Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2002
    Vendndodhja
    Emiratet e bashkuara Arabe
    Postime
    1

Ku mund ta gjej hymnin kombëtarë të përpiluar në nota muzikore

Përshëndetje

po e hap këtë temë këtu duke u nisur nga fakti, se kjo rubrikë është me frekuentuese nga lexuesit e forumit.

Ajo që kërkoj është hymni kombëtarë i përpiluar në nota muzikore. E kam kërkuar Prishtinë dhe Prizren, edhe në Tiranë dhe Durrës po nuk kam arritur ta gjej dot. Dikush më tha se në librat shkollore të muzikës për klasën e 5 gjatë kohës së diktaturës të ketë qenë i botuar. por nuk e gjeta dot. Në perëndim kam pasur rast ta gjej, por disa nota nuk përputhen aspak njëra me tjetrën, dhe nuk njoh askënd qe mund të me ndihmoj në korrigjim.
    Arsyeja përse e kërkoj hymnin është se këtu në zvicër kemi marrur një iniciativë për organizimin e një manifestimi kulturor për nderë të 28 Nëntorit e pikërisht gjatë ngritjes se flamurit në shtizë, parashohim egzekutimin e hymnit me fyell nga nxënësit e shkollave të ulta.

Ju përshëndes me shpresë se kërkesa ime do të has në mirëkuptim dhe dikush nga vizitorët e forumit do ta sjell këtu.

beNi_

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Sa ta gjejne te tjeret himnin ne pentagram e ta sjellin ketu, kisha nje pyetje per ju : Terrorist qenke, nga emiratet e bashkuara arabe po ashtu, ke vene edhe nenshkrimin ne fund....., por nuk jam shume e qarte, eshte Beni apo BINI ?
    Where does a thought go when it's forgotten?

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Mund të mësosh çdo gjë për himnin nga libri i Vasil S. Tole i quajtur "Himni Kombëtar" dhe botuar nga shtëpia botuese Uegen. Ky libër duhet të jetë në shitje në Tiranë.

Më poshtë të kam bashkëngjitur faqen e parë të notave sipas orkestrimit nga Çesk Zadeja. Libri që përmënda pëmban edhe faqet e tjera.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Edi

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Biblioteka kombëtare në 80-vjetor
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-01-2003, 09:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •