Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    . Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297

Terrorizmi dhe vendet ku jetoni.

U bė,mė shumė se 4 vjet,qė politika ndėrkombėtare,lėkundet dhe merr ''drejtimin'' nė ''luftė kundėr terrorizmit''
    Ju a e ndjeni peshėn e kėsaj??
    Ndjeni ndryshimin??
    Ku jemi mė tė sigurt,ku tė shkojmė??
    Eksiston vėrtet nė kėtė shkallė Terrorizmi,apo janė tė fryra tė dhėnat??
    Ēfarė mendoni??

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Dj_Aldo nuk e mohoje qe ekzistojne disa elemente ekstremiste ne kete bote qe here pas here shkaktojne trazira. Por e verteta eshte se termi "terrorizem" eshte nje shpikje e atyre qe duan te kontrollojne boten. Te vjen te qeshesh kur meson se Karta e OKB ka fragmente qe denojne terrorizmin por nuk ka asnje fjali ku te shpjegoje se c'eshte terrorizem. Pra me kete veper OKB i jep te drejten kujdo shteti te hapi lufte kundra nje grupi me pretekstin se jane terroriste pavaresisht se e verteta mund te jet teper larg(sot organizata terroriste quhen dhe UCK dhe BKK).
    Mahnitem nga nje here kur degjoje ne lajme se : "disa terrorista vrane nje ushtar Amerikan ne Irak" dmth. na kane bere te besojme se pushtimi amerikan ne Irak eshte dicka e ligjshme dhe se kundershtimi ne ate eshte i paligshem. Ne te njejten kohe vete Karta e OKB i jep te drejten cdo populli te mbroje shtetin e vet kur pushtohet dhe te kerkoje ndihme nga shtetet e tjera.

Shpresoje se nje dite bota nuk do flasi vetem per terroristat kamikazi por edhe per terroristat qe me avionat e tyre nuk ngurojne te shkelin cdo lloje kufiri!
    falemiNDERit

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    Postuar mė parė nga Kryeplaku
    perSHENDETje

Shpresoje se nje dite bota nuk do flasi vetem per terroristat kamikazi por edhe per terroristat qe me avionat e tyre nuk ngurojne te shkelin cdo lloje kufiri!
    falemiNDERit
    Shpresa vdes e fundit,miku im.
    Bie dakort me ty nė shumė pika mė sipėr,por....mos harro,se pėrditė kemi akte terroriste,pavarėsisht se kush janė ata qė i bėjnė.
    Sido qė ta kenė emrin dhe nacionalitetin,ata janė TERRORISTĖ.

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Dhe une nuk jam ne kundershtim qe mund te ndodhin trazira nga disa elemente ekstreme.

Por problemi im i madh eshte se cfare quhet akt terrorist?
    Dhe ftoje te gjithe anetaret t'a shohim kete teme kaq interesante!falemiNDERit

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    DJ ALDO !

Une ec me teorine qe " C'te kete thene i Madhi ZOT , do behet "
    Fshihu ti ku te duash dhe nese eshte shkruar atje lart qe do vdesesh ne ate dite , ashtu do ndodhe.

Me vjen keq qe njerezimi eshte ndertuar ne kete menyre dhe kaosi eshte sunduesi i tij , por c'ti besh ?! Ketu dhe keshtu na ra te jetojme dhe kur nuk kemi se c'te ndryshojme , duhet ta pranojme dhe te vazhdojme rrugen normalisht.

A egziston , apo jo , terrorizmi ne shkallen qe reklamohet ?!

Une jam teper teper skeptik ne lidhje me mediat dhe me cfare diskutohet perreth . Kam marre pjese ne fushat e medias vete dhe e di fare mire qe ajo c'ka prezantohet ne te nuk eshte as 25% e esences apo thelbit te te vertetes.
    Sidoqofte sic thashe me lart , nuk kemi gje ne dore dhe duhet ta pranojme ( packa se me keqardhje )

...DeuS...

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    Postuar mė parė nga DeuS
    DJ ALDO !

Une ec me teorine qe " C'te kete thene i Madhi ZOT , do behet "
    Fshihu ti ku te duash dhe nese eshte shkruar atje lart qe do vdesesh ne ate dite , ashtu do ndodhe.

Me vjen keq qe njerezimi eshte ndertuar ne kete menyre dhe kaosi eshte sunduesi i tij , por c'ti besh ?! Ketu dhe keshtu na ra te jetojme dhe kur nuk kemi se c'te ndryshojme , duhet ta pranojme dhe te vazhdojme rrugen normalisht.

A egziston , apo jo , terrorizmi ne shkallen qe reklamohet ?!

Une jam teper teper skeptik ne lidhje me mediat dhe me cfare diskutohet perreth . Kam marre pjese ne fushat e medias vete dhe e di fare mire qe ajo c'ka prezantohet ne te nuk eshte as 25% e esences apo thelbit te te vertetes.
    Sidoqofte sic thashe me lart , nuk kemi gje ne dore dhe duhet ta pranojme ( packa se me keqardhje )

