tė vijė, ai do tė tė flasė".
    33 Kėshtu dėrgova menjėherė tė tė thėrrasin, dhe ti bėre mirė qė erdhe; tani ne kėtu jemi tė gjithė nė prani tė Perėndisė pėr tė dėgjuar gjithēka qė Perėndia tė ka urdhėruar''.

34 Atėherė Pjetri hapi gojėn dhe tha: ''Nė tė vėrtetė unė po e marr vesh se Perėndia nuk tregohet i anshėm;
    35 por, nė ēfarėdo kombi, ai qė ka frikė prej tij dhe qė vepron drejtėsisht, ėshtė i pranuar nga ai,
    36 sipas fjalės qė ai u ka dhėnė bijve tė Izraelit, duke u shpallur paqen me anė tė Jezu Krishtit, qė ėshtė Zoti i tė gjithėve.
    37 Ju e dini se ē'ka ndodhur nė mbarė Judenė, duke filluar nga Galilea, pas pagėzimit qė predikoi Gjoni:
    38 se si Perėndia vajosi me Frymėn e Shenjtė dhe me fuqi Jezusin prej Nazareti, i cili e pėrshkoi vendin duke bėrė mirė dhe duke shėruar tė gjithė ata qė ishin tė pushtuar nga djalli, sepse Perėndia ishte me tė.
    39 Dhe ne jemi dėshmitarė pėr tė gjitha ato qė ai bėri nė vendin e Judesė dhe nė Jeruzalem; dhe se si ata e vranė, duke e varur nė njė dru.
    40 Por Perėndia e ringjalli tė tretėn ditė dhe e bėri qė ai tė dėftohet,
    41 jo mbarė popullit, por dėshmitarėve tė paracaktuar nga Perėndia, neve, qė hėngrėm dhe pimė me tė, mbasi ai u ngjall sė vdekuri.
    42 Tani ai na urdhėroi t'i predikojmė popullit dhe tė dėshmojmė se ai ėshtė ai qė Perėndia e ka caktuar si gjykatės tė tė gja-llėve dhe tė tė vdekurve.
    43 Pėr tė bėjnė dėshmi tė gjithė profetėt, qė kushdo qė beson nė tė merr faljen e mėkateve me anė tė emrit tė tij''.

44 Ndėrsa Pjetri ende po i thoshte kėto fjalė, Fryma e Shenjtė zbriti mbi tė gjithė ata qė po e dėgjonin fjalėn.
    45 Dhe tė gjithė besimtarėt qė ishin tė rrethprerė, tė cilėt kishin ardhur me Pjetrin, u mrekulluan qė dhurata e Frymės se Shenjtė u shpėrnda edhe mbi johebrenjtė,
    46 sepse i dėgjonin duke folur gjuhė tė tjera dhe duke madhėruar Perėndinė. Atėherė Pjetri filloi tė thotė:
    47 ''A mund ta ndalojė dikush ujin, qė tė mos pagėzohen kėta qė kanė marrė Frymėn e Shenjtė pikėrisht si ne?''.
    48 Kėshtu ai urdhėroi qė ata tė pagėzoheshin nė emėr tė Zotit Jezus. Ata pastaj iu lutėn tė qėndronte disa ditė me ta.

mendoj se je i kenaqur me respekt dashuri debatiku
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Misioni Amerikan Nė Shqipėri (1946)
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  3. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •