Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393

Ndryshime rrënjësore tek besimet Shqiptare

Mendoj se ka ardhur koha për disa ndryshime rrënjësore tek besimet fetare të shqiptarëve, edhe pse këto veçse janë duke u bërë, por që këto të bëhen më masovisht dhe me hapa më të shpejtë.
    Mendoj se një përqindje bukur e madhe e kombit që ende i përket fesë islame (që nuk është gjë tjetër veçse një fe ekskluzivisht kombëtare e arabëve) duhet që masovisht dhe me hapa sa më të shpejtë të konvertohen në fe tjera, dhe kjo jo për tjetër përveç interesave tona kombëtare. Kjo fe tek një pjesë bukur e madhe e kombit tonë ka penguar dhe është duke penguar interesat tona kombëtare, prandaj sa më shpejtë që kjo të bëhet nga ana jonë është me vlera të jashtëzakonshme sidomos për çështjet tona kombëtare.
    Mendoj se shqiptarët duhet të zgjidhin fenë më moderne protestante në shumicë, duke pasur parasysh se duhet të jemi edhe ne një komb me fe sikur gjithë tjerët edhe pse besimi në to është shumë i zbehtë nga gjithë kombet, prapë kjo është më e mira sidomos shikuar nga aspektet e interesave dhe çështjeve kombëtare, kjo vlen edhe për ortodoksit e katolikët shqiptar.
    Ortodoksit, poashtu nëse duan që ende ta mbajnë këtë fe të gjallë tek shqiptarët duhet që së paku ti ikin ndikimeve shoviniste greke në këtë kishë si dhe të bëjnë largimin e njerëzve jo të pastër nga ana kombëtare nga kjo kishë.
    Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e larguar Maska e Nellye_pr
    Anëtarësuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    33
    Edituar nga lum lumi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 01-07-2003 më 10:59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    10
    dodoni, te paste daja ik e ndryshoje fen ti lali por me thuaj edhe mua se cfar feje te besojme ate te ordodoksve qe jane disa pohime te 4 shkrimtarve te lashte greke apo katolike qe papa rri tu bo pall tan diten ene njerzit e thjeshte len leshte apo kristianizmin nje nje here e nje kohe nuk la njeri apo shkenctare pa vrare ket te besojme po me gjete fen edrejt e ndryshoj une ok edhe shih se po thoshe per interesat tona kombetare qenke servil mos te vij keq qenke bibilush hajt shende
    TE DUA ME SHUM SE DJE DHE ME PAK SE NESER QE DO TE THOT SE DASHURIA IME PER TY CDO DIT RRITET.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    Edituar nga lum lumi
    Ndryshuar për herë të fundit nga lum lumi : 01-07-2003 më 11:00

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-04-2003
    Postime
    62
    ka mundesi me me tregu pse ma keni shujt shkrimin

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga THE_TIGER
    dodoni, te paste daja ik e ndryshoje fen ti lali por me thuaj edhe mua se cfar feje te besojme ate te ordodoksve qe jane disa pohime te 4 shkrimtarve te lashte greke apo katolike qe papa rri tu bo pall tan diten ene njerzit e thjeshte len leshte apo kristianizmin nje nje here e nje kohe nuk la njeri apo shkenctare pa vrare ket te besojme po me gjete fen edrejt e ndryshoj une ok edhe shih se po thoshe per interesat tona kombetare qenke servil mos te vij keq qenke bibilush hajt shende

Përshëndetje

Sa për fenë e drejtë, jam mëse i sigurtë se deri më tani nuk ka të tillë se po të kishte të tillë të gjithë do besonin atë dhe nuk do të ndaheshin e përçaheshin njerëzit në fe të ndryshme. E duke parë se nuk ka fe të drejtë si dhe duke pasur parasysh edhe interesat kombëtare tonat, duhet që të gjithë të paktën të largohen nga feja islame (ata që janë natyrisht) e pastaj në daç të futen në fe tjera e në daç të rrin pa fe nuk ka shumë rëndësi.
    Në të njëjtën kohë për shkak të problemeve që kemi në kreun e kishës sonë ortodokse edhe atje duhet që sa më shpejt ta largojmë atë grekun nga kreu i kishës e pastaj edhe tjerët që nuk plotësojnë kriteret kombëtare për të qenë në krye të kishës, me fetë tjera katolike e protestante nuk kemi problem.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    problemi eshte, se po te largohen muslimanet, me shqiptari nuk do te ket, ndoshta si emer do egzistoje, por jo si KOMB, pra, pak a shum o dodon, shqiptari gati totalisht identifikohet nepermjet te fese islame.

flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Së pari shqiptarët as sot nuk janë shumicë absolute islame e them këtë duke u bazuar në përqindjen islame të gjithç kombit tonë në botë.
    Së dyti, shqiptarët edhe ata që janë islam nuk kanë më shumë se dy-tre qind vite islamizëm në historinë tonë më se tre mijë vjeçare, pra kemi ekzistuar dhe do të ekzistojmë gjithmonë shumë më mirë pa islam.
    Në të njëjtën kohë duke i pasur parasysh asimilimet e shqiptarëve që i cekni edhe juve (edhe pse ato kanë ndodhur edhe në rradhët e shqiptarëve islam si psh myslimanët, turqit e Maqedonisë, Malit të Zi, Sanxhakut, e disa miliona tjerë në Turqi edhe pse atje kemi hala që kanë ruajtur dhe ruajnë identitetin kombëtar) duhet që të mbrohen kishat shqiptare të cilat janë e ardhmja fetare e shqiptarëve dhe për këtë gjë unë këtu në forum deri tani kam shkruar shumë herë për largimin e menjëhershëm të Janullatosit nga kisha ortodokse shqiptare, sepse ky është i vetmi rrezik që kemi nga kjo çka potenconi juve por që edhe kjo shumë shpejt do të sigurohet me largimin e tij dhe pastrimin e krerëve të saj.
    Kishat tjera shqiptare si ajo katolike në gjithë trojet shqiptare por edhe ato protestante nuk kanë kurrfarë rreziku.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

raku
    i/e ftuar
    pajtohem plotesisht me dodonin

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    o rakk, pse kaq banal???

Dodon, me vjen mire, qe mundohesh te orientohesh, dhe per te bere kete ke formuar nje bote artificiale, ne te cilen sheh vetveten si MBRET, por sidoqofte, ta them edhe nje here, cka ti MENDON, eshte jorelevante, cka qendrimet ZYRTARE botenore thuan, eshte me rendesi, populli shqiptare eshte popull MUSLIMAN. Per tu qartesuar, e per te fole ne nje gjuhe qe ti e kupton, kisha nuk do te tolerojm te ndertohen, a xhamia PO, se mbi truallin shqiptare, nuk ka nevoje per kisha, per xhamia perkundrazi, PO.

Une mendova se ju e keni passion te punoni per bashkimin kombetare, si do ta besh bashkimin kombetare???, nuk e sheh dilemen ne te cilen gjindesh?

Dhe nje gje, KISHA as qe ka ardhmeri ne perendim, e ku me te shqiptaret, ka mbet me e shkrete se kishat ne vendet komuniste. Po te mos kishin qene festat fetare, ata bile do te ishin mbyllur ose, sic e bene komunistet, do te ishin shnderuar per te permbushur nevoja tjera.

Flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 12-07-2003 më 08:50
    albanish by nature

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •