Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253

Ku po shkon kjo bote ???

hi

ku po shkon kjo bote? dmth qe ne kohet me te hereshme njeriu ka qene rob i natyres pa ditur te arrije avantazhe nga ajo cka natyra ofronte. vitet kaloni dhe njeriu evoloi duke arritur nje stad perfeksioni per kohen me Kromanjonin dhe Neandertalin. me pas ishte taleni gjenial i Njutonit, Ajnshtajnit, Filozofeve te antikitetit grek dhe romak, te periudhes se mesjetes, te filozofise se krishtere, mendimtaret e epokes moderne, Paster, Mendelejev e shume e shume te tjere qe e cuan perpara rroten e shkences dhe te historise duke sjelle nje perparim te dukshem ne racen njerezore per te arritur ate forme qe ne e njohim si homo sapiens. Hs (homo sapiens) arriti te perfitoje nga natyra jithcka duke e bere jeten e tij me te lehte. por me cfare cmimi????? cfare duhet paguar. praktika na tregon se e shumicen e rasteve njeri perfiton ndersa tjetri humbet. pra vertet ne ekemi bere jeten tone me te thjeshte por cfare kemi paguar per kete????? normalisht publiciteti dhe shpenzimi i tepert i hapsires qe na oron natyra con ne nje degradim. para ca kohesh pashe se Japonezet (me duket) kishin bere cel ne forme ore. per cfare ***** me duhet mua cel ne forme ore? qe te shes pordhe me te tjeret? une kam nje cel si tulle(sh te madh) dhe jam i kenaqur me ate pasi ne fund te fundit celulari eshte per te lidhur njerezit me njeri tjetrin dhe jo per te shitur mende me shoket. nejse. ke nje cel me 200 nr, vjen nje tjeter dhe thote. ky cel im ka 900 nr! po cfare ***** te bej une me nje cel me 900 nr? une nuk kam 900 shoke!!te kap njeerezit6 rruges dhe ti pyes?? (Zonje, te lutem po nuk e ke bezdi ma jep pak nr e cel!). vete ne dyqa merr nje pentium 3 dhe je shume i gezuar (me kursimet e nje jete te tere),sa del takon njerin, -u kompjuteri i vjeter???. pse duhet njeriu te beje gjera qe ne fund te fundit cojne ne zenien kot te hapsires qe natyra ofron???Hapsira nuk eshte e pafundme! pse njeriu nuk ploteson egzigjencat me akute te tij???? ne vendet e botes se trete miliona femije vdesin ne dite nga denutrazioni, ndersa ne vendet e industrializuara ushqimi eshte me bollek. tjeter moment. pse jane shpikur armet????? per tu mbrojtur??? nga kush ? nga njerezit. dmth ne mes races tone dhe nuk arrihet nje kompromis????Z bush, per ca ***** me shton nja ca miliarde $ ne buxhetin e shtetit per fushen ushtarake???? une per vete jam i idese qe nqs nuk i bie me qafe njeriu nuk te bie njeri me qafe. nuk e di se sa nga ju kane pare masakren qe eshte bere me pyjet ne shqiperi, ku puntore ordinere, per nje 10 000 lekeshe shkaterrojne nje nder pasurite me te medha. nuk e id se ku po shkon kjo bote por keshtu si eshte nisur nuk duhet te kete ndonje fund te bukur.
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    60
    Urime per temen, shume e goditur.
    edhe une jam fierake por aktualisht studente ne Londer, Angli.
    Te kuptoj dhe te mbeshtes plotesisht per idete e tua. Gjithashtu me vjen keq kur kujtoj se sa me te veshtire do ta kemi te kthehemi ne vendin tone per te punuar dhe njekohesisht duke menduar qe te arrijme ne nje te ardhme te bukur te Shqiperise.
    Do te jete e veshtire por le te shpresojme se do te arrihet se shpejti me brezat e rrinj, te velur nga burokracia e politikaneve dhe rrjepja e pasurive natyrore te vendit nga llojet e kafsheve qe nuk duan strehe te rehatshme per te gjithe.
    E sotmja, mesim i se djeshmes:
    E nesermja, mesimi tjeter

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Bota po shkon drejt bashkimit ne nje shtet te vetem, qe tani per tani ti e degjon ne lajme ose gjekundi tjeter me emrin globalizim, dhe do e bejne kete gje se shpejti...
    Pastaj ty do te te fusin nje chip qe te te dine me kuc e me mac se kush je, ku vete, ca ben, ca ble e ku ta di une se cfare tjeter tiu pjelli mendja atyre dhe ti do kthehesh ne nje bicim roboti qe prodhon te ardhura dhe mireqenie per ata, po refuzove do kesh zgjedhjen e lire te jetosh me kafshet, si kafshet po te kene mbetur dhe kafshet deri atehere dhe tia fillosh shpikjes se civilizimit nga e para...
    do thuash ti kush jane ata? Mendo njehere se kush jane pronaret e bankave ne gjithe boten ose ata qe kane pushtet dhe e trashegojne ate, dhe ata jane te ashtuquajturit te ndricuar ose Illuminati, te cilet kane goxha kohe qe e kontrollojne boten ne menyren e tyre... Keta ne fakt duhen ndaluar, po eshte paksa e pamundur, nejse... Mbase bota eshte e destinuar keshtu. ReSpEkT
    MtrX ubicumque felix

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    pse te shkoje keshtu bota. ne jemi qeniet supreme ne bote dhe ne vendosimk per fatin tone.ne mund te refuzojme ose te pranojme. e kemi gjithcka ne ne dore!!!! ok Mtr X?
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Nuk do te kete zgjedhje Failed rapper, kjo do jete e keqja...
    O ketej o me kafshet ...
    MtrX ubicumque felix

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Besoj se ai qe e ka shtruar kete pyetje kaq te gjere e te thelle i ka dhene pergjigje me kohe asaj pyetjes tjeter me te thjeshte:

Ku po shkoj une?

Mos e humb kohen me "boten", pasi kur erdhe ne kete bote erdhe i vetem dhe kur te ikesh do te ikesh po vetem. Bota eshte vetem nje iluzion ne mendjen tende. Koha nuk teston "boten" por njeriun dhe njeriu nuk eshte rob i botes, por bota eshte rob i njeriut.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Pse beheni kaq pesimiste dhe melankolike mor vellezer. E ardhmja mund te jete edhe me e mire se e tashmja, kjo varet nga vete ne dhe nga askush tjeter. Po lexoja para disa ditesh nje liber te Dale Carnegie dhe me beri pershtypje nje fraze: Njeriu eshte aq i lumtur sa i ve vetes detyre. Ne rast se mendojme se kjo jete dhe kjo bote eshte plehre, ashtu ka per te qene. Po menduam se ne jemi ca qenie pa rendesi dhe te destinuar per te qene lodrat e te tjereve, keshtu ka per te qene.
    Nuk do te ishte me mire sikur te mendojme qe jemi qenia me e persosur, me me shume mundesi dhe potencial se cdo gjallese tjeter qe njohim? Nuk do te jete me mire te jemi zoter te vetes sesa kukulla te fatit? Besoj se po.

Megjithese kjo teme paraqet nje dileme reale une them vari k*rin dhe jeto jeten me te mirat e saj, te keqijat bej sikur nuk i sheh.

Pershendetje, S

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Bota nuk ka per te shkuar gjekundi nga njeriu.Njeriu eshte qenie e mire.Edhe nese shpesh ben keq, e ben sipas mendimit te tij per arsye te mira (ndoshta arsyeton keq...por budallait nuk mund t'i thuash i keq)
    Mbase jeta eTokes eshte nje udhetim me autobuzin e unazes,stacioni i saj i fundit do te jete ai i pari, dhe gjithcka do te shnderrohet ne....PLUHUR KOZMIK...
    ...niente che amassi di piu'...

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Bota po shkon drejt globalizimit qe me thjesht shpjegohet;
    Te pasurit do pasurohen akoma me shume.Ekonomia e tregut te lire shtyn multinacionalet te investojne ne vendet e varfera per koston shume te ulet e dores punetore.E gjithe bota eshte si guret e nje loje qe luhet nga shume pak persona dhe destinacioni final i kesaj bote eshte shkaterrimi i saj.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Drejt shkaterrimit,dhe fatkeqsisht,asnje nga ne nul luan dot rolin e krishtit e ta shpetoje kete bote,qe po i zihet fryma cdo dite e me shume nga ne qe sic tha edhe Albo,kjo bote eshte rob ne duart tona,eshte rob,ne mendjet djallezore te gjithe atyre qe duan ta cojne drejt fundit te saj.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •