Mua do me pelqente qe te kisha ndonje pjate "Trahana Shqiptare" sikur na ka marre malli!![]()
Mua do me pelqente qe te kisha ndonje pjate "Trahana Shqiptare" sikur na ka marre malli!![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sweet Brunettee : 01-08-2002 mė 11:05
Jeta....
Ne preherin e saj te magjishem te pranon
Pastaj.....eh pastaj..
me piramiden e vdekjes te ngushellon!!
Umm sweet pse ma kujtove.....trahanane. Kur e hanim ne dimer ah sa e mire ishte.
Me ka marre shume malli per gjizen, ftuan, kasatat, karabobet, manat, fiqte e bardhe, mish zogu hmm..,
Po me nxjerr goja leng..
Nuk e di si e kishit ju. Po atje ku jam rritur une kishte trahana te embel qe behej me grure te bluar e me qumesht, dicka e tille. Dhe trahana e tharte, qe ishte nje si perzjerje pluhur, me speca te vegjel djeges dhe pastaj behej me buke si pershesh.
Trahana te tharte, vetem per lezetin me thane qe do me dergonin nga Korca. Ndersa per trahana te embel ka ketu ne USA, vetem se ketu e quajne oatmeal. Shko ne cdo family dinner dhe e gjen![]()
Gjize ben mami i nje shokut tim ketu te lepish gishtat, vetem nga zorri nuk e ha gjithe pjaten kur ma nxjerr perparaPerzjerje kosi, djathi e ca gjera te tjera qe nuk i thote ajo.
Fiqte mos mi kujtoni se jane fruta ime e preferuar dhe ketu dalin shume rralle.![]()
Fiori, po motra ka ne Usa trahana, po s'eshte e mire ( pa shije fare) ..Shqiperia ca gjera i ka te mira, dhe qe te shijojne. Amerikanet dhe fasulet i bejne me sheqer.![]()
Jeta....
Ne preherin e saj te magjishem te pranon
Pastaj.....eh pastaj..
me piramiden e vdekjes te ngushellon!!
LoL
2 here jam matur per te gatuar me eshte djegur tenxherja, po sjemi ne djemte per te gatuar :P
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
muaaaaaaaaaaa me ka mare malli per byrek me djath. Eshte ekstra fare.![]()
ah mos ma kujtoni gjellen shqipetare se po vdes fare tani,mua me ka marre malli per hurma, djathe te bardhe qe eshte pa ere, jo si ky Greku qe shitet ketu me kutia te vogela e ta kercet ne koke me cmimin qe ka po nejse, kjo cottage cheese qe i thone keta hajt me sa ta shtysh, por ama me ka marre malli per trahana tamam shqipetare, lakror, fiq, speca turshi ose gogozhare si i themi neve andej nuk kam gjetur ketu fare...
The teeth are smiling, but is the heart???
uuuuu se harrova...buke shqipetare te skuqur me veze...gjoja e bejne tek shkolla ime buken Amerikane te skuqur me veze, por buka e tyre eshte kaq e bute dhe shkermoqet as shija nuk i del si e jona, apo nuk hahet e mire ajo me djathe te bardhe upupupup lere lere fare se mu hap oreksi dhe ne ora 2 te mengjesit
The teeth are smiling, but is the heart???
Kur pyet nje shqiptar se cfar te hahet, pergjigjja eshte: fasule. Kjo eshte gjella tradicionale me e preferuar.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
hahaha Mina, fasulet i kam ngrene dhe ketej ne kurbet jo per gje po jane te mirat, kot s'thone "fasulja eshte mishi i fukarait"
Mua me ka marre malli per fergese tirone mer jahu, apo se qaj ne te gatuar, por ēe do s'kam gjize ketej, por se ē'jane ca perzierje bulmetrash qe te shpifet kur e hedh ne tigan, prandaj, kam hequr dore nga perpjekja per te bere fergesen.
Por amo sa te shkoj ne Tirane, s'kam per t'ju nda fergeses, po me shkon goja leng
ēa na kujtuat e ju!!!![]()
Krijoni Kontakt