Kohet po na tregojne se fundi i kesaj Bote eshte shume afer. Nje nga shenjat qe Jezusi tha per kohen e fundit eshte : Rrethimi i Izraelit dhe shkelja e tij nga Paganet. Hidhini sot syte ne Izrael dhe shume lehte do ti vertetoni Shenjat qe Jezusi tha mbi fundin e Botes.
shume njerez nuk e marin serjozisht fjalen e Perndise (biblen) , por gjithshka po ndodh pikerisht ashtu si Perendia ka parathene me ane te profeteve, dhe se fundi me ane te Birit te tij te vetem lindur Zotit krisht.
Te dashur motra dhe vellezer te Krishtetre: Lutuni per Paqen ne Jeruzalem, mbeshtetni Izraelin e sotem , Bekoni Izraelin. Sepse kush lutet per Izraelin do te jete i falur prej Perendise, kush mbeshtet Izraelin do te mbeshtet tek Perendia dhe kush bekon Izraelin eshte i bekuar nga Perendia.
Keto qe thashe nuk jane thjesht mendimet apo deshirat e mija, keto fakte jane nje realitet i gjalle ne ato kombe apo individe , te cilet jane lutur , kane bekuar dhe kane mbeshtetur Izraelin.
Kisha dhe te krishteret kane nje bashkesi dhe prejardhje te njejte me kombin e Izraelit. Ne u beme pjese e kombit te Perendise me ane te Besimit tek babai i ketij kombi, Abrahami.
Qysh ne krijimin e ketij kombi , armiqte e Perndise jane perjekur ta asimilojne ate. Perse? Edhe sote e kesaj dite Armiqte e Perendise kerkojne ta asimilojne ate. Perse?
Si ne fillim po keshtu edhe sot edhe ne te mardhmen , askush nuk do te mund ta asimiloje dhe ta shkatroje popullin e Perndise Izraelin , per te vetmin fakt , sepse ai eshte kombi i ZGJEDHUR i Perndise dhe Perndia i plotfuqishem e ka kete popull para syrit te tij. Perendia thote: Kush prek Popullin tim Izrael , eshte njesoj sikur te kete prekur "Beben e syrit "te tij.
Ne te gjithe historine e kohrave bibla na tregon se Perendia e ka ndeshkuar Izraelin sa here qe ai nuk ka ecur simbas statutit te tij, por asnjehere nuk e ka shkatruar , por asnjehere nuk e ka braktisur deri ne eleminim. Perse? Sepse ai eshte i i pakthyeshem ne ato qe premton. Ne premtimine tij bere Izraelit Ai thote:
Psalmi:89:34-37.
" Nuk do ta shkel beslidhjen time dhe nuk do ti ndryshoj fjalet qe kane dale nga goja ime.
Jam betuar njeher per shenjterine time dhe nuk do ta ginjej Davidin; Pasardhesit e tij dooo te jene perjete dhe froni i tij do te jete si djelli para meje, do te jene te qendrueshem si hena , dhe deshmitari ne qiell eshte besnik."
Perednia eshte besnik dhe nuk e ndryshon fjalen dhe premtimin qe ai ben Romak:11:29:
Lutuni , bekoni dhe mbeshtetni Izraelin, dhe Paqja dhe shpetimi i Zotit dp te jete me ju.
" I bekuar je o Zot , ti Krijuesi i gjithesise. JAa tek perulem sot para teje dhe me zemer te dridhur dhe te perunjur te lutem o Zot : Beko Izraelin dhe mbroje ate nga armiqte e tu, te cilet duan shkatrimin etij.
E sjell sot kete lutje para teje o Zoti im Perendia Jehovah, si nje
oferte flijimi , dhe kerkoj me gjith forcen e shpirtit tim qe ta bekosh, ta mbrosh dhe ta shpetosh Izraelin , ate qe ti e perzgjodhe qysh prej fillimit.
Ndale doren e armiqve te tij dhe bekimi dhe shpetimi yt do te jete me te."
Ne emer te Krishtit ta kerkoj o Zoti Im . AMIN
Krijoni Kontakt