hi
ku po shkon kjo bote? dmth qe ne kohet me te hereshme njeriu ka qene rob i natyres pa ditur te arrije avantazhe nga ajo cka natyra ofronte. vitet kaloni dhe njeriu evoloi duke arritur nje stad perfeksioni per kohen me Kromanjonin dhe Neandertalin. me pas ishte taleni gjenial i Njutonit, Ajnshtajnit, Filozofeve te antikitetit grek dhe romak, te periudhes se mesjetes, te filozofise se krishtere, mendimtaret e epokes moderne, Paster, Mendelejev e shume e shume te tjere qe e cuan perpara rroten e shkences dhe te historise duke sjelle nje perparim te dukshem ne racen njerezore per te arritur ate forme qe ne e njohim si homo sapiens. Hs (homo sapiens) arriti te perfitoje nga natyra jithcka duke e bere jeten e tij me te lehte. por me cfare cmimi????? cfare duhet paguar. praktika na tregon se e shumicen e rasteve njeri perfiton ndersa tjetri humbet. pra vertet ne ekemi bere jeten tone me te thjeshte por cfare kemi paguar per kete????? normalisht publiciteti dhe shpenzimi i tepert i hapsires qe na oron natyra con ne nje degradim. para ca kohesh pashe se Japonezet (me duket) kishin bere cel ne forme ore. per cfare ***** me duhet mua cel ne forme ore? qe te shes pordhe me te tjeret? une kam nje cel si tulle(sh te madh) dhe jam i kenaqur me ate pasi ne fund te fundit celulari eshte per te lidhur njerezit me njeri tjetrin dhe jo per te shitur mende me shoket. nejse. ke nje cel me 200 nr, vjen nje tjeter dhe thote. ky cel im ka 900 nr! po cfare ***** te bej une me nje cel me 900 nr? une nuk kam 900 shoke!!te kap njeerezit6 rruges dhe ti pyes?? (Zonje, te lutem po nuk e ke bezdi ma jep pak nr e cel!). vete ne dyqa merr nje pentium 3 dhe je shume i gezuar (me kursimet e nje jete te tere),sa del takon njerin, -u kompjuteri i vjeter???. pse duhet njeriu te beje gjera qe ne fund te fundit cojne ne zenien kot te hapsires qe natyra ofron???Hapsira nuk eshte e pafundme! pse njeriu nuk ploteson egzigjencat me akute te tij???? ne vendet e botes se trete miliona femije vdesin ne dite nga denutrazioni, ndersa ne vendet e industrializuara ushqimi eshte me bollek. tjeter moment. pse jane shpikur armet????? per tu mbrojtur??? nga kush ? nga njerezit. dmth ne mes races tone dhe nuk arrihet nje kompromis????Z bush, per ca ***** me shton nja ca miliarde $ ne buxhetin e shtetit per fushen ushtarake???? une per vete jam i idese qe nqs nuk i bie me qafe njeriu nuk te bie njeri me qafe. nuk e di se sa nga ju kane pare masakren qe eshte bere me pyjet ne shqiperi, ku puntore ordinere, per nje 10 000 lekeshe shkaterrojne nje nder pasurite me te medha. nuk e id se ku po shkon kjo bote por keshtu si eshte nisur nuk duhet te kete ndonje fund te bukur.
Krijoni Kontakt