...DeuS...
    Nuk diskutohet,qė mediat,FRYJNĖ nė mėnyrė fiktive,ēdo lloj evenimenti,apo sensacioni,sado i vogėl qoftė.
    Ti nuk harron besoj ,emisionin e famshėm ''FOKUS'' tė Robert Papės,i cili shtrembėronte ēfarėdo tė vėrtete,nė lidhje me kundėrshtarėt e Berishės.
    Tė kujtohet se si ndryshoi rrėnjėsisht fjalėt e Neritan Cekės,nė tribunėn e Pallatit tė Kulturės nė Tiranė??
    E pra edhe kėto janė terrorizėm,pavarėsisht se nuk pėrdoren ARMĖ tė nxehta apo tė ftohta.
    Median dhe Internetet,varet se kush i ''drejton''.
    Qentė lehin aty ku hanė -thotė shprehja e popullit.
    Por edhe sikur 0.01%,tė ekzistojė terrori,ai ėshtė real,apo jo??
    Nė Shqipėri pėr shėmbull,nuk kishte bėrė kurrė mė parė vaki,tė vinin MAKINĖ ME TRITOL,ashtu siē e vunė te ish e ndjera VEFA.
    E pra me kėto,nuk mund tė pajtohet asnjeri,i cili,mendon sado pak,dhe i dhimbsen edhe tė tjerėt.
    Nuk ėshtė e rastėsishme,qė pothuaj ēdo vit,(disa herė,brenda tij),nė Francė,ka akte terroriste,po ashtu edhe nė Spanjė,pavarėsisht se ''qėllimi'' i tyre ,ėshtė i ndryshėm.
    Pra janė njėsoj TERRORISTĖ,si Baskėt,po ashtu edhe arabėt,nė rastet pėrkatėse,qė pėrmenda mė lart.
    Terrorizmi,ėshtė terrorizaėm,dhe i del boja ,sado qė tė mbulohet dhe tė shprehet se ,ka njė ''SHKAK'' qė i vė minat tė tjerėve.
    Marrim shėmbull,arabėt.
    Thonė se luftojnė pėr All AHUN.
    Atėhere,pėrse GODITĖN dy herė rrjesht,Turqinė??
    Flinte All AHU nė ato ditė,apo kishte vajtur me pushime??

Po nė Shqipėri,nuk ekziston Terrori??
    Pa guxo dhe bėji ''numura'' ndonjėrit,e ta shikosh se si do mblidhesh e strukesh,nga reagimi i ''kundėrshtarit''.
    Sa Altin Dardha,e Gazmend Muēra,kanė dalė deri tani??
    Sa Zanėr??
    Pra deri sa ka tė tillė,ka terror.
    Njerėzit duan tė jetojnė nė paqe,por kjo,..... jo GJITHKUJT ...i pėlqen.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    Terrorizmi,nė parlamentin shqiptar??
    Kryetari i opozitės shqiptare,thėrret pėr GJAK.
    Nuk ėshtė terrorist,veprimi i tij??
    E shkreta opozitė me tė tė tillė kryetar.Me tė tillė i zgjatet jeta qeverive tė majta.
    Ē'ti bėsh??
    Kaq i peshojnė atij!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-08-2003
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    4
    Kryeplaku: Dihet se media i zmadhon gjerat jo vetem per terrorismin por per cdo aspekt qe ndoll..

Une jetoi ne NY dhe sic e dini ne 11 shtatore 2001, u be nje terrorisem i vertete. Rrezimi i Kullave ishte dicka tragike.. e dini shume mire se sa njerezve nuk ju gjenden as kockat.. Tani ju te gjithe e dini se ai ishte terrorisem: apo jo Kryeplaku??
    Kjo nuk ka ndolle vetem ne NY, kane bere shume bombardime te tjera, si ambasada e tjerea intitucione Amerikane. Po ne israel?? ato ce po bejne cdo dite cfare jane?? Tani une nuk dua politike se e urrej, por ama qellimi per te cilat po ndollin kto gjera mendoi eshte i gabuar... Kryeplaku mendon se arsyja eshte sepse amerika do te sundoi boten....sdi cte them?? nuk mendoi se eshte e drejte te gjykohet ne nje menyre te tille...
    Une denoi terrorismin, jeta vazhdon poo, por shume here kure marr trenin per pune mendja me shkon tek Terrorismi, po sikure?? them me veten time... po zoti ka gjithcka ne dore..
    me rrespekt
    Modesta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    Une mendoj qe pushteti amerikan po terrorizon boten ne pergjithsi, me kujtohet kur bushi pat thene per luften kunder irakut kush nuk eshte me ne , eshte kunder nesh,retorik teroriste.

Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Modesta me duket se nuk ke kuptuar se cfare doja te them, mbase nuk u shpreha une mire. Ajo qe them eshte se sot termi terrorizem perdoret si "karem" nga politikat qe duan te ligjerojne luftrat te cilat i bejne per shkaqe ekonomike. Saper Izraelin as une nuk bie ndakort kur vriten femije e njerez te pafajshem qe nga te dyja anet. Por ndonjeri mund te thoshte qe ne kete moment ne Palestine (si dhe ne Irak) ka pushtim nga nje force e huaj dhe keshtu populli palestinez (dhe irakien) kane te drejten te mbrohen me cdo lloje menyre (dhe ne L2B nuk behej vetem lufte frontale por beheshin edhe sabotazhe nga partizanet, pra do ishte absurditet te themi se partizanet ne ate kohe ishin terrorista).

Dj_Aldo bomba te Vefa nuk quhet akt terrorist por akt kriminal se nuk kishte per qellim te trembi gjithe popullin e Tiranes por vetem te shkatroi supermarketin ose te kercenoje presidentin e Vefas ( mbase per shkaqe konkurence).

Sic e kuptoni fjala terrorizem del nga fjala "terror" (shqip. tmerr) dmth. perben akt qe ka per qellim te trembi popullsine dhe te ndaloje dike nga nje veper. Nese bombardimet e Izraelit ndaj qyteteve palestineze ose te SHBAs ndaj vendeve muslimane nuk quhen terrorizem, atehere ca dreqin quhen?
    falemiNDERit

Tema tė Ngjashme

1. Mocioni, Berisha flet pėr gjithēka, por jo pėr Fazlliē
    Nga njemik nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  2. Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33
  3. Globalizimi
    Nga klevis2 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 22-07-2003, 11:10
  4. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •