Asnjehere nuk kam arritur te shpegoj parashikueshmerine e disa situatave te cilat te habisin me perpikmerine ne te cilen zhvillohen. Im ate thote se gjithcka ndodh ne kete bote ndodh per nje arsye te mire, e une mendoj se ai ka te drejte. Nuk eshte aspak e veshtire te gjesh dicka te mire ne te perditshmen, mjafton te impenjohesh pak. Qekur kam filluar te shoh anen pozitive te gjerave, mendoj se edhe vete jam bere njeri me i miri. I mire deri ne kocke sic thote Luiza, nje grua plake qe jeton ne te njejten shkalle me mua, kuptohet per nje arsye te mire te cilen une nuk jam perpjekur ta gjej deri me sot.
Sa interesante do te ishte sikur njerzit ti bashkangjitnin gjithckaje qe ndodhte nje arsye ne varesi te asaj qe ata ishin a benin. Sikur kjo te ishte e vertete atehere per nje klloun gjithcka qe ndodhe, ndodhe per te qene qesharake. Une meqense nuk jam klloun nuk e kam aftesine per te pare qesharaken le te themi tek nje kastravec qe rritet, apo tek dy turtuj qe puthen, por jam i sigurte se nese do te pyesnit nje klloun ai do tju kishte thene qindra gjera qesharake, e tju kishte bere te shkriheshit gazit.
Luiza gjithmone e me shume flet me fraza filmash, aq sa une tashme e di sec do thote pa e hapur gojen fare. Kur psh dy fqinjet tane zihen e bertasin me te madhe, Luiza do te vendosi duart ne mes, do te ngrere koken lart, e me qendrimin e nje kauboji do te thote me nje ze te cilin e ben te cjerr me qellim qe ti ngjaj sa me shume personazhit qe ka nder mend "Ej gringo, ky eshte topi me i madh i mu,tit qe me kane pare syte" e pastaj perseri me ate te ecuren prej te forti do te me afrohet e do te me godas ne supe per te me thene me te njejtin ze te cjerre "le te shkojme e te lagim gurrmazin me nga nje birre". Ok Klint i them une per humor, ndersa ajo hyn ne shtepine e saj me ate te ecuren qesharake qe e ben te duket sikur i ka shpetuar ne poture.
Qellon te pyes veten se kush eshte arsyeja qe Luiza flet me sentenca filmash, por nuk kam mundur ta gjej pergjigjen. Im ate ka gjithmone nje pergjigjeper situata te tilla. Njehere kur une ia ktheva se nganjehere gjerat ndodhnin pa asnje arsye ai rrudhi vetullat dhe mu pergjigj "Fakti qe ti nuk e shikon Marsin nuk do te thote qe ai nuk ekziston" . Nuk fola, edhe pse zakonisht do te kisha gjetur ndonje klishe per te thene edhe une dicka. Ky njeri per nje qellim qe eshte krejt i panjohur per mua beson se gjithcka ndodh per nje qellim te caktuar, e une per nje tjeter qellim nuk e merrja mundimin ta bindja ne te kunderten.
Sa e ndihmon njeriun fakti i njohjes se arsyes se ndodhjes se gjerave??? Nuk mund ti pergjigjesha kesaj pyetjeje, por mund te thosha se do te ndihesha shume me mire po te dija arsyen qe e shtyu Megin te me linte.
Une nuk shikoja asnje qellim te mire kundrejt meje ne ikjen e saj, por ne fund te fundit ne det ka peshq edhe pse ne nuk i shohim ata.
Pastaj ajo mund te kishte pasur nje fund tragjik po te kishte ndenjur me mua, ose edhe mund te mos kishte qene e lumtur, kush mund ta dinte. Bile edhe po ti kisha kerkuar qe ajo te vinte me mua ne Kube, ajo perseri nuk do te kishte pranuar. Cfare do te kishte thene Luiza per nje situate te tille???
Mbase ajo do te kishte beshtyre ne te majte e do te kishte share "Bushtra qe e shker,dhefshin 100 djaje te terbuar iku e me la" pastaj do te kishte peshtyre perseri, dhe duke njomur me peshtyme baluket do te ike duke vershellyer.
Vazh
Krijoni Kontakt