Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar Maska e keira
    Anėtarėsuar
    04-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    46

Udhetimi i fundit

Duke falenderuar akoma te gjithe ata qe vazhdojne t'i pergjigjen "prezantimit tim" dhe natyrisht pershendetur te gjitheve, si thoni te shkruajme mbresat ose pershtypjat tona rreth udhetimit te fundit qe kemi bere ne Shqiperi?

Po e filloj une e para

Vitin e kaluar kam shkuar 3 here ne Shqiperi, ne janar, shtator dhe se fundi per Krishtlindje.

Aventurat fillojne qe ne aeroport. Check-in dhe pastaj ore e ore duke pritur... linja jone kombetare e fluturimit njihet per perpikmerine e saj, keshtu qe po te vajti mire avioni niset me 1 ore vonese, se jo prit edhe 3 ose 4 ore... shkaku? s'te japin asnjehere pergjigje. Tani, une nuk di ju, por une sa here qe udhetoj, s'fle mire... mendoj, perfytyroj, imagjinoj... keshtu qe shto edhe oret qe pret para se te nisesh.... dhe fillojne e te lindin dyshimet e para mbi vlefshmerine e kasaj rruge.
    Per te mos thene kontrollet e sigurimit(kjo eshte histori me vete) Per pak desh u zhvesha komplet ne aeroport. Jo hiq xhupin, trikot, rripin e pantallonave, ēizmet, zbras ēantat, po ai dreq signali vazhdonte e binte. Atehere edhe nje kontroll nga policja mos kisha ndonje arme a bombe(per te ēuar ne Shqiperi?!)
    Dhe ja fluturimi yne, imbarko... rruga deri tek avioni duket sikur zgjat km e km te tere... kur ja, ne nje cep te humbur te aeroportit(Marconi di Bologna) si nje "rosak i vogel i shemtuar" avioni yne!
    Shumica e pasagjereve jane shqiptare e si zakonisht formohen te pashmangshmet rradhe... (e ketu kujtimet fillojne e derdhen lume.....)a thua vendet s'jane te numeruara?
    Po tejkaloj emozionet e fluturimit- ishte i shkuter 1:30min...
    O.. me ne fund... ne token meme! Duke vazhduar me te pashmangshmetn rradhe arrijme para policit., the thua tani erdhem me ne fund! Gabohem! (Po ku me mblidhen te gjitha mua, do thoni ju?) Polici eshte pothuajse i bindur qe pashaporta s'eshte e imja... eh ē'me gjeti, them, e vazdoj e iu pergjigjem pyetjeve: Ku rri, sa vjet ke aty, je e martuar....(te jete pyetsor i ri valle??) po prape s'eshte i bindur.... atehere me kerkon ID card,permesson... atehere une u bera trime, s'po duroja dot (kisha kurajon e turmes pas meje, te gjithe rigorosamente ne rradhe te pritjes) Permesson, permesson??? une sapo i kisha nxjerre carten (permanent resident)e ai me kerkonte permesson... kulmi!!! me ne fund paksa i bindur me dha vulen e shumepritur e kalova. Nese kisha vendosur te shkoja ne shtepi per t'u shlodhur pushimet kishin nisur me te vertete keq!
    (vazhdon)
    [SIZE="4"]La vita non e' un problema da risolvere, e' un mistero da vievere![/SIZE]

Anėtarėsuar
    04-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    46
    Home sweet home! Ne shtepi ja kalova shume mire, nje pritje si gjithmone shume e perzemert. Diten tjeter kisha ditelindjen dhe e kam festuar shume mire, darke jashte, dhurata, foto-kujtime.....
    Deri ketu gjithēka ne rregull. Fillojme (une e motra ime) e dalim neper Tirane. Ben ftohte, bie shi.. nga ana tjeter ē'mund te presim jemi ne dimer... Tirana nga shtatori (hera e fundit qe kisha qene) s'kishte ndryshuar shume... ishte shtuar vetem trafiku! O zot! nje trafik, po nje trafik, qe s'ke nga te levizesh! Si zakonisht shkonim nga blloku, po hajde te gjeje nje cope parkim, me lehte te fitosh ndonje llotari. Per te mos thene qe rregullat e qarkullimit nuk i zbaton asnje, e pabesueshme!!!! Pashe nje aksident qe ndodhi ne qender, plot me polica dhe asnje s'gjente kush e kishte fajin, biles thuajse ishin veshtrues qe benin sehir!!
    Prag krishtlindjesh e viti i ri dhe ēmimet ishin ne qiell, po si ja bejne mor aman????Megjithate ditet iken shpejt dhe pushimet per mua mbaruan, koha per t'u kthyer dhe vazhojne peripecite e udhetimit. Kete radhe e lodhur nga pritjet ne aeroport vendosa te shkoj nje gjysme ore para fluturimit. Dhe prape pyetsori i mesiperm... shtohen, pyetjet, a ke mish, djathe, cigare...(ēantat plot me te gjitha ). E lehtesuar se s'zgjati shume them se tani mbaroi.. i uroj vetes rruge te mbare...e via!!!
    Arrijme ne Bologna e s'po zgjatem te pershkruaj prape kontrollet etj.. vete te marr valixhen... dhe surprize... s'eshte!!! kishte perfunduar ne Austri!!!!! Me pak fjale .... pił sfigata di cosi....

