Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Cmimi i kohes!

Imagjinoni sikur te keni ndonje llogari bankare dhe cdo mengjes tu depozitohet nje shume prej 86,400 lek ne dite. Cdo mbremje llogaria boshatiset nga e gjithe sasia qe nuk eshte perdorur dhe nuk ju transferohet balanca juaj per diten tjeter.

Cfare do te benit? Do ti hiqnit te gjithe shumen ne fund te dites besoj…….

Secili nga ne ka nje llogari te tille, dhe kjo eshte “KOHA”. Cdo mengjes na dhurohen 86,400 seconda. Cdo nate humbasim te gjitha ato qe nuk kemi perdorur. Asgje nuk ngelet per te nesermen, as edhe nje sekonde e vetme nuk ngelet. Nese nuk e perdor, digjet.

Qe te kuptoni vleren e nje vit kohe, pyesni nje student qe ka ngelur ne provim.
    Qe te kuptoni vleren e nje muaji, pyesni nje nene qe I ka falur jeten femijes se vet nje muaj para.
    Qe te kuptoni vleren e nje jave, pyesni nje editor gazete javore.
    Qe te kuptoni vleren e nje ore pyesni dy te dashuruar qe mezi presin te takohen.
    Qe te kuptoni vleren e nje minute pyesni nje person qe sapo humbi trenin.
    Qe te kuptoni vleren e nje seconde, pyesni nje person qe sapo ju shmang nje aksidenti.
    Qe te kuptoni vleren e te qindave te secondes pyesni dike qe ka marre nje medalje argjendi, ne vend te arit.

Ruaji te gjitha momentet qe ke. Mos haroni se koha nuk pyet e as prźt per asnje.
    E djeshmja eshte histori, e nesermja mister, e stomja eshte nje dhurate prandaj quhet e tashme.

Sa vlen koha per ju?

C'me vure ne mendime! Koha eshte e cmuar, por cfare ti bejme ne qe "waste it" ndonjehere?

Ne fakt tani do ngrihem dhe do pastroj shtepine ne vend of wasting time ne forum!
    Keep it REAL!!!

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Koha nuk ndalon, keshtu kemi te shkuar dhe te ardhshme. Vlera e kohes eshte e pallogaritshme. Te dinim ta vleresonim...sa mire do te ishte. Cuditemi ne ndonje moment zbrazetie duke pare se sa shpejt kalon.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    sa teme e bukur me te vertete na vure ne mendime
    shpeshhere nuk e kuptoj si ka kaluar koha dhe une jam ky qe jam tani ne moshe me mendime ne karakter
    nuk ja vlen ta humbesh kohen per ghera pa vlere se iken e skthehet me pas.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

s'ka cmim!

i/e regjistruar Maska e Bekim Ismaili
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    tetove
    Postime
    210
    Zoti i madherishem,e vetma gje i cili betohet dhe ben be eshte KOHA.Pra koha eshte e shejte,eshte ajo qe kalon dhe me asnjeher nuk vjen e njejta.

Une personalisht shume her kur me duhet te bej dicka apo te punoj,me vjen merzi dhe e le te njejten pune per naj dite te ardhme apo per mak me vone. Duke ndejtur me kujtohet se duhwet te bej ****,dhe shpejt pyes veten " Pse nuk e bej ate tash??? Koha kushton para ! Ngrihu mor e bere ate shpejt ! )

kjo me se miri gjendet ne ajetet e Kur-anit.
    -Nga vij une? -Ku gjendem une? -Ku shkoj une? -Kush jam une? -Kush dua te jem une? ...

Albanian princess
    Anėtarėsuar
    04-06-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    35
    Po te kalosh nje dite ne New York ja din vleren shume kohes. Mua me duket se minutat dhe oret ketej jane me te shkurtra se kudo. Njerezit vrapojne, nuk ecin, dhe shume here e humbin kohen duke pritur ne trafik.
    Pune secondash e humb trenin ose autobusin, ose mund te shtyp nje nga ato "yellow taxi cabs." Kur duhet te shkosh ne pune pune minuti qe je vone mund te bertasin dhe te prishet komplet dita. Koha ka shume vlere, por ketu ku jemi ne sikur eshte bere e pacmueshme se nuk e gjen kollaj.
    I love, I play, I hurt, I blame, but when you are with me you'll never be the same.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-08-2002
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    68
    Koha eshte flori per ata qe dine ta jetojne jeten dhe jo per ata qe punojne dhe shesin ''kohen'' dhe perfundimisht jeten e tyre per te zmadhuar munrin ne librezen banakare. Kete rruge ndjek shumica e njerezve ne gjithe boten ,punojne nga 10-14 ore per te mare me shume leke , dmth thjesht shkembjne kohen e tyre per pasurite materiale . Nje pronar kerkojne qe punetori te vej ne pune , ne shumicen e rasteve ne mengjes sa eshte zgjuar ,qe te jete i shlodhur dhe ti mari kohen me me vlere dhe me te frytshme te ketij njeriu.Koha eshte flori ,por muabeti eshte kush e gezone kete flori ? Kjo eshte arsyeja qe jo gjithmone koha eshte flori per ate qe e ka por per ate qe din ta shfrytezoje dhe ta konsumojne ne ate menyre qe do mari vleren me te madhe prej saj.
    Kur pyeta dikur nje njeri te mencur ''Pse ne greqine e lashte kishte kaq shume mendje te ndritura ? : '' Me tha thjesht kishin me shume kohe per tu menduar nga sa kemi ne sote !!! '' { per ata qe s'dine filozofet dhe aristokratet rini dhe bisedonin gjithe diten duke pire vere . Me kete gje meresh cdo dite .......... ndersa ne sote kemi haruar te mendojme ................ }
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sydylimri : 29-06-2003 mė 21:51
    :T

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •