Pershendetje te gjithve.......shpresoj te jeni mire.
Jam i abonuar ne kete forum, dhe e shikoj te domosdoshme t'ju adresohem disa ceshtjeve....
Ne rradhe te pare dua te them se brezi yne, post-komunist, dhe tranzicion-alist, eshte me fatkeqi ne historine "moderne" te Shqiperise. Neve na ka rene shorti qe te perzantojme Atdheun te bota, dhe gjithashtu te ruajme vecantite e kultures Shqipetare, qe na bejne neve faktikisht Shqipetare. Jetojme ne kohe te veshtira, dhe jam mirenjoehes per ata bashkatdhetare qe e kane koken tamam mbi supe dhe nuk ia jane shitur interesave dhe "modes" kontemprane politike.
Kam vene re ne forum, qe ekzistojne shume ekstreme (kuptohet me te drejten e lirise se fjales, kjo nuk eshte domosdoshmerisht dukuri e keqe), dhe shume pak ekuiliber mbi ceshtjen e Atdheut.
1.) Ceshtja Greke. Duke qene nga Jugu i Shqiperise, mund te identifikohem me ata qe ngrene akuza mbi politiken shoviniste dhe antishqipetare te Greqise. Eshte e vertete qe Greku ka ndjekur sistematikisht nje politike anti-shqipetare. Por ne kemi harruar se veglat e Grekut jane po Shqipetaret qe shiten per nje "cope buke" si i thone fjales. Neve ankohmei dhe revoltohemi per c'ka beri Greku ne Jug ne 97-en, por harruam, qe ishin bashkatdhetaret dhe bashkqytetaret tane qe ndezen "shkrepsen" qe Greku u vuri ne dore, dhe i vune flaken Shqiperise. sikur Greku s'do kishte gjetur shesh, s'do kishte bere as pershesh!!!
2.) Ceshtja e fese. Ne krye te KOASH-it eshte nje Grek....!!!! Sido qe ta shohim kete ceshtje.....ai mbetet Grek, dhe i lidhur ngushte me lobet antishqipetare, si ne Greqi dhe ne ShBA. Ne i hidhemi ne fyt njeri tjetrit, per te mbrojtur apo akuzuar Janullatosin, por harrojme qe synimi i KOASh-it nen ndikimin Grek, eshte qe te drejtoj politiken kombetare Shqipetare, ne favor te Greqise. (Kam qene vete ne kampet verore te KOASH, ne 1993-shin, dhe jam i njohur me ideologjine "ortodoks=grek") Pse nuk ngulemon qeveria dhe populli yne ne respektimin e te drejtave njerezore ne Kakavije, ne Korfuz, dhe ne ambasadat e konsullatat Greke ne Shqiperi???????........Neve vet i lejojme, dhe pastaj ankohemi.....Beni protesta (te paqshme).......ah po harrova.....po te bejme protesta ikin 50000 DRH ne muaj (sa jane me EURO?).....Ironia eshte qe jane me grek se vete greket ata Shqipetare me dokumenta e certifikata fallco!!!!! (une me vize te rregult schengen nga konsullata Hollandeze ne huston, TX, u ktheva nga Korfuzi, kurse nje "zonje" me dokumenta fallco dhe 2 femije qe s'qene te sajet kaloi)
3.) Ceshtja e Shqiperise se madhe. Me falni per shqiptarizmin e tepruar por: "Neve s'ushqejme dote veten, na duhen dhe trojet e tjera" - E pse? Qe tia shesim Grekut dhe ato, sic beme me Bregdetin (me falni, kjo s'ka ndodhur akoma, por po te shikoni projektplanet per turizmin eshte e qarte).....Neve kemi zhvatur veten nga identiteti yne kombetare duke u bere kameleon te cendeve e kulturave ku jetojme...C'do ndodhe me kete Komb, pa identitet (do na mbetet ne gryke, ja cdo ndodhe).
4.) Politika globale. Nqs e shikoni Lindjen e Mesme nga pikpamja e gazetave dhe televizionit grek.....beni mire te kerkoni neper artikujt e historise, dhe te merrni veshe se cka ngjare atje para se te lindnit ju....!!!
me se fundi......shpresoj qe keto komente te nisin nje "forum" te vogel intellektual midis ketij llumi te pafiltruar nacionalist!
diten e mire
-P![]()
Krijoni Kontakt