P.s Opinionet e shprehura jane krejt personale, e s'dua te fyej askend me ironine time. Per mua si dhe per shume si ju SHQIPERIA ESHTE DHE MBETET ATDHEU YNE!
    Me respekt Keira
    [SIZE="4"]La vita non e' un problema da risolvere, e' un mistero da vievere![/SIZE]

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Keira paske vertet talent per te shkruaj dhe gjat leximit te rrjeshtave te par, shkrimi yt me teroqi me shume e me shume.
    Thjesht doja te tregoja dhe une nje ngjarje qe me ndodhi edhe mua kur u nisa ne udhetimin per ne Shqiperi. (Vetem)

Ishte vere kohe e mire, tek me priste taksia posht oborrit te shtepis bera gjerat e fundit gati, dhe neper shkall ne taksi, por sa dolem tek kryqezimi kryesor trafik i madh. Shoqeri e kishte llogaritur qe per 2 ore arrija ne aeroport por, kur pam ate trafik aq te jasht zakoshem me tha "nuk ma merr mendja se do arrim ne kohe". Pastaj kontaktoj ne telefon me kompanin e tij dhe ato i than nje rrug qe qe del me shkurt, ne drejtim te aeroportit. Morem ate rrugen. Ne vete kisha besim se do arrija ne kohe per c`do gje, por prap nuk isha aq i sigurt.

Duke ber dredhira e duke nderuar rrug per me shkurt, me ne fund arritem ne aeroport (London Heathrow). Leke taksixhiut dhe nje faleminderit. Valixhen time ne karroc canten ne krah dhe tek boardin. Boarding kishte filluar kishte 15 minuta. Duke hecur me nxitim vajta tek desku dhe i thash me nje frym (anglisht) me fal per vonesen por taksia ....! Ai ma djali qe ishte ne desk ma ktheu (Shqip) Mos u merzit vlla se nuk jan mbyllur akoma. Wow ngela i shtangur. Buzeqesha dhe i thash shyqyr qe qelloi nje Shqiptar! Me vone duke bere muabet me thot se ishte dhe nga (Elbasani) Qyteti im. E njifte dhe babin tim por neise...

Vazhdimi...
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    ...neise vajta tek dhoma pritjes per te hypur ne aeroplan. Atje pash plot student Shqiptar qe kishin ardhur per vizite ne Londer.
    Fillova te beja muabet, dhe direkt medova se do ta kaloja mire kete udhetim te gjat megjithate mire ja kalova deri ne nje pjes te udhetimit.

Hypem ne avion zurem vendet 15A (nga krahu dirtares)! Deri tani isha vetem i ulur nje nej ulse dyshe. Mendoja, dhe isha ne ankth se kush do te vinte te ulesh pran meje. Mbas 5 minutash vjen nje Grua (rreth moshesh 25-30)! Hi ma beri mua. Hi une, dhe nje buzqeshje nga mbrapa sic e kemi pak zakon ne Shqiptaret.

Fillova muabet me ate lorena e quanin ishte greke, dhe do zbriste ne greqi (avioni ishte (Londer-Greqi-Tirana). Neise duke ber muabet me pyet se nga isha Shqiptar i thash une. Ohh Shum bukur tha kam qene ne Shqiperi dhe me ka pelyqer shume pavarsisht se me ropen nga leket (me te qeshur). Ehehehe eshte pjesa e biznesit i thash une...neise muabeti vazhdoj deri kur hengrem dhe buken. Pastaj ajo me tha se duhet te fline pak sepse kishe nje rruge te gjat nga Athina! Dhe une kufjet e kasetafonit ne vesh dhe gjum !

Ora ishte 12-1 e nates ishim diku ne Bullgari por nuk e kisha iden!
    Mendja nuk me shkoj qe te shikoja dhe aparaturat ne ate kohe.
    Arritem nga ora 2:30. Tek pasport kontroll greku shikon foton time ne pashaport dhe me thot Nuk je ti ! Mendova se po bente shaka, por dukesh me se serioz. Une jam i thash nese nuk beson kam te drejt te mar atoritetet Britanike dhe ti them t`ju sqarojn ju. Hmmm po me shifte po shifte dhe pashaporten time faqe me faqe. U mendua njeher dhe ma dha.
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Koha ne aeroport kaloi shume shpejt duke biseduar me studentet Shqiptar qe kishin qene ne Angli me Pushime,por avioni qe duhet te kishte ardhur ne oren 4 dhe te ishim nisur ne oren 5, nuk po dukesh. Na thane se ishte me vones per arsye, se kishte probleme teknike, por pa ndonje rrezikshmeri. Ne keto caste i thash vetes " Oh Shqiperi Shqiperi nje her qe behem gati une..."

Erdhi me ne fund ne oren 7am dhe u nisem ne oren 7:30-45. Arritja ne Shqiperi ishte shume ne ankth si c`do udhetim tjeter qe kisha bere ne Shqiperi. Na mori atobuzi gjyr portokalli, qe ishte i mbuluar me pluhur 1 pellemb. Sa zbrita nga atobsi per te hyr ne dyert e aeroportit me ndalon nje polic dhe me thot hec se duhet te mbushesh kete kartelen ( mua do ma hidhte ai?) Me fal i thash vetem me jep kartelen dhe e mbush vet, shume flm gjithsesi! Ai ngeli me dha kartelen dhe tek po prisja ne rradh duhet te mbushja kartelen por nuk kisha stilolaps I kerkova nje polici nje gje per te shkruar kartelen! Pergjigja qe mora ishte shume e ashper dhe pa edukat fare. " Pse mer ca jam une, Kamarjeri jot" dhe shikim mua me inat! I thash ngjo vlla nuk kam gje te shkruaj me vete. " Do e qepesh ti tha?" Nderkohe nja djal mosha ime, me thot ne vesh nga mbrapa mos u merr me keto vlla se keto te rrafin ne mes te aeroportit. Shume i bindur qe polici nuk guxonte te me prekte e shajta por neperdhem ! Ai e degjoi dhe me mori vecant me radio marse mori nje shokun e vet. Hec se kemi nje problem i tha. Ok tha ai ne radio erdha. Ky ketu me kerkoi pashaporten. Ja dhash shef ky Neshtetsia: Britania Madhe Vendlindja: Shqiperi (Elbasan). Qeke me fat tha, simer nuk me the qe je anglez ti tha? S`jam anglez byrazer, Shqiptar jam por kam fitu nenshtetsin! Mire mire tha, mos aeroporti jon ka bashkpunim te n`gusht me Anglin, keshtuqe po te lej te ikesh! Hec futu ketu tha dhe me vuri pa rradh I tha asaj goces aty! Beja pak shpejt k`ti cunit!

Pushimet ne Shqiperi i kalova Bukur fare.! Ne durres per 1 jav ( gjat asaj kohe (u martua dhe cuni djaes) 1 jav tjeter ne Pogradec ku u kenaqa fare spese atje kam shume te aferm plus dhe atmosfera me pelqu jashzakonisht perarsye se ne Durres ishte shume rrumuj. Javen e fundit e kalova ne Elbasan, me ato shok qe me paten ngel sepse 98% kan emigruar!

Kthimi qe shume i mire pa probleme dhe me suksesin e nje kapje te nje laraske shume hott dhe bionde!

P.S Besoj se nuk ju bezdisa!

Gjith te mirat!

Driloni!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    urime per temen keira ... e lezetshme

eh udhetimi i fundit .. ishte ne mars 2001 ..
    mbas 5 vjetesh me ne fund vendosa te shkoj ne shqiperi ne vendin tim te lindjes ( tirane ) ...

preva bileten gati 2 jave para .. dhe filluan pergatitjet .. shpirterore dhe materiale njekohesisht ... kisha shume kohe pa shkuar so domosdo do bleja dhurata per njerezit qe njihja atje ..so anyway i prisha ca pare . po who cares .. se kisha vite qe nuk kisha shkuar dhe me kishte marre malli aq shume sa nuk e vrisja me mendjen per paret ...

