Kohet e fundit kam pasur disa shqetesime. Disa me thone eshte apandesiti, disa te tjere guret e veshkave...
Si mund ta kuptoj ?
Kohet e fundit kam pasur disa shqetesime. Disa me thone eshte apandesiti, disa te tjere guret e veshkave...
Si mund ta kuptoj ?
Me sa kame lexuar apendisiti dhe veshkat jane shum larg njera tjetres,apendisiti eshte ne krahuh e djatht ne reze te kofshes,behet problematik ateher kur ka depozituar ushqime dhe keto fillojne dhe infektohen,shenjat jane forcimi i pjeses ku eshte apendisiti(zora qore)
Kurse me e sakta huggos,eshte te shkosh te doktori pa e zgjatur.
Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.
Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert
Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.
Faleminderit ari, por doktoret nuk dine gje tjeter vec thikes... nesje faleminderit per keshillen.. e kesaj radhe do te degjoj.
miqesisht,
huggos
detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller
Dhimbjet qe shkaktohen nga apendisiti jane te ndryshme. Mua p.sh me ka shkaktuar dhimbje stomaku dhe nuk e drejtoja dot trupin. Mire eshte qe te besh nje vizite tek doktori dhe nqs eshte me te vertete apendisiti qe te shkakton dhimbje, ben mire qe ta heqesh fare sepse mund te ndodhe qe te te kape ndonje krize ne vende ku ske mundesi te kurohesh menjehere dhe nqs plas apendisiti shkaktohet vdekje ne me pak se gjysem ore. Me kete sdua te te tremb por me mire bej nje vizite.
Nje prove tjeter per te pare nese ke probleme me apendisitin eshte qe te ngrihesh ne maje te gishtave dhe pastaj te ulesh thembrat ne toke me force. Nqs ke dhimbje te pjesa e apendisitit atehere dicka nuk shkon.
Edhe po erdhi puna deri te operacioni mos u merzit se eshte operacion i lehteTa them une qe e kam kaluar.
Wow...
Faleminderit per kurajon dhe informacionin. Neser kam mbyllur takim me doktorin.
Gezohem qe jeni prezent, ne cdo rast...
me mirenjohje,
huggos
detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller
huggos si vajtzi vizita mo?eeej......cu be ky mo?vate ky!
nejse degjo ketu njehere:dhimbjet e apendisitit(se kshu i thone e jo apandesit) fillojne ne pjesen e siperme te barkut dhe zhvendosen ne pjesen e poshtme e te dhjathte te barkut.dhe aty eshte pika ku te dhemb me shume,Mek Berni i thone.nqs merr segmentin nga kocka iliake,spina anterior superior(eshte ajo kocka qe eshte pothuaj aty ku mbahen pantallonat)deri te kerthiza,ndaje ne tre pjese dhe te distanca 1/3 nga kocka iliake,mu aty e ke.shtype aty po te dhembi eshte infektuar apendiksi.ose bej dhe kete i shtrire mbi kurriz shtyp pjesen e majte te barkut,sic e ke shtypur leshoje menjehere.po te dhembi aty ku te thashe dmth djathtas poshte,eshte apendicit.po une nuk besoj ta kesh se kur e ke dhimbjet jane lemeri fare dhe barku forcohet shume,muskulatura dmth,abdomen akut i thone.ne rast apendiciti analizat jane te pazevendesueshme,leukocitet rriten shume,mbi 9-10 000/µl.Kurse veshkat kane tjeter lloj dhimbjeje dhe ne tjeter pozicion.ato dhembin nga mbrapa ne ije dhe kane trajte kolike dmth dhimbjet jane faza faza,here shtohen si thike here pushojne.
shendet e te mira
zani
Thanks Zano per interresimin..
I kisha te gjitha dhimbjet qe pershkruhen me siper.. edhe provat i bera. pozitive. Vecse te bardhat i kisha 7800.
Dhe me e bukura (vec mos ja thoni njeriu) qe nga momenti qe me treguan rezultatin e analizave, dhimbja (e tmerrshme vertet) pushoi, si me thike.
Cte thom me une i ziu.. nese seshte apan.. mund te jete aman..![]()
(nejse, kur te kepus qafen do tju lajmeroj)
huggos
hugo kujdes se ka dhe infeksion kronik qe nuk eshte aq fulminant sa akuti.dhe rruazat e bardha mund te jene jo shume te larta.megjithate ne echografi duket apendixi nese eshte i infektuar.sakte nuk e di por besoj ne me shume se 80-90% te rasteve
ciao
Apendesiti,apo pjesa rudimentare tek njeriu.
E nderuar anetare duhet te duash vetem me shume se gjithecka tjeter,nese eshte dhimbje apendesiti nuk ke mundesi te qendrosh ne pozicion te lire ne kembe,ne fillim dhimbja eshte ne anen e majte te kockes iliake me me kalimine kohes mund te perhapet ne te gjithe barkun(abdomen).
Duhet patur kujdes te shikosh ngjuren e urines se ne qoftese eshte bardhe mund te coje deri ne carje (perforacion)te zorres.
Prova qe ka permendur nje nga koleget me siper e quajtur (blumber pozitiz) nuk mund ta beje cdo njeri,ate e bej mjeku,dhe mos ke frike nga operimi nese eshte apendesit se ne shume raste ndosh toksikimi i organizmit nga plasja e apendesitit qe con deri ne vdekje.
Kristali
Dhimbjet jane te ndryshme. Doktorat ne Amerike e shpjegojne se ato varen nga personi ne person. Mua per veten time me erdhen vec dhimbje barku, sbeja rehat as me te ngrohte e as me te ftohte, dhe me ne fund pane cpane me vune thiken.
Nese ke te vjella te shoqeruara me dhimbje barku, dobesi ne trup dhe te merren pak mente te gjitha keto jane shenja te apandesitit. Ka raste qe dhimbjet e apandesitit perseriten disa here para se ju te shkoni ne spital per operim.
Per Operim ka dy menyra. Duke te futur thiken dhe tjetra me ane te Laser nga Kerthiza. Ajo nga kerthiza eshte me estetike por do te ndjeni dhimbje pak me te shumta se kur doktori aplikon thiken gjithsesi, nese i kushtoni rendesi trupit ju sugjeroj menyren me pak te perdorshme.
Krijoni Kontakt