so per 2 jave sillja neper mend plane dhe idera se si do ta kaloja ne tirane .. kisha emocione qefi shume .. koha e gjate te ben ti kesh keto emocione lol

so me ne fund dita erdhi ... flight im ishte ne oren 8 pm te darkes .. so atje duhej te isha e pakta 1 ore para .. so duke pasur parasysh kete gje .. kontrollin dhe trafikun u nisa gati 2 ore para .. anyway atje isha ne kohe .. prita ne dhomen e ndejtjes nja 1 ore e ca dhe me ne fund .. ora erdhi . te gjithe no board .. dhe nje rruge e gjate pa mbarim me priste ...( e urrej te rri ulur per ore te tera ne nje vend .. so filloi tortura ime )
    si linje zgjodha me zvicren si me e rehatshme dhe me safe ..
    anyway spo e zgjas me kohen ne airplane .. mezi i shtyva ato 9 ore te shkreta .. shumica flinin gjume pasi ishte dhe ora e pershtatshme per gjume mesi i nates ..por une nuk flija dot .. e kam kete te mete qe nuk fle dot ulur ..so sa me muzike sa me filma mezi i shtyva oret ..
    me ne fund arrita ne zvicer .. aty duhej te merrja avionin per tirane .. ato te vegjlit qe te vinte frike ti shikoje po hey skisha nga tja mbaja .. aty nuk prita shume .. dhe ja prape ne fluturim ..
    aty filloi po me dhimbte koka keq .. gjithe ato ore fluturim .. skisha faj lol ;P
    me ne fund u futem ne territorin shqiptar .. dhe eshte shume per tu cuditur ... kjo ishte hera ime e dyte qe shkoja ne shqiperi .. dhe prape e njejta gje me ndodhi .. sapo u futem aty .. nje erresire na rrethoi menjehere dhe ja filloi nje shi aq i madh sa na futi friken deri ne ...

avioni u ul me ne fund .. dhe thashe me vete shyqyr me ne fund arrita ne destinacion ... po cte shikoj sa zbrita ... gosh .. gjeja e pare sa zbrita ishe nje polic tipik shqiptar .. nga ato me koken me cepa dhe qe nuk dine te komunikojne me njerezit .. lol

mbasi mora bagazhin tim ... dola jashte ... ngaqe binte shi .. spashe nga u futa vetem ndjeva .. pellgje me uje dhe balte 2 gisht te ngjitej neper kepuce .

njerezit qe kishin dale te me prisnin filluan te me puthnin e perqafonin ..na kishte marre malli shume ..
    i hypem makines dhe drejt e ne shtepi u thashe .. rruges per ne shtepi cte shikoje .. autostraden durres - tirane .. papapa te merrte ne qafe .. lol

anyway se nuk dua te filloj me pershtypjet e mia per tiranen qe nuk ke nga tja fillosh .. dritat apo ujin lol ..

ne tirane ja kalova mire ... shkova ne durres .. dhe kaq
    por jo ashtu sic e kisha imagjinuar une .. cdo gje kishte ndryshuar atje .. njerezit too ... shume veta nuk i takova ..kishin ikur too ..

so 2 jave kaluan shume shpejt dhe kaq ishte dhe pushimet ne atdhe ...

ne rrugen e kthimit e njejta gje .. vetem kesaj rradhe duhej te flija nje nate ne hotel ( zvicer ) ... dhe te nesermen arrita ne nyc .. dhe kaq .. nuk pata ndonje peripeci ..

zoti e di se kur do jete udhetimi tjeter per atdhe .. se ky qe thashe nuk ishte ndonje gje per te marre malli per te shkuar prape ...

pink
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Anėtarėsuar
    04-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    46
    Drilon, edhe tregimi yt ishte shume i kendshem! Gjera te tilla duket sikur ne shqiptareve na ndjekin gjithmone pas.. . Mua me pelqen te lexoj per udhetime te tilla... dhe pse kam udhetuar e vazhdoj te udhetoj( eshte nje nga passionet e mia!) te them te drejten do t'e dukej krejt bajat nje udhetim ku s'ndodh asgje, ne fund te fundit kur i kujton nuk ke si te mos vesh buzen ne gas, apo jo? ( mund te shkruaj nje liber te tere me ndodhi te tilla?!)

Oh PINK, sa per ato qe shkruaje per Shqiperine .... eshte me te vertete ashtu ... nuk u zgjata ne pershkrime te tilla (si thua te hapim nje teme tjeter per to?) , mjafton "fiks fare"!!! Megjithate cmpl edhe ty, me te vertete , really nice!

P.s: nese keni akoma ngjarje te tilla, pls shkruani!

Juaja, Keira

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Pershendetje te gjitheve.
    Une kthehem shpesh ne Shqiperi.4-5 here ne vit kur kam kohe.nejse..
    Per festat qe sapo kaluan mora mundimin te iki me makine.Tani qesh me vete kur e mendoj...
    Jetoj afer Bologna dhe nuk e di kush ma mbushi mendjen te nisesha nga Bari.
    Arrij ne Bari mbas 6 oresh rruge dhe shkoj ne port te bej check-in.
    Dua te theksoj edukaten e policise italiane ne portin e Bari.Jua rekomandoj te gjitheve.Thua se jemi bageti ne pritje te kasapit..
    Mbasi na lane 3 ore duke pritur vendosen te hapin tragetin..
    O burra kush te hipi i pari..Sikur do ti jipnin ndonje dhurate te pareve.
    Futem brenda me makine ,kur paraqitet tipi qe te tregonte vendin ku te leja makinen dhe me thote...amico me jep nje birre qe ta vendosesh makinen ne nje vend te mire.. epo thashe me vete arrita ne Shqiperi akoma pa u nisur.
    Me ne fund Durresi im i bukur.
    O burra me vrap.
    Asicurazioni,taksa e hyrjes dhe kulmi...disinfektimi i makines..
    Epo jemi perpara ne o njerez..disinfektim made in Albania.
    Afrohet polici i pare..miredita ..doni te rrini ne rradhe me gjithe kete makine..nxirre nje kafe dhe ik perpara.
    Mos me mori per bar ky polici?
    Me afrohet polici i dyte..ēkemi,nga jeni??...
    Te mungon taksa e hyrjes?Po i thashe..
    Nje birre dhe te bie ketu personin..Edhe ky tjetri don te pij.
    deri ketu u bene 10 euro
    Dal jashte me ndalon polici i fundit.
    ēfare ke ne makine??
    Aaa gjithe te mirat shefo..
    He pra me gjithe kete makine nxirre nje kafe dreqi ta haje.
    15 euro dhe mire se erdha ne Shqiperi ku ajri i paster te mbush mushkerite me dashuri dhe respekt..
    He se me nje kafe turke e me nje teke kalon gjithēka..
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Postuar mė parė nga keira
    Drilon, edhe tregimi yt ishte shume i kendshem! Gjera te tilla duket sikur ne shqiptareve na ndjekin gjithmone pas.. . Mua me pelqen te lexoj per udhetime te tilla... dhe pse kam udhetuar e vazhdoj te udhetoj( eshte nje nga passionet e mia!) te them te drejten do t'e dukej krejt bajat nje udhetim ku s'ndodh asgje, ne fund te fundit kur i kujton nuk ke si te mos vesh buzen ne gas, apo jo? ( mund te shkruaj nje liber te tere me ndodhi te tilla?!)

Oh PINK, sa per ato qe shkruaje per Shqiperine .... eshte me te vertete ashtu ... nuk u zgjata ne pershkrime te tilla (si thua te hapim nje teme tjeter per to?) , mjafton "fiks fare"!!! Megjithate cmpl edhe ty, me te vertete , really nice!

P.s: nese keni akoma ngjarje te tilla, pls shkruani!

Juaja, Keira
    Kuptohet qe po nuk ndodhi dicka gjat udhetimit thuaj se eshte kot!Meqe ti paske shume tregime dhe ngaqe ke nje menyre te bukur ne shkrimet e tua,them te botesh nje vellim libri.

Une mbaj mend njeher kur isha isha ne bologna me beren pershtypje ato policet apo rojet ne aeroport shume te edukuar.Sa pan kapakun e pashaportes dhe foton, me buzqeshje ciao...

Kete vere shpresoj te dal ndonje xhiro nga Rimini pasi kam dhe kushurinjt e mij edhe them te bej plak plazh se vetem ne Shqiperi nuk shtyhet..
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Leci, vallaj vella ashtu eshte bere gjith andej ne Shqiperi, por me nje ane nuk i vej faj sepse , edhe ato te shkretet nje lek me shume duan te nxjerrin. Rrroga atje eshte jashtzakonisht e ulet, se po te kishte qeveri qe i ipte rrogen e duhur policit, qe te mos korruptohesh athere dhe ne si udhetar nuk do haseshim me probleme te ketilla.

P.S Ika ika se e ktheva temen ne politik!
    Me fal keira!
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Baci
    Nga ~Geri~ nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 01-09-2011, 04:54
  2. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  3. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  4. Tragjedi tjetėr nė det, 21 tė mbytur e 7 tė humbur
    Nga ALBA nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 162
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 15:03
  5. E fundit
    Nga dikeafajtore nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 03-09-2002, 13